Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 29 July 2010 - 09:06 AM
Postat 29 July 2010 - 01:40 PM
frigarui cu piept de pui inbalsamat, ciuperci, ceapa, ardei, rosii
Orez Purple Jasmine (bob cu bob) + ulei de arahide, nuoc nam
Porumbi fierti
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 31 July 2010 - 04:24 PM
Postat 31 July 2010 - 05:27 PM
tort cu crema de visine si piersici
pui, peste, porc la gratar
dulciurile-s ptr o aniversare, nu noi!
Postat 03 August 2010 - 10:51 AM
bors de legume (pentru postitori) + smantana (pentru cei care nu postesc)
mancare de ardei copti cu mamaliga
placinta cu mere
Cand se termina mancarea asta, multa salata de rosii din gradina (deja sunt o suta de grade Celsius, la ora asta )
Postat 03 August 2010 - 04:39 PM
Postat 07 August 2010 - 04:45 PM
Cartofi prajiti - 'Mneaiei
In pregatire pentru musafirii de maine
Un sos din kefir ingrosat (strecurat prin filtru de cafea) undelemn de masline, o lingurita de mustar, capere tocate, zahar-sare, frunze de: menta, busuioc, cimbru - verzi. Mai bun a doua zi.
Ardei copti - imi place sa-i las sa se marineze bine.
Am pregatit saramura pentru zucchini grilati (tot de maine):apa, sare, otet baslamic, usturoi, frunza-verde cat i codru' , ulei de masline, ardei iute afumat tocat marunt. Pana maine va mirosi ca o gradina.
Maine dimineata grilez zucchi, pun la marinat un piept de pui, fac orez colorat (bob cu bob) - alb, galben si purpuriu.
Mamaroatta se va ocupa de salate, creieul pane, saleuri si prajiturimi. Printre altele o rulada din blat de cacao, crema cu nuca de cocos , banana in mijloc si frisca pe dinafara.
Uitam.
Chipsurile de branza de ieri le-au placut prietenilor la nebunie si m-au notificat sa le recidivez.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 11 August 2010 - 02:26 PM
O supa vesela de legume
Baba ganush
Postat 11 August 2010 - 07:17 PM
Pastrama de iedut, la pranz.
"Resturi alimentare", la cina (ce a ramas de dimineata si de la pranz).
Am copt 30 de vinete mari, le-am curatat, le-am pus la stors, le-am tocat si le-am pus cate 10 la pungi in congelator pentru 3 portii de zacusca de vinete (mai la toamna).
Postat 12 August 2010 - 10:28 AM
ieri am facut ardeii copti in reductie balsamica (reteta Maya) si am adaugat lamaie, ca erau prea dulci desi am adaugat un fir de zahar la caramelizare
creier de porc, prajit, cu usturoi si multa zeama de lamaie
o pasta de masline negre, f. buna intinsa pe paine.
va invidiez ca puteti coace cite 30 de vinete.
anul asta am facut doar 3 salate de vinete coapte, si inca nu am gasit vinete dulci si cu seminte putine.
Postat 12 August 2010 - 01:50 PM
Postat 14 August 2010 - 03:26 PM
La gramada, indeed!
In gramada a fost mai mult primadonna - Mammaroatta, Maine mare, sarbatoarea mare. Zi de nume pentru Buni.
Ce a facut?
6 cozonaci
2 tavi de lichiu cu urda
chec aperitiv
2 rulade cu branza.
3 prajituri
zama pentru familie.
Eu am gasit o fereastra libera si am facut doar un pesto.
Apoi mi s-a incredintat sarcina impaturiri servetelelor. Fetita pe care am avut placerea s-o facem m-a sunat de peste ocean din U.S. & A. si mi-a spus expres sa origamesc cat pot mai bine ca sa fie si ea prezenta in spirit.
Sei contenta, Pricipessa?
.
.
.
Postat 14 August 2010 - 07:46 PM
Cata rabdare ai avut..
Postat 14 August 2010 - 09:37 PM
Eu azi, ca de obicei, ca o excroaca: am fiert 6 kile de pastai pe care le-am pus la congelator pentru iarna (vorba unei bune prietene "iarna-i papa, vara-i kk), snitele de pui, ciorba de pulpe de pui (ca asa a avut chef matusa din dotare, la casa careia ma aflu zilele astea - clientul nostru, stapanul nostru), o tocanita de dovlecei cu ceapa si ardei copti (mai dietetic asa), malaies in calcaies, chec foarte negru (la ultimele 2 pun si dovezile, dar mai maine).
Postat 15 August 2010 - 06:22 AM
Olgutza, la 14 August 2010 - 07:46 PM, a spus:
Cata rabdare ai avut..
julix_2007, la 14 August 2010 - 09:37 PM, a spus:
Eu le-am vazut prima data acum 10 ani intr-o expozitie de mobila. M-am dat bine pe langa duduia de la casa de marcat, si am plecat acasa mai destept cu o floare de lotus dintr-o bucata de hartie de ambalaj. Le-am facut de cateva ori, dar "memoria e cea cu care uitam" si o vreme le-am pierdut urma.
Le-am regasit - cautandu-le - acum patru zile pe YT.
In doua cuvinte:
Se indoaie colturile inspre centru de trei ori mereu pe aceeasi parte a servetelului, apoi o singura data pe cealalta parte si se "infoaie" petalele.
E chiar simplu si merge repede.
Din vopsele alimentare am preparat apoi un pic de culoare si am pus cate un strop pe colturile din mijloc si pe varfuri - contributie personala.
Iaca si tubuletul:
.
http://www.youtube.c...h?v=Zvg6mBQepoo
.
Postat 21 August 2010 - 04:40 AM
Cand ma intorc am sa somez probabil, caci Dumneaei si-a scos mestesugurile ca sa faca ardei umpluti si melcisori cu nuca.
Postat 21 August 2010 - 09:58 PM
Postat 22 August 2010 - 08:58 AM
Din muschiuleteul de langa sira spinarii voi face maine medalioane roz cu salvie in beurre noisette cu otet balsamic.
Pulpa din spate am pus-o pe pat de morcov, ceapa, ardei, usturoi, am frecat-o cu fond de gibier, presarat-o cu piper, rosmarin si frunze de salvie, felii de usturoi, i-am croit paturica din feliute subtiri de slanina afumata, i-am dat sa bea un pahar de vin rosu indoit cu apa. La cuptor cu ea. Acum - numai radbare.
Postat 27 August 2010 - 06:01 PM
Gazpacho
Acum am prajit in tigaie niste alune.
Maine dimineata pe la 4 fac un cazan(duc si parintilor) de bors de perisoare si un ţuşpaiţ.