Azi mai am in bucatarie resturi de la masa de ieri. Am avut aseara musafiri din US&A si am pregatit mancaruri romanesti

. Meniul a fost greu de ales, fiind doamnele musafir suferinde de diverse alergii alimentare, ba vegetariene si ambele la dieta.
Aperitiv oua umplute, unele cu pasta de ton, altele cu paté de porc. Asta la cererea expresa a cumnatei, cum ea e alergica la lactoza am pregatit la ele un soi de sos de iaurt (special cu nu stiu ce baccili) amestecat cu un galbenus de ou si condimente.
Felu' 1 m-am decis sa pregatesc supa de chimen a bunicii (cu ceapa calita, cu oua romanesti plutitoare prin zeama si fara strop de rantas, cu um amestec de iaurt (tot de acela cu lactobacili vii si smantana de soia

) am servit-o cu crutoane integrale - deci fuarte dietetic!!
Felul 2 am facut un castron de salata de vinete asezonata cu mititei productie proprie dupa reteta
Mayei pe care o pup si ii fac temenele, ca tare usor e de facut si ies minunati de fiecare data

.
Pentru desert am invitat musafirii la o inghetata la cea mai buna gelaterie din oras.
La masa au uitat si de alergii si de diete, una din doamne a recunoscut in supa de chimen o asemanare cu supa de ceapa frantuzeasca drept urmare a denumit-o supa de ceapa exotica.

Cealalta doamna l-a recunoscut in vinete pe Baba Ganoush dar eu am stiut sa-i explic diferenta intre salata de vinete romaneasca si cea de pe taramuri arabe, aveam deja lectia pregatita.
Musafirele au mancat mititei, una din ele uitand ca-i vegetariana si imediat le-au gasit oaresce asemanare cu niste chiftele ce le-au mancat dansele prin Grecia. Momentul de senzatie a fost cand le-am obligat sa-i consume cu mustar. De abia atunci si-au dat seama de rafinamentul mititeilor romanesti.
Am avut bere si vin, musafirii au ales un vin rosu din zona Douro, iar eu fiind suportera berii a trebuit totusi sa ma alatur majoritatii.
Azi am telefonat, sunt in viata si n-au avut nici o problema de digestie ori vreo durere la lingurica, aveam niscaiva emotii din cauza ca s-a mancat seara si s-au mancat destule oua, atat la aperitiv cat si la supa.
Din pacate n-am facut nici o poza si de aceea m-am lipit la acest subiect.