Azi am facut curatenie prin camara si am preparatus o tocana din muraveţi castra... sorry castraveţi muraţi, cepe, arde-i
Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#281
Postat 18 November 2010 - 04:30 PM
Azi am facut curatenie prin camara si am preparatus o tocana din muraveţi castra... sorry castraveţi muraţi, cepe, arde-i
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#282
Postat 11 December 2010 - 12:36 PM
Azi noapte (?) dimineata (?), pe la 2 AM - ora hururezului - am facut ciorba de perisoare cu moare de varza. La cererea tatei.
Mama a poftit salata de cartofi. I-am inobilat-o cu feliute de gravlacs - ca e sambata si dezlegare la somon.
Cu compozitia pentru perisoare am cam exagerat. Dumneaei mi-a spus de aseara ca am pus la "inflorit" mult prea multa spartura de orez. A avut dreptate.
Nu am folosit-o pe toata iar ce mi-a ramas am amestecat-o cu carne macinata de la carnati (porcul l-am taiat miercuri)cimbru macinat pulbere in mojar, piper iar in urma lecturii cartii lui Pastorel Teodoreanu am impovizat o unica, mega-sarma, in tava de chec. Acum e la cuptor, revin cu impresii.
Good to be home!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#283
Postat 11 December 2010 - 12:46 PM
#284
Postat 15 December 2010 - 06:37 PM
Noi am avut ciorba de fasole boabe si tocana de cartofi. Ambele de post. Ambele gatite de Mammaroatta.
Si ceva dulcegarii, ca azi maine vine puiu' in vacanta.
Lemon curd & Banana curd. Al doilea in premiera.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#286
Postat 15 December 2010 - 10:29 PM
#287
Postat 16 December 2010 - 08:44 AM
A...de fapt fac...un blat de tort ca sambata e ziua "cuiva" si m-a apucat pe mine tortuiala mai complicata , cu munca de 3 zile.Sa vad si daca o iesi ceva , ca de nu...
#288
Postat 16 December 2010 - 10:14 AM
iar eu imi fac wedges ca asa mi s-a pus...e cald si n-as manca mai nimic...la pranz mi-am facut burrito (lipie) unsa cu hummus de casa +rosie+avocado, le-am rulat si asta am mancat, 2 mini adica de marimea palmei asa
mi-am luat niste condimente pt wedges si vreau sa le incerc, sant afumate cica...vedem noi
#289
Postat 18 December 2010 - 07:40 PM
#290
Postat 18 December 2010 - 07:50 PM
#291
Postat 19 December 2010 - 10:42 AM
Am facut ordine in bucatarie si astept musafirii.
#293
Postat 20 December 2010 - 10:27 AM
moatza, la 19 December 2010 - 08:50 PM, a spus:
exact asta am mancat si noi sambata. si am ramas placut surprinsa ca Maia mea a mancat tot, inclusiv ceapa rosie din salata. am pregatit-o putin inainte, separat, cu otet aromat.
tot sambata am inceput si "fursecuriada". am facut pana acum doua feluri: un fel de "bumbii lui Pisco" si biscuiti pentru pom. trebuie sa descarc pozele sa va arat "micul decorator"
#294
Postat 21 December 2010 - 09:37 AM
- Vrei pentru maine asta, asta, asta, sau asta?
- Fa-mi te rog si asta, si asta, si asta, si asta.
- Prea multe pentru o zi.
- Uimeste-ma!
- Spune un cuvant.
- Ciuperci.
Felul de baza de azi va purta numele Champy'(gnons) for champions
Ciupercile fripte perfecte ale Juliei Child ("the mushrooms must not be crowded in the pan")
Acompaniate de sosul "meu" din ciuperci rase fin, cu smantana.
Semmelknödel.
Ieri am avut o supa asiatica cu legume taiate allumetes, ghimbir, lemongrass si lapte de cocos (* bancul mai jos)
Sushi cu somon si icre de somon
-------------------------------
*
Un politist , care nu-si fãcuse planul la amenzi , iese l-a luat cu japca. Deodatã apare badea Ion în cãrutã:
- Ioane trage pe dreapta , cã ai încurcat-o . Conduci sub influenta alcoolului !
- Da' de unde !
- Suflã în fiola asta .
Suflã Ion , dar degeaba . Politaiu' ofticat incepe sã-i caute nod în papurã :
- Da în sticla aia din buzunar ce ai ? Alcool ? Tuicã ? Nu-i asa ?
- Da' de unde . Este lapte de Cocos.
Politaiu' ce îsi zice :¨ dacã este tuicã l-am ars , dacã nu mãcar gust si eu ca sã vãd cum este laptele de cocos ¨.
- Dã încoa la verificãri !
Badea Ion i-o dã , politaiu' trage un gât bun si constatã cu stupoare cã nu este alcool. Îi înapoiazã sticla si îi dã drumul sã plece.
La care Badea Ion se suie în cãrutã , dã bice calului si spune:
- Di Cocos , diii.........
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#295
Postat 22 December 2010 - 10:57 AM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#296
Postat 23 December 2010 - 06:40 PM
Salata de ... salata, cu feta si un dressing pe baza de kefir
Petto di pollo, con salvia e burro. - Piept de pui asezat pe frunze de salvie si fript in unt.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#297
Postat 27 December 2010 - 12:55 PM
O supa de rosii cu tije de telina Apio
O nemţărie de-a Mayei - Varza rosie cu mar.
Piept de pui in bere.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#298
Postat 30 December 2010 - 06:54 PM
Un cazan de ciorba de fasole boane cu afumatura
Cartofi
Pulpe de pui la gratar.
Salata de ciuperci cu mayo, smanatana, sunca si cascaval.
Spre seara am prajit la flacara aragazului niste marshmallow, le-am asezat pe biscuiti si am pus langa ele si o jumatate de lingurita de lemon curd.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#299
Postat 31 December 2010 - 09:18 AM
In alta ordine de idei iar m-ai bagat in ceata cu marshmallow prajit! Marshmallow nu-s bombonelele
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#300
Postat 31 December 2010 - 12:09 PM
Daniella, la 31 December 2010 - 09:18 AM, a spus:
In alta ordine de idei iar m-ai bagat in ceata cu marshmallow prajit! Marshmallow nu-s bombonelele
Marshmallow-urile sunt chiar ce ai spus tu.
.

.
Initial se obtineau din sucul radacinii de nalba (Althaea officinalis) acum sunt chinizate 100%.
Am avut o discutie la lucru despre draciile pe care copiii in filmele americane le prajesc la foc de tabara, infipte in tepuse, m-am documentat, m-am aprovizionat si am prestat.
Nu, nu am facut foc de tabara in bucatarie.
Am folosit flacara aragazului.
Cea mai mare.
Data la maxim.
Nălbuţele, le-am infipt in frigaruile pentru fondue (merge si in tepusa de bambus pt frigarui) si le-am rotit deasupra flacarii pret de cateva secunde.
Exteriorul se caramelizeaza, interiorul se lichefiaza. Diferenta de textura e geniala. Crude - IMHO - nu prea fac multe parale.
Wikipedia spune ca daca peste un bicuite graham pui un strat de ciocolata, un marshmallow prajit si faci sandwich cu alt biscuite, obtii S'more - vine de la Some more.
Eu le-am depus pe un biscuite regular si am pus si lemon curd pentru aroma citrica si freshness.
Si oblig sa manance pe oricine imi intra in casa.
Se fac in cateva secunde, e distractiv si inedit pentru Romania.
Merita incercat. La copii are succes garantat.
.

.

.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Ajutor









