Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#521 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 September 2011 - 11:29 AM

sant bune cepele facute asa, si eu le fac. inclusiv usturar in coaja :wub:
eu am supa de rosii cu fidea
carnati si ceapa barbeque
si atat :floare:

#522 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 September 2011 - 03:22 PM

ciorbita de dovlecei si varza
rulada de porc cu spanac si parmezan.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#523 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 September 2011 - 09:32 AM

Enunţul problemei:

Conexiunea si cu mine lucram in schimburi inverse.
Ea - foarte priceputa :) dar mai conservatoare decat un britanic in bucatarie, eu - aventuros si exuberant.
Eu sunt acasa in cursul diminetii.
==> Ea nu are nici o sansa :love7:

Dilema:
Azi fac piure de cartofi asa cum m-a invatat Alexandru si ulterior marii chef-i vazuti la tv.
http://artaculinara....__1
Daca iar pun nucsoara, se lasa cu vorbe grele :)
Daca nu pun si iese bun, tot crede ca am pus ceva, ca de prea multe ori ...
Si parca am si promis, dar nu mai tin bine minte ...
:)
Dar sunt absolut sigur ca nu am promis nimic despre mace (coaja de nucsoara) :) ca nu aveam.
Dar de cinci zile am primit un pachet mare.
Am gustat-o si imi place.
Si mă calcă ... :unsure: :) :)

Rezolvare:
Pentru ea fac "romaneste", iar pentru noi pun si mace (va trebui sa o macin).
Puţiiiiiin.
Asa cat de o viziune =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#524 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 26 September 2011 - 10:02 AM

eu am un curry indian pe foc, s-a intors frigul si ploaia cand zicem ca ne gratarim si noi mai des :)

am gustat si e cam iute, trebuie sa-l trimit sa-mi ia un iaurt acrisor sa pun in portiile fetelor ca altfel scot flacari stiti voi pe unde. nu-mi fac griji ca nu mananca, dupa aia e pericol :love7: ca s-a mai intamplat :unsure:

#525 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 September 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 18 September 2011 - 10:49 AM, a spus:

Eu am vazut in trecere ieri la "Cireasa de pe tort" pe un domn - nu i-am retinut numele, dar parea ca nu e strain de bucatarie - ca a copt pe gratar niste cepe in coaja.

Am luat opt salote, le-am bagat in cuptor cu coaja cu tot la foc dulce si dupa ce se vor raci putin le tai in sferturi si pun pe ele otet balsamic si untdelemn de masline.
De restul - zama, pulpeturi, placinte - s-a ocupat aziConexiunea.

Ah, da!
Si mi-am pus in borcanas etans, feliutele de ghimbir deshidratate. Cu cele 30 de grade de afara, puse pe pervaz la soare, s-au subtiat ca lupta de clasa in doar patru ore si in doua zile au devenit uscate ca si hartia. Si iuti si aromate.


iata de ce seful era gata cu 'j'de bucatareli la ora pranzului in timpul saptamanii!

habar nu aveam ca poti deshidrata la soare legumele ... imi fu frica sa nu se "cocleasca" de fapt ..., desi stiu ca la tara uscau ciupercile asa ... . Eu mereu cand iau cate un ghimbir, rad oleak de pun la cate ceva, dupa care nu mai stiu ce sa fac cu restul si se usuca/mucegaieste prin frigider. Poate ar trebui sa faceti voi un topic despre preparate cu ghimbir. Deci sefa mama, sau mama sefa nu este daor conservatoare la bucatarit, ci si la degustat. E asa greu cand ai un degustator conservator la masa ...eu il am zilnic ... :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#526 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 September 2011 - 01:00 PM

[quote name='Daniella' date='26 September 2011 - 01:19 PM' timestamp='1317032379' E asa greu
E asa greu cand ai un degustator conservator la masa ...eu il am zilnic ... :rolleyes:
[/quote]
Noi am iesit din garantie de ceva timp asa ca aplic politica exprimata in refrenul din cantecul de mai gios:

.
http://www.youtube.c...h?v=DwTCL_1PddE
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#527 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 October 2011 - 08:06 AM

Ca la restaurant pe aici. :pupic:
Sa va dau niste mişelene =))
★★★

Eu am pe foc vinetele picante in sos asiatic. Azi. pe langa chili si usuturoi, am tocat si o bucatica de ghimbir si am mai scapat si o lingurita de razuiala de zahar de palmier.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#528 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 October 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 October 2011 - 08:06 AM, a spus:

Eu am pe foc vinetele picante in sos asiatic. pe langa chili si usuturoi, am tocat si o bucatica de ghimbir si am mai scapat si o lingurita de razuiala de zahar de palmier.

o sugestie pentru maestro, bagă şi câţiva mieji de nucă, tot pe lângă =)). e o combinaţie super zen.

PS reţeta, pentru cine are curaj să o încerce alt fel de vinete zen

#529 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 October 2011 - 11:48 AM

Azi am facut zama de salata cu mult mujdei de usturoi.
Cand a fost sa ma duc in camara dupa otet, mi-a cazut privirea pe borcanul de mustar cu hrean. =))
Cu el m-am intors =))
Si merge de minune. (Sa nu-mi uit ideea atunci cand voi face supa crema de dovleac.)

Si am mai facut un risotto ? ... pilaf? ... pilaf-otto ? in care am fiert si doua pulpe de pui afumate.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#530 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 October 2011 - 12:16 PM

Am mutat aici unele posturi, care nu aveau poze, dar erau la Ce ati gatit astazi.
In alta dezordine de idei, printre impachetari, carat de cutii, traisti si alte bagajoaie (ca sa nu mai zic nica de despachetatu' lor si aranjatu' prin dulapuri, sertare si altele..... =))), am mai facut supa din coada de bou (sar'na pentru masa, Maya, e delicioasa! =))), sarmale cu bureti (hribi, luati din padurile Bucovinei :)) invelite in frunze de sfecla rosie, pulpute de piu-piu (dezosate, despielitate) si acoperite (ca-i cam frig afara) cu rondele de ceputica si rosii si condimentat cu piper si oregano - totul la cuptor.
Am mai facut si salata de telina cu morcovi si maioneza (facuta cu ulei ev si de porumb, ca ambele sticle erau pe terminate).
Aseara am copt (si curatat) vinete si ardei. Vinetele or sa fie ametite cu ulei din samburi de struguri, pentru o salata, iar ardeii or sa devina mancarica de ardei.
Cam astea ar fi mancarurile din ultimele zile. Bine, nu vorbim de cantitati industriale, da? :-*

#531 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 October 2011 - 04:23 PM

Saptamana dulce - cine are sa-mi dea niste borcane?

Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii

Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)

Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Imagine postata
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal :tongue3:(cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#532 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 October 2011 - 07:09 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:

Saptamana dulce - cine are sa-mi dea niste borcane?

Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii

Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)

Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal :)(cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.

Maestre, dau eu niste borcane. Multe, cate vrei! :tongue3:
Ce se intampla cu frunzele de muscate puse in zahar sau in miere? =))

#533 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 October 2011 - 01:56 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 October 2011 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:

Saptamana dulce - cine are sa-mi dea niste borcane?

Miercuri - 8 litri de pasta de macese din care am facut heciumpeci pentru 2 familii

Azi - dulceata de gutui (4.3 kg de gutui rase, inainte de a pune zaharul)

Taina secreta:
In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa
Face diferenta.
La inceput, maicile de la Manastirea Dintr-un Lemn nu au vrut sa-mi spuna ce frunza e acolo, dar au cedat farmecului meu personal =))(cel de acum 25 de ani)
Si e grozava si intr-un borcan cu miere poliflora.
La fel si intr-un borcan cu zahar.

Maestre, dau eu niste borcane. Multe, cate vrei! :love7:
Ce se intampla cu frunzele de muscate puse in zahar sau in miere? :love7:

Se mumifica. Zaharul si mierea in special sunt excelenti conservanti. Frunza (bine spalata si uscata cu servetele de hartie) isi pierde continutul de umiditate si uleiuri volatile aromate care se transfera in dulceata/miere.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#534 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 08 October 2011 - 04:20 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 October 2011 - 04:23 PM, a spus:


In fiecare borcan puneti o frunza de muscata lamaioasa - Gernium Citrosa


Ahhhhhh....muscata care o punea bunica la dulceata de smochine....e ..divina!!! Si mai punea si la alte dulceti, dar asta o tin minte ca era dulceata mea preferata..mirosul..aroma...mmmmmm
A cat is a friend fur-ever !

#535 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 October 2011 - 11:10 AM

La noi in bucatarie miroase acum ca pe malul marii :drool:. O mare curata nu litoralul nostru. :floare:

Am facut o supa picantaAsian style cu alge wakame, un rest de pachet de midii, un rest de pachet de baby octopus, legume crocante (morcov, ridiche, telina, ardei kapia), ghimbir, chili, frunze de ceapa verde. Acrita cu "moarea" de la kimchi.

E o reteta favorita a fiului meu si a mea, pe care o fac cam de doua ori pe luna.

Doamna si doamna Buni :drool: nu intra insa in apa. Raman in sezlonguri pe nisip.
Azi a intrat Buni in bucatarie
- Ce miroasa asa de fain? Ce-ai mai facut?
- Supa de alge cu scoici
- Ce tare pute...
:drool:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#536 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 October 2011 - 04:12 PM

Musaca de vinete, cu un sos de rosii cu busuioc si oregano. Jumatate rosii, jumatate usturoi :D Nu chiar atata, dar MULT.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#537 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 October 2011 - 04:23 PM

Varza cu carne de oaie - mai buna decat ma asteptam.
O supa de os de miel :D - bunicica, mergeau mai multe oase pentru un gust mai concentrat, dar n-am avut.
O salata orientala - fara succes...
Limonada indulcita cu miere - de la mic la mare stam cu paiu' in gura :D

#538 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 04:51 PM

şi eu am pus usturoi în mai tot ce am gătit weekendul ăsta:
piept de pui la grătar peste care am pus o vinegretă de ulei de măsline, balsamic şi pastă de usturoi
texas ribs la cuptor, unse cu condimente şi X*
cartofi fierţi plus X*
ardei copţi plus X*
fasole verde aburită, plaus X*
ciuperci portobello, trase la tigaie cu X*

au scăpat neusturoiate numai:

piureu' de cartofi, pen'că am pus lapte şi unt
butternut squash copt în cuptor, pen'că usturoi cu miere nu merge decât la răceli engros
pieptul de raţă cu afine, din motive obiective
profiterolu', din principiu, cu toate că aş fi putut încerca :sad3:

* X = ulei de măsline şi usturoi

#539 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 05:44 PM

topicul poate deveni clubul iubitorilor de usturoi! antibiotic natural si condiment bun la toate.
Dexter, abia astept sa incerci profiterolul cu usturoi sa ne impartasesti impresii

Maria, a propos de hrana sanatoasa ce parere ai de supa de oase/carne? :sad3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#540 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 October 2011 - 06:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 05:44 PM, a spus:

Maria, a propos de hrana sanatoasa ce parere ai de supa de oase/carne? :sad3:



Cred ca e foarte sanatoasa atata timp cat animalul folosit a fost sanatos si crescut in conditii bune.

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi