Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#1021
Postat 25 January 2013 - 12:28 PM
Tocana de porc in ceapa (very) slow cooked in doubletta
Liptauer
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1022
Postat 25 January 2013 - 12:41 PM
#1023
Postat 25 January 2013 - 02:32 PM
zerda, la 25 January 2013 - 12:41 PM, a spus:
Ruda buna cu O'batzten (Obazda) are si Maya un topic pe-aici.
Poate o ruda mai saraca , caci la reteta de O'batzten parca se foloseste Brie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer
Branza moale - de oaie, capra, Philadelphia, cottage, de vaci, ricotta, etc. - smantana, sau unt, bere sau vin, ceapa tocata marunt, paprika, chimen, etc( Worcestershire sauce, capere, mustar, pasta de anchois - U like it, U name it, U use it! )
Eu sfaram doar pe jumatate in mojar fructele de chimen si le prajesc in tigaie uscata incinsa( fara ulei!!) cateva secunde impreuna cu una-doua linguri de boya dulce si un pic de boya iute. Rastorn repede pe o foaie de hartie ca se arde iute. Ceapa - rosie de preferinta - se toaca cat mai marunt. Eu o si clatesc si o scutur bine.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1024
Postat 25 January 2013 - 07:05 PM
W Mamadeus Paparotti, la 25 January 2013 - 02:32 PM, a spus:
zerda, la 25 January 2013 - 12:41 PM, a spus:
Ruda buna cu O'batzten (Obazda) are si Maya un topic pe-aici.
Poate o ruda mai saraca , caci la reteta de O'batzten parca se foloseste Brie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer
Branza moale - de oaie, capra, Philadelphia, cottage, de vaci, ricotta, etc. - smantana, sau unt, bere sau vin, ceapa tocata marunt, paprika, chimen, etc( Worcestershire sauce, capere, mustar, pasta de anchois - U like it, U name it, U use it! )
Eu sfaram doar pe jumatate in mojar fructele de chimen si le prajesc in tigaie uscata incinsa( fara ulei!!) cateva secunde impreuna cu una-doua linguri de boya dulce si un pic de boya iute. Rastorn repede pe o foaie de hartie ca se arde iute. Ceapa - rosie de preferinta - se toaca cat mai marunt. Eu o si clatesc si o scutur bine.
Multumesc, o sa fac si eu zilele astea!!
#1025
Postat 26 January 2013 - 04:53 PM
Si am mai facut o pulao - Honi soit quy mal y pense
Kesar Muttar Pulao
Un biryani vegetal cu orez basmati, mazare verde congelata, doua bucati de bird eye chili si sofran(doi prieteni strainezi mi-au adus anul trecut si acum ma lafai )
Ceapa am inabusit-o foarte putin in unt clarificat cat sa nu primeasca gust de prajeala, apoi am turnat peste ea o lingura de supa vegetala facuta cu "vegeta" naturala a Mayei - Danke! :floare - sa se inmoaie. Am evitat si garam masala sau alte mirosenii puternice, caci mi-am dorit doar aroma orezului si cea a sofranului. Si daca mai punem si micile explozii de prospetime ale boabelor de mazare ...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1026
Postat 26 January 2013 - 08:29 PM
-ciorba de pui
-racitura de porcule
-mazare cu pipote si inimi
-ciuperci cu smantana
-ciuperci sote cu piper
-chiftele
-prajitura cu ciocolata monti
-compozitia ptr trufe. se vor executa maine
-curatat si pregatit 3 scrumbii ptr gratarul de maine
#1027
Postat 26 January 2013 - 10:24 PM
Kesar Muttar Pulao
Un biryani vegetal cu orez basmati, mazare verde congelata
[/quote]
Ce bine suna biryani tau shefuleeeeee
#1028
Postat 02 February 2013 - 06:16 PM
Am umplut 12 "arde-i" ! - cam scumpi - pentru parinti si pentru noi.
Am afumat cu o bucata de carnat de casa scos de la fum de doua zile (a taiat socrul meu un purcel) o zama de cartofi parfumata cu dafin, acrita cu moare de varza si dresa cu galbenus si smantana.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1029
Postat 02 February 2013 - 08:30 PM
-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!
-sarmale, 56, cu varza
-fasole verde cu piept de pui
-salata de vine cu maioneza
-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garaj
gata!
#1030
Postat 02 February 2013 - 08:49 PM
pulpe prajite in tigaie, cu sos de ciuperci si smantana
chiftelute de pui, in sos de rosii
#1031
Postat 02 February 2013 - 08:49 PM
[/quote]
Iui moatzo,
Da mai poti?
Eu foarte lejer:)
Facut salata de spaghete cu ton, pacatuit ca uitat eu ca azi sarbatoare si copt un blat de prajitura, facut si crema la ea.
Doamne ,Doamne o sa ma ierte ca am uitat.
Maine, ciorba de burta, ceva carneturi si ceva legumicole. Nu le zic ptr ca nu stiu inca de care vor fi.
Bafta la bucatarit la toti.
#1032
Postat 02 February 2013 - 08:57 PM
ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo!
#1033
Postat 02 February 2013 - 09:14 PM
moatza, la 02 February 2013 - 08:30 PM, a spus:
-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!
-sarmale, 56, cu varza
-fasole verde cu piept de pui
-salata de vine cu maioneza
-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garaj
gata!
motzulino, dar ce gusturi culinare vampirice ai in weekend !
#1035
Postat 02 February 2013 - 09:54 PM
#1036
Postat 02 February 2013 - 09:59 PM
#1037
Postat 02 February 2013 - 10:25 PM
pe cea mai recenta, aia cu ton si patrunjel. mereu ma gandesc sa pun si eu patrunjel mai mult in salata, de-aia l-am remarcat.
[/quote]
Poi sa sti ca nici mie nu imi placea, dar circuland mult la stanbul, acolo cam la toate salatele/mancarurile exista un snop de patrunjel, chiar si la cea de ceapa cu sumac, alaturi de peste prajit. Ma bucur ca m`am obisnuit sa il folosesc des si ma bucur tare ca il accepta si domnul meu sot. Este foarte bun curata tot si mai ales scade /regleaza tensiunea.
#1038
Postat 02 February 2013 - 11:45 PM
moatza, la 02 February 2013 - 08:30 PM, a spus:
-brie en croute
-foietaje cu telemea si busuioc
-pregatit fripturi ptr gratarul de maine
-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu
-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic ,gata!
Se vede c-a fost sambata,nu? Si la mine s-a vazut,dar nu le mai insir,caci oricum nu te-ntrec in lista si oricum,cantitatile banuiesc ca nici nu se discuta.La primele 2 mai ca m-as autoinvita, desi nu obisnuiesc. Nu ca celelalte ar fi de lepadat,dar spre exemplu la' porcarii' sunt mult mai neutra si le pregatesc mai mult doar pentru sotul cu care am avut placerea sa ma casatoresc,ca sa citesc clasicii forumului.
Sa va fie de bine cado' si sa mai ploo cu asemenea cadoo