Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#1021 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 January 2013 - 12:28 PM

Mancare de prune uscate si cartofi
Tocana de porc in ceapa (very) slow cooked in doubletta
Liptauer
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1022 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2013 - 12:41 PM

Shefule, mai improspateaza-mi memoria cum e cu liptauer?? Ca sa mai fac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1023 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 January 2013 - 02:32 PM

Vezi postareazerda, la 25 January 2013 - 12:41 PM, a spus:

Shefule, mai improspateaza-mi memoria cum e cu liptauer?? Ca sa mai fac!

Ruda buna cu O'batzten (Obazda) are si Maya un topic pe-aici.
Poate o ruda mai saraca :thumleft: , caci la reteta de O'batzten parca se foloseste Brie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer

Branza moale - de oaie, capra, Philadelphia, cottage, de vaci, ricotta, etc. - smantana, sau unt, bere sau vin, ceapa tocata marunt, paprika, chimen, etc( Worcestershire sauce, capere, mustar, pasta de anchois - U like it, U name it, U use it! :) )

Eu sfaram doar pe jumatate in mojar fructele de chimen si le prajesc in tigaie uscata incinsa( fara ulei!!) cateva secunde impreuna cu una-doua linguri de boya dulce si un pic de boya iute. Rastorn repede pe o foaie de hartie ca se arde iute. Ceapa - rosie de preferinta - se toaca cat mai marunt. Eu o si clatesc si o scutur bine.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1024 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2013 - 07:05 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 January 2013 - 02:32 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 25 January 2013 - 12:41 PM, a spus:

Shefule, mai improspateaza-mi memoria cum e cu liptauer?? Ca sa mai fac!

Ruda buna cu O'batzten (Obazda) are si Maya un topic pe-aici.
Poate o ruda mai saraca :rolleyes: , caci la reteta de O'batzten parca se foloseste Brie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer

Branza moale - de oaie, capra, Philadelphia, cottage, de vaci, ricotta, etc. - smantana, sau unt, bere sau vin, ceapa tocata marunt, paprika, chimen, etc( Worcestershire sauce, capere, mustar, pasta de anchois - U like it, U name it, U use it! :71: )

Eu sfaram doar pe jumatate in mojar fructele de chimen si le prajesc in tigaie uscata incinsa( fara ulei!!) cateva secunde impreuna cu una-doua linguri de boya dulce si un pic de boya iute. Rastorn repede pe o foaie de hartie ca se arde iute. Ceapa - rosie de preferinta - se toaca cat mai marunt. Eu o si clatesc si o scutur bine.

Multumesc, o sa fac si eu zilele astea!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1025 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 January 2013 - 04:53 PM

Azi am facut o spuma (crema) de creier de porc.

Si am mai facut o pulao :headbang: - Honi soit quy mal y pense

Kesar Muttar Pulao

Un biryani vegetal cu orez basmati, mazare verde congelata, doua bucati de bird eye chili si sofran(doi prieteni strainezi mi-au adus anul trecut si acum ma lafai :occasion14: )
Ceapa am inabusit-o foarte putin in unt clarificat cat sa nu primeasca gust de prajeala, apoi am turnat peste ea o lingura de supa vegetala facuta cu "vegeta" naturala a Mayei - Danke! :floare - sa se inmoaie. Am evitat si garam masala sau alte mirosenii puternice, caci mi-am dorit doar aroma orezului si cea a sofranului. Si daca mai punem si micile explozii de prospetime ale boabelor de mazare ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1026 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2013 - 08:29 PM

ia sa zic si eu pe-aici, ca poze am uitat de tot sa mai fac
-ciorba de pui
-racitura de porcule
-mazare cu pipote si inimi
-ciuperci cu smantana
-ciuperci sote cu piper
-chiftele
-prajitura cu ciocolata monti
-compozitia ptr trufe. se vor executa maine
-curatat si pregatit 3 scrumbii ptr gratarul de maine

#1027 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2013 - 10:24 PM

[quote name='W Mamadeus Paparotti' date='26 January 2013 - 02:53 PM'
Kesar Muttar Pulao

Un biryani vegetal cu orez basmati, mazare verde congelata
[/quote]

Ce bine suna biryani tau shefuleeeeee :angryfire:

#1028 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 February 2013 - 06:16 PM

Azi n-am gatit ca-i sarbatoare, dar ieri am umplut vreo doua cazane :occasion15:

Am umplut 12 "arde-i" ! :toothy9; - cam scumpi - pentru parinti si pentru noi.

Am afumat cu o bucata de carnat de casa scos de la fum de doua zile (a taiat socrul meu un purcel) o zama de cartofi parfumata cu dafin, acrita cu moare de varza si dresa cu galbenus si smantana.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1029 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 February 2013 - 08:30 PM

si io:
-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!
-sarmale, 56, cu varza
-fasole verde cu piept de pui
-salata de vine cu maioneza
-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garaj
gata!

#1030 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 February 2013 - 08:49 PM

supa de pui cu taitei de casa
pulpe prajite in tigaie, cu sos de ciuperci si smantana
chiftelute de pui, in sos de rosii
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1031 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 08:49 PM

[quote name='moatza' date='02 February 2013 - 06:30 PM'
[/quote]

Iui moatzo,

Da mai poti?

Eu foarte lejer:)

Facut salata de spaghete cu ton, pacatuit ca uitat eu ca azi sarbatoare si copt un blat de prajitura, facut si crema la ea.

Doamne ,Doamne o sa ma ierte ca am uitat.

Maine, ciorba de burta, ceva carneturi si ceva legumicole. Nu le zic ptr ca nu stiu inca de care vor fi.

Bafta la bucatarit la toti.

#1032 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 February 2013 - 08:57 PM

eee, in we ce ma mai rup si eu in figuri, ca-n rest nu fac nik de mancare. fiecare se descurca cum poate - ca-i frigiderul plin!

ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo!

#1033 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 February 2013 - 09:14 PM

Vezi postareamoatza, la 02 February 2013 - 08:30 PM, a spus:

si io:
-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!
-sarmale, 56, cu varza
-fasole verde cu piept de pui
-salata de vine cu maioneza
-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garaj
gata!


motzulino, dar ce gusturi culinare vampirice ai in weekend ! :floare: :rolleyes:

#1034 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 February 2013 - 09:28 PM

hi, hi! da' ce ? nu ma stii?

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-100-13598332688632.jpg

bine, io-s mai dotata! :rolleyes:

#1035 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 09:54 PM

Vezi postareamoatza, la 02 February 2013 - 08:57 PM, a spus:



ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo!


Care salataa? ca eu in ultima vreme..... cam fac salaturi ptr capre in fiecare zi.:rolleyes:

#1036 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 February 2013 - 09:59 PM

Vezi postareacerra, la 02 February 2013 - 09:54 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 02 February 2013 - 08:57 PM, a spus:



ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo!


Care salataa? ca eu in ultima vreme..... cam fac salaturi ptr capre in fiecare zi.:rolleyes:


pe cea mai recenta, aia cu ton si patrunjel. mereu ma gandesc sa pun si eu patrunjel mai mult in salata, de-aia l-am remarcat.

#1037 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 February 2013 - 10:25 PM

[quote name='moatza' date='02 February 2013 - 07:59 PM'
pe cea mai recenta, aia cu ton si patrunjel. mereu ma gandesc sa pun si eu patrunjel mai mult in salata, de-aia l-am remarcat.
[/quote]

Poi sa sti ca nici mie nu imi placea, dar circuland mult la stanbul, acolo cam la toate salatele/mancarurile exista un snop de patrunjel, chiar si la cea de ceapa cu sumac, alaturi de peste prajit. Ma bucur ca m`am obisnuit sa il folosesc des si ma bucur tare ca il accepta si domnul meu sot. Este foarte bun curata tot si mai ales scade /regleaza tensiunea.

#1038 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 02 February 2013 - 11:45 PM

Vezi postareamoatza, la 02 February 2013 - 08:30 PM, a spus:

si io:

-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic ,gata!


Se vede c-a fost sambata,nu? :headbang: Si la mine s-a vazut,dar nu le mai insir,caci oricum nu te-ntrec in lista si oricum,cantitatile banuiesc ca nici nu se discuta.La primele 2 mai ca m-as autoinvita, ;) desi nu obisnuiesc. Nu ca celelalte ar fi de lepadat,dar spre exemplu la' porcarii' sunt mult mai neutra si le pregatesc mai mult doar pentru sotul cu care am avut placerea sa ma casatoresc,ca sa citesc clasicii forumului. ;)

Sa va fie de bine cado' si sa mai ploo cu asemenea cadoo

#1039 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2013 - 11:50 AM

Vezi postareaEllani, la 02 February 2013 - 11:45 PM, a spus:

Sa va fie de bine cado' si sa mai ploo cu asemenea cadoo


un cado' de multumire raspuns la o fapta buna de-a noastra. sa mai ploo!

#1040 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 February 2013 - 12:31 PM

Vezi postareamoatza, la 02 February 2013 - 09:28 PM, a spus:

hi, hi! da' ce ? nu ma stii?

bine, io-s mai dotata! :headbang:


eu te stiam de fata mai cuminte ca mine. ;)
dar ma declar invinsa si ma inclin in fatza ta, superdotato ! ;)

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi