Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#561
Postat 27 October 2011 - 11:30 AM
- fasole cu carnati romanesti proaspat afumati, cu ceapa, bulion, cimbru si putina boia iute - o minunatie din care am servit micul dejun
- am copt un butternut pentru supa de butternut copt (de finalizat rapidescu deseara)
#562
Postat 28 October 2011 - 09:04 AM
Am spart 1.5 kg de nuci ==> 0,5 kg de miez, diferenta la pret 7.5 RON.
Am pus arpacasul la inmuiat. De aici coliva.
And the day is young.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#563
Postat 28 October 2011 - 03:41 PM
MariaSan, la 27 October 2011 - 11:30 AM, a spus:
- fasole cu carnati romanesti proaspat afumati, cu ceapa, bulion, cimbru si putina boia iute - o minunatie din care am servit micul dejun
- am copt un butternut pentru supa de butternut copt (de finalizat rapidescu deseara)
maria, cum faci supa asta de butternut copt, te rog? multumiri anticipate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#564
Postat 28 October 2011 - 04:19 PM
On topic: dis de dimineata am pregatit un ceai, trei sanvisuri si m-am uitat cu jund la pieptul de rata pe care planuiam sa-l pastramizez si n-am mai avut timp. dar mai e timp pana deseara
#565
Postat 28 October 2011 - 08:46 PM
-ciorba din picior de porc
-ardei umpluti --wow, s-au scumpit ardeii!
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci
-varza dulce calita
-fasole cu carnati de plescoi
-fasole batuta cu maioneza si usturoi
-coleslaw
-salata de cartofi cu peste afumat
-inghetata de ciocolata cu visine
fasolea am avut-o fiarta de ieri, iar ciorba inca e pe foc.
#566
Postat 28 October 2011 - 09:46 PM
Inseamna ca ai o familie mare.
PS. Din ce ai enumerat tu acolo, majoritatea imi fac cu ochiul
#567
Postat 28 October 2011 - 10:09 PM
moatza, la 28 October 2011 - 08:46 PM, a spus:
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci
-fasole batuta cu maioneza si usturoi
-inghetata de ciocolata cu visine
cum vine muschiul de porc cu sos de fructe si ciuperci? dar inghetata de cioco cu visine cum o faci?
nu am mancat niciodata fasole batuta cu maioneza, cred ca e buna, ca si aia de vinete imi place cu maio
as face prapad, daca s avea toate astea in fata
brava moatza harnicuta!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#568
Postat 28 October 2011 - 11:51 PM
Afumatura e in apa rece la desarat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#569
Postat 29 October 2011 - 09:52 AM
Am finalizat coliva si am expediat mare parte din ea.
Am la cuptor some potato wedges.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#570
Postat 29 October 2011 - 03:49 PM
moatza, la 28 October 2011 - 08:46 PM, a spus:
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci
ce fel de fructe si cum ai facut sosul?
Bravo pentru pregatiri! Minunate.
#571
Postat 29 October 2011 - 04:21 PM
Prajitura Kodrit Kadir e in frigider, trebuie numai sa o rastorn.
Vroiam sa scriu la ce ma enervez, dar totul e bine cand se termina cu bine.Am varsat o parte din maglavais in cuptorul incins.Si stiti cum e Kodrit-ul, juma' coca, juma crem caramel.Mi-am zis daca iese ceva, promit sa ma opresc din injurat.
Dupa ce s-a copt, cu cuptorul pe jumatate ars si murdar, m-am apucat sa-l curat.
Intr-o ora l-am curatat. Si m-am oprit din injurat si insultat.Pe mine.
Mai am agnolotti cu carne(cumparati), de servit cu zampone bucati.
Am pus spumosul in frigider, aranjez masa.Sper sa apuc sa-mi fac unghiile. Nu-s off topic ca tot in bucatarie mi le fac.
Ma duc sa ma aranjez si astept musafirii.Copii o sa arunce in aer camera, dar cui ii pasa.
#572
Postat 29 October 2011 - 06:54 PM
Eataly, la 29 October 2011 - 04:21 PM, a spus:
Prajitura Kodrit Kadir e in frigider, trebuie numai sa o rastorn.
Vroiam sa scriu la ce ma enervez, dar totul e bine cand se termina cu bine.Am varsat o parte din maglavais in cuptorul incins.Si stiti cum e Kodrit-ul, juma' coca, juma crem caramel.Mi-am zis daca iese ceva, promit sa ma opresc din injurat.
Dupa ce s-a copt, cu cuptorul pe jumatate ars si murdar, m-am apucat sa-l curat.
Intr-o ora l-am curatat. Si m-am oprit din injurat si insultat.Pe mine.
Mai am agnolotti cu carne(cumparati), de servit cu zampone bucati.
Am pus spumosul in frigider, aranjez masa.Sper sa apuc sa-mi fac unghiile. Nu-s off topic ca tot in bucatarie mi le fac.
Ma duc sa ma aranjez si astept musafirii.Copii o sa arunce in aer camera, dar cui ii pasa.
Vesela puscarie!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#573
Postat 29 October 2011 - 07:06 PM
Si eu raman cu unghiile pe ultima zecime de metru cand am oaspeti si ma enervez daca nu reusesc sa le fac,desi se-ntampla rar,pentru ca prefer sa ma scol cu noaptea-n cap numai sa reusesc sa am si eu vreo 30 min cel putin ca sa reusesc sa ma pun la punct.Dar tare-as vrea sa fie vreo minune de oja,sa tina pe unghii(naturale,nu artificiale) macar vreo saptamana,indiferent cat m-as baga in apa cu ele.
Si ca sa nu fiu off de tot,eu azi am stat in bucatarie fix 7 ore,de credeam ca nu mai vine seara.Si nu,n-am avut oaspeti dar mi-a venit sa ma apuc de:
placinte cu varza si dovleac
pulpe de curcan la cuptor
pireu din mazare uscata(am fiert la ea cred vreo 3 ore si ceva,si tot nu a iesit suta la suta cum stiu ca trebuie sa iasa)
ciuperci umplute
prune cu becon la cuptor
dovleac la cuptor
adus in ordine bucataria ca era ca dupa razboi
Acum astept sa se gateasca in 2 ture cam vreo 25 litri de lapte din care sa fac branza.
#574
Postat 29 October 2011 - 08:28 PM
Daniella, la 28 October 2011 - 10:09 PM, a spus:
muschiul - feliat si prajite bucatile de carne in doua lg de ulei din samburi de struguri -mie mi se pare dulceag. le scot din tigaie. ciupercile -mari-mari am avut - le-am taiat felii, cu tot cu piciorus, le-am parpolit si pe ele in grasimea ramasa de la carne. le-am scos si pe-astea. feliile de caise dintr-un compot mare, fara zeama + 1lingurita de dulceata de ardei iuti le-am blenduit si le-am pus in tigaie, in uleiul ramas de la prajelile anterioare. am pus cca 150 ml de vin negru, am lasat sa scada si fiindca s-a mai cerut ceva consistenta am adaugat cam 50gr de gem de prune fara zahar, facut de mine in scopul declarat de a-l folosi la sosuri. si asta blenduit, ca sa fie o pasta fina. corectat de sare, putin piper ptr aroma, ca picant era de la dulceata de ardei iuti, adaugate feliile de carne si de ciuperci. iese minunat, fac f des genul asta de friptura ptr ca se face repede si-i agreata de ai mei.
Nataly, famelie mare, da! cel mai mult mananca canarul, in fiecare zi o cantitate egala cu greutatea lui -17gr
Fac ptr ca-i dau baiatului mancare la facultate, cutii-cutiute!
aaa, inghetata este ganache cu fructe din compot (la mine se bea zeama si raman fructele ). acum am facut din 300ml smantana si 2 ciocolate ordinare -Primola cu rom,( luate la oferta si pastrate in congelator)+1 lg de cacao buna, olandeza. In ganasul cald am pus visinele fara samburi si sfaramate nitel cu mixerul. am pus inghetata direct in paharute mici de plastic, la congelator. super buna, ca noi suntem ciocolatosi.
#575
Postat 30 October 2011 - 09:51 AM
Ellani, la 29 October 2011 - 07:06 PM, a spus:
Uite asta-i: Kodrit Kadir.
#576
Postat 30 October 2011 - 10:58 PM
Dar,la cate am vazut ca poti sa faci,pentru tine e ca si cum ai numara pana la 3.Mai ales ca am inteles ca necesita insistenta si perseverat cu ea.Mie daca ceva nu-mi iese din prima,rareori mai incerc inca o data.
#577
Postat 31 October 2011 - 12:05 PM
स्वादिष्ट
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#578
Postat 31 October 2011 - 12:15 PM
#579
Postat 31 October 2011 - 12:26 PM
#580
Postat 31 October 2011 - 12:34 PM
moatza, la 31 October 2011 - 12:26 PM, a spus:
Nu pui faina si-l lasi mai mult la cuptor. Sau, pui mai putina apa.