Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 09 March 2011 - 12:38 PM
De fasole.
Fa-sooooo-leee mi-ooooooo!
I-am dat o mana de ajutor-sovietic sa prepare - pe gustul dumneaei - ciorba de fasole, iahnie si fasole frecata.
Ultimele doua, cu adevarat intergalactice , dar ....
Dar ea si cu fiica-sa sa manance o sapatamana la ele
Eu am gasit in drum spre casa o codiţă de viţică si am facut pentru partea barbateasca - cei doi mucenici - pe celalat ochii de aragaz pe care mi l-a lasat liber, supica de coada de bou a Mayei, care i dau mulţămită.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 09 March 2011 - 01:04 PM
W Mamadeus Paparotti, la 09 March 2011 - 12:38 PM, a spus:
De fasole.
I-am dat o mana de ajutor-sovietic sa prepare - pe gustul dumneaei - ciorba de fasole, iahnie si fasole frecata.
Eu am gasit in drum spre casa o codiţă de viţică si am facut pentru partea barbateasca - cei doi mucenici - pe celalat ochii de aragaz pe care mi l-a lasat liber, supica de coada de bou a Mayei, care i dau mulţămită.
Un festival de fasole, bag seama Din prudenta, evitati sa va plimbati cu tigarea aprinsa prin casa
Postat 09 March 2011 - 01:42 PM
Alexandru, la 09 March 2011 - 01:04 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 09 March 2011 - 12:38 PM, a spus:
De fasole.
Un festival de fasole, bag seama Din prudenta, evitati sa va plimbati cu tigarea aprinsa prin casa
Hahahaha
Pai eu ce-i tot spuneam?
O supa de chimen, care este un excelent digestiv, era mai potrivita, dar ai cu cine sa te intelegi?
Cum Buni e cazata la noi pe termen lung si zece saptamani pana a recuperat fractura a fost la
Nu am lasat-o sa stea prea mult in picioare, dar am lasat-o sa faca dansa dozajul si alegerea ingredientelor si rezulatatul final i-a dat dreptate, desi a respins doua-trei propuneri pe care i le-am facut.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 09 March 2011 - 01:53 PM
Postat 10 March 2011 - 11:58 AM
A iesit un pic de spuma pe plita si acum in bucatarie miroase a paine.
Edit:
Am pus Spargatorul de nuci la DVD si am facut si eu tot asa.
Nu am dansat - pacatele mele!
Am spart nuci pentru coliva, in armonii ceaikowskyene.
Postat 11 March 2011 - 11:20 AM
Se face la fel rapaid ca orice dracie din plic dar e adevarăciune.
Si e si digestiva si mege bine inainte de fosolele cucoanleor mele care parca nu se mai termina.
Postat 13 March 2011 - 05:45 PM
- pilaf de orez cu morcovi şi ciuperci şi salată de roşii, castraveţi si ceapă verde- de post.
- pentru cei care nu postesc, acompaniament de ficăţei de pui cu sos de ceapă roşie şi morcovi.
- uitai de aperitiv: salată de vinete cu maioneză versus zacuscă de vinete.
- brioşe cu ciocolată versus salată de fructe.
Poze, doar la ce am avut timp să fac.
Imagini atasate
Postat 13 March 2011 - 06:13 PM
Postat 13 March 2011 - 07:09 PM
-supa crema de cartofi+oleaca costita rumenita si crutoane cu ierburi(facute în cuptor)
-paparada de oua,iar pe lînga rosii feliate cu dressing de iaurt,ustroi,busuioc,sare,piper si un strop ulei masline ev
-mamaliga moale cu brînza de oaie
-supa de fasole uscata
-Köttbullar Lihapyörykät/Lihapullat (Sweden)
(chiftelute putin prajite,apoi putin fierte in sos alb,servite cu cartofi piure si jeleu de coacaze)
-paste cu vinete,rosii depielitate+un strop de smîntîna si mult busuioc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 14 March 2011 - 02:25 PM
In cateva minute scot din cuptor si o focaccia cu masline (verzi - ca tebuiau consumate)cu aluat cu bors si untdelemn de masline iar ca ierburi: rozamrin, oregano si busuioc uscate si macinate pulbere in creuzet.
Ma duc ca ma cheama mirosul.
Postat 14 March 2011 - 02:37 PM
Maya, la 13 March 2011 - 07:09 PM, a spus:
-Köttbullar Lihapyörykät/Lihapullat (Sweden)
(chiftelute putin prajite,apoi putin fierte in sos alb,servite cu cartofi piure si jeleu de coacaze)
Maya cum ai facut sosul alb pt chiftele? am facut si eu unul, dar nu m-a satisfacut destul (avea 1 lingura de faina si mi s-a parut gustul cam fainos, desi l-am fiert destul)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 17 March 2011 - 10:34 AM
Postat 20 March 2011 - 12:07 AM
-snitele din piept de pui cu crusta de parmezan
-mîncarica de spanac
-chiftele de conopida
-spirale cu nutella
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 20 March 2011 - 01:07 AM
Maya, la 20 March 2011 - 12:07 AM, a spus:
-snitele din piept de pui cu crusta de parmezan
-mîncarica de spanac
-chiftele de conopida
-spirale cu nutella
Harnicaaaaa...
Vineri am stat (ba, n-am stat, am muncit) in bucatarie 4 ore.
Parintii mei stau linistiti cateva zile, iar noi pana luni.
Aseara, totusi am facut o pasta de branza cu leurda.
Postat 21 March 2011 - 05:37 PM
"Conexiunea" sta azi mai mult la lucru si cand m-am uitat pin frigider acum o jumatate de ora, am vazut nu avea felul doi.
Dar am vazut o vanata.
Langa o bere.
Am facut o papalashca tip tempura cu faina, amidon, bere, un var de cutit de praf de copt si mirosenii(piper, chilli, schinduf, usturoi granulat si amestecul preparat de mine din chimen, coriandru, boabe de mustar, si cardamon)
Si am facut prea multa.
Asa ca am "tempurizat" si doua felii de paine.
Astfel am descoperit friganele de post. Prima s-a fript cu ele Buni si m-a intrebat de reteta.
Postat 21 March 2011 - 05:47 PM
Postat 21 March 2011 - 06:32 PM
koral, la 21 March 2011 - 05:47 PM, a spus:
Baspa!