Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 04 May 2011 - 04:07 PM
Azi dimineata a insfacat din camara o conserva de "ton". OK, e omeneste, e scuzabil.
La pauza a si deschis-o. Avea eticheta intacta si in culori vii dar...
...si s-a intors acasa cu o cutie de creveti in suc propriu deschisa si cu stomacul gol
Am facut un sos cocktail si am taiat doi castraveti praspeti(cornischon, nu fabio).
Chiar daca nu sunt prezenti in reteta clasica, mi-a placut foarte mult contrastul de textura si aportul de prospetime adus de castraverzii intovarasiti cu ganganiile roz.
Giunior-otti nu s-a plans decat ca au fost prea putini.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 05 May 2011 - 10:07 AM
- ciulama de ciuperci
- piure de urzici si leurda
- ou fiert pentru "a' mica"
- pasta de branza cu leurda si chimen
dulce n-am mai facut, am mancat ciocolata.
Postat 06 May 2011 - 03:30 PM
Spalatul unui camion de vase se pune?!
Postat 07 May 2011 - 11:31 PM
- pastai cu un pic de ceapa si marar
- pirjolute din naut, nu's cit sunt de originale ca sa le pot numi falafel
- piadine cu prosciutto cotto si foaie de mozzarella
Postat 08 May 2011 - 07:55 AM
Pus la marinat pentru gratar coaste de ied cucuiet
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 09 May 2011 - 10:19 AM
Acum am pe foc un gulas cu picioci
Postat 10 May 2011 - 03:03 PM
Postat 11 May 2011 - 11:22 AM
Drept mirosenii am folosit piper, marar, cimbru si oregano. Toate uscate si macinate fin in mojar.
Mie imi place mai acriu si bors nu am in momentul de fata. Am cantarit in minte dea folosi sumak.
Rezultatul a fost sumak cum laude
Laude primite acum cinci minute de la Buni si stiti si voi ce conservatoare a dansa ...
Postat 11 May 2011 - 12:05 PM
ce sunt domne' caralabe, kirsh, picioci? sumak?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 11 May 2011 - 12:27 PM
Daniella, la 11 May 2011 - 12:05 PM, a spus:
ce sunt domne' caralabe, kirsh, picioci? sumak?
Usturoi zdrobit, sare, piper, rozmarin, fulgi de chilli, vin rosu, untdelemn de masline. Am marinat in punga zip cu aerul scos, e nevoie de un volum mai mic de marinata. Din seara precedenta pana la pranz.
Caralabe - gulii
Noi, cei din spatiul austro-strungar am preluat de la cei ce ne-au stapanit prieteneste mai multe vorbe si retete. Bine ca n-am scris si de paradăici, sau ca am aprins focul cu cătrăniţele
Picioci - crumpene, barabule, cartofi.
Cer scuze pentru greselile de eroare. Eratus humanum est
Postat 12 May 2011 - 09:42 PM
pt duminica primesc un puiut sau gainusa de tara si sa vad ce fac cu el/ea (pieptul si ficatelul rezervat fetitei)
azi ciorba de loboda cu leustean si bors si 2 pulpe de curcan marinate coapte in vas de iena.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 15 May 2011 - 12:43 PM
- vinete cu maioneză ( ultima pungă de vinete din congelator)
- salată orientală(cartofi,ceapă verde şi mov,măsline negre, stiuleţi mici de porumb marinaţi şi tăiaţi bucăţele,maio)
- chifteluţe de pui( 32 buc, jumate vor deveni mâine marinate cu sos de roşii şi paste)
- pârjoale cu garnituri diferite- copiii cu piure de cartofi, noi cu fasole verde cu roşii şi usturoi.
- Supă de pui cu găluşte.
Le-am pus aici că n-am picior de baterie bună în casă ca să fac poze.
Postat 15 May 2011 - 07:27 PM
-racitura de curcan
-limba de vitel cu masline si sos rosu picant
-mazare cu vitel
-ficat de vitel cu dovlecei si ciuperci la gril
-piept de pui la gril
-muschi de porc, pulpe de pui si scrumbii la gratar
-salata de vinete cu maioneza (f bune vinetele astea turcesti!)
-inghetata de cacao
mai fu si niste mamaliga cu smantana si urda, da' asta nu se cheama gatit la mine.
bucatareli de sambata si duminica.
Postat 16 May 2011 - 12:14 PM
Friptura asijderea - pulpa de ied
Am mai tras numai in unt cartofiori noi cu rozmarin.
Postat 17 May 2011 - 11:44 AM
Postat 17 May 2011 - 06:10 PM
Postat 20 May 2011 - 05:34 PM
Mai spre seara: Pasta (sos mai gros) guyas.
Postat 21 May 2011 - 11:40 AM
Branza de capra framantata.