Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#581 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 October 2011 - 12:53 PM

Moatzo, iote de ce credeam io ca esti din Ardeal! ca numai pe acolo se gateste mancarea sarata cu fructe, la noi aici in sud nu am pomenit. Merci de iexplicatiuni!

habar nu am ce e ganache-ul asta, poate ma dumiresc, cand prind oleak de timp sa caut, ca si io-s ciocolatoasa. Multumesc pt detalii.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#582 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2011 - 01:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 October 2011 - 12:53 PM, a spus:

habar nu am ce e ganache-ul asta, poate ma dumiresc, cand prind oleak de timp sa caut, ca si io-s ciocolatoasa. Multumesc pt detalii.


haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii :71: pot jongla cu ele.

#583 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 October 2011 - 01:03 PM

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 01:02 PM, a spus:

haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii B) pot jongla cu ele.


ahah! faina combinatiunea! :71:
dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem ? :71:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#584 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 October 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 October 2011 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 01:02 PM, a spus:

haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii B) pot jongla cu ele.

ahah! faina combinatiunea! :71:
dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem? :71:

Daaaaaaaaaa! Am intrebat-o aseara pe mama si ea zice ca bunica-mea paterna facea mancare de gutui cu carne!
In pls, io tin minte ca bunica materna (de asta data) facea mancarica de prune uscate. Nu mai stiu exact ce si cum, tre' sa-ntreb prin famelie. Da' facea mancarica de asta si se halea cu maliguta calda. Yumii.... B)

#585 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2011 - 01:15 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 October 2011 - 01:05 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 31 October 2011 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 01:02 PM, a spus:

haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii B) pot jongla cu ele.

ahah! faina combinatiunea! :71:
dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem? :71:

Daaaaaaaaaa! Am intrebat-o aseara pe mama si ea zice ca bunica-mea paterna facea mancare de gutui cu carne!
In pls, io tin minte ca bunica materna (de asta data) facea mancarica de prune uscate. Nu mai stiu exact ce si cum, tre' sa-ntreb prin famelie. Da' facea mancarica de asta si se halea cu maliguta calda. Yumii.... B)


cum zice Fox, si-ale mele faceau. deci fructele nu le foloseau pe post de fineturi, sos si alte alea. erau ingrediente de baza. numa' ca eu pe vremea aia eram prea mofturoasa ca sa gust asa ceva.
si-mi mai amintesc ca de cate ori facea peste la cuptor, punea si mere in tava, la garnitura.

#586 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 October 2011 - 01:31 PM

ce bunici smechere aveati/aveti :71:

Eu am cunoscut-o doar pe cea paterna pana la 5 ani, singura mancare pe care mi-o amintesc de la ea era supa clara de gaina, cu taietei de casa ...mmm ce buna!

Si mama face mancare de guturi, dar reteta invatata, ca adulta, la oras. Altceva nu am pomenit in casa combinatii cu fructe si nici prin alte parti, doar in cehia am mancat si am reprodus si eu apoi acasa: felia de piersica, felia de friptura, 1 frunza de salvie proaspata (Sau alt condiment de genul), felia de sunca si un capac de rosie, la final o felie de mozzarella peste. F buna. Cehii aveau si o mancare traditionala cu mult sos, care nu era deloc estetica, nu mai stiu cum se chema, dar era ceva gen gravy cu fructe.

Ontopic: Eu azi nu am gatit nik. :71: Si mi-e o foame de as manca un purcel fript! 2 pesti! un miel la protap! 2 muschi de vita si as bea o cana si un pahar de vin negru cu tanin ...vise taica! pana dupa 7 is blocata la serviciu B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#587 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 31 October 2011 - 01:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 October 2011 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 01:02 PM, a spus:

haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii B) pot jongla cu ele.


ahah! faina combinatiunea! :71:
dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem ? B)

BUNA eu fac,(mai putin acum) dar faceam friptura de porc impanata cu fructe acide ..;deci kiwii;gutui ,mere granny smith etc
In Be mincam fructe rosii (,na ca am uitat cum le zice) cu caprioara
Cred ca localnicii or sa ma ajute :71:

#588 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 October 2011 - 01:57 PM

buna, carmaw! pot deci sa impanez un porc cu gutuie? cum procedai? am 2 gutui bio si nu le fac mancarea de-aia cu zahar ca il evit, asa ca dau tarcoale sa vad ce as putea face. Asa simple ca fruct nu imi plac, iar ce fac nu vreau sa fie cu zahar (dulceturi, gemuri sau mancare de gutui). Acum 2 saptamani am umplut o rata cu bucatelele de gutuie condimentate si amestecate cu tije de telina taiate marunt. Thiii ce buna a fost! dar acu ' nu mai am rata. :71:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#589 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2011 - 01:58 PM

Vezi postareacarmaw, la 31 October 2011 - 01:45 PM, a spus:

BUNA eu fac,(mai putin acum) dar faceam friptura de porc impanata cu fructe acide ..;deci kiwii;gutui ,mere granny smith etc


da, eu am folosit niste kiwi ca sa fezandez un fazan, cica-l aduce in parametri mancabili enzimele din fruct. nu prea s-a cunoscut, era prea atlet.

cred ca ne luam vreun facaletz, prea am deturnat scopul topicului. :71:

#590 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 October 2011 - 04:38 PM

Acum "in bucatarie la gramada" am facut ...

... o gramada de arahide pe jos :71:

Am exersat saltatul in tigaie.
Cred ca am prins miscarea dupa 5 minute.
Aveam egoism pe bucatarii de la televizor

Dar pana m-am prins si sa exersez deasupra mesei ...

Si am spart alune de padure. Cu astea am fost mai inspirat. Le-am spart in mojarul de granit cu pistilul.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#591 Useril este offline   Coco 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 October 2011 - 06:38 PM

Vezi postareaFoxyy, la 31 October 2011 - 12:34 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 31 October 2011 - 12:26 PM, a spus:

Astept sa se mai goleasca frigiderul si incerc si eu o mancare de gutui, dar doar dintr-una, ca nu cred sa am combatanti. Si-as renunta si la faina din sos, ca nu-mi plac deloc sosurile ingrosate cu faina. Oare cu ce-as putea sa-l leg? sau il las asa, mai fluid :floare:

Nu pui faina si-l lasi mai mult la cuptor. Sau, pui mai putina apa.

sau parte din gutuia facuta o blenduiesti si o amesteci cu sosul. Ar trebui sa-l ingroase.

#592 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2011 - 08:25 PM

Vezi postareaCoco, la 31 October 2011 - 06:38 PM, a spus:

sau parte din gutuia facuta o blenduiesti si o amesteci cu sosul. Ar trebui sa-l ingroase.


cine stie, stie, dle! ca doar ce vorbiram de sosuri de fructe... :floare:

bravo, Coco, merci!

#593 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 November 2011 - 11:58 AM

bune idei, ca nici mie nu-mi plac deloc sosurile ingrosate cu faina

deci, azi m.am trezit la 6, ce zic m-am trezit, ca nu am avut somn deloc azi noapte, deci nani ioc! boon
dimineata inainte sa plec la serviciu am facut:
- o pulpita de pui de la tara pt picea la cuptor intr-o ulcica mica de pamant, cu oleaca de vin, sos de soia si ulei maslinos
- dovleac cu putina miere si scortisoara pe care i l-am dat amestecat cu branzica de vaci la MD
- cele 5 smochine cu gorgonzola (am apucat sa iau aseara, cam sarat e drept) si prosciuto crudo +balsamico si maslinos (Reteta Mayei, deliciu :blush: !)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#594 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 November 2011 - 12:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2011 - 11:58 AM, a spus:

deci, azi m.am trezit la 6, ce zic m-am trezit, ca nu am avut somn deloc azi noapte, deci nani ioc! boon
dimineata inainte sa plec la serviciu am facut:
- o pulpita de pui de la tara pt picea la cuptor intr-o ulcica mica de pamant, cu oleaca de vin, sos de soia si ulei maslinos
- dovleac cu putina miere si scortisoara pe care i l-am dat amestecat cu branzica de vaci la MD
- cele 5 smochine cu gorgonzola (am apucat sa iau aseara, cam sarat e drept) si prosciuto crudo +balsamico si maslinos (Reteta Mayei, deliciu :( !)


si ptr tine nimic! iar o sa te-apuce toate poftele pe la 4 dupa-amiaza. :blush:

#595 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 November 2011 - 01:07 PM

Vezi postareamoatza, la 01 November 2011 - 12:39 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 01 November 2011 - 11:58 AM, a spus:

deci, azi m.am trezit la 6, ce zic m-am trezit, ca nu am avut somn deloc azi noapte, deci nani ioc! boon
dimineata inainte sa plec la serviciu am facut:
- o pulpita de pui de la tara pt picea la cuptor intr-o ulcica mica de pamant, cu oleaca de vin, sos de soia si ulei maslinos
- dovleac cu putina miere si scortisoara pe care i l-am dat amestecat cu branzica de vaci la MD
- cele 5 smochine cu gorgonzola (am apucat sa iau aseara, cam sarat e drept) si prosciuto crudo +balsamico si maslinos (Reteta Mayei, deliciu ;) !)


si ptr tine nimic! iar o sa te-apuce toate poftele pe la 4 dupa-amiaza. ;)

ba dimi am servit 3 smochine din cele 5 preparate mai sus, iar mai incolo pe la pranzu'al mare am supa de sfecla rosie cu linte verde ;) + 2 felii de prosciute salvate din calea smochinelor. cand oare am mai avut eu 3 mese pana la 8 seara ? Sunt pusa pe ingrasat se pare ... :rolleyes:

ai facut gutuia?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#596 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 November 2011 - 03:52 PM

Am facut ieri in duet cu Paparoatta 30 de sarmale. Pentru bunici si pentru noi.

Solo - o salata de legume fierte, castraveti murati si sunca. Credeati ca voi scrie de beouf? :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#597 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 November 2011 - 04:09 PM

O supa de pui cu taitei , din legumele si carnea scoase din supa + alte cele a rezultat o salata "de boeuf" , muschiulet de porc la cuptor , cartofi la cuptor si o salatica de ardei copt .
Si daca tot stateau sa expire 2 cutii de quark in frigider , am facut si un cheesecake , la rece , cu blat de biscuiti si deasupra cu dulceata de afine .

#598 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 November 2011 - 11:19 PM

Zilele astea iara am scapat la bucatareala... Iaca ce-am facut de vineri si pana azi:
- bors de legume (cartofi, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, un pic de varza, sfecla rosie);
- friptura de vitel cu sos de piper verde;
- pulpe de pui (dezosate si despielitate) cu rondele de ceapa si rosii, facute la cuptor, servite cu cartofi glazurati cu mustar si niste cartofi hasselback, iar drept salata am facut una de varza alba;
- salata de icre (de stiuca) cu ceapa (normal!);
- tort de portocale;
- o prajitura cu foi (cu miere cu albine) si umpluta cu magiun si crema de gris(!);
- chec;
- cornulete umplute cu rahat si magiun;
- limonada (indulcita cu miere cu albine);
- si neste saratele;
- si-o pita de secara si faina alba, la masinuta.

#599 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 November 2011 - 11:14 AM

Brava, Foxule, ai avut ceva activitate!
io ceva mai slabut, ca sambata am fost la pomeni iar maine ma duc la sfinti.

#600 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 November 2011 - 12:59 PM

ce-am gatit peste weekend:
- mancarica de gutui dupa reteta Carmellei, cu pui bio
- un pilaf albanez cu supa de miel
- friptura de miel la cuptor cu sos de vin rosu
- friptura de porc cu ceapa, cartofi natur
- cotlet de porc in sos de rosii la cuptor

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi