Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#201 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 July 2010 - 06:35 AM

Ieri:
-compot de zmeura
- gem de zmeura
- o prajitura in care am pus zmeura
- ciorba de vitel
- ardei umpluti (ii pun astazi la fiert)

#202 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 20 July 2010 - 09:55 AM

nici eu nu ma las...
vineri si ieri...
- pastai la borcan ( pregatite de drum, pentru copii)Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-127961241744.jpg
- gem de afine;Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-12796124446.jpg
- gem asortat (ca mi-au ramas niste fructe care erau prea moi pentru mincat )Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-127961247233.jpg
- caise pregatite pentru tort cu fructe ( la iarna !)Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-12796124935.jpg

#203 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 July 2010 - 10:43 AM

Supa de rosii cu cremvursti

Piure de cartofi cu pui rotisat (ultimul de cumparat)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#204 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 July 2010 - 06:16 PM

ciorba radauteana cu piept de curcan
mazare cu pulpe de curcan
fusili cu sunca si smantana

#205 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 July 2010 - 07:24 PM

astazi, compot de corcoduse (pe care le-am cules eu, cand am plecat la cules stiam ca-s galbene, acolo erau rosii, dar ce mai conteaza, acum fierb borcanele)

#206 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 July 2010 - 08:29 PM

Azi m-a lovit harnicia: paste cu sosul de vinete al Kikenhanei, tortul de mere cu crema de zahar ars al Bogdanei si dulceata de ardei iuti a Minodorei.
Si a fost insuportabil de cald.

#207 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2010 - 10:57 PM

Dovleceii invizibili ai lui Eataly, am zis ca-i refac luni si n-am rezistat, i-am refacut azi.
La prinz am incercat sa fac paste in Thermomix dar am uitat 2 chestii si cu ce a ramas am facut o omleta din paste.
Tort cu dovlecei pentru micul dejun.
Parmigiana a modo mio.

#208 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 July 2010 - 12:43 PM

Ieri:

ciorba de vacuta cu zdrente de ou
saratele la cererea consoartei
rulada umpluta cu ricotta si coji de portocale confeiate.Aluatul a fost cel Palermo, merci Adriana.

Azi:

mazare cu aripioare de pui
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#209 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,424
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2010 - 01:53 PM

Vezi postareaIoana, la 25 July 2010 - 12:43 PM, a spus:

rulada umpluta cu ricotta si coji de portocale confeiate.Aluatul a fost cel Palermo, merci Adriana.

Cu placere, faina combinatie.

#210 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 July 2010 - 02:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 July 2010 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 25 July 2010 - 12:43 PM, a spus:

rulada umpluta cu ricotta si coji de portocale confeiate.Aluatul a fost cel Palermo, merci Adriana.

Cu placere, faina combinatie.



Sa sti, initial am vrut sa fac cornulete , dar am constatat ca nu mai aveam rahat , asa ca am facut cu ce aveam in casa :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#211 Useril este offline   savanah 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 26 July 2010 - 07:47 AM

Sambata: framantat cas de oaie, amestecat cu sare mascata si pus indesat la borcane (acus-acus vine iarna) :)

Duminica: friptura de pui facuta la oala de lut
cartofi (noi) prajiti
salata din primele rosii culese din gradina
desert: pepene rosu + cantalup
Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#212 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 26 July 2010 - 08:16 AM

azi am facut la pranz o salata cu verzituri, iceberg, avocado, castrvete, rosie, ceapa rosie c pui la gril si seminte de susan iar dressing din ulei de masline cu boabe de mustar si balsamic

diseara fac legume roast(dovlecel si dovleac, vanata, cartof dulce si normal, ardei gras) la fel cu balsamic si cous cous cu pui la gril
fetelor le fac snitele de pui ca merge si pt ada la scoala

am vazut la tv o reteta de pui beat si o salata super, cand imi iau ingredientele pun si poze. reteta e thai

#213 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 July 2010 - 11:54 AM

Eu nu am cu ce ma lauda pentru ca nu-mi amintesc numele pestelui :lol:

Darky, mi-ai dat o idee traznet cu frigaruile alea. O sa fac si eu deseara frigarui cu cus-cus. Perfect, ca nu mai stiam ce sa mai gatesc.

#214 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 26 July 2010 - 01:45 PM

Vezi postareasavanah, la 26 July 2010 - 07:47 AM, a spus:

Sambata: framantat cas de oaie, amestecat cu sare mascata si pus indesat la borcane (acus-acus vine iarna) :lol:



Si ia zi, unde ti borcanele ???? Stau bine, nu fac mucegai ?? =))
Ca tare mi-ar place si mie sa pastrez asa pentru placinte! =))

#215 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 July 2010 - 01:53 PM

Vezi postareavrabiuta, la 26 July 2010 - 01:45 PM, a spus:

Ca tare mi-ar place si mie sa pastrez asa pentru placinte! :lol:


da' de ce nu-l pui in congelator?
oricum, ma intereseaza si pe mine varianta cu pastrarea la borcan. facea si mama dar nu intotdeauna se pastrau bine.

#216 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 26 July 2010 - 08:13 PM

[quote name='moatza' date='26 July 2010 - 02:53 PM'

da' de ce nu-l pui in congelator?

[/quote]

Draga mea, la cite as pune in congelator, ar trebui sa fie macar cit un sifonier cu 2 usi ! :D Si pe deasupra , mai stau si la bloc, oare unde l-as putea pune, daca ipotetic l-as avea ? :D

#217 Useril este offline   savanah 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 27 July 2010 - 11:36 AM

Casul e pus in seif, iar cifrul il tin secretttt :D

Am framantat casul bine-bine (adica jupanul, ca e fortos), am amestecat cu sare mascata neiodata (aici eu, ca am papilele gustative mai finute), am indesat bine cu lingura in borcane de 800 gr pana nu se mai vede ca ar fi goluri de aer (anii din urma mai foloseam cutii de plastic, dar pentru ca sunt opace nu vedeam prea bine cum indesam si atunci am trecut la borcane). Apoi, in functie de gusturi si posibilitati pui la topit margarina sau untura. Lichidul fierbinte il torni cu o lingura peste branza (indesi branza cat de sus in borcan, astfel incat sa nu ramana mult spatiu gol). Eu las sa se raceasca acest strat si dupa aceea pun capacele de frica sa nu se faca ceva stropi de condens.
Le tin in magazia de alimente, o cladire foarte banala, fara izolatii deosebite.
Cand stateam la bloc le tineam in frigider pana prin septembrie-octombrie si apoi le trimiteam in calatorie tocmai pe balcon :P
Bunut cu mamaliga, bunut cu cartofi, bunut si la placinte, de aia il tin in seif!!
Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#218 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 July 2010 - 11:45 AM

Apoi chiar ca bun rau casul framantat asa :D
Mamaia il face asa... casul proaspat il taie felii, il da prin sare neiodata si-l pune in borcane mari cu zer ca sa-si ia sare. Dupa ceva zile, timp in care casul s-a sarat, il scoate, il clateste si-l pune pe o sita deasa mare la zvantat. Il acopera cu o panza sa nu se aseze diverse lighioane si-l lasa sa-l bata vantul.
Cand casul e mai zvantat, il da ori pe razatoarea mica mica, ori prin masina de tocat, il framanta (nu-i mai pune sare), apoi il indeasa cat de bine in borcane. De multe ori se foloseste de chisoi (acela care se foloseste la zdrobit usturoiul), sau un lemn mai gros curat :P
Deasupra pune si ea untura sau margarina topita... si tine mult si bine :D

Si merge cu o mamaliga de numa... :D
Imagine postata

#219 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 July 2010 - 12:04 PM

multumesc de reteta, fetelor1 cam tot asa il facea si mama, dar mi se pare prea complicat ptr mine. cred ca raman la congelator.

si ca sa fiu on: am trecut prin bucatarie si-am inchis geamul, ca era furtuna. frigideru' e-asa de gooool! tb sa iau masuri, vad io!

#220 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 July 2010 - 11:52 AM

Salata de ardei copti
Porumbi fierti
Piept de pui la tigaia de teflon cu amestecul de condimente preaparat de mine (sare, o idee de zahar, cimbru, rozmarin, magheran, paprici, piperuri)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi