Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#21 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 April 2010 - 04:50 PM

Vezi postareaMaya, la 27 April 2010 - 04:15 PM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 27 April 2010 - 03:28 PM, a spus:



Maya, si eu, ca si nea Puiu, am facut un experiment.. reusit chiar :pupic:
Mi s-a pus pata pe borsul de casa si-am zis ca trebuie neaparat sa-mi fac...
Neavand tarate, am cernut niste faina integrala printr-o sita deasa si mi-a ramas la urma taratea =))
Am pus cam o cescuta de tarate intr-o oala emailata cu capac, am pus si o cescuta de malai (grisat am avut eu), apoi am turnat putina apa doar cat sa umezesc amestecul si l-am lasat sa se odihneasca vreo ora.. Am pus apoi pe foc ceva mai putin de 1l de apa, l-am lasat sa dea un clocot si am turnat peste tarate. Am aruncat si o crenguta de leustean in oala si 2 felii mai mici de paine neagra, am pus capacul si am infofolit oala bine (intr-o pilota groasa am pus eu) si am lasat la cald peste noapte... A doua zi era acru acru ;).. Se scoate painea si se strecoara borsul..
Ce ramane pe fundul vasului ar fi hustea =)) Ca sa umpli bors din nou, mi-a povestit mamaia ca mai oparesti din nou putina tarate si malai, lasi sa se racoreasca si pui hustea (pe care o poti pastra in borcan la frigo pana la urmatoarea umplere),, nu mai pui paine.. Eu deocamdata abia l-am umplut a doua oara...
Poate o sa deschid subiect la tehnici sa dezvoltam subiectul mai pe larg =))

Chiar te rog,ca eu deja înghit în sec!Merci! Cînd ai timp deschide subiectul,ca eu merg sa cumpar tarîte.
Stiam ca e buna si o creanga de cires sau visin în bors.Ai auzit ceva? se pune cu tot cu frunze?

Tot ce spune Olgutza despre bors e corect.
Ma raliez rugamintii sa deschida topic. Intentionam sa o fac eu intr-un weekend liber, dar i cedez cavalereste intaietatea.

Va spun o taina?
Malaiul (sa fie o treime din cantitatea totala de tarate. O parte malai la doua parti tarate de grau) il impart la randul lui in doua. Jumatate din el il "afum", prajesc in tigaie antiaderenta fara ulei pana incepe sa miroase un pic a mamaliga prinsa. Love this smell!

Crengutele se pun cu frunze cu tot. Nici crengile de stejar nu sunt de lepadat. Ele nu contribuie la fermentare ci doar la buchet.
Si pentru cine are granule de kefir si ele pot fi folosite ca si starter pentru producerea primei transe de husti. Am incercat si experienta a reusit. Chiar ieri am citti ca granulele de kefir se dezvolta si in bere. Cat de curand experimentez si latura aceasta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 05:44 PM

Se pune ce am facut ieri? Ca abia acu am deschis mesajul asta.
Deci ieri am facut salata de vinete, maioneza am facut-o in Thermomix, apoi l-am mai pus un pic sa se invirta cu o feliuta de ceapa, apoi am pus vinetele. A iesit foarte bine.
Apoi am facut vinete ca garnitura, le-am taiat cuburi si le-am pus in tigaia de fonta antiaderenta cu o lingura de ulei, bucatele de usturoi sare si marar uscat, cu capac, mai intii la foc mare si apoi mic, s-au copt in aburul care s-a format.
Si mai apoi am facut o fripturica, am pus-o in putin ulei cu citiva catei de usturoi, am prajit-o bine pe ambele parti, am pus nitel vin alb si apoi apa fierbinte, mereu la foc mare si cu capac, la un moment dat am taiat-o felii si am mai pus-o la fiert, era neasteptat de buna si ea, ca de obicei nu stiu si nu reusesc sa fac fripturi.

#23 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 06:32 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 April 2010 - 04:50 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 27 April 2010 - 04:15 PM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 27 April 2010 - 03:28 PM, a spus:



Maya, si eu, ca si nea Puiu, am facut un experiment.. reusit chiar :pupic:
Mi s-a pus pata pe borsul de casa si-am zis ca trebuie neaparat sa-mi fac...
Neavand tarate, am cernut niste faina integrala printr-o sita deasa si mi-a ramas la urma taratea =))
Am pus cam o cescuta de tarate intr-o oala emailata cu capac, am pus si o cescuta de malai (grisat am avut eu), apoi am turnat putina apa doar cat sa umezesc amestecul si l-am lasat sa se odihneasca vreo ora.. Am pus apoi pe foc ceva mai putin de 1l de apa, l-am lasat sa dea un clocot si am turnat peste tarate. Am aruncat si o crenguta de leustean in oala si 2 felii mai mici de paine neagra, am pus capacul si am infofolit oala bine (intr-o pilota groasa am pus eu) si am lasat la cald peste noapte... A doua zi era acru acru ;).. Se scoate painea si se strecoara borsul..
Ce ramane pe fundul vasului ar fi hustea =)) Ca sa umpli bors din nou, mi-a povestit mamaia ca mai oparesti din nou putina tarate si malai, lasi sa se racoreasca si pui hustea (pe care o poti pastra in borcan la frigo pana la urmatoarea umplere),, nu mai pui paine.. Eu deocamdata abia l-am umplut a doua oara...
Poate o sa deschid subiect la tehnici sa dezvoltam subiectul mai pe larg =))

Chiar te rog,ca eu deja înghit în sec!Merci! Cînd ai timp deschide subiectul,ca eu merg sa cumpar tarîte.
Stiam ca e buna si o creanga de cires sau visin în bors.Ai auzit ceva? se pune cu tot cu frunze?

Tot ce spune Olgutza despre bors e corect.
Ma raliez rugamintii sa deschida topic. Intentionam sa o fac eu intr-un weekend liber, dar i cedez cavalereste intaietatea.

Va spun o taina?
Malaiul (sa fie o treime din cantitatea totala de tarate. O parte malai la doua parti tarate de grau) il impart la randul lui in doua. Jumatate din el il "afum", prajesc in tigaie antiaderenta fara ulei pana incepe sa miroase un pic a mamaliga prinsa. Love this smell!

Crengutele se pun cu frunze cu tot. Nici crengile de stejar nu sunt de lepadat. Ele nu contribuie la fermentare ci doar la buchet.
Si pentru cine are granule de kefir si ele pot fi folosite ca si starter pentru producerea primei transe de husti. Am incercat si experienta a reusit. Chiar ieri am citti ca granulele de kefir se dezvolta si in bere. Cat de curand experimentez si latura aceasta.


Maestre... Borsul de casa
Imagine postata

#24 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 April 2010 - 06:37 PM

Azi, subtirel: o tocanita de carne de vitel cu mamaliga pripita la pranz iar acuma la cina salata de rosii+ridichi+castraveti murati si cateva boabe de fasole alba uriasa(mi-au ramas putine si am zis sa le fierb ca sa nu mai incurce lumea). Era sa uit: niste papara (mamaliguta ce a ramas de la pranz am amestecat-o cu cas din lapte de vaca framantat si am prajit amestecul asta in putin ulei). Era pacat de mamaliguta.

#25 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 April 2010 - 09:56 PM

Am facut un piu-piu la cuptor, pe gratar. Ma duc sa dezvolt tehnologia la puiu' spanzurat al lui Geany.
Alaturi am pus cativa cartofi si morcovi. Buni tare!
Sa nu uit: n-au lipsit usturoiul si nici berea! :violent1:

#26 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 April 2010 - 02:07 PM

Azi in bucatarie am avut - inca mai am caci unele activitati sunt in plina desfasurare - o zi plina ochii.
In functie de prescriptiile religioase (miercuri-zi-de-post), dietele si pretentiile (a se citi mofturile ;) ) membrilor familiei am facut:

1. Risotto cu ciuperci si piept de pui - Deja gata, partial hailt.
2. Bors de stevie cu macris si leurda - Deja gata, partial halit
3. Supa de gaina de la tara - am luat spuma si curatat leguma. Pe aceasta o pun doar dupa 3 ore de fiert caci fu pensionara gaina.
5. Ciuperci prajite in untdelemn de masline cu cepa verde si usturoi verde. O leaca de vin, un bob de piper si unul de sare.
6 Am oparat taratea pentru o noua transa de bors la putina
7. O salata de cruditati (castraverzi, ceapa verde si ceapa bulb, laptuci, rosii, leurda)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 02:20 PM

Om gospodar, ce mai ;) !

#28 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2010 - 02:21 PM

Tocmai am bagat la cuptor prajitura marmorizata a lui Eataly. De-abia astept sa gust!
Ma duc sa fac ceva (inca nu stiu sigur ce) cu niste piepti de pui. Revin dupa ce-mi vin ideile si le pun in practica.

#29 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 April 2010 - 02:56 PM

De dimineata:
- am scos branzica din sedila (a se citi batic ;) ) si am pus-o intr-un castron cu ceva sare si la frigider
- am facut o salata de ton fara ardei ca n-am avut, dar cu rosii uscate la soare, maioneza (de cumparat, am terminat-o si sper ca alta sa nu mai cumpar in veci!), unt, ceapa si crema de branza (tot de cumparat)
- am facut o salata din conopida clocotita putin, maioneza de-aia cumparata si niste capere - bunicica. mi se ofilea in frigider si mi s-a facut mila de ea; tocmai am terminat-o de mancat

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2010 - 10:29 PM

Eu azi am fost si am cumparat plante de rosii,am plantat...si am pus feta cu rosii uscate în ulei si condimente <_<

http://artaculinara....-uscatein-ulei/

Tarîte nu am ajuns sa cumpar,asa ca înca nu am pus de bors!Dar o fac eu si pe asta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 April 2010 - 11:59 AM

Maya, unde ai plantat rasadurile de rosii? Si de unde le-ai cumparat? Desi pentru mine nu cred sa fie relevant ca-s cam departe de germania, dar avem Lidl si Aldi :floare: .

#32 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 03:34 PM

Vezi postareaPisoi, la 29 April 2010 - 11:59 AM, a spus:

Maya, unde ai plantat rasadurile de rosii? Si de unde le-ai cumparat? Desi pentru mine nu cred sa fie relevant ca-s cam departe de germania, dar avem Lidl si Aldi :floare: .

Am cumparat plante de rosii(de 30-40 cm),si le-am plantat în sera.Cumaprate de la Globus-Baumarkt(sectia de gradinareala :lol: )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 April 2010 - 03:57 PM

Oare ce am facut azi in bucatarie?

Am varsat apa pe jos cand am spalat valsele=))

Supa mai aveam, asa ca doar am incalzit-o.

Aveam si o punga de trunchi de merluciu congelat, cumparata in drum spre casa.
Am aromatizat cu 2 catei de usturoi untdelemn de masline, am prajit o idee pestii intr-insul, am adaugat sos de soya, miere, bulion de rosii de casa, piper de cayenne, un ciot de ghimbir ras, vin rosu si am lasat la foc mic pana s-a ingrosat sosul. Sa tot fi fost o ora.

La plecarea din bucatarie am covârlit :thumleft: (regionalism din Bihor - am amestecat)in putina cu bors si in borcanul cu kefir.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2010 - 04:20 PM

Eu aseara am facut rapid de la 19 la 20.30 cirnati cu fenicul si rulada de carne a lui Any cu mazare si champignon.

#35 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 April 2010 - 10:30 PM

ieri am facut 18 briose, am curatat si-am fiert legumele si carnea ptr o salata boeuf.

azi am facut maioneza, am maruntit totul si am savarsit-o.

numai pe fuga.

maine gratare!

#36 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 May 2010 - 12:52 PM

Azi m-am ocupat in principal de o bucata mare dintr-o pulpa de manzat.
Am fasonat-o, dezpielitat-o cu simt de raspundere si am portionat-o in functie de diversele destinatii.
Trei dintre ele s-au infaptuit deja, as putea spune chiar patru:

- saltimbocca alla romana (s-a mancat cu piure de cartofi facut de Dumneaei)pentru Giunor.
- gulas - A mea a avut gust de mancarea austro-strungara si nu m-a lasat sa o fac eu.
- pastrama "grav-ox"
- cateva bucati pentru carpaccio (dar tavalite prin condimente si lasate la maturat)
- si o bucata destinata tot consumului in stare cruda (tot de catre Mandea (Mandeadeus ? :) - preaumilul vostru prieten) insa de data aceasta marinata in kefir, cu piper verde macinat si frunze proaspat culese de salvie, tocate marunt

Mi-am mai tras si o salata de tije de flori de papadie.

Pe lista era si trasul borsului la sticle.
Mi-a fost lene...
Am amestecat o data cu linguroiul in el, sa nu zica nu i-am acordat nici un pic de atentie.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#37 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 May 2010 - 01:05 PM

eu - salata caesar cu pui teriyaki
fetele - snitel de pui taiat cat degetul de gros(chicken chippies)
soata, spaghetti langa multe legume la abur

si a mai trecut o zi :)

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2010 - 01:46 PM

Pentru azi la prinz o salata facuta din telemea, masline si ardei copti cumparati.
Pasta ma duc sa o pun la paste.

#39 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 May 2010 - 07:00 PM

unii gratare, cum zisei.
eu- o paine integrala, o garnitura de varza noua scazuta si din 2 buc mici-cartofi rantalitzi. cre'ca n-am mai mancat de 3 ani!

#40 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 May 2010 - 08:31 PM

Avem in casa o vorba, nu ne apartine, dar pe care am adoptat-o tocmai pentru ca ne amuza. Nu prea stiu daca persoana de a scos chestia asta pe gura avea habar de limba romana (desi avea ceva studii superioare si era director de banca la momentul producerii . Cand muncea mai mult prin casa spunea ca "a muncit ca o escroaca" adica a muncit din greu in acceptiunea ei. Cand se termina cate o zi din asta la sfarsitul careia cad lata, spun si eu ca "am muncit ca o escroaca".

Ce am pregatit eu astazi:
- dimineata, o salata de icre, facuta cu gris fiert pentru ca nu o mancam cu paine ci cu salata de rosii,
apoi:- pasca -prajitura (e o reteta de-a mea, pe care nu am apucat inca sa o postez), un Chocolate and raisin cheesecake (postata dincolo de Rroxana) pe care eu am botezat-o Pasca Dots pentru ca am facut-o sub forma de pasca, prajitura lenesa cu gris si mere, 2 checuri (reteta asemanatoare cu cea postata de Sava Laura), o rulada de ciocolata cu stafide si visine (nu-mi cereti reteta ca e ceva rezultat dintr-o trauma culinara, dar are un gust tare bun), friptura de miel la cuptor, ciorba de miel, varza murata fiarta scazut (pentru cei ce mimeaza deocamdata cura de slabire, adicatelea moi). Chiar ca am muncit....

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi