Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#561 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 October 2011 - 11:30 AM

Azi am fost viteaza de dimineata.
- fasole cu carnati romanesti proaspat afumati, cu ceapa, bulion, cimbru si putina boia iute - o minunatie din care am servit micul dejun :biggrin:
- am copt un butternut pentru supa de butternut copt (de finalizat rapidescu deseara)

#562 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 October 2011 - 09:04 AM

Pana la ora asta am facut piata - am trezit taranii :D

Am spart 1.5 kg de nuci ==> 0,5 kg de miez, diferenta la pret 7.5 RON.

Am pus arpacasul la inmuiat. De aici coliva.

And the day is young.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#563 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 October 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaMariaSan, la 27 October 2011 - 11:30 AM, a spus:

Azi am fost viteaza de dimineata.
- fasole cu carnati romanesti proaspat afumati, cu ceapa, bulion, cimbru si putina boia iute - o minunatie din care am servit micul dejun :hug:
- am copt un butternut pentru supa de butternut copt (de finalizat rapidescu deseara)

maria, cum faci supa asta de butternut copt, te rog? multumiri anticipate :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#564 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 October 2011 - 04:19 PM

Daniella, am luat o reteta de aici, nu mai stiu care, e pe unul din topicurile lui Maya...


On topic: dis de dimineata am pregatit un ceai, trei sanvisuri si m-am uitat cu jund la pieptul de rata pe care planuiam sa-l pastramizez si n-am mai avut timp. dar mai e timp pana deseara :hug:

#565 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 October 2011 - 08:46 PM

nu ca vreau sa ma laud, da's mandra de mine:
-ciorba din picior de porc
-ardei umpluti --wow, s-au scumpit ardeii!
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci
-varza dulce calita
-fasole cu carnati de plescoi
-fasole batuta cu maioneza si usturoi
-coleslaw
-salata de cartofi cu peste afumat
-inghetata de ciocolata cu visine

fasolea am avut-o fiarta de ieri, iar ciorba inca e pe foc.

#566 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 October 2011 - 09:46 PM

Moatza, dar cine mananca atata mancare?
Inseamna ca ai o familie mare.


PS. Din ce ai enumerat tu acolo, majoritatea imi fac cu ochiul :hug: :hug:

#567 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 October 2011 - 10:09 PM

Vezi postareamoatza, la 28 October 2011 - 08:46 PM, a spus:

nu ca vreau sa ma laud, da's mandra de mine:
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci
-fasole batuta cu maioneza si usturoi
-inghetata de ciocolata cu visine


cum vine muschiul de porc cu sos de fructe si ciuperci? dar inghetata de cioco cu visine cum o faci?
nu am mancat niciodata fasole batuta cu maioneza, cred ca e buna, ca si aia de vinete imi place cu maio
as face prapad, daca s avea toate astea in fata :hug:

brava moatza harnicuta! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#568 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 October 2011 - 11:51 PM

Boabele de fasole fierb in prima apa.
Afumatura e in apa rece la desarat.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#569 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 October 2011 - 09:52 AM

Am finalizat ciorba de fasole boabe afumata si am dus-o parintilor
Am finalizat coliva si am expediat mare parte din ea.
Am la cuptor some potato wedges.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#570 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 October 2011 - 03:49 PM

Vezi postareamoatza, la 28 October 2011 - 08:46 PM, a spus:

nu ca vreau sa ma laud, da's mandra de mine:
-muschi de porc cu sos de fructe si ciuperci

ce fel de fructe si cum ai facut sosul?

Bravo pentru pregatiri! Minunate.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#571 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 October 2011 - 04:21 PM

Am gulash-ul pe foc.
Prajitura Kodrit Kadir e in frigider, trebuie numai sa o rastorn.
Vroiam sa scriu la ce ma enervez, dar totul e bine cand se termina cu bine.Am varsat o parte din maglavais in cuptorul incins.Si stiti cum e Kodrit-ul, juma' coca, juma crem caramel.Mi-am zis daca iese ceva, promit sa ma opresc din injurat. :angryfire:
Dupa ce s-a copt, cu cuptorul pe jumatate ars si murdar, m-am apucat sa-l curat.
Intr-o ora l-am curatat. :angryfire: Si m-am oprit din injurat si insultat.Pe mine. :angryfire:

Mai am agnolotti cu carne(cumparati), de servit cu zampone bucati.
Am pus spumosul in frigider, aranjez masa.Sper sa apuc sa-mi fac unghiile. :angryfire: Nu-s off topic ca tot in bucatarie mi le fac. :angryfire:
Ma duc sa ma aranjez si astept musafirii.Copii o sa arunce in aer camera, dar cui ii pasa. :angryfire:

#572 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 October 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaEataly, la 29 October 2011 - 04:21 PM, a spus:

Am gulash-ul pe foc.
Prajitura Kodrit Kadir e in frigider, trebuie numai sa o rastorn.
Vroiam sa scriu la ce ma enervez, dar totul e bine cand se termina cu bine.Am varsat o parte din maglavais in cuptorul incins.Si stiti cum e Kodrit-ul, juma' coca, juma crem caramel.Mi-am zis daca iese ceva, promit sa ma opresc din injurat. :angryfire:
Dupa ce s-a copt, cu cuptorul pe jumatate ars si murdar, m-am apucat sa-l curat.
Intr-o ora l-am curatat. :angryfire: Si m-am oprit din injurat si insultat.Pe mine. :angryfire:

Mai am agnolotti cu carne(cumparati), de servit cu zampone bucati.
Am pus spumosul in frigider, aranjez masa.Sper sa apuc sa-mi fac unghiile. :angryfire: Nu-s off topic ca tot in bucatarie mi le fac. :angryfire:
Ma duc sa ma aranjez si astept musafirii.Copii o sa arunce in aer camera, dar cui ii pasa. :angryfire:

Vesela puscarie! :angryfire:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#573 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 October 2011 - 07:06 PM

Eataly,trebuie sa ma informez pe net ce fel de prajitura,sau poate mai bine de mine sa nu stiu.
Si eu raman cu unghiile pe ultima zecime de metru cand am oaspeti si ma enervez daca nu reusesc sa le fac,desi se-ntampla rar,pentru ca prefer sa ma scol cu noaptea-n cap numai sa reusesc sa am si eu vreo 30 min cel putin ca sa reusesc sa ma pun la punct.Dar tare-as vrea sa fie vreo minune de oja,sa tina pe unghii(naturale,nu artificiale) macar vreo saptamana,indiferent cat m-as baga in apa cu ele.

Si ca sa nu fiu off de tot,eu azi am stat in bucatarie fix 7 ore,de credeam ca nu mai vine seara.Si nu,n-am avut oaspeti dar mi-a venit sa ma apuc de:
placinte cu varza si dovleac
pulpe de curcan la cuptor
pireu din mazare uscata(am fiert la ea cred vreo 3 ore si ceva,si tot nu a iesit suta la suta cum stiu ca trebuie sa iasa)
ciuperci umplute
prune cu becon la cuptor
dovleac la cuptor
adus in ordine bucataria ca era ca dupa razboi

Acum astept sa se gateasca in 2 ture cam vreo 25 litri de lapte din care sa fac branza.

#574 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 October 2011 - 08:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 October 2011 - 10:09 PM, a spus:

cum vine muschiul de porc cu sos de fructe si ciuperci? dar inghetata de cioco cu visine cum o faci?



muschiul - feliat si prajite bucatile de carne in doua lg de ulei din samburi de struguri -mie mi se pare dulceag. le scot din tigaie. ciupercile -mari-mari am avut - le-am taiat felii, cu tot cu piciorus, le-am parpolit si pe ele in grasimea ramasa de la carne. le-am scos si pe-astea. feliile de caise dintr-un compot mare, fara zeama + 1lingurita de dulceata de ardei iuti le-am blenduit si le-am pus in tigaie, in uleiul ramas de la prajelile anterioare. am pus cca 150 ml de vin negru, am lasat sa scada si fiindca s-a mai cerut ceva consistenta am adaugat cam 50gr de gem de prune fara zahar, facut de mine in scopul declarat de a-l folosi la sosuri. si asta blenduit, ca sa fie o pasta fina. corectat de sare, putin piper ptr aroma, ca picant era de la dulceata de ardei iuti, adaugate feliile de carne si de ciuperci. iese minunat, fac f des genul asta de friptura ptr ca se face repede si-i agreata de ai mei.

Nataly, famelie mare, da! cel mai mult mananca canarul, in fiecare zi o cantitate egala cu greutatea lui -17gr :angryfire:
Fac ptr ca-i dau baiatului mancare la facultate, cutii-cutiute!

aaa, inghetata este ganache cu fructe din compot (la mine se bea zeama si raman fructele :angryfire: ). acum am facut din 300ml smantana si 2 ciocolate ordinare -Primola cu rom,( luate la oferta si pastrate in congelator)+1 lg de cacao buna, olandeza. In ganasul cald am pus visinele fara samburi si sfaramate nitel cu mixerul. am pus inghetata direct in paharute mici de plastic, la congelator. super buna, ca noi suntem ciocolatosi.

#575 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 October 2011 - 09:51 AM

Vezi postareaEllani, la 29 October 2011 - 07:06 PM, a spus:

Eataly,trebuie sa ma informez pe net ce fel de prajitura,sau poate mai bine de mine sa nu stiu.



Uite asta-i: Kodrit Kadir.

#576 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 30 October 2011 - 10:58 PM

Multumesc,Eataly.E un fel de crema de zahar ars,dar cu mult mai evoluata iar partea artistica cu rasturnatul ma face sa nu am curajul deocamdata s-o realizez,nu de alta,dar nu vreau s-o adun de pe jos.
Dar,la cate am vazut ca poti sa faci,pentru tine e ca si cum ai numara pana la 3.Mai ales ca am inteles ca necesita insistenta si perseverat cu ea.Mie daca ceva nu-mi iese din prima,rareori mai incerc inca o data.

#577 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 October 2011 - 12:05 PM

Azi am preparat reteta lui Gordon Ramsay de pui tikka masala.
स्वादिष्ट :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#578 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 October 2011 - 12:15 PM

Ieri am facut un bors de fasole cu ciolan afumat, iar ca felul 2 mancarica de gutui cu pulpe de piu-piu (dezosate, despielitate). Inca n-am apucat sa mananc, abia pe seara s-au terminat de facut si n-am mai bagat boticul in oale la ora aia, ca vroiam sa mai si dorm!

#579 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2011 - 12:26 PM

Astept sa se mai goleasca frigiderul si incerc si eu o mancare de gutui, dar doar dintr-una, ca nu cred sa am combatanti. Si-as renunta si la faina din sos, ca nu-mi plac deloc sosurile ingrosate cu faina. Oare cu ce-as putea sa-l leg? sau il las asa, mai fluid :71:

#580 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 October 2011 - 12:34 PM

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 12:26 PM, a spus:

Astept sa se mai goleasca frigiderul si incerc si eu o mancare de gutui, dar doar dintr-una, ca nu cred sa am combatanti. Si-as renunta si la faina din sos, ca nu-mi plac deloc sosurile ingrosate cu faina. Oare cu ce-as putea sa-l leg? sau il las asa, mai fluid :71:

Nu pui faina si-l lasi mai mult la cuptor. Sau, pui mai putina apa.

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi