Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#521
Postat 18 September 2011 - 11:29 AM
eu am supa de rosii cu fidea
carnati si ceapa barbeque
si atat
#522
Postat 18 September 2011 - 03:22 PM
rulada de porc cu spanac si parmezan.
#523
Postat 26 September 2011 - 09:32 AM
Conexiunea si cu mine lucram in schimburi inverse.
Ea - foarte priceputa dar mai conservatoare decat un britanic in bucatarie, eu - aventuros si exuberant.
Eu sunt acasa in cursul diminetii.
==> Ea nu are nici o sansa
Dilema:
Azi fac piure de cartofi asa cum m-a invatat Alexandru si ulterior marii chef-i vazuti la tv.
http://artaculinara....__1
Daca iar pun nucsoara, se lasa cu vorbe grele
Daca nu pun si iese bun, tot crede ca am pus ceva, ca de prea multe ori ...
Si parca am si promis, dar nu mai tin bine minte ...
Dar sunt absolut sigur ca nu am promis nimic despre mace (coaja de nucsoara) ca nu aveam.
Dar de cinci zile am primit un pachet mare.
Am gustat-o si imi place.
Si mă calcă ...
Rezolvare:
Pentru ea fac "romaneste", iar pentru noi pun si mace (va trebui sa o macin).
Puţiiiiiin.
Asa cat de o viziune
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#524
Postat 26 September 2011 - 10:02 AM
am gustat si e cam iute, trebuie sa-l trimit sa-mi ia un iaurt acrisor sa pun in portiile fetelor ca altfel scot flacari stiti voi pe unde. nu-mi fac griji ca nu mananca, dupa aia e pericol ca s-a mai intamplat
#525
Postat 26 September 2011 - 12:19 PM
W Mamadeus Paparotti, la 18 September 2011 - 10:49 AM, a spus:
Am luat opt salote, le-am bagat in cuptor cu coaja cu tot la foc dulce si dupa ce se vor raci putin le tai in sferturi si pun pe ele otet balsamic si untdelemn de masline.
De restul - zama, pulpeturi, placinte - s-a ocupat aziConexiunea.
Ah, da!
Si mi-am pus in borcanas etans, feliutele de ghimbir deshidratate. Cu cele 30 de grade de afara, puse pe pervaz la soare, s-au subtiat ca lupta de clasa in doar patru ore si in doua zile au devenit uscate ca si hartia. Si iuti si aromate.
iata de ce seful era gata cu 'j'de bucatareli la ora pranzului in timpul saptamanii!
habar nu aveam ca poti deshidrata la soare legumele ... imi fu frica sa nu se "cocleasca" de fapt ..., desi stiu ca la tara uscau ciupercile asa ... . Eu mereu cand iau cate un ghimbir, rad oleak de pun la cate ceva, dupa care nu mai stiu ce sa fac cu restul si se usuca/mucegaieste prin frigider. Poate ar trebui sa faceti voi un topic despre preparate cu ghimbir. Deci sefa mama, sau mama sefa nu este daor conservatoare la bucatarit, ci si la degustat. E asa greu cand ai un degustator conservator la masa ...eu il am zilnic ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#526
Postat 26 September 2011 - 01:00 PM
E asa greu cand ai un degustator conservator la masa ...eu il am zilnic ...
[/quote]
Noi am iesit din garantie de ceva timp asa ca aplic politica exprimata in refrenul din cantecul de mai gios:
.
http://www.youtube.c...h?v=DwTCL_1PddE
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#527
Postat 04 October 2011 - 08:06 AM
Sa va dau niste mişelene
★★★
Eu am pe foc vinetele picante in sos asiatic. Azi. pe langa chili si usuturoi, am tocat si o bucatica de ghimbir si am mai scapat si o lingurita de razuiala de zahar de palmier.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#528
Postat 04 October 2011 - 05:48 PM
W Mamadeus Paparotti, la 04 October 2011 - 08:06 AM, a spus:
o sugestie pentru maestro, bagă şi câţiva mieji de nucă, tot pe lângă . e o combinaţie super zen.
PS reţeta, pentru cine are curaj să o încerce alt fel de vinete zen
#529
Postat 05 October 2011 - 11:48 AM
Cand a fost sa ma duc in camara dupa otet, mi-a cazut privirea pe borcanul de mustar cu hrean.
Cu el m-am intors
Si merge de minune. (Sa nu-mi uit ideea atunci cand voi face supa crema de dovleac.)
Si am mai facut un risotto ? ... pilaf? ... pilaf-otto ? in care am fiert si doua pulpe de pui afumate.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#530
Postat 05 October 2011 - 12:16 PM
In alta dezordine de idei, printre impachetari, carat de cutii, traisti si alte bagajoaie (ca sa nu mai zic nica de despachetatu' lor si aranjatu' prin dulapuri, sertare si altele..... ), am mai facut supa din coada de bou (sar'na pentru masa, Maya, e delicioasa! ), sarmale cu bureti (hribi, luati din padurile Bucovinei ) invelite in frunze de sfecla rosie, pulpute de piu-piu (dezosate, despielitate) si acoperite (ca-i cam frig afara) cu rondele de ceputica si rosii si condimentat cu piper si oregano - totul la cuptor.
Am mai facut si salata de telina cu morcovi si maioneza (facuta cu ulei ev si de porumb, ca ambele sticle erau pe terminate).
Aseara am copt (si curatat) vinete si ardei. Vinetele or sa fie ametite cu ulei din samburi de struguri, pentru o salata, iar ardeii or sa devina mancarica de ardei.
Cam astea ar fi mancarurile din ultimele zile. Bine, nu vorbim de cantitati industriale, da?
#531
Postat 07 October 2011 - 04:23 PM
Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii
Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)
Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal (cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#532
Postat 07 October 2011 - 07:09 PM
W Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:
Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii
Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)
Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal (cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.
Maestre, dau eu niste borcane. Multe, cate vrei!
Ce se intampla cu frunzele de muscate puse in zahar sau in miere?
#533
Postat 08 October 2011 - 01:56 AM
Foxyy, la 07 October 2011 - 07:09 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:
Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii
Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)
Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal (cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.
Maestre, dau eu niste borcane. Multe, cate vrei!
Ce se intampla cu frunzele de muscate puse in zahar sau in miere?
Se mumifica. Zaharul si mierea in special sunt excelenti conservanti. Frunza (bine spalata si uscata cu servetele de hartie) isi pierde continutul de umiditate si uleiuri volatile aromate care se transfera in dulceata/miere.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#534
Postat 08 October 2011 - 04:20 AM
W Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Ahhhhhh....muscata care o punea bunica la dulceata de smochine....e ..divina!!! Si mai punea si la alte dulceti, dar asta o tin minte ca era dulceata mea preferata..mirosul..aroma...mmmmmm
#535
Postat 10 October 2011 - 11:10 AM
Am facut o supa picantaAsian style cu alge wakame, un rest de pachet de midii, un rest de pachet de baby octopus, legume crocante (morcov, ridiche, telina, ardei kapia), ghimbir, chili, frunze de ceapa verde. Acrita cu "moarea" de la kimchi.
E o reteta favorita a fiului meu si a mea, pe care o fac cam de doua ori pe luna.
Doamna si doamna Buni nu intra insa in apa. Raman in sezlonguri pe nisip.
Azi a intrat Buni in bucatarie
- Ce miroasa asa de fain? Ce-ai mai facut?
- Supa de alge cu scoici
- Ce tare pute...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#536
Postat 11 October 2011 - 04:12 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#537
Postat 11 October 2011 - 04:23 PM
O supa de os de miel - bunicica, mergeau mai multe oase pentru un gust mai concentrat, dar n-am avut.
O salata orientala - fara succes...
Limonada indulcita cu miere - de la mic la mare stam cu paiu' in gura
#538
Postat 11 October 2011 - 04:51 PM
piept de pui la grătar peste care am pus o vinegretă de ulei de măsline, balsamic şi pastă de usturoi
texas ribs la cuptor, unse cu condimente şi X*
cartofi fierţi plus X*
ardei copţi plus X*
fasole verde aburită, plaus X*
ciuperci portobello, trase la tigaie cu X*
au scăpat neusturoiate numai:
piureu' de cartofi, pen'că am pus lapte şi unt
butternut squash copt în cuptor, pen'că usturoi cu miere nu merge decât la răceli engros
pieptul de raţă cu afine, din motive obiective
profiterolu', din principiu, cu toate că aş fi putut încerca
* X = ulei de măsline şi usturoi
#539
Postat 11 October 2011 - 05:44 PM
Dexter, abia astept sa incerci profiterolul cu usturoi sa ne impartasesti impresii
Maria, a propos de hrana sanatoasa ce parere ai de supa de oase/carne?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#540
Postat 11 October 2011 - 06:11 PM