Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 09 December 2012 - 07:17 PM
Eu doar mancare de bame cu rosii si mancare de fasole verde cu vitel.
Postat 14 December 2012 - 06:35 PM
Pentru doua familii(si mult mai multe mofturi si pretentii):
- ciorba de varza. Dulce varza, acra moarea, afumat carnatul.
- pilaf cu ciuperci
- coleslaw
- tortilla de patatas
- pus hrean la borcane - unde-i michimausu' care plange cand am nevoie de el ?
- pus sfecla rosie la borcan
- pus capac de pulpa spate vita la pastramizare
(cumparaturi, alergaturi, lerui-ler-prin-magazinele-hruscizate pana la intoleranta etc.)
si acum, spre sara mi s-a facut si mie foame.
"Soia alla cacciatora"
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 14 December 2012 - 10:38 PM
Desi, eu cand fac multe la gramada intr-o zi,atunci cand le termin,nu vreau decat sa fug sub dus sa scot mirosurile din parul, care 'tradeaza' totul despre ce-am gatit
Si-azi fu' una din zilele de gen.Bine,lista mea nu se compara cu cele de mai sus,dar oricum,n-am mancat decat din musaca si salata cu tzatziki,restul-'Si maine e o zi'.So
-mousaka cu vinete
-salata
-sos tzatziki
-cartofi umpluti
-pizza
-foccacia cu ceapa
-chifle cu sunca si ardei
-brie-en-croute
-si ca sa fie lista completa o tavita de 'galaktoboureko'
Si-am mai si repartizat la congelator vreo 7 kg de dovleac,adica taiat,curatat de coaja,samburi,'plete' si taiat cubulete.Nu ma-ncanta ideea,dar altfel il pierdeam ,caci se strica,chiar si tinut la rece.
Si la sfarsit,recuperarea bucatariei dupa 'Razboiul oalelor' cu maturat,spalat,aranjat.Dar astea nu se pun,caci nu se mananca.
Postat 14 December 2012 - 11:36 PM
Postat 14 December 2012 - 11:45 PM
Ellani, nu exagera! Dozeaza-ti bine efortul ca sa prinzi varful de forma tocmai la Craciun.
Zerda, la tine-a cazut bine, bravo!
Io presimt ca saptamana viitoare voi da asaltul!
Postat 14 December 2012 - 11:57 PM
Postat 15 December 2012 - 12:04 AM
moatza, la 14 December 2012 - 11:45 PM, a spus:
Eu azi tot dupa colindele lui Hrusca m-am 'indemnat la trebi'
Ellani, nu exagera! Dozeaza-ti bine efortul ca sa prinzi varful de forma tocmai la Craciun.
Ce sa fac,daca 'trebe'.Sotul merge cu pachetel din urma,caci n-au cantina la servici si decat sa manance toate prostiile de pe lume,cum era pe vremea cand era singur..... Si-apoi am facut sa mai fie si pentru maine,caci n-am cum sa stau atat pe la bucatarie.
Cat depre forma,nu am prea multe de facut.Doar fursecuri vreau sa fac ceva mai multe ca sa pot imparti mai pe la niste batranei,mai la prieteni,mai in deplasare cu noi.
Poate si-un chec,prajitura ,cozonac,ceva de dat sa nu dau doar fursecuri.Apoi daca tot suntem in deplasare de Craciun(banuiesc,caci nu suntem siguri deocamdata),cred ca fac un meniu mai restrans pentru noi s-avem colea pentru a doua zi de Craciun,si-apoi prajitura cu blat de cocos de care ziceam.No' si mai vad daca mai apuc sa fac ceva,tot saptamana viitoare si eu.
Io presimt ca saptamana viitoare voi da asaltul!
Asalt cu spor,iti doresc si sa le scoti pe toate-n capat cu bine!
Postat 15 December 2012 - 12:43 AM
Postat 28 December 2012 - 12:28 PM
Si ceva mai usor - o salata de fructe.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 04 January 2013 - 10:14 AM
Daca Dumneaei spune ca de Boboteaza nu trebuie sa lipseasca raciturile, cine sunt eu s-o contrazic, chiar si daca acum e la servici?
==> pe foc fierb la foc dulce-dulce raciturile pentru trei familii de trei ore.
Dar eu sunt cel aventuros si in era transporturilor moderne ma teleportez din Mexic in India.
Azi un guacamole caci avocado-ul meu e acum in parg si moale
Si un chutney de mango pe care vreau sa-l propun luni colegilor mei de munca.
Postat 06 January 2013 - 10:05 PM
Postat 06 January 2013 - 10:11 PM
Dexter, la 06 January 2013 - 10:05 PM, a spus:
sa ma bata mamaie! iegzista o mancare cu numele asta?
ciorba doar de legume - la cerere, da' nu cred c-o mananca nimeni
enchilada, reteta de pe cutia de tortilla
snitele
salata de vinete cu maioneza
salata de cruditati a la Shefu'
niste carnati homemade prajiti ptr o fasole facuta ieri (si ai carei carnati destinati - catzi am crezut io! - s-au mancat deja)
Postat 07 January 2013 - 01:46 PM
O salata rece cu ton bucati la conserva, calamari in propria cerneala, icre negre mici de capelin, porumb, mar, castravete, ceapa rosie imblanzita cu sare si otet, putin ghimbir.
@ moatza:
cu siguranta exista, si citind reteta nu are cum fi altfel decat buna.
dexter !
Zilele acestea fac si eu comanda online de gochugaru, caci l-am reperat pe net.
Postat 16 January 2013 - 10:27 AM
Piept de pui, chorizo, midii, mazare verde, ceapa, usturoi, ardei copt din congi, orez, etc.
Bineinteles ca si nelipsitul sofran
Postat 16 January 2013 - 11:01 AM
Sa nu ziceti ghiveci, ca am deja o ciorba de legume, cu tot ce s-a nimerit in frigider!
Postat 16 January 2013 - 12:09 PM
zerda, la 16 January 2013 - 11:01 AM, a spus:
Sa nu ziceti ghiveci, ca am deja o ciorba de legume, cu tot ce s-a nimerit in frigider!
paste aglio, olio e peperoncino
risotto
varza calita
taitei cu varza
Ciuperci - tocanita, la gratar si marinate, pane in faina amidon si bere.
taitei cu nuca-n perete
Gulas de picioci (tocana de cartofi)
Tzuspaitz
soya alla cacciatora
Salata de cartofi zis si orientata
Roesti
Fa-soooole miooooo!
Salata de radacinoase
Coleslaw
etc.
etc.
etc.
Fructe de mare se mananca in post si la Sfantul Munte Athos
http://www.foodstory...-de-post-sau-nu
Postat 16 January 2013 - 05:12 PM
ciorba de zarzavat
un frumos orez cu legume si turmeric
Postat 16 January 2013 - 05:32 PM
Acum cred ca optez pentru noodles vietnameji cu cateva legume, soia si sos iue!
Postat 23 January 2013 - 03:29 PM
Bors de salatra din ... spanac ingrosata cu rantas uscat si mult usturoi + mamaliga din malai afumat.
Si o salata de cruditati in care am sfaramat un pumn de prezels iar in loc de parmezan am pudrat cu fulgi de drojdie inactiva.