Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#261 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 October 2010 - 12:52 PM

Azi, am dezgheţat frigiderul(aşadar , trecem în calendar E-day), prilej pentru a repeta aripioarele picante - că am mai avut o tăviţă în congelator.
- le-am acompaniat cu fasole verde cu usturoi şi cubuleţe de roşii.
- zacuscă de ghebe, nu am încă poze, că borcanele-s în cuptor.
-cornurile cu unt ale lui Pişcoţel, le pun imediat la topicul ei.
-din aceleşi aluat, cornuri cu Nutella pentru pacheţelul de şcoală.
- după-amiază, probabil ceva fripturică de viţel, tot din congelator. Imagine atasata: monthly_10_2010/post-508-128696714327.jpg
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#262 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 October 2010 - 02:07 PM

Eu n-am prea scris pe aici, dar cum de multe ori nu apuc sa pozez: azi ciorba de varza cu miel.Varza calita la cererea lui Manu, o fac mai mult inabusita pentru ea.Si o tarta cu smochine.

#263 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 13 October 2010 - 02:46 PM

Azi mai am in bucatarie resturi de la masa de ieri. Am avut aseara musafiri din US&A si am pregatit mancaruri romanesti :P . Meniul a fost greu de ales, fiind doamnele musafir suferinde de diverse alergii alimentare, ba vegetariene si ambele la dieta. =))

Aperitiv oua umplute, unele cu pasta de ton, altele cu paté de porc. Asta la cererea expresa a cumnatei, cum ea e alergica la lactoza am pregatit la ele un soi de sos de iaurt (special cu nu stiu ce baccili) amestecat cu un galbenus de ou si condimente.

Felu' 1 m-am decis sa pregatesc supa de chimen a bunicii (cu ceapa calita, cu oua romanesti plutitoare prin zeama si fara strop de rantas, cu um amestec de iaurt (tot de acela cu lactobacili vii si smantana de soia :) ) am servit-o cu crutoane integrale - deci fuarte dietetic!!

Felul 2 am facut un castron de salata de vinete asezonata cu mititei productie proprie dupa reteta Mayei pe care o pup si ii fac temenele, ca tare usor e de facut si ies minunati de fiecare data :).

Pentru desert am invitat musafirii la o inghetata la cea mai buna gelaterie din oras.

La masa au uitat si de alergii si de diete, una din doamne a recunoscut in supa de chimen o asemanare cu supa de ceapa frantuzeasca drept urmare a denumit-o supa de ceapa exotica. :D Cealalta doamna l-a recunoscut in vinete pe Baba Ganoush dar eu am stiut sa-i explic diferenta intre salata de vinete romaneasca si cea de pe taramuri arabe, aveam deja lectia pregatita. :P
Musafirele au mancat mititei, una din ele uitand ca-i vegetariana si imediat le-au gasit oaresce asemanare cu niste chiftele ce le-au mancat dansele prin Grecia. Momentul de senzatie a fost cand le-am obligat sa-i consume cu mustar. De abia atunci si-au dat seama de rafinamentul mititeilor romanesti.
Am avut bere si vin, musafirii au ales un vin rosu din zona Douro, iar eu fiind suportera berii a trebuit totusi sa ma alatur majoritatii.

Azi am telefonat, sunt in viata si n-au avut nici o problema de digestie ori vreo durere la lingurica, aveam niscaiva emotii din cauza ca s-a mancat seara si s-au mancat destule oua, atat la aperitiv cat si la supa.
Din pacate n-am facut nici o poza si de aceea m-am lipit la acest subiect. :P

#264 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 13 October 2010 - 04:41 PM

Off pt laura lala : aveti voi acolo o placintica pasteias cu zahar si scortisoara deasupra. Poti sa-mi dai o reteta adevarata? Nici o reteta nu se apropie de gustul celor din belem. Nu raman datoare!

#265 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 13 October 2010 - 08:51 PM

Vezi postareanane, la 13 October 2010 - 04:41 PM, a spus:

Off pt laura lala : aveti voi acolo o placintica pasteias cu zahar si scortisoara deasupra. Poti sa-mi dai o reteta adevarata? Nici o reteta nu se apropie de gustul celor din belem. Nu raman datoare!

Te referi la "pasteis de nata"?

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-97-128699583018.jpg- poza luata de pe net -

De fapt e aproape aceeasi reteta cu "pasteis de Belém", dar cei din urma au un secret foarte bine pastrat ce face acea diferenta. Am sa caut pe net sa vad ce gasesc, traduc si vin sa public tot aici la retete fara poze.

#266 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 October 2010 - 03:28 PM

Doar o pizza simpla cu sos de rosii cu busuioc si oregano, topping din mozarella, dar cum am luat-o de la aluat, pentru mine e o lucratura.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#267 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 October 2010 - 10:58 AM

Ieri - ieri sa fii fost oare ? - am facut un bors de perisoare si un risootto.

Azi, o ciulama de campignons cu mamaliguta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#268 Useril este offline   savanah 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationIasi, intre dealuri impadurite

Postat 21 October 2010 - 01:57 PM

Varza (din curte, culeasa pe ploaie) cu afumatura, iar desert, coltunasi cu gem de visine.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-407-128766216827.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-407-128766221212.jpg

Asa aratau inainte de a-i fierbe. Dupa fiert, aburul a mai ramas din ei
Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt!

Blogul lui Ana.blogspot.com

#269 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 October 2010 - 03:38 AM

Azi in bucatarie - la gramada, fac o gramada:

E ora 4:30 AM si ciorba de varza,cu scarita afumata si acrita cu bors nu mai are de fiert decat 30 de minute.
Pentru doua familii.

Am inmuiat deja painea, am sotat ceapa, am macinat condimentele si am dezosat un macrou afumee :) pentru chiftelutele de peste (fierte in "sugo")

And the day is young :)

#270 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 November 2010 - 04:12 AM

C-Day - Catering Day
E ora 4:12 AM (forumul nu a trecut la orarul de iarna)
Am stins focul la oale.
Zama de caralabe (gulii, eu de-ale vinecioare) si conopida.
Pilaf de pui cu ciuperci.

Cand se crapa de ziua, le duc parintilor.
Pana atunci, va citesc pe voi. =))
.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-168-128900950078.jpg
.

#271 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 November 2010 - 10:08 PM

am facut ceva rapid pentru o pomenire la biserica. Muffins cu nuca si tahini (astea le-am copt de ieri seara) si cosulete cu tuna (mi-a mai ramas ceva foietaj)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128907415227.jpg

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#272 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 November 2010 - 12:37 AM

Vezi postarealaura_lala, la 13 October 2010 - 08:51 PM, a spus:

De fapt e aproape aceeasi reteta cu "pasteis de Belém", dar cei din urma au un secret foarte bine pastrat ce face acea diferenta. Am sa caut pe net sa vad ce gasesc, traduc si vin sa public tot aici la retete fara poze.

http://www.youtube.c...feature=related

#273 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 10 November 2010 - 04:21 AM

Vezi postareastella, la 07 November 2010 - 12:37 AM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 13 October 2010 - 08:51 PM, a spus:

http://www.youtube.c...feature=related

Mersi mult de link Stella, uite ca ai gasit o reteta de pasteis de nata pas cu pas, pe intelesul tuturor. Io am pastrat linkul ca sunt si alte retete ce ma intereseaza si fata asta le explica bine. :wasted:

Acum reteta tradusa: AICI

#274 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 November 2010 - 10:24 AM

A mea m-a bagat in somaj tehnic. ;)
A facut de Lasata secului bors de miel cu leustean, drob si o placinta cu mere.
Copilu' si-a luat o caldare de de bucati de gaina de la KFC ;)

Ca sa nu-mi pierd mana, am fiert dis de dimineata cativa crumpeni in coaja, am pus la murat o ceapa taiata solzisori si am dezosat si feliat un pumn de masline - pun de o salata de cartofi la care voi adauga miroseniile mele preferate la cartof. Chimen prajit fara ulei si macinat in mojarel impreuna cu piper verde si rozamrin uscat.

Edit ulterior:
Daca tot am intrat in deparatmentul "muram tot ce prindem" am pus la hidratat in vederea murarii o jumatate de pachet de alge si am pus la incoltit o lingura de seminte de mustar. Dureaza maxim doua zile.
Cu morcov ras, sau cu ridiche alba (daikon) taiata baţ de chibrit si cu un sos pe baza de shoyu, miere, otet, ghibmir si chilli iese o salata pe cinste!

#275 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 02:09 PM

Azi( ieri am avut de umblat prin oraş să -mi aleg o combină frigorifică, soacra ne-a dat mai repede cadoul de Crăciun :-* ) am făcut:
- supă de fasole verde cu smântână
- supă de chimen că mâine începe postul
-pui tras în ţeapă şi cartofi Wedges
- pastă de avocado pe feliuţe de corn de la guvern ;) ( primesc copiii la şcoală respectiv grădi, dar sunt atât de ... puţin calitative că nu le mănâncă nimeni- reciclăm cum putem :P )
- sarmale cu carne de curcan şi sarmale cu soia şi ciuperci.
- musaca de cartofi cu carne tocată şi sos de brânză
-clătite cu dulceţă de prune pusă de mami.
- dovleac la cuptor.

Şefu, o rugăminte: - poţi detalia încolţirea seminţelor de muştar?Pliiiiz, mi se pare interesantă salata descrisă. :love7:

#276 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 November 2010 - 04:14 PM

Vezi postareakoral, la 14 November 2010 - 02:09 PM, a spus:

Şefu, o rugăminte: - poţi detalia încolţirea seminţelor de muştar?Pliiiiz, mi se pare interesantă salata descrisă. :love7:

Merci ca mi-ai amintit de ciorba de pastai - Imi bateam mintea ce sa le ami gatesc parintilor. :love7:

Simplu ca bonjour:
Pe o farfurie intinsa, platou de tort, etc. intinzi doua sau trei servete de hartie absorbanta (servetelele sunt colorate si na!), clatesti semintele intr-o sita sa se ia praful de pe ele, le intinzi pe hartie si apoi cu apa la temperatura camerei umezesti bine de tot servetele.
Poti linistit si fara servetele, sunt chiar mai usor de colectat semintele incoltite. Intinzi semintele spalate intr-o farfurie si torni o pelicula de apa de 2-3 mm grosime. Pui platoul la lumina si caldura.

Tot asa procedez si cu cresonul de apa, cu mentiunea ca dupa ce semintele se umfla incep sa miroase destul de puternic a ... creson.

Si daca tot ne-am incoltit :lol: la vorba:

1. Semintele de mustar se pot praji in tigaie, fara ulei, cam 20 de secunde, mai mult cu tiagia ridicata deasupra flacarii ca incep sa sara ca iepurasii prin bucatarie. Aroma lor ramane mai estompata si dispare mult din iuteala, devin crispy si se pot pune pe orice fel de salata sau preparat.

2. "Gazonul" de Pasti pentru platoul cu oua incondeiate:
Miercuri, cu 10 zile inainte de Inviere, faci o plapumioara din vata de 2-3 cm in platoul de prezentare. Peste ea asterni intr-un singur strat boabe de grau, umezesti din belsug vata si pui la lumina. Umezesti cu apa calduta, la temperatura camerei zilnic. De vineri nu mai pui apa si obtii un gazon natural de 4 pana la 10 cm inaltime in care cuibaresti ouale.
Las' ca va aduc aminte la anul cand punem si noi.

#277 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 04:30 PM

Mulţam şi eu, maestre , când fac revin cu poze să-mi spui dacă am nimerit combinaţia :love7: .

PS: Fac pastai doar când mi-e lene să mă gândesc la altceva.Gen: oare ce să mai fac de mâncare??? :love7: A, da , supă de păstăi, că merge repede şi place tuturor... :lol:
De post, fac tot aşa, supă de chimin sau supă de roşii.

#278 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 November 2010 - 04:02 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 November 2010 - 04:14 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 14 November 2010 - 02:09 PM, a spus:

Şefu, o rugăminte: - poţi detalia încolţirea seminţelor de muştar?Pliiiiz, mi se pare interesantă salata descrisă. :)

Pe o farfurie intinsa, platou de tort, etc. intinzi doua sau trei servete de hartie absorbanta (servetelele sunt colorate si na!), clatesti semintele intr-o sita sa se ia praful de pe ele, le intinzi pe hartie si apoi cu apa la temperatura camerei umezesti bine de tot servetele.
Poti linistit si fara servetele, sunt chiar mai usor de colectat semintele incoltite. Intinzi semintele spalate intr-o farfurie si torni o pelicula de apa de 2-3 mm grosime. Pui platoul la lumina si caldura.

Day one
.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-168-12900025109.jpg
.
Day three - ready to eat
.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-168-129000255824.jpg
.

Iar salata o pun la "Ce am gatit azi"
Cu dedicatie. :)
Linkul aici:
http://artaculinara....dpost__p__65016

#279 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2010 - 07:36 PM

Vezi postareaaura, la 06 November 2010 - 10:08 PM, a spus:

am facut ceva rapid pentru o pomenire la biserica. Muffins cu nuca si tahini (astea le-am copt de ieri seara) si cosulete cu tuna (mi-a mai ramas ceva foietaj)

Aura, zi-mi si mie te rog cum ai facut cosuletele cu ton. Sunt facute in forma de muffins, nu?

#280 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2010 - 07:40 PM

Azi destul de putin, o pasta de fasole albe cu hrean ras si cu masline dietetice, dovleac la cuptor, mancat asa ca in copilaria altora ca eu nu am avut asa bunatate cand eram copil (aveam paine cu salam si prajitura alba-ca-zapada cu care faceam troc).

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul