Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 06 July 2011 - 02:03 PM
Postat 07 July 2011 - 10:38 AM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 17 July 2011 - 12:36 PM

Cartofi la cuptor (Slava Domnului! ploua) cu rozmarin
Mititei
Limonada
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 26 July 2011 - 10:08 AM
Umplutura pentru un chec aperitiv (ciuperci, ardei tricolor, ceapa, carnaciori, - pana aici sotate in untdelemn aromatizat cu doi catei de usturoi - + masline si capere tocate, chilli uscat pisat, busuioc verde si patrunjel maruntit)
Un sos de rosii cu busuioc proaspat
Crochete de branza de capra condimentate cu sare, piper alb, oregano si busuioc uscat - ultimele macinate in mojar
Am pus in geam primul meu borcan de kimchi.

and the day is young.
Postat 27 July 2011 - 09:56 AM
Postat 27 July 2011 - 10:13 AM

la pranz mi-am facut doar o salata cu spanac tanar, snitel, avocado si 1 ou fiert.
Postat 27 July 2011 - 01:30 PM
moatza, la 27 July 2011 - 10:09 AM, a spus:
Sa fi soacra

Absolut nici un secret.
Tot asa o faceam si eu dar nu egalam scorul.

Ceapa inabusita in untdelemn, cu sare (sa-si lase apa) si capacul pus, pe foc mic, nu prajita. Boya dulce, apa fierbinte, cartofii, un praf de piper, verdeata tocata la servit.
Drept este ca o lasa la fiert mai mult ca mine pana se rotunjesc muchiile cartofilor. Ceva peste o ora. La sfarsit o lingura de pasta de tomate si inca cinci minute la fiert.
Easy peasy, dar tot a Dumneaei era mai buna.

Pana azi.
Azi am marcat si eu!

Si mi-a laudat-o din inima, bucuroasa si de invidia mea profesionala, care a onorat-o atata vreme.
Postat 27 July 2011 - 02:09 PM
Postat 01 August 2011 - 11:52 AM
==>
Supa de conopida si ratatouille.
Postat 04 August 2011 - 05:20 PM
I-am dat ideea unei rulade cu branza a la pizzaiolo.
In clasica rulada cu branza (aluatul de choix a la creme)sa punem un strat de sos de rosii cu mult busuioc si oregano, prosciutto taiat milimetric si branza topita.
Am comis impreuna doua bucati. 'Mneaiei aluatul eu restul.
Pe baza aceluiasi aluat copt sub forma de choix sa facem niste amuse bouche umplute cu salata de icre de crap.
Prima tava de choix-uri e la cuptor, icrele la desarat, miezul de paine alba inmuiat in lapte.
Got to go!
Postat 04 August 2011 - 07:43 PM
chiftele jumi-juma, carne si legume
o bucata de burta de porc la cuptor, facuta drept mezel
placinta cu urda dulce si stafide
acu o saptamana m-am trezit in bucatarie cu juma de porc. in viata mea n-am vazut porc care sa aiba carnea imediat sub soric. si-o aratare lunga, am scos un ditai muschiu' file! f bun, degeaba l-am certat pe om, inainte sa-l ia. n-are pic de grasime, numai carne! asa ca la mine a cam venit Craciunu'

Postat 04 August 2011 - 09:22 PM
Postat 05 August 2011 - 08:20 PM
Postat 08 August 2011 - 09:48 AM
Am mai fiert si cucuruz.
Si am ramas cu vasele nespalate, caci au inchis apa in toata cladirea fara sa ne anunte.

Postat 11 August 2011 - 01:00 PM
edit ulterior
Si o juamtate de portie de taralli, ca ...

Postat 11 August 2011 - 03:31 PM
PS ricotta era proaspătă şi a lăsat foarte mult zer cu care nu ştiu ce să fac, are cineva vreo recomandare?
Postat 11 August 2011 - 03:53 PM
Dexter, la 11 August 2011 - 03:31 PM, a spus:
Zerul se poate folosi la framanterea aluaturilor de pizza, sau daca e acru la ciorbe.
Ciobanii Ioanei Postelnicu din Plecarea Vlasinilor il foloseau la scrobitul camesilor.

Mai ziceti...
O masca de faţă ?