Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 20 July 2010 - 06:35 AM
-compot de zmeura
- gem de zmeura
- o prajitura in care am pus zmeura
- ciorba de vitel
- ardei umpluti (ii pun astazi la fiert)
Postat 20 July 2010 - 09:55 AM
vineri si ieri...
- pastai la borcan ( pregatite de drum, pentru copii)

- gem de afine;

- gem asortat (ca mi-au ramas niste fructe care erau prea moi pentru mincat )

- caise pregatite pentru tort cu fructe ( la iarna !)

Postat 22 July 2010 - 10:43 AM
Piure de cartofi cu pui rotisat (ultimul de cumparat)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 22 July 2010 - 06:16 PM
mazare cu pulpe de curcan
fusili cu sunca si smantana
Postat 22 July 2010 - 07:24 PM
Postat 22 July 2010 - 08:29 PM
Si a fost insuportabil de cald.
Postat 24 July 2010 - 10:57 PM
La prinz am incercat sa fac paste in Thermomix dar am uitat 2 chestii si cu ce a ramas am facut o omleta din paste.
Tort cu dovlecei pentru micul dejun.
Parmigiana a modo mio.
Postat 25 July 2010 - 12:43 PM
ciorba de vacuta cu zdrente de ou
saratele la cererea consoartei
rulada umpluta cu ricotta si coji de portocale confeiate.Aluatul a fost cel Palermo, merci Adriana.
Azi:
mazare cu aripioare de pui
Postat 25 July 2010 - 01:53 PM
Postat 25 July 2010 - 02:36 PM
Postat 26 July 2010 - 07:47 AM

Duminica: friptura de pui facuta la oala de lut
cartofi (noi) prajiti
salata din primele rosii culese din gradina
desert: pepene rosu + cantalup
Postat 26 July 2010 - 08:16 AM
diseara fac legume roast(dovlecel si dovleac, vanata, cartof dulce si normal, ardei gras) la fel cu balsamic si cous cous cu pui la gril
fetelor le fac snitele de pui ca merge si pt ada la scoala
am vazut la tv o reteta de pui beat si o salata super, cand imi iau ingredientele pun si poze. reteta e thai
Postat 26 July 2010 - 11:54 AM

Darky, mi-ai dat o idee traznet cu frigaruile alea. O sa fac si eu deseara frigarui cu cus-cus. Perfect, ca nu mai stiam ce sa mai gatesc.
Postat 26 July 2010 - 08:13 PM
da' de ce nu-l pui in congelator?
[/quote]
Draga mea, la cite as pune in congelator, ar trebui sa fie macar cit un sifonier cu 2 usi !

Postat 27 July 2010 - 11:36 AM

Am framantat casul bine-bine (adica jupanul, ca e fortos), am amestecat cu sare mascata neiodata (aici eu, ca am papilele gustative mai finute), am indesat bine cu lingura in borcane de 800 gr pana nu se mai vede ca ar fi goluri de aer (anii din urma mai foloseam cutii de plastic, dar pentru ca sunt opace nu vedeam prea bine cum indesam si atunci am trecut la borcane). Apoi, in functie de gusturi si posibilitati pui la topit margarina sau untura. Lichidul fierbinte il torni cu o lingura peste branza (indesi branza cat de sus in borcan, astfel incat sa nu ramana mult spatiu gol). Eu las sa se raceasca acest strat si dupa aceea pun capacele de frica sa nu se faca ceva stropi de condens.
Le tin in magazia de alimente, o cladire foarte banala, fara izolatii deosebite.
Cand stateam la bloc le tineam in frigider pana prin septembrie-octombrie si apoi le trimiteam in calatorie tocmai pe balcon

Bunut cu mamaliga, bunut cu cartofi, bunut si la placinte, de aia il tin in seif!!
Postat 27 July 2010 - 11:45 AM

Mamaia il face asa... casul proaspat il taie felii, il da prin sare neiodata si-l pune in borcane mari cu zer ca sa-si ia sare. Dupa ceva zile, timp in care casul s-a sarat, il scoate, il clateste si-l pune pe o sita deasa mare la zvantat. Il acopera cu o panza sa nu se aseze diverse lighioane si-l lasa sa-l bata vantul.
Cand casul e mai zvantat, il da ori pe razatoarea mica mica, ori prin masina de tocat, il framanta (nu-i mai pune sare), apoi il indeasa cat de bine in borcane. De multe ori se foloseste de chisoi (acela care se foloseste la zdrobit usturoiul), sau un lemn mai gros curat

Deasupra pune si ea untura sau margarina topita... si tine mult si bine

Si merge cu o mamaliga de numa...

Postat 27 July 2010 - 12:04 PM
si ca sa fiu on: am trecut prin bucatarie si-am inchis geamul, ca era furtuna. frigideru' e-asa de gooool! tb sa iau masuri, vad io!
Postat 28 July 2010 - 11:52 AM
Porumbi fierti
Piept de pui la tigaia de teflon cu amestecul de condimente preaparat de mine (sare, o idee de zahar, cimbru, rozmarin, magheran, paprici, piperuri)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare