Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#1081
Postat 02 June 2013 - 09:49 AM
Am traversat culinar cateva oceeane si i-am servit cu:
- un guacamole alaturi de carnat chorizo si tortilla din faina de grau
- o supa miso cu alge wakame si urechi de lemn + fasiute de morcov, ardei rosu, varza napa, ghimbir, ceapa verde
- un biryani cu orez basmatic, mazare verde - versiunea premium cu sofran
- Pulpe de pui in bere neagra "Danutz" si sos de soya. Sosului i-am dat un pic de corpolenta cu fulgi de drojdie inactivi si onctuozitate si lustru cu un picut de unt la final
Conexiunea a pus de doua placinte delicioase de fructe in aceeasi tava. O jumatate a acoperit-o cu cirese si cealata cu rabarbar. Deasupra bezeaua.
Nu ne-am grabit cu infulecatul si am avut bucuria sa ... aprecieze fiecare fel de cel putin doua ori fiecare. Yes !
Azi am in oala cukta un rasol frumos de vitel si un os cu maduva.
Salata e deja gata. In ea se imprientesc "putin de" de varza frageda tocata fideluta, castraverzi , rosii, ceapa verde, un ardei verde, cimbru proaspat si busuioc. Dresing din untdelemn de masline grecesc din butoi - nu pot spune al cui ca nu-mi da altadata - si otet "capsunar: de anul trecut invatat aici pe forum.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1082
Postat 14 June 2013 - 12:47 PM
Le-am copt pentru o salata. Am tocat ceapa maruntel si am oparit-o in sita cateva secunde si ... am deraiat. U-uuu!
Mi-au picat ochiii pe un avocado gigantic ce se cocea in punga de hartie alaturi de o banana si nam renuntat la maioneza.
Am folosit avocado-ul. Si suc de lamaie.
Cum ziceam: cam scumput, dar a iesit premium
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1083
Postat 09 July 2013 - 10:53 AM
In ultimele zile - pastravi(de la Albota)aburiti in tigaia doubletta pe aburii parterului de legume; tarta de zucchini, ratatoiulle, salate de vinete (si ieri si azi); Arde-i copti, salata de fasole verde cu usturoi, mamaligi, pulpe de pui grilate, palcinte cu rabarbar, salate, salate, salate...
Acum am in oala zama pentru parinti. Una afumata cu cartofi.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1084
Postat 11 July 2013 - 02:39 PM
Aceasta a urechiuselor.
Am pus de-o ciulama de urechiuse (galbiori, chanterelles)
Parintii mi-au cerut ghiveci. Unul care sa poata fi mancat eventual si seara, rece, neincalzit. Sa fie mie dupa cuvantul vostru!
Am sotat usturoi si o frunza de dafin - in untdelemn. Afara cu el!(usturoiul aurit) Ardei kapia si verzi + un varf din cel iute , cepe la greu, morcovi, radacina de telina, vinete, zucchini, rosii despielitate si taiate cubulete.
Pe masa mai aveam la dispozitie fasole verde, conopida, cartofi. Dar nu le-am folosit caci am dorit ca tocana mea de legume sa bata mai inspre zacusca.
In oala am avut drept bouquet garni frunza de telina, patrunjel si cimbru. Toate verzi si aromate. Boabe de piper negru, intregi si oleaca de piper verde macinat la fata locului.
Am stins focul si am zdrobit usturoi de cela fraged si tanar.
Si mai trebuia ceva.
Legumaraia a fiert aproape in sucurile proprii, poate un pahar de apa sa fi pus ca le-am lasat la unduit la foc dulce doua ore +. Deci a fost destul de scazuta.
Dar am vrut ca sosul sa fie mai corpolent. Cartofi nu pusesem, si nu aveam nici un chef de faina sau amidon azi.
Am rezolvat cu mixerul stick!
L-am scufundat in oala de trei ori cam pe o sesime din suprafata preparatului, apoi am amestecat cu lingura si am obtinut exact ceea ce mi-am dorit.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#1085
Postat 12 July 2013 - 11:05 AM
W Mamadeus Paparotti, la 11 July 2013 - 02:39 PM, a spus:
Aceasta a urechiuselor.
Am pus de-o ciulama de urechiuse (galbiori, chanterelles)
Parintii mi-au cerut ghiveci. Unul care sa poata fi mancat eventual si seara, rece, neincalzit. Sa fie mie dupa cuvantul vostru!
Am sotat usturoi si o frunza de dafin - in untdelemn. Afara cu el!(usturoiul aurit) Ardei kapia si verzi + un varf din cel iute , cepe la greu, morcovi, radacina de telina, vinete, zucchini, rosii despielitate si taiate cubulete.
Pe masa mai aveam la dispozitie fasole verde, conopida, cartofi. Dar nu le-am folosit caci am dorit ca tocana mea de legume sa bata mai inspre zacusca.
In oala am avut drept bouquet garni frunza de telina, patrunjel si cimbru. Toate verzi si aromate. Boabe de piper negru, intregi si oleaca de piper verde macinat la fata locului.
Am stins focul si am zdrobit usturoi de cela fraged si tanar.
Si mai trebuia ceva.
Legumaraia a fiert aproape in sucurile proprii, poate un pahar de apa sa fi pus ca le-am lasat la unduit la foc dulce doua ore +. Deci a fost destul de scazuta.
Dar am vrut ca sosul sa fie mai corpolent. Cartofi nu pusesem, si nu aveam nici un chef de faina sau amidon azi.
Am rezolvat cu mixerul stick!
L-am scufundat in oala de trei ori cam pe o sesime din suprafata preparatului, apoi am amestecat cu lingura si am obtinut exact ceea ce mi-am dorit.
bun ce-ai facut matale, colo-sa, preiau ideea pentru ... vacanta, cand o sa "ma coc" la plaja pe malul marii nu inaintea aragazului
grazie, maestre
#1086
Postat 01 October 2013 - 03:23 PM
#1087
Postat 20 June 2016 - 04:33 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#1088
Postat 22 June 2016 - 05:58 PM
#1089
Postat 22 June 2016 - 08:11 PM
noi traim din incalziri la mo acasa, iar la birou eu salata de cruditati, cu avocado si putina branza, fructe, omu' baga meniu' zonei la o terasa din apropiere.
ora 21 si, 33C, ce frumos!
#1090
Postat 23 June 2016 - 10:58 AM
Daca ma nerfez fac si oua la MO dupa procedeul Cerrei!
#1092
Postat 23 June 2016 - 12:19 PM
#1093
Postat 23 June 2016 - 12:24 PM
Peter
#1094
Postat 23 June 2016 - 12:51 PM
#1095
Postat 23 June 2016 - 01:10 PM
zerda, la 23 June 2016 - 12:51 PM, a spus:
Peter
#1096
Postat 30 June 2016 - 04:15 PM
#1097
Postat 03 July 2016 - 05:51 PM
Peter, la 03 July 2016 - 11:20 AM, a spus:
n-arat ca n-am poze, da' facui asa:
-supa de rosii
-gratareli: crap ce-ajunse saramura, macrou ca-mi place mie, carnati de Plescoi si 2 pui fara piept, felii de cartofi noi coapte tot pe gratar si persilade , adica cu sticku' maruntii la un loc usturoi nou cu patrunjel fraged, uev, sare, lamaie.
-salate de sezon plus avocado si branza de capra
-mamaligi, urda si smantana, plus ochiuri de gasca. Aveam si de rata, da' n-am vrut sa-ti fac concurenta.
-salata de vinete cu maioneza si cremoso, jumi-juma, da' fara sa spun si fara sa recunoasca vreunu'
-3kg de ardei copti, portocalii.
la Buzau e-o piata de-ti vine sa te muti acolo, asa-i de frumoasa si bogata, cu de toate si ieftine!
#1098
Postat 03 July 2016 - 06:03 PM
moatza, la 03 July 2016 - 05:51 PM, a spus:
n-arat ca n-am poze, da' facui asa:
-supa de rosii
-gratareli: crap ce-ajunse saramura, macrou ca-mi place mie, carnati de Plescoi si 2 pui fara piept, felii de cartofi noi coapte tot pe gratar si persilade , adica cu sticku' maruntii la un loc usturoi nou cu patrunjel fraged, uev, sare, lamaie.
-salate de sezon plus avocado si branza de capra
-mamaligi, urda si smantana, plus ochiuri de gasca. Aveam si de rata, da' n-am vrut sa-ti fac concurenta.
-salata de vinete cu maioneza si cremoso, jumi-juma, da' fara sa spun si fara sa recunoasca vreunu'
-3kg de ardei copti, portocalii.
la Buzau e-o piata de-ti vine sa te muti acolo, asa-i de frumoasa si bogata, cu de toate si ieftine!
Dar nu de la rata salbatica "domesticita"
Peter
#1100
Postat 06 July 2016 - 10:01 PM