Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 31 December 2010 - 02:29 PM
Azi, am ornat 2 torturi Sacher, unul e de dat, si am prestat 2 coroane mexicane made Daneza12, si niste cabanos in pijamalute.
Postat 01 January 2011 - 01:47 AM
Il ultima vreme am bucatarit asa: supa de guaina-adevarata, de la mine de la tara, batrana de cine stie cand.... a fiert numa' vreo 6 ceasuri! Apoi, friptura de porc, la tigaie, da' fara ulei, doar cu apa si mirodenii. Buna, comestibila!
Am mai facut si rulada de pui (saru'mana Maya, Chef-A si Izuk ), piept de porc fiert in moare de varza, cu condimente (piper, foi de dafin).
Alexandru, saru'mana pentru masa! Kara-Age si supa Tom Kha Gai au fost belea! Supa mai avem inca o tura, probabil maine o terminam! N-am avut chiar toate-toate ingredientele, dar cu ceva ajutor, am facut rost de multe dintre ele!
Am gasit (si-am cumparat) icre de stiuca - asa ca am pus si de-o salata de icre. Belea, mai ales daca e pusa pe painea facuta la masinuta...
Ca desert, am pregatit tort de portocale, dar in loc de faguri (forma e inca in nemtia), am pus piscoturi. A urmat tiramisu, pregatit dupa reteta postata de Maya. Apoi, niste fursecuri si nuci. Plus cozonaci (cu nuca si mac, normal! basca niste bucatele de rahat prin umplutura).
Poze, nema, ca aparelu' e praf si pulbere!
Postat 01 January 2011 - 02:54 AM
Am lucrat pana pe la 8.30,cum am ajuns acasa ,a plecat consortu la datorie,facusem mai devreme o sauper -mega salatica de beof,maioneza de casa +iaurt dr otker firm and silky,deci mananci pana dai in balbaiala.
Chisca o fac asa cum am invatat de la mama-soacra (fie iertata),adica ca un fel de lebar.
Cea olteneasca ,asa cu o face mama care foloseste de fapt aceleasi ingrediente,se taie la cutit ,cuburele si nu am matz gros s-o umplu,am doar mate de carnati,caci am produs anu` asta si carnati,nu vreau sa pierd traditia nicicum.
Aaaa! si beau un pahar de vin bun ,caci sampania o desfac maiine sa beau cu sotu`,mancal-ar mama!
Pai maiine fac un bulanas de miel la cuptor si yorkshire pudding ,si sosurile aferente ofcors!
Si cam atat,...si pisicuta mea care ma miauna sa-i mai scap o bucatica de ficat,pai tot i-am dat ,da` tre` sa fac si chisca
Sa va fie de bine la bunatati!
Postat 01 January 2011 - 03:18 AM
W Mamadeus Paparotti, la 31 December 2010 - 04:09 AM, a spus:
.
Wikipedia spune ca daca peste un bicuite graham pui un strat de ciocolata, un marshmallow prajit si faci sandwich cu alt biscuite, obtii S'more - vine de la Some more.
Iti recomand biscuitii digestivi cu ciocolata. Mmmmm good
Postat 01 January 2011 - 08:33 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 January 2011 - 08:43 PM
Nico, la 01 January 2011 - 02:54 AM, a spus:
LA MULTI ANI tuturor, un an nou cu sanatoate, noroc, bucurii, belsug si fericire.
Nico, deci merge si la salata boeuf sa transformi maioneza in ceva mai light adica iaurt/smantana? Si se poate monta normal si pastra mai multe zile? Merci si pofta buna la bunatatile pe care le-ai facut!
Postat 08 January 2011 - 05:38 AM
Dimineata pe racoare am preparatus o mancare scazuta de mazare, morcovei, ceapa, tija de telina si cubulete de sunca. Plus marar. Cand se va lumina o duc parintilor.
Daca s-a facut loc pe aragaz am pus la fiert pentru racituri picorusele de porc. Patru. Doua crude si trei afumate. Astea au si carnita pe ele. Pana se face vremea sa iau prima spuma, ma apuc sa ma documentez.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 12 January 2011 - 11:07 AM
O supa cu alge wakame si legume (morcov, telina, praz, ciuperci, ridiche alba, castravete murat) toate taiate fideluta. Timp de fierbere doar cinci minute. Sarat cu napalm - Nam Pla sos de peste - iutit cu chili si piper roz.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 12 January 2011 - 11:46 AM
Si daca tot ma împrastii de harnica ce sînt,am facut si o portie de vegeta(de casa),si un desert de lamîie la cocottzele dupa o reteta de-a lu' Jamie ...mamamia si nici nu e prînzul înca
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 12 January 2011 - 11:56 AM
Maya, la 12 January 2011 - 11:46 AM, a spus:
Si daca tot ma împrastii de harnica ce sînt,am facut si o portie de vegeta(de casa),si un desert de lamîie la cocottzele dupa o reteta de-a lu' Jamie ...mamamia si nici nu e prînzul înca
Maya sa fie sanatos si sa traiti multi ani fericiti si de acum inainte . Abea astept pozele de prezentare
Postat 12 January 2011 - 12:11 PM
si înca o tura doar noi doi!
Dar o sa fac niste poze si la ce am facut azi.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 12 January 2011 - 12:18 PM
Postat 12 January 2011 - 12:36 PM
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 14 January 2011 - 12:41 AM
Postat 14 January 2011 - 12:04 PM
eu am ceafa de porc marinata in smokey bbq si bagata la cuptor cu legume roast (dovleac kent, ardei, rosii, morcovi, ceapa)
Postat 14 January 2011 - 02:06 PM
Daniella, la 14 January 2011 - 12:41 AM, a spus:
stella, la 14 January 2011 - 11:32 AM, a spus:
dark angel, la 14 January 2011 - 12:04 PM, a spus:
eu am ceafa de porc marinata in smokey bbq si bagata la cuptor cu legume roast (dovleac kent, ardei, rosii, morcovi, ceapa)
Daniella,Stella,Angelina,multumesc de uraturi!
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 15 January 2011 - 05:28 PM
Pentru doua fa`milii
Risotto cu ciuperci
Supa mai mult sau mai putin asiatica cu ghimir, surimi si doua tipuri de alge.
Adineauri am terminat de spart nuca pentru grâu.
Colivareasa sefa o macina exacat in momentul de faţă.
Postat 24 January 2011 - 11:25 AM
Postat 24 January 2011 - 12:46 PM
Tort de mamaliga cu branza si carnat afumat fript