Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 13 November 2011 - 08:02 PM
- tagliatelle cu ragu
- fiorentina la gratar peste care am pus ulei ev nou cu bucatele de usturoi si ramurele de rozmarin, sare
- carnati la gratar
- ficat de porc in untura (luati din toscana), incalzit numai in tigaie in untura in care au fost preparati
- dulciuri duse de noi: cu ciocolata, cu ricotta, crema.
- vin Amarone della Valpolicella
- spumant
- Passito Ben Rye
Postat 13 November 2011 - 08:21 PM
Ce-am pregatit azi:
- bors de sfecla rosie cu legume (vorba vine facut azi, l-am fiert o tura, ca-i facut de vreo 2 zile);
- friptana din piept de curcan la cuptor, ametit in vin (asta a fost singurul lichid), asortat cu niste morcovi crapati pe lungime, 4 catei de usturoi si neste ciumperci barosane;
- salata de sfecla rosie cu chimen si marar (robotul a tocat-o!);
- salata de morcov si telina, cu maioneza cu usturoi - totul robotizat, normal;
- branza dulce de veci.
Tot poporu' a fost taaaaare multamit de tratatie!

Postat 13 November 2011 - 10:02 PM
Chiar doream sa va-ntreb,mai e cineva care se "anti-depreseaza" in bucatarie?Eu de multe ori ma refugiez acolo cand nu prea sunt in dispozitie buna si parca-mi mai trece cand intru-n oale.
Am mai zis,cred,ca trec printr-o perioada mai gri,asa.Ieri trebuia sa mergem la un concerto-disco,pe care l-am asteptat vreo luna.Neavand chef pana la urma,m-am refugiat in bucatarie,de ciuda.

Si ca sa nu fiu pe dinafara temei,nu ma bag la poze,pentru ca nu a iesit chiar minunat la culoare,dar a fost gustos.E vorba de Beuf Stroganoff,nimic special,doar ca a fost din caprioara.Nu stiu cat de des aveti ocazia,dar in caz in care aveti si nu stiti ce sa faceti cu ea,recomand.Desi stateam la indoiala,nu regret c-am incercat.
Postat 14 November 2011 - 10:09 AM
moatza, la 13 November 2011 - 06:35 PM, a spus:
moatzo, vin' sa te pup

ca nu m-am uitat bine in calendar si credeam si eu ca azi incepe postul. si dadeam de pomana toata prajitura ramasa. mi-am anuntat sotul ca poate sa mai hapleasca azi ceva

Postat 14 November 2011 - 01:55 PM
Ellani, la 13 November 2011 - 10:02 PM, a spus:

eu ma antidepresez in bucatarie. daca e de rau, atunci inchid usa si din rau se face bine, numai eu cu oalele su tavile

Postat 15 November 2011 - 10:36 PM

Postat 17 November 2011 - 11:29 AM

Azi am pus impreuna gogonele (pentru dansa)
Am facut un piure de spanac de post (pentru dansele

O pasta de spanac de intins pe pita, cu untdelemn, mustar si usturoi (pentru toata lumea)
Lu' ala micu'

I'm Popeye da sailor maaaaaan
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 30 November 2011 - 02:48 PM
Am pastrat trei bucati din 36 - atatia am gasit vii - pentru o poza programata maine cu mai multa lumina.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 03 December 2011 - 12:39 AM
Aperitivu' il fac dimineata. La fel si salata de rosii cu castraveti si avocado. Si cu ceputica verde.
Tot maine as vrea sa fac si ceva dulciuri. Da' sa vad daca si ce-oi apuca.....

Postat 05 December 2011 - 03:13 AM
plachie de macrou.
Postat 05 December 2011 - 02:25 PM
Postat 07 December 2011 - 12:35 PM
Untdelemn, usturoi, scos usturoiul pus ceapa, o lingura de sos de soya, ciupercile, vin, redus, apa din fierbator, piper negru si verde macinat cu floare uscata de cimbru, oregano si o idee de rozmarin, inca zece minute de clocoteala, ingrosat cu amindon desfacut in apa.
Langa o mamaliguta si un pahar de moare de varza intepatoare..
Postat 10 December 2011 - 05:29 PM
Spre sara am frecat o spuma de unt cu piper negru macinat cu lime uscata, marar verde tocat, ansoa uscata rasa, si cum nu am vrut sa umblu la butoiul cu icre negre

Postat 12 December 2011 - 01:10 AM
pachetele de primavara la cuptor
Postat 12 December 2011 - 08:37 PM
-de post, platou cu: şniţele de soia şi ciuperci Champignon în pastelă de făină, pastă de roşii şi apă minerală, sare-piper, mini-piţe din aluat de foietaj Bella uns cu pastă de roşii cu condimente+ciuperci şi măsline, un salam de post cumpărat, castraveţi şi roşii.
- platou cu: chec aperitiv Stella, "sushi" din tortilla cu brânză topită ,şuncă, ardei roşu, date prin seminţe de susan prăjite, şniţele de pui cu seminţe de susan,chifteluţe, bacon umplut cu prune uscate- Adriana, roşii, castraveţi.
- Zacuscă de vinete şi de ciuperci
- Fursecuri cu nucă Laura Laurenţiu
- saleuri din foietaj cu mac şi cu chimen.
Apă , suc, cafea.
Azi fac doar nişte shaorma pt. copii, mâine mă reapuc de gătit, cred că ceva fasole.
Editez , că vroiam să o întreb pe Aura cum a făcut pacheţelele, mă gândisem şi eu să le fac pt. platoul de post, dar n-am avut curaj să încerc ceva nou, că mă cam presa timpul...dar ar fi bine să ştiu pt. altă dată.Mulţumesc.
Postat 16 December 2011 - 02:24 PM

Conserva de ton
Ananas
Carnat de peste (dupa gust probabil macrou) afumat (Carrefour)
Fasole fermentata(murata), da, fasole - productie proprie
Paste de tip cus-cus
Icre rosii de capellin sarate
Sos de stidii
Sos de peste
Otet de orez
Untdelemn
Piper sichuan, frunze de curry si lemongrass macinate la fata locului
si din cutit doar:
Ceapa marinata.
Ardei verde
A iesit o salata rece, care a avut succes.
Postat 16 December 2011 - 02:28 PM
koral, la 12 December 2011 - 08:37 PM, a spus:
mini-piţe = Pipiţe in mini

Trimite-le incoace, ca nu-i Conexiunea acasa