Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#221 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 July 2010 - 09:06 AM

Zilele astea mai nimic, ca-s oarecum musafir in casa fratelui meu. Ce am prestau a fost o mancare de fasole galbena, am umplut niste eclere si am facut savarine. In rest pauza. A.... cos semne de carte in punct de cruce, dar nu intra la capitolul bucatareala.

#222 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 July 2010 - 01:40 PM

supa cu taiteti

frigarui cu piept de pui inbalsamat, ciuperci, ceapa, ardei, rosii

Orez Purple Jasmine (bob cu bob) + ulei de arahide, nuoc nam

Porumbi fierti
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#223 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 July 2010 - 04:24 PM

astazi: supa de pasare, pulpe de pui si fripturi la gratar (de aragaz), eclere si savarine.

#224 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 July 2010 - 05:27 PM

placinta cu branza dulce si stafide
tort cu crema de visine si piersici
pui, peste, porc la gratar
dulciurile-s ptr o aniversare, nu noi!

#225 Useril este offline   savanah 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 03 August 2010 - 10:51 AM

A inceput postul:
bors de legume (pentru postitori) + smantana (pentru cei care nu postesc)
mancare de ardei copti cu mamaliga
placinta cu mere

Cand se termina mancarea asta, multa salata de rosii din gradina (deja sunt o suta de grade Celsius, la ora asta :D )
Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#226 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 03 August 2010 - 12:20 PM

mamaliga cu smantana pt mine
pasta bolognese pt bobor

#227 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 August 2010 - 04:39 PM

Am facut o roata de orez integral si aveam si niste steak-uri de vitzel pe care le-am sacrificat si le-am facut cu sos de rosii si ciuperci. Al meu o zis ca m-am dilit , sa stric ditai steak-ul de vitzel tanar in sos , dar a fost bun :pupic:

#228 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 August 2010 - 04:45 PM

Zupa de conopida (si restul legumelor din camara)
Cartofi prajiti - 'Mneaiei

In pregatire pentru musafirii de maine

Un sos din kefir ingrosat (strecurat prin filtru de cafea) undelemn de masline, o lingurita de mustar, capere tocate, zahar-sare, frunze de: menta, busuioc, cimbru - verzi. Mai bun a doua zi.

Ardei copti - imi place sa-i las sa se marineze bine.

Am pregatit saramura pentru zucchini grilati (tot de maine):apa, sare, otet baslamic, usturoi, frunza-verde cat i codru' , ulei de masline, ardei iute afumat tocat marunt. Pana maine va mirosi ca o gradina.

Maine dimineata grilez zucchi, pun la marinat un piept de pui, fac orez colorat (bob cu bob) - alb, galben si purpuriu.

Mamaroatta se va ocupa de salate, creieul pane, saleuri si prajiturimi. Printre altele o rulada din blat de cacao, crema cu nuca de cocos , banana in mijloc si frisca pe dinafara.
Uitam.
Chipsurile de branza de ieri le-au placut prietenilor la nebunie si m-au notificat sa le recidivez.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#229 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 August 2010 - 02:26 PM

Porumbul fiert cotidian - pana la urma, sau cotcodacim, sau facem oua

O supa vesela de legume

Baba ganush
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#230 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 August 2010 - 07:17 PM

O salata de vinete, azi dimineata.
Pastrama de iedut, la pranz.
"Resturi alimentare", la cina (ce a ramas de dimineata si de la pranz).

Am copt 30 de vinete mari, le-am curatat, le-am pus la stors, le-am tocat si le-am pus cate 10 la pungi in congelator pentru 3 portii de zacusca de vinete (mai la toamna).

#231 Useril este offline   Tic-tac 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 01-December 09
  • Locationla malul Dunării

Postat 12 August 2010 - 10:28 AM

ce bine ca e topicul asta, acum l-am descoperit.

ieri am facut ardeii copti in reductie balsamica (reteta Maya) si am adaugat lamaie, ca erau prea dulci desi am adaugat un fir de zahar la caramelizare

creier de porc, prajit, cu usturoi si multa zeama de lamaie

o pasta de masline negre, f. buna intinsa pe paine.

va invidiez ca puteti coace cite 30 de vinete.
anul asta am facut doar 3 salate de vinete coapte, si inca nu am gasit vinete dulci si cu seminte putine.

#232 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 August 2010 - 01:50 PM

Eu stau la casa, ca stau la tara, si un am cuptor in curte, intr-o magazie. Acolo fac focul in cuptor, pun si un cazan de apa la incalzit cu ocazia asta am apa calda pentru diverse chestii in curte, si coc vinetele la jar. Am copt astazi inca 10 kg si acum ma pregatesc sa le "despielitez" pentru a pune la congelator pentru iarna.

#233 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 August 2010 - 03:26 PM

"Azi in bucatarie - la gramada"

La gramada, indeed!
In gramada a fost mai mult primadonna - Mammaroatta, Maine mare, sarbatoarea mare. Zi de nume pentru Buni.
Ce a facut?
6 cozonaci
2 tavi de lichiu cu urda
chec aperitiv
2 rulade cu branza.
3 prajituri

zama pentru familie.

Eu am gasit o fereastra libera si am facut doar un pesto.
Apoi mi s-a incredintat sarcina impaturiri servetelelor. Fetita pe care am avut placerea s-o facem :) m-a sunat de peste ocean din U.S. & A. si mi-a spus expres sa origamesc cat pot mai bine ca sa fie si ea prezenta in spirit.
Sei contenta, Pricipessa? :occasion14:
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128179221108.jpg
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128179222809.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#234 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2010 - 07:46 PM

Shefule, si nu ne arati si noua tehnica de origamit? :)

Cata rabdare ai avut.. :occasion14:
Imagine postata

#235 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 August 2010 - 09:37 PM

Shefule, dar sa fie un tutorial ca sa priceapa si nejaponeza de mine.

Eu azi, ca de obicei, ca o excroaca: am fiert 6 kile de pastai pe care le-am pus la congelator pentru iarna (vorba unei bune prietene "iarna-i papa, vara-i kk), snitele de pui, ciorba de pulpe de pui (ca asa a avut chef matusa din dotare, la casa careia ma aflu zilele astea - clientul nostru, stapanul nostru), o tocanita de dovlecei cu ceapa si ardei copti (mai dietetic asa), malaies in calcaies, chec foarte negru (la ultimele 2 pun si dovezile, dar mai maine).

#236 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 August 2010 - 06:22 AM

Vezi postareaOlgutza, la 14 August 2010 - 07:46 PM, a spus:

Shefule, si nu ne arati si noua tehnica de origamit? :scratch:
Cata rabdare ai avut.. :occasion14:


Vezi postareajulix_2007, la 14 August 2010 - 09:37 PM, a spus:

Shefule, dar sa fie un tutorial ca sa priceapa si nejaponeza de mine.

Eu le-am vazut prima data acum 10 ani intr-o expozitie de mobila. M-am dat bine pe langa duduia de la casa de marcat, si am plecat acasa mai destept cu o floare de lotus dintr-o bucata de hartie de ambalaj. Le-am facut de cateva ori, dar "memoria e cea cu care uitam" si o vreme le-am pierdut urma.
Le-am regasit - cautandu-le - acum patru zile pe YT.
In doua cuvinte:
Se indoaie colturile inspre centru de trei ori mereu pe aceeasi parte a servetelului, apoi o singura data pe cealalta parte si se "infoaie" petalele.
E chiar simplu si merge repede.
Din vopsele alimentare am preparat apoi un pic de culoare si am pus cate un strop pe colturile din mijloc si pe varfuri - contributie personala.
Iaca si tubuletul:
.
http://www.youtube.c...h?v=Zvg6mBQepoo
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#237 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 August 2010 - 04:40 AM

Ma pregatesc sa merg la parinti asa ca in zori de zi am facut un chec aperitiv cu zucchini, cascaval, sunca, oua,smantana, faina, praf de copt, condimente macinate si "uns" cu parmezan pe deasupra - pentru ei. Acolo voi face salata de vinete si o ciorba de pastai.

Cand ma intorc am sa somez probabil, caci Dumneaei si-a scos mestesugurile ca sa faca ardei umpluti si melcisori cu nuca.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#238 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 August 2010 - 09:58 PM

Astazi, ca mai toate zilele de sambata - mancare pentru we si nu numai: ciorba de perisoare, chiftele din carne de vitel+chiftelute(aceeasi compozitie)cu ceapa marinata si maioneza, snitele din piept de pui, ardei copti pentru salata, salata de vinete, prajitura cu mere si bezea (Gabi Cara).

#239 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 August 2010 - 08:58 AM

Am primit aseara o jumatate de miel. L-am transat, fasonat si impartit pentru fripturi (pulpe, gat) ciorba + drob, tocanite/stufat.

Din muschiuleteul de langa sira spinarii voi face maine medalioane roz cu salvie in beurre noisette cu otet balsamic.

Pulpa din spate am pus-o pe pat de morcov, ceapa, ardei, usturoi, am frecat-o cu fond de gibier, presarat-o cu piper, rosmarin si frunze de salvie, felii de usturoi, i-am croit paturica din feliute subtiri de slanina afumata, i-am dat sa bea un pahar de vin rosu indoit cu apa. La cuptor cu ea. Acum - numai radbare.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#240 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 August 2010 - 06:01 PM

Pilaf cu piept de pui afumat

Gazpacho

Acum am prajit in tigaie niste alune.

Maine dimineata pe la 4 fac un cazan(duc si parintilor) de bors de perisoare si un ţuşpaiţ.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi