Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#241
Postat 27 August 2010 - 07:13 PM
#242
Postat 28 August 2010 - 04:51 AM
Am terminat tot ce mi-am propus aseara:
Bors de perisoare. Pentru doua familii. (mama saraca e infirma de aproape trei luni)
Ţuşpaiţ de cartofi. Chiftele le va face 'Mneaei.
Sau eu.
Am pus la fiert si o oala de porumb.
Am curatat tijele (doar tijele, acum stiu ) de rabarbar pentru placinta consoartei.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#243
Postat 28 August 2010 - 05:40 AM
de luni iar incep ploi...cred ca nici nu mai bag slowcookerul in dulap
dulce nu le fac azi, am luat fructe ieri de toate felurile, sa manace fructe
#244
Postat 28 August 2010 - 06:42 AM
- Da' de tras cu haspiratoru' nu trag!
- Atunci impinge.
- Dream on!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#245
Postat 31 August 2010 - 03:36 PM
Zama de salata:
a. Cu smantana si galbenus + cubulete de papara.
b. Varianta postitoare, dreasa daor cu faina desfacuta in apa.
Un faşirt - Falscher Hase
Un sos de rosii cu busuioc si uragano.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#246
Postat 04 September 2010 - 05:12 AM
Arde-i umplu-ti Un ... cazan. Tinem si pentru noi jumatate.
Mancare scazuta de dovlecei
Galuste cu prune
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#247
Postat 05 September 2010 - 11:23 AM
Mamaroatta s-a lasat in grija mea, dar ocupat fiind in dimineata aceasta pe alte forumuri (muzicale) cu un Rigoletto discutabil transmis ieri live in toata lumea, azi am "gatit" din plic
Supa crema de sparanghel
Mai avem si doi "Arde-i! umplu-ti" ® de ieri.
Tot de ieri o jumatate dintr-un sufleu de dovlecei facut de mine aseara la cerea consoartei - rar compliment pentru o maestra, in fata careia ma inchin
Si - the last but not the least - acum o ora am feliat micrometic un carpaccio de vita peste care am pus untdelemn de masline, am stors lamaie si am presarat cateva seminte incoltite de mustar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#248
Postat 08 September 2010 - 04:59 PM
Lapte de pasare.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#249
Postat 09 September 2010 - 01:37 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#250
Postat 14 September 2010 - 05:33 PM
Am facut vinete picante asiatice si orez
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#251
Postat 15 September 2010 - 02:24 PM
Am gatit pentru doua familii, doua generatii:
Zama de gaina. Gaina autentica si adevaraciune cu multa obezitate pe spinare *.
Mancare de zucchini cu sos de vin si smanatana + mult marar verde
O salata Olivier - Wiki' - (Russian salad). De fapt o salata
____________________________
*
Ca gaina- grasa tare
La la la la la la
Cu slanina pe schinare
La la la la la la
Ca-i gaina ca'n poveste
La la la la la la
Caraie si duhaneste!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#253
Postat 20 September 2010 - 12:02 PM
- pus castraveti la murat pentru iarna
- peste la cuptor (pe pat de ceapa rosie si rosii)
- tocanita de ciuperci cu smantana
- paste cu somon afumat, smantana si marar
- chifle din faina integrala
- pizza
- agliata lui Etaly, cu branza de vaci in loc de urda
- tarta Hannei, modificata sa mi se potriveasca i-am pus si o bezea in cap. sper sa apuc sa fac o poza
#254
Postat 20 September 2010 - 09:14 PM
W Mamadeus Paparotti, la 31 August 2010 - 03:36 PM, a spus:
Un faşirt - Falscher Hase
Paparotti,sper ca nu ai facut un iepure fals adevarat!
Stii de unde vine denumirea Falscher Hase?
Denumirea a aparut dupa al 2-lea razboi mondial,cînd lumea era mai saraca,iepurii erau putini ,iar nemtii obisnuiau ca duminica sa haleasca o friptura de Bunny...si pen'ca iepurii erau aproape pe cale de disparitie,si prin lege era interzisa vînarea 'mnealor,fomeile germane care cunosteau olecuta de anatomie veterinara si-au dat seama ca scheletul pisicii se asemana cu al iepurasului.Asa ca beleau mîtzu',vindeau blana,taiau vîrful labelor si capul,si prezentau sotilor la masa de duminica ....tadaaaaa....Falscher Hase
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#255
Postat 20 September 2010 - 10:02 PM
boni, la 20 September 2010 - 12:02 PM, a spus:
- pus castraveti la murat pentru iarna
- peste la cuptor (pe pat de ceapa rosie si rosii)
- tocanita de ciuperci cu smantana
- paste cu somon afumat, smantana si marar
- chifle din faina integrala
- pizza
- agliata lui Etaly, cu branza de vaci in loc de urda
- tarta Hannei, modificata sa mi se potriveasca i-am pus si o bezea in cap. sper sa apuc sa fac o poza
Brava, Boni! Atunci ne-am luat de mana si am fost amandoua 'excroace'... Am prestat si eu:
- coacere vinete 11kg pt zacusca si pus la congelator pt varii salate
- coacere ardei gras pt zacusca
- facut zacusca, pus la borcane
- dulceata din gogonele cu migdale
- un tort diplomat la comanda si unul pt noi acasa
- ciorba de burta
#256
Postat 23 September 2010 - 11:09 AM
Maya, la 20 September 2010 - 09:14 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 31 August 2010 - 03:36 PM, a spus:
Un faşirt - Falscher Hase
Paparotti,sper ca nu ai facut un iepure fals adevarat!
Stii de unde vine denumirea Falscher Hase?
Denumirea a aparut dupa al 2-lea razboi mondial,cînd lumea era mai saraca,iepurii erau putini ,iar nemtii obisnuiau ca duminica sa haleasca o friptura de Bunny...si pen'ca iepurii erau aproape pe cale de disparitie,si prin lege era interzisa vînarea 'mnealor,fomeile germane care cunosteau olecuta de anatomie veterinara si-au dat seama ca scheletul pisicii se asemana cu al iepurasului.Asa ca beleau mîtzu',vindeau blana,taiau vîrful labelor si capul,si prezentau sotilor la masa de duminica ....tadaaaaa....Falscher Hase
Faşirtul n-a mieunat . Deci a fost un iepure fals ... fals.
Am mai citit despre aceeasi perioada ca tot in lipsa carnii de urecheat, gospodinele faceau o chiftea mai mult paine decat carne, o plamadeau in forma de iepure si o dadeau cuptorului.
Cam asa ceva am facut, ceva gen drob de carne (vita + porc), ceapa inabusita, morcov fiert, paine veche muiata in lapte, doua oua si foarte multe buruieni.
Azi un ţuşpaiţ de cartofi si pecie (muschiul de-a lungul coloanei vertebrale) proaspata de porc la gratar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#257
Postat 02 October 2010 - 01:37 PM
- supă cu tăieţei,
- aripioare picante Geany( VĂ ROG SĂ-MI DAŢI BAN(I! ) CĂ NU ŞTIU SĂ FAC TRIMITERE LA TOPICUL CU PRICINA!)
-piure de cartofi , salată de roşii cu ceapă violet şi pătrunjel verde tocat,
- dulceaţă de smochine proaspete, iată-o:
Imagini atasate
#258
Postat 02 October 2010 - 01:40 PM
Imagini atasate
#260
Postat 02 October 2010 - 05:56 PM
Pe ce lume traiti ?
E-Day si pentru mine.
Excroci culinari uniti-va!
Cea mai mare oala plina cu arde-i umpulti cu duhul blandetii - i plac mult tatei
Un cazan de ciorba de fasole boane cu afumatura. (inceputa de Shefa)
Un vad de jena (de data asta regular-size ) cu musaca din vinete cu busuioc si parmezan
Am curatat merele si prunele pentru placintele Mamaroattei
Vasele mi le-am spalat intre diverse operatii, caci altfel nu mai aveam loc.
Da' n-am dus eu gunoiu, na!
Ea:
- Vrei sa duci gunoiul?
El:
- Nu. Nu vreau sa duc gunoiul. Ti-am mai spus ca la intrebarea asta nu ai sa primesti alt raspuns de la mine. Vreau sa intru pe net, sa ascult opera, sa citesc o carte, sa ma uit la televizor, sa @#$%, etc.
Corect se spune:
- Du-te si du gunoiul, dar pana vei invata sa vorbesti corect....
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare