Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#61
Postat 06 May 2010 - 01:40 PM
Daca o folosesti atat de rar mie imi pare ca de fapt nu e cine stie ce de capul dansei.
Daca n-o recomanzi nici ca-mi mai bat capul cu ea.
#62
Postat 06 May 2010 - 01:44 PM
Pusei de paine de dimineata si am scos carnea de pui pentru o ciorba. Mai trebuie sa imi storc creierii sa vad ce fac felul doi...
#63
Postat 06 May 2010 - 02:18 PM
snej, la 06 May 2010 - 01:44 PM, a spus:
Pusei de paine de dimineata si am scos carnea de pui pentru o ciorba. Mai trebuie sa imi storc creierii sa vad ce fac felul doi...
Snej, uite aici.. rubarba
Sper sa-ti fie de folos
#64
Postat 06 May 2010 - 02:43 PM
#65
Postat 06 May 2010 - 08:34 PM
#66
Postat 06 May 2010 - 09:39 PM
Aaaa.. sa nu uit de milkshake-ul cu capsuni. Luase sotul niste capsuni, dar n-aveau pic de gust asa ca le-am aranjat intr-un milkshake cu putina miere..
Si desigur, mancarea feciorului ca doar e si el parte din familie: piure de cartofi cu ficatel si supa de legume, iar pe seara gris cu lapte.
Am mai umplut o tura de bors si azi l-am pus in sticle. Si usor-usor la somn ca mai am putin si-mi prind pleoapele cu scobitori ca sa va pot vedea/citi
#67
Postat 07 May 2010 - 11:25 AM
Eu azi am scos branzica de la atarnat si am impartit-o in doua: o parte am pus-o cu sare la frigider si o parte am pus-o in saramura facuta din zerul ramas. Sunt curioasa rau cum o sa se transforme cea din saramura, o sa o incerc peste vreo doua zile. Din 4 l de lapte mi-a iesit 670gr de branza. Nu inteleg de ce in conditiile in care din 2l de lapte imi iese 380gr .
#68
Postat 07 May 2010 - 11:44 AM
Pisoi, la 07 May 2010 - 11:25 AM, a spus:
Eu azi am scos branzica de la atarnat si am impartit-o in doua: o parte am pus-o cu sare la frigider si o parte am pus-o in saramura facuta din zerul ramas. Sunt curioasa rau cum o sa se transforme cea din saramura, o sa o incerc peste vreo doua zile. Din 4 l de lapte mi-a iesit 670gr de branza. Nu inteleg de ce in conditiile in care din 2l de lapte imi iese 380gr .
Pisoi, mai mananca si din mancarea noastra, dar de ex mazare nu i-am dat pana acum.. El nu e tocmai cel mai mancacios copil si atunci prefer sa-i fac mancarurile care ii plac. Plus ca are doar 2 dinti (si aia abia iesiti) si nu stie sa mestece.. doar molfaie putin bucatile mai mari si le inghite asa
Oricum, ii dau sa guste din tot ce gatesc, poate poate i-o placea si lui, si desi se uita cu pofta, dupa ce gusta imi intoarce spatele si pleaca in treaba lui .. deci zero interes
#69
Postat 07 May 2010 - 11:51 AM
#70
Postat 07 May 2010 - 02:42 PM
L-am condimentat bine în interior,i-am umplut burta cu patrunjel cret proaspat din gradina.L-am condimentat bine si pe exterior,si l-am copt într-o tava cu ceva ulei si o canita mica-mica de vin!A iesit super!Pe lînga am facut cartofi taranesti cu ceapa si salata verde cu dressing usor de 2 stropi ulei,aceto balsamico din plin si ceva sare.
A fost o combinatie perfecta,picanta si gustoasa.Toata lumea multumita!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#71
Postat 08 May 2010 - 10:01 AM
Sefa umple cu forta niste ardei cu carne din carnaciori cruzi de vita si porc - nu mi-a placut carnea tocata pe care am vazut-o azi dimineata in magazine.
Am niste perle de taipoca la inmuiat si fac o budinca cu ceai aromat pe care o torn peste boabe de strugure si felii de nuci verzi din dulceata de anul trecut.
M-am scos si cu desertul.
Am timp deci de experimente.
Pe undeva impuse de petul de 2 l cu bulion facut din rosii de gradina, pe care l-am desfacut alaltaieri.
1. Sos de rosii - zic eu - clasic. Buillon redus prin fierbere pana se mai ingroasa, un pahar de vin rosu sec, oregano, magheran busuioc si cimbru. Ultimele doua verzi. Sarea e cea cu care am frecat pasta in mojar trei catei de usturoi, un strop de zahar brun si ardei iute rosu uscat si trecut prin flacara.
2. Sos cu ricotta (de fapt urda neaosa) sos de rosii , wodka si mirodeniile de mai sus. Ambele borcane le-am sigiliat cu o pelicula de untdelemn de masline extrafeciorelnic si apoi le-am infiletat capacele.
3. Cas fermentat taiat cubulete ... rombice frecat cu (din nou) mirodeniile pe care le-am mojarit / tocat azi + sare fina pus la borcan cu bulion fiert, aromatizat si racit .
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#72
Postat 08 May 2010 - 01:51 PM
dar,alaltaieri am facut o prajiturica grozava cu blatul de la prajitura tosca,ce am vazut-o la diamond si o crema de portocale economica ,facuta din budinci.totul acoperit cu jeleu din suc de portocale.
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#73
Postat 08 May 2010 - 09:49 PM
- am tocanit niste carne de vitel ;era o bucata tare buna de muschi, dar cum am intampinat opozitia pensionarilor familiei cand am propus snitele, am ametit-o cu loboda, ceapa verde, patrunjel si niste rosii de la congelator. Verdictul purtatorului de palarie a fost: Buuuuuun.
- am facut ciorba de perisoare
- salata de icre (eu fac cu gris)
- prajiturele nuci
Si cam atat ca e de ajuns.
#74
Postat 08 May 2010 - 10:02 PM
Ca desert, am mancat clatite, facute din faina integrala (pe punga scria ca se foloseste si la dulciuri - eu o cumparasem pentru paine, dar, vorba aia: nu-i pentru ce se pregateste, e pentru ce se nimereste). Jupanu' a pohtit la clatite, io m-am executat rapid. Le-am umplut cu dulceata de trandafiri, facuta de mamicu' meu.
#75
Postat 09 May 2010 - 02:26 PM
2. Morcovi caramelizati, cu suc de portocale, ghimbir si coriandru.
3.
L'experiment d'aujourd'hui:
Flori de papadie trase in zahar brun caramelizat, flambati cu cognac, si apoi un dram de unt.
(Am citit azi dimineata despre edible flowers)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#76
Postat 09 May 2010 - 04:12 PM
Am curatat cartofii pentru niste cartofi natur sau ce-o iesi, vad eu.. Acum il astept pe sot sa
Shefoo, interesant experiment.. cum sunt la gust florile? Citisem undeva de sirop de papadii..
#77
Postat 09 May 2010 - 09:37 PM
O supa de pui cu resteutze(taietei).
Si un papricas de pui cu mamaliguta.
Desertul - inghetata.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#78
Postat 10 May 2010 - 10:18 AM
- supă de perişoare, cu zeamă de varză (nevastă-mea, pentru fată)
- supă de roşii cu găluşti (nevastă-mea)
- dovlecei umpluţi, în două variante (porc+vită şi pui - nevastă-mea pentru băiat)
- supă cremă de legume (io)
- guvizi prăjiţi (io pentru fată)
- păstrăvi la grătar (băiatul el şi pentru mă-sa)
- carne de vită friptă (io pentru băiat)
- napolitane (nevastă-mea a făcut crema, io am montat foile)
- sărăţele din 500 g făină, 500 g brînză şi 500 g unt - io pentru toţi ăilalţi.
- pîine (io)
#79
Postat 10 May 2010 - 02:39 PM