Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#541 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 October 2011 - 06:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 05:44 PM, a spus:

Dexter, abia astept sa incerci profiterolul cu usturoi sa ne impartasesti impresii



DeeDee, in Dexter's Lab orice-i posibil!

on: O salata coleslaw cu popoversi, f bun!

#542 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 October 2011 - 07:18 PM

O supa de gulina, in care inca n-am apucat sa pun galustele de gris. Da' poate apuc in seara asta!

#543 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 09:55 PM

am primit un coş de hribi de pin a.k.a boletus pinophilus, veri de-a lu' porcinii, culeşi din pădurile locale

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13183625973419.jpg

sunt în tigaie, porcini, nu eu, da' nu ştiu dacă să le (şi) mănânc, că nu-s culese de mine. oare să mă risc?

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13183625958397.jpg

#544 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 11:21 PM

[quote name='MariaSan' date='11 October 2011 - 06:11 PM' timestamp='1318349490' post='106232']
Maria, a propos de hrana sanatoasa ce parere ai de supa de oase/carne? :floare: [/quote]
Cred ca e foarte sanatoasa atata timp cat animalul folosit a fost sanatos si crescut in conditii bune. [/quote][/quote]


zice-se ca abunda in toxine, lasate de os/carne/grasime in apa ..., dar nu am aprofundat problema, de aia intreb.

ontopic: azi o supa de galuste, pe doua antricoate de vita :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#545 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaDexter, la 11 October 2011 - 09:55 PM, a spus:

am primit un coş de hribi de pin a.k.a boletus pinophilus, veri de-a lu' porcinii, culeşi din pădurile locale
sunt în tigaie, porcini, nu eu, da' nu ştiu dacă să le (şi) mănânc, că nu-s culese de mine. oare să mă risc?


nu cred ca am mancat de astea niciodata. cine le-a cules era priceput la soiuri?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#546 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2011 - 11:32 PM

cică s-ar pricepe, dar e prima oară că mă cadorisesc cu aşa ceva. gugăl zice că în soiul boletus e numa o ciupercă otrăvitoare, satanas, care miroase rău şi arată altfel. astea miros frumos şi unele au şi viermi, deci dacă le papă viermii, n-or fi otrăvitoare ...

#547 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 October 2011 - 12:04 AM

Vezi postareaDexter, la 11 October 2011 - 11:32 PM, a spus:

cică s-ar pricepe, dar e prima oară că mă cadorisesc cu aşa ceva. gugăl zice că în soiul boletus e numa o ciupercă otrăvitoare, satanas, care miroase rău şi arată altfel. astea miros frumos şi unele au şi viermi, deci dacă le papă viermii, n-or fi otrăvitoare ...


auzi, da' mori daca le arunci ? :floare: (daca nu esti sigur de ele, pen' ce sa risti ? :drool: sau si mai bine il pui pe mr. lobster sa le guste ... :hungry:)

#548 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 October 2011 - 12:18 AM

nu mor, da' curiozitatea-i mare, că fresh boletus nu mai pup
PS între timp au sunat testerii, care au raportat că şi-au păpat porţiile şi sunt vioi şi se simt bine, aşa că problema e rezolvată :floare:

#549 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 October 2011 - 11:56 AM

Cand s-a terminat vara si a inceput ... iarna, m-am facut cu 2 kilograme de rosii cherry (100% organice, deci orgasmice :floare: ) si un buchet fain de busuioc italian, care culmea avea si multe frunze. Si-a demontat socrul meu gradina.
Yey!

Ce am facut din ele?
Paste, ce pacatele mele sa fac?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#550 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 October 2011 - 09:28 AM

nu e azi, e din weekend, da' n-am apucat sa scriu pana acum:
- pulpe de pui la cuptor + piure de cartofi + salata de varza
- ciorba din spate de pui cu tarhon, dreasa cu ou si smantana
- mancare de praz cu rosii (fara masline, ca am uitat sa cumpar, dar e f. buna si asa)
- "parmigany" cu vinete, rosii, 2 feluri de branza (telemea si cascaval) o tava mare, sa ajunga 2 zile
- "pesto" de busuioc amestecat cu telemea moale
- strecurat ultima productie de otet aromat, de 2 feluri: cu zmeura si cu afine

- vesnicul "crumble" de mere, pe care il fac de cand l-a postat Maya pe cel de prune. eu il fac ultra rapid si adaptat la "cerintele" mele. la asta i-am facut si poza, poate apuc sa o si postez

#551 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 October 2011 - 03:54 PM

O mancare scazuta de post cu praz, fasole pastai, zucchini, usuturoi, cimbru.

Si am macinat o noua transa din condimentul pe care il mai punem pe paine:
legume deshidratare(morcov, telina, ceapa, patrunjel), piperuri (alb, negru, verde) ardei iute uscat si afumat, fulgi de usturoi, seminte de schinduf, seminte de telina sumac, sare si zahar

sarat, dulce(legume + zahar), acrisor(sumac), amarui(schinduf, seminte de telina), picant = ❤
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#552 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 October 2011 - 03:20 PM

Azi am facut o salat de ton, surimi si orez fiert bob cu bob in infuzie de frunze de curry si ceai verde, cu un sos cu arome asiatice.

Dupa ce pleaca Dumneaei din bucatarie, pun la cuptor felii de doveleac.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#553 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 October 2011 - 03:49 PM

apropo de dovleac, am luat un butternut cât everestul

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13191182635338.jpg

l-am făcut cubuleţe, am băgat o parte la cuptor dar încă mi-a rămas o căruţă. merge congelat? dacă nu, cam cît rezistă in frigider?

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13191182592849.jpg

#554 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 October 2011 - 04:19 PM

Vezi postareaDexter, la 20 October 2011 - 03:49 PM, a spus:

apropo de dovleac, am luat un butternut cât everestul

l-am făcut cubuleţe, am băgat o parte la cuptor dar încă mi-a rămas o căruţă. merge congelat? dacă nu, cam cît rezistă in frigider?


In frigider? Trei-patru zile, daca e darabuit. Daca se taie doar felii din el in functie de necesitati, rezista aproape dublu.

Al meu e un dovleac placintar Imagine postata de-ala batut in cap si bine apasat la mijloc. Inalt e doar de 20 cm dar in diametru intrece dimensiunea turnului tau fal(n)ic :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#555 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2011 - 06:44 PM

eu l-am congelat bucatele ca e mai sigur, oricum cind ai nevoie de el il gatesti asa ca e perfect, gata curatat si taiat

#556 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 October 2011 - 10:38 AM

Mai las un pic sfecla rosie sa se raceasca - cam 5 kg - apoi o curat, toc, rad hreanul si la borcane cu ea.

Pe foc am o tocana din bucati de pulpa de porc, soffritto, ardei rosu, pasta mea de gogosari, vin rosu, usturoi. Slow cook.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#557 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 10:58 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 October 2011 - 10:38 AM, a spus:

Mai las un pic sfecla rosie sa se raceasca - cam 5 kg - apoi o curat, toc, rad hreanul si la borcane cu ea.

Pe foc am o tocana din bucati de pulpa de porc, soffritto, ardei rosu, pasta mea de gogosari, vin rosu, usturoi. Slow cook.

:D Bucuros de oaspeti??? Abia peste-o ora ma duc sa iau masa de pranz, iar pana atunci o sa ma ai pe constiinta! :D Numa' de-am citit si mi s-a lipit burta de schinare de pofta.... :love7:
Spor la munci in continuare! :love7:

#558 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 October 2011 - 11:36 AM

Vezi postareaFoxyy, la 25 October 2011 - 10:58 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 October 2011 - 10:38 AM, a spus:

Mai las un pic sfecla rosie sa se raceasca - cam 5 kg - apoi o curat, toc, rad hreanul si la borcane cu ea.

Pe foc am o tocana din bucati de pulpa de porc, soffritto, ardei rosu, pasta mea de gogosari, vin rosu, usturoi. Slow cook.

:D Bucuros de oaspeti??? Abia peste-o ora ma duc sa iau masa de pranz, iar pana atunci o sa ma ai pe constiinta! :D Numa' de-am citit si mi s-a lipit burta de schinare de pofta.... :love7:
Spor la munci in continuare! :love7:

Dan che şen! :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#559 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 October 2011 - 10:06 AM

Daca tava cu friptura de porc e in cuptor (de unde am scos feliile de dovelac) urmeaza sa ... plang

Am de ras hrean pentru borcan
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#560 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 October 2011 - 10:14 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 October 2011 - 10:06 AM, a spus:

Daca tava cu friptura de porc e in cuptor (de unde am scos feliile de dovelac) urmeaza sa ... plang

Am de ras hrean pentru borcan

Da' de ce nu dai hreanu' prin robot? Sau... faci ca matusa-mea: meri matale bine-mersi in camara, unde-i rece si racoare si razi acolo radacinoasele. Chipurile nu mai bocesti atata, daca stai in frig (cre'ca ingheata canalele lacrimale :biggrin:).

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi