Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#761 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2012 - 01:06 PM

Evident ca doar cu ele, poate pun si niste bucatele de omleta dar atat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#762 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 April 2012 - 01:12 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 12:47 PM, a spus:

Aseara am primit livrare de loboda, leurda, ceapa si usturoi verde, ba chiar si cozi de ridichi cam ce as putea face eu cu ele?? :biggrin:

Ciorba de loboda, sau de toate verdeturile capatate. A pus si Paparotii o reteta de zeama cu cozi de ridichi.

#763 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 April 2012 - 01:14 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 01:06 PM, a spus:

Evident ca doar cu ele, poate pun si niste bucatele de omleta dar atat!

Eu am primit prima jintuiala de anul acesta, daca imi permiteti o sugestie, as face o ciorba de sa joace matzele cu motoceii de la soba, dar as avea nevoie si de o scaricica afumata, ca sa ma pot urca la oala in mod convenabil :biggrin:

#764 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 April 2012 - 01:16 PM

Vezi postareamoftanescu, la 20 April 2012 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 01:06 PM, a spus:

Evident ca doar cu ele, poate pun si niste bucatele de omleta dar atat!

Eu am primit prima jintuiala de anul acesta, daca imi permiteti o sugestie, as face o ciorba de sa joace matzele cu motoceii de la soba, dar as avea nevoie si de o scaricica afumata, ca sa ma pot urca la oala in mod convenabil :)

mi-a luat-o vulpita inainte, chapeau :biggrin:

#765 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 April 2012 - 01:20 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 01:06 PM, a spus:

Evident ca doar cu ele, poate pun si niste bucatele de omleta dar atat!

revin, asa sunt motanii, inconsecventi!
o omleta cu toate verdeturile pomenite, dar fondul sa fie din pulpa de rosii!
de acord?

#766 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2012 - 01:24 PM

Ca romanul impartial!! fac ciorba de loboda garnisita cu patratele de omleta cu frunze de leurda si marar, ce ziceti?? Eu zic ca merge!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#767 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 April 2012 - 01:29 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2012 - 01:24 PM, a spus:

Ca romanul impartial!! fac ciorba de loboda garnisita cu patratele de omleta cu frunze de leurda si marar, ce ziceti?? Eu zic ca merge!

poate sa aiba si crutoane?
va rog :)

#768 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 April 2012 - 01:59 PM

Motane, :) iti place pulpa de porc cu salvie la cuptor?

Cetluita cu sfoara, sigilata in grasime, deglasat caramelul cu vin si turnat in tava peste parterul din morcov, ardei kapia rosu, ceapa, catei de usturoi, o felie de telina, salvie bineinteles, un razor de leurda. Inainte de a o coace sub folie i-am aplicat plasturi din pancetta mea cruda, home-made-facuta-in casa - vezi ultima postare de la "pastrame"
Pana carnea s-a odihnit cinci minuturi am pasat legumele si saft-ul din tava.
Daca nu iti faci drum pe la noi, iti ofer o poza neclara dar cu ... miros =))
.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-168-13349231246929.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#769 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 20 April 2012 - 02:19 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 20 April 2012 - 01:59 PM, a spus:

Motane, :) iti place pulpa de porc cu salvie la cuptor?

Cetluita cu sfoara, sigilata in grasime, deglasat caramelul cu vin si turnat in tava peste parterul din morcov, ardei kapia rosu, ceapa, catei de usturoi, o felie de telina, salvie bineinteles, un razor de leurda. Inainte de a o coace sub folie i-am aplicat plasturi din pancetta mea cruda, home-made-facuta-in casa - vezi ultima postare de la "pastrame"
Pana carnea s-a odihnit cinci minuturi am pasat legumele si saft-ul din tava.
Daca nu iti faci drum pe la noi, iti ofer o poza neclara dar cu ... miros :D


hey, cum sa te intitulez, un simplu prietene merge? =))
nu doar ca arata cum arata, dar as lua-o acasa, este disponibila? :)
mi-ai dat idei, o sa ma revansez cu o faraoana cu salvie, sau de ce nu, cu un manzo al forno...
cat despre pancetta de te lauzi, ma duc sa ma agit dupa gard o tzara, apoi poate bem un vin discutand afumaturi, ca sunt un motan preocupat de trecerea timpului :)
chiar imi place ideea, sunt un romantic, ma gandesc doar la pulpe :D

#770 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 April 2012 - 03:16 PM

Vezi postareamoftanescu, la 20 April 2012 - 02:19 PM, a spus:


hey, cum sa te intitulez, un simplu prietene merge? =))


Merge si ma bucura.
Reţiproka ! :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#771 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 April 2012 - 09:48 AM

Am inceput cu desertul, pana altcineva manuia aspiratorul =)). Am facut un chocolate marshmallow biscuit cake. E la rece.

Am pus pe foc o "zama de schimbare". Asa i spune Conexiunea. Si m-a lasat sa o fac eu, desi e sambata. Am mituit-o cu "Iesi draga si te plimba. Cumpara-ti ceva dragut =))" .
Bacon afumat carmelizat, legume sotate, cuburi de cartofi, frunza de dafin. Se acreste si se drege cu galbenus si smantana. O va finaliza Dumneaei.

Friptura am de ieri.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#772 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 23 April 2012 - 11:42 AM

Buna ziua!
Din cand in cand mai mananc si eu :occasion15:
Pentru ca mi-ati facut pofta cu turmele de miei ce s-au perindat pe aici zilele acestea, o sa incerc si eu ceva simplu, dar aflat in topul papilelor mele gustative. Mi-a fost mila de bietele animalute ce de-abia au dat de iarba, asa ca am vanat undeva un berbecut de anul trecut, deci invatat deja la rele... Nefiind pretentios din fire, m-am multumit cu vreo cateva bucati de cotlet. Le-am pus de aseara la murat intr-un maglavais compus din: o ceapa si un ardei, feliate amandoua ca sa nu fie cu suparare, putina pulpa de rosie, menta, coriandru si salvie, ulei de masline ca de la altul tusesc si un vin licoros, plus usturoi pisat. Era sa uit de cateva boabe de mustar verde. Acum le pargalesc pe gratar. Cu ce? Niste cartofi rantaliti cu un bonus din ardei iute si degraba acasa, wrong, degraba varsatoriu de flacari pe gura, tatal dragonilor. Ca sa nu iau foc, sting cu o salata din vinete marinate cu usturoi si ardei copti. Si un vin, ca eu nu iert nici o sarbatoare :P

#773 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 April 2012 - 02:16 PM

Vezi postareamoftanescu, la 23 April 2012 - 11:42 AM, a spus:

Buna ziua!
Din cand in cand mai mananc si eu =))
Pentru ca mi-ati facut pofta cu turmele de miei ce s-au perindat pe aici zilele acestea, o sa incerc si eu ceva simplu, dar aflat in topul papilelor mele gustative. Mi-a fost mila de bietele animalute ce de-abia au dat de iarba, asa ca am vanat undeva un berbecut de anul trecut, deci invatat deja la rele... Nefiind pretentios din fire, m-am multumit cu vreo cateva bucati de cotlet. Le-am pus de aseara la murat intr-un maglavais compus din: o ceapa si un ardei, feliate amandoua ca sa nu fie cu suparare, putina pulpa de rosie, menta, coriandru si salvie, ulei de masline ca de la altul tusesc si un vin licoros, plus usturoi pisat. Era sa uit de cateva boabe de mustar verde. Acum le pargalesc pe gratar. Cu ce? Niste cartofi rantaliti cu un bonus din ardei iute si degraba acasa, wrong, degraba varsatoriu de flacari pe gura, tatal dragonilor. Ca sa nu iau foc, sting cu o salata din vinete marinate cu usturoi si ardei copti. Si un vin, ca eu nu iert nici o sarbatoare :)


Laic ! =))

Eu am (pre)facut salata mea "Under the Sea". Azi a continut o conserva de ton si una de midii afumate in ulei. Am aruncat uleiul de la ton si l-am pastrat pe cel afumat. Am taiat solzisori o ceapa rosie si am frecat-o cu sare, apoi am marinat-o in otet. Pana s-a, am taiat un mar verde cubulete, am desfacut o conserva cu boane de papusoi, am tocat un pumn de alge murate si un castraverde murat. O lingura de ulei de susan, una de sos de stridii,suc stors dint-o lamaie, mirosenii asiatice.

Am mai preparatus doua borcanele de mustar home-made-facut-in-casa. :)

Mai am in derulare - si pana acum merge bine - un experiment despre care poate vom vorbi. Sau nu. :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#774 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 23 April 2012 - 03:18 PM

[quote name='W Mamadeus Paparotti' date='23 April 2012 - 04:16 PM' timestamp='1335183366' post='145110']
[quote name='moftanescu' date='23 April 2012 - 12:42 PM' timestamp='1335174148' post='145063']

Laic ! :-*

Eu am (pre)facut salata mea "Under the Sea". Azi a continut o conserva de ton si una de midii afumate in ulei. Am aruncat uleiul de la ton si l-am pastrat pe cel afumat. Am taiat solzisori o ceapa rosie si am frecat-o cu sare, apoi am marinat-o in otet. Pana s-a, am taiat un mar verde cubulete, am desfacut o conserva cu boane de papusoi, am tocat un pumn de alge murate si un castraverde murat. O lingura de ulei de susan, una de sos de stridii,suc stors dint-o lamaie, mirosenii asiatice.

Am mai preparatus doua borcanele de mustar home-made-facut-in-casa. :-*

Mai am in derulare - si pana acum merge bine - un experiment despre care poate vom vorbi. Sau nu. :-*
[/quote]
Sau da :-*
Mustarul ala miraculos cum arata? Apropo, trebuie sa zbor niste sute de km ca sa obtin un mustar englezesc, toate supermarketurile de fitze de la noi imi dau doar dijon sau un senf acru!
Salata aia, mmm... pot sa tai de pe lista papusoiul si sa-l inlocuiesc cu niscaiva baby morcovi?
p.s. Nu mai stiu daca ti-am spus de reteta mea de bani putini, oricum sunt casatorit cu ea legal... Piept de pui fiert si ficatei de pui asisderea, ceapa si castraveti murati, daca nu inventezi tu ceva sos instant, merge si cu o maioneza a la napoleon...

#775 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 April 2012 - 10:40 PM

Vezi postareamoftanescu, la 23 April 2012 - 03:18 PM, a spus:

Mustarul ala miraculos cum arata? Apropo, trebuie sa zbor niste sute de km ca sa obtin un mustar englezesc, toate supermarketurile de fitze de la noi imi dau doar dijon sau un senf acru!
Salata aia, mmm... pot sa tai de pe lista papusoiul si sa-l inlocuiesc cu niscaiva baby morcovi?
Cum spunea propietara taurului din John Steinbeck's Grapes of Wrath: "Poti s-o faci Johhny, doar e vaca ta" :)

Cu mustarurile ne putem juca la infinit fara sa apelam la curse aeriene. Se prepara in gospodarii de pe vremea stramosilor romani. Must de struguri, cupaje de vin, otet, apa, bere,(neparat voi incerca data viitoare si un piure de pere cu suc de lamaie) condimente dupa fantezie, inspiratia de moment. E ieftin, si foarte usor de preparat, cu timp redus de preparare.
Cum arata?
Textura e doar o idee mai putin fina decat a celui din comert. Culoarea similara datorita turmericului. Am folosit si faina de mustar macinata proaspat si seminte intregi (15-20 %). Ieri am facut un carcalete din apa , vin si otet in parti egale. Sa nu se supere nici englezii, nici francezii. Si putin de miere. Sare bineinteles.
Mirosenii? turmeric (nu prea miroasa el dar coloreaza) frunze uscate de curry, seminte de schinduf, tarhon uscat, pudra de ghimbir, seminte de coriandru, fructe de chimion(cumin) ==> aproape un curry-mustard.
Cand e proaspat, in primele zile e mai iute decat cel britanic si aroma mustarului e mai intensa. Pe masura ce se imblanzeste, aroma condimentelor iese in evidenta mai mult.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#776 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 April 2012 - 10:56 AM

Azi am descantat un pic la un kimchi de primavara (voi reveni cand este gata)

Si am facut un clafoutis sarat cu cas de capra imbatranit in rele :thumleft: (fermentat si uscat) , pastrama mea de porc si o chiffonade de leurda.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#777 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 25 April 2012 - 11:05 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 April 2012 - 10:40 PM, a spus:


Cu mustarurile ne putem juca la infinit fara sa apelam la curse aeriene. Se prepara in gospodarii de pe vremea stramosilor romani. Must de struguri, cupaje de vin, otet, apa, bere,(neparat voi incerca data viitoare si un piure de pere cu suc de lamaie) condimente dupa fantezie, inspiratia de moment. E ieftin, si foarte usor de preparat, cu timp redus de preparare.
Cum arata?
Textura e doar o idee mai putin fina decat a celui din comert. Culoarea similara datorita turmericului. Am folosit si faina de mustar macinata proaspat si seminte intregi (15-20 %). Ieri am facut un carcalete din apa , vin si otet in parti egale. Sa nu se supere nici englezii, nici francezii. Si putin de miere. Sare bineinteles.
Mirosenii? turmeric (nu prea miroasa el dar coloreaza) frunze uscate de curry, seminte de schinduf, tarhon uscat, pudra de ghimbir, seminte de coriandru, fructe de chimion(cumin) ==> aproape un curry-mustard.
Cand e proaspat, in primele zile e mai iute decat cel britanic si aroma mustarului e mai intensa. Pe masura ce se imblanzeste, aroma condimentelor iese in evidenta mai mult.

Prietene, nu mai bine imi trimiti un borcan? :read2:
Pentru mine este mai simplu sa realizez bomba atomica :thumleft:

#778 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 25 April 2012 - 11:19 AM

Eu am facut deja niste snitel milanez, am avut cateva cotlete de vitel cu os, o minune...
Un sos din iaurt grecesc, marar verde maruntit si doi catei de usturoi pisati.
Langa, o sa radeti, dar mi-am preparat o mancarica din piure de cartoafe si doi ficatei de pui facuti pe gratar, niste verdeata neutra si rosii uscate. Le-am pus sa socializeze oleaca in cuptor in niste forme de muffins sigilate cu o bucatica de unt si putin parmezan din ala tanar, de poate fi trimis la gradinita in grupa mica...

#779 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2012 - 03:56 PM

Azi m-am impiedicat in frigider de 2 oua ramase de la Paste: decojite frumos, frecat galbenusul cu sare, piper, otet,umplute, facut un sos cu 1/3 sana, 1/3 mustar iute, 1/3 maioneza, ceapa verde, aruncat ouale in piscina, cu ridichi rosii si ceapa verde, decorat! Nu va faceti griji, nu-s pentru mine, mi-a zis mie cineva ca nu exista notiunea de prea multe oua umplute, deci sa vedem daca se tine de cuvant!

@ Shefu, sa nu creada ca uit ca a mentionat cuvantul Kimchi de primavara! Il astept la cotitura!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#780 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 April 2012 - 04:23 PM

Vezi postareazerda, la 25 April 2012 - 03:56 PM, a spus:

...
@ Shefu, sa nu creada ca uit ca a mentionat cuvantul Kimchi de primavara! Il astept la cotitura!

Asa in avant premiera:
Traditional: varza napa, ridiche (dar neagra), ghimbir, ardei iuti, ceapa verde, usturoi verde, sos de soya, zahar de palmier, sare, o papalashca din faina de orez fiarta
....
+ leurda + Garlic mustard leafs : Usturoita - Alliaria Petiolata

Ah, si sa nu uit!
Moluste crude nu m-am aventurat sa pun la fermentat in kimchi, dar am pus fasii de calamari uscati ca de ceva timp se gasesc si la noi la Metro.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi