Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#121
Postat 29 May 2010 - 10:07 PM
#122
Postat 30 May 2010 - 10:10 AM
- Am pus la marinat niste aripioare de puiu.
- Am faramantat oarece branza (stiu, Sfanta Duminica, dar azi i-a venit sorocul) si am insamantat-o cu o cultura de mugeagi obtinuta de pe Gorgonzola.
- Am in plan vinete asistice in sos picant
- Am umplut cinci ardei si un dovlecel cu orez, ceapa, ciuperci, morcov, stafide si nuci prajite - se lasa postul de San'Petru
- Si am mestecat si in otetul de orez ce imi fermenteaza cu mare succes in bucatarie. Experimentul reusit 100%
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#123
Postat 30 May 2010 - 12:35 PM
#124
Postat 31 May 2010 - 02:57 PM
- Pripita?
- Nem! Suntem in Ardealul chezaro-craiesc, dara. La mamaligi nu ne pripim.
O mamaliga neaosha din malai integral macinat la piatra, acompaniata frantuzeste de Julia's Child "gorgeously decadent Creamed Mushrooms"
Si un icetea cu lime si sweet rishi matcha. Am vrut sa-i rad in el si un pic de zahar de palmier, caci am cumparat azi o "caramida" din acelea si doream sa-l incerc, insa l-a preferat fara.
Am primit un compliment indirect, care mi-a mers la inima :
- Te rog nu-l lasa pe Giunior sa manance chiar toate ciupercile si mai da-mi te rog, si deseara.
- Oricand doresti tu Principessa, oricand
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#125
Postat 01 June 2010 - 05:04 PM
De-acu bucătăria lui Shefu lucrează-n foc continuu, parcă şi vizualizez
Da las că şi la mine vine sotzu săptămâna viitoare,până atunci mă mai relaxez şi io...
#126
Postat 01 June 2010 - 05:30 PM
- ieri după-masă am făcut 100 de brioşe, azi dimineaţă la 5 m-am trezit şi le-am decorat(preadolescentul are acum serată şi asta a fost comanda)- impresii şi note nu am încă, acum este în plină desfăşurare evenimentul.
- azi am pus la prins din nou 2l de lapte(că cel de zilele trecute l-am folosit pe tot la brioşe )
- am luat şi o bucată de telemea de oaie şi acum mă apuc de brânză marinată.
- pe diseară fac o maioneză pe care o torn peste nişte vinete .
În rest, cum am mai spus, relache
#127
Postat 02 June 2010 - 01:13 PM
Eu am facut rechin la cuptor in lapte aromat, cu cartofori noi-nouti, untdelemn de masline, lamaie murata, piper verde si cimbrisor salbatic de tot . La sfarsit am ridicat folia de aluminu, am scos pestele si cartofii, peste sosul din tigaie am pus vreo 10 capere o jumatate de canita de smantana dulce si am bagat mixerul stick in sosuleanu'. Am pus deoparte o portie pentru diseara cum mi s-a anume indicat de catre fiica ratacitoare pe care am avut placerea sa o facem
Apoi m-am ocupat de branzeturile mele mucegaite.S-au multiplicat si s-au diversificat si soiurile
Am tras otetul de orez la sticle si am pus altul la fermentat. Bun si pentru sushi insa vreau sa-l folosesc de acum inainte si la murarea algelor rehidratate.
De poze nu am inca timp. Poate peste o saptamana dupa ce pleaca
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#129
Postat 03 June 2010 - 10:03 AM
Asa ca sa incep, in doua zile am facut:
- aluatul Palermo al Adrianei, din care a rezultat cornulete cu wurstel si cu nutella
- spirale cu mozzarella by Eataly
- salata de vinete
- pipote cu maioneza
- tramezzini cu prosciutto cotto&philadephia
- oua umplute
- editez, ca uitai, chec sarat cu branza feta... nu mai tin minte de la cine am reteta... cer scuze, revin cu numele mai tarziu...
- saratele
- prajitura valurile dunarii by Eataly
- tort mousse cu 3 feluri de ciocolata (pt cea mare)
- tort pralinat, mai mult o combinatie... blatul de la tort Krantz (Laura_lala) si crema de praliné de la dulcele Paris Brest (nane)... (pt cea mica)
Si gata ca nu mai puteam... toate astea pt 30 de persoane.
A, mai fost si gratar la greu, dar asta a fost pregatit si facut de soata din dotare... inclusiv cu micii facuti de el... micii merita intodeauna o mentiune speciala, ca buni mai sunt (au fost)...
Lasand la o parte nebunia din ultimele zile, luni dimineata am facut niste ardei umpluti.
#130
Postat 05 June 2010 - 10:17 AM
vrabiuta, la 02 June 2010 - 05:15 PM, a spus:
Tell me about it!
Pleaca peste 3 ore.
Pentru azi i pregatesc (la cerere)cartofi noi. I-am ales bob cu bob mari cat cireasa si i-am curatat deja. I aburesc si apoi i perpelesc prin unt.
Rondele de somon la gratar cu lamaie, marar si untdelemn de masline.
O crema de branza cu verdeturi.
Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms
Dorayaki cu Irish Cream (un fel de nutella superscumpa)
si un lichior crema de ciocolata cu menta.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#131
Postat 06 June 2010 - 06:36 PM
#132
Postat 07 June 2010 - 12:27 PM
Pana s-a copt, am infestat cu culturi de mucegai albastru penicillium glaucum de data asta din productia proprie o noua daraba de branza de capra care se va transforma in urmatoarele sapatamani in noua generatie de Gorgonzola - Blue Moon Cheese.
Am dat de trei ori cu lingura prin borcanul in care-mi fermenteaza transa #2 de otet de orez si am spalat castroanele si ustensilele folosite.
Fertig!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#133
Postat 07 June 2010 - 10:19 PM
- la pranz un pireut rapid, ca eram in intarziere
- la cina: omleta cu ton, reteta julix (luata in partea alalalta) cu o salata uriasa.
#134
Postat 14 June 2010 - 11:35 AM
Ardei
Zuchini
Scrijele (felii subtiri de crumpeni)
La cuptor am pus niste coaste de porc afumate.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#135
Postat 14 June 2010 - 11:41 AM
Azi dimineata am facut pastai cu cozile verzi de la ceapa, morcovi sotati si piept de pui la gratar, iar pentru prinzul meu salata, pentru Marco si Stefano fac paste cu pesto-ul facut zilele trecute.
#136
Postat 14 June 2010 - 12:06 PM
lovely legs se numesc la mine, sant copane de pui fara osul lung, le-am facut cu honey si bbq in punga la cuptor
muffins cu iaurt si piersici ca desert pt cine o vrea desert
#137
Postat 14 June 2010 - 04:00 PM
Adriana, la 14 June 2010 - 11:41 AM, a spus:
Taman, la alea! Le-am prajit pe tabla (ceva mai groscioara - 2.5 mm) pe care am copt ardeii si zuchinii.
Si da, le-am invatat pe aici pe forumuri. Mai sti? Poate de chiar de la tine.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#138
Postat 15 June 2010 - 10:37 PM
#139
Postat 16 June 2010 - 12:01 PM
Zama de carttofi cu costite de porc afumate.
Ardei copti umpluti cu pasta de ricotta si ton. Am sa consemnez si reteta
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#140
Postat 16 June 2010 - 03:59 PM
varza noua cu piept de porc proaspat, un somn de 2kg cu legume, la cuptor, pastai-fideluta, fierte cu sare, crocante, pe post de sticks-uri ptr mine.