Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#81
Postat 10 May 2010 - 08:37 PM
#84
Postat 11 May 2010 - 09:40 AM
fetele: snitele de piu cu piure
sotul e in sydney, o gasi el ce sa mance pe-acolo
#85
Postat 11 May 2010 - 11:31 AM
#2 Dovlecei goliti. Si apoi umpluti
Pe maine am in plan o portie de Naam Jim Priau Wan - Sweet sour sauce. Trebuie sa mai aprovizionez un ingredient-doua.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#86
Postat 11 May 2010 - 12:36 PM
julix_2007, la 10 May 2010 - 02:39 PM, a spus:
diviziunea muncii ca a muncii, dar si cea a consumului. apai e trai pe vatrai la matale, don Puiu. la noi mananca toti acelasi fel de mancare. cred ca ar trebui as imi iau concediu ca sa prepar 3 feluri de mancare (ca atatia suntem in familie)
ca sa fiu on-topic:
- sambata: tocanita de ciuperici cu smantana servite cu mamaliga si salata de salata verde si spanac, iar seara pizza
- duminica: pizza la pachet, pufuleti si mere (am fost in excursie )
- ieri am ajuns acasa tarziu asa ca am manacat "ou la castronel". e preferatul copilei (ou moale cu paine, un, branza si ce va mai vine, intr-un castronel. obligatoriu castronel )
- azi: spaghete cu somon afumat, smantana (caimac de lapte daca am) si marar
#87
Postat 11 May 2010 - 02:29 PM
boni, la 11 May 2010 - 12:36 PM, a spus:
julix_2007, la 10 May 2010 - 02:39 PM, a spus:
diviziunea muncii ca a muncii, dar si cea a consumului. apai e trai pe vatrai la matale, don Puiu. la noi mananca toti acelasi fel de mancare. cred ca ar trebui as imi iau concediu ca sa prepar 3 feluri de mancare (ca atatia suntem in familie)
Mai pune mana pe cartea de artimetrica .
3 x 2 feluri de mancare (uneori trei) = ?
Si la noi se mai intampla 3 meniuri, chiar daca nu complete toate. Cel putin odata pe saptamana pregatesc 4 feluri de mancare :
2 pentru Giunior,
1 pentru A batrana =) (de-i zi de post si i s-a gatat zama)
1 ceva frunze, o urzica, o stevie in bors pt Al batran.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#88
Postat 11 May 2010 - 02:35 PM
W Mamadeus Paparotti, la 11 May 2010 - 02:29 PM, a spus:
boni, la 11 May 2010 - 12:36 PM, a spus:
Mai pune mana pe cartea de artimetrica .
3 x 2 feluri de mancare (uneori trei) = ?
Si la noi se mai intampla 3 meniuri, chiar daca nu complete toate. Cel putin odata pe saptamana pregatesc 4 feluri de mancare :
2 pentru Giunior,
1 pentru A batrana =) (de-i zi de post si i s-a gatat zama)
1 ceva frunze, o urzica, o stevie in bors pt Al batran.
sefule, am stat destul cu cartea in mana, si mai stau ca vad ca nu ajunge. noi mancam doar un fel de mancare la masa, nu incape mai mult
iar pe matale te admir deja de mult, nu cred ca trebuie sa mai repet ca se stie
#89
Postat 12 May 2010 - 08:51 PM
1. Prajitura/tort zebra cu brinza a lui Pitt4, maine pun poza, caci acum se raceste. Am facut-o pe post de pasca (pasca zebra), pentru ca maine este Inaltarea.
2 piftie de curcan
3. ciorba de curcan
4. si friptura de curcan
Azi doar curcan, caci vantuita cum is am scos din congelator 2 pungi de copane de curcan (vreo 2,5 kile) in loc sa scot si carne de vita. Dar nu se supara nimeni, ca noi mancam orice fel de carne, mai putin porcule (de 2 -3 ori pe an).
#90
Postat 12 May 2010 - 09:54 PM
Una-doua i-am mai pus niste usturoi si cateva comndimente si am facut mici
Si o prajitura cu gris... ceva in genul prajiturii lenese ca maine face piticul din dotare 10 luni, da' n-avui timp de tort
#91
Postat 13 May 2010 - 02:14 PM
Felul 2 l-am ispravit repede. Doi cartofi noi imensi fierti in abur. Pana atunci la foc mic am prajit in tigaie 2 carnaciori cruzi subtiri facuti spirala si trasi in teapa.
Cuburile de cartof le-am ravasit prin sosul lasat in tigaie si le-am presarat cu mix-ul meu special pentru cartofi Van Gogu (praf de rozmarin, chimen prajit si sare de pe lamaile murate)
Am avut timp de activitatea principala
2.6 litri de sos dulce acrisor, baska picant.
Cat de picant?
Pai cat sa ai senzatia ca ai fost impuscat in gura
Glumeam.
Primul gust decelat e dulcele, apoi te invadeaza aromele Asiei, senzatia de acrisor, sarat si apoi cea de hotness, de iuteala.
Noi vom folosi in urmatoarele 3-4 luni circa o treime.
Restul se cadoriseste.
Era sa uit.
Am filat si cam 300 de grame de mozarella. Mi-a venit asa un chef si am amestecat-o cu oregano si bucuioc macinate.
Numa gata pentru bruschette sau pizza.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#92
Postat 14 May 2010 - 10:55 PM
Am si niste cozonac (mai am nitel), facut miercuri. Bun rau!
#93
Postat 15 May 2010 - 10:01 AM
- ficatei de pui (plus inimioare) libanezi... o bunatate, si o spune o persoana care nu se omoara dupa asa ceva. Reteta o am din partea cealalta, cred ca de la Sara
- seara by Eataly cu cartofii cu suc de portocale rosii si carne de vita alla pizzaiola... ce mirosuri... au zburat imediat
- mamaliga cu smantana... ceva la viteza
- pasta sfoglia la putere: cu wurstel umplut cu branza, apoi tip merdenele cu branza sarata si una stil pizza (intre doua foi de pasta am pus prosciutto cotto, mozzarella si ciupercuze)... un deliciu
- si cu siguranta am mai facut ceva, dar nu mai tin minte ce... batranetea...
Am evitat dulcele saptamana aceasta...
Am mai pus vinete la borcan (vinete alla milanese), doar ca acestea vor fi papabile peste vre-o luna... Cand voi reusi sa prelucrez pozele voi reveni cu reteta.
Si uite asa a mai trecut o saptamana...
#94
Postat 15 May 2010 - 01:36 PM
sorinadaniela, la 15 May 2010 - 10:01 AM, a spus:
Am mai pus vinete la borcan (vinete alla milanese), doar ca acestea vor fi papabile peste vre-o luna... Cand voi reusi sa prelucrez pozele voi reveni cu reteta.
Marile spirite se intalnesc
Si eu am pus un borcan de vinete grilluite in untdelemn, cu otet balsamic, usturoi si frunze de busuioc. Cum sta treaba cu milanezele? Poate pun pe-acolo o poza si chibitez si eu un pic .
Deci vinete conservate in ulei.
Vinete la gratar, marinate - salata nu conserva
(Salata de vinete - caviarul - a facut-o Dumneaei)
Salata de buruieni si flori stranse pe camp
Salata de cruditati (castraverzi, ceapa verde, rosii, laptuci)
Ciosvarte de ied la gratar + aripioare de pui
Bors din lujeri de hamei
Si am umplut de bors. Tura noua.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#95
Postat 16 May 2010 - 01:09 PM
Ce am facut azi in bucatarie?
Am invartit cu linguroiul de lemn in cel borş. Uai! Greu o fost!
(M-am dus dupa flori de soc. Asta, nu in bucatarie ci la periferie. Departeeee ă-hăăă ...)
Am pus (Se zice oare "umplut" ca la borş ? ) de socata.
Am mai fiert in aburi o canita de orez pentru un experiment pe care vi-l comunic peste ceva zile.
Sau nu.
Ca e experiment.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#96
Postat 16 May 2010 - 03:34 PM
Eu am salata de boeuf cu pui ,rosii în ulei,mititei si steak de vita la gratar,mujdei ,facute de mine,si ...prajitura cumparata
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#97
Postat 16 May 2010 - 04:33 PM
Maya, la 16 May 2010 - 03:34 PM, a spus:
Daca nu da Sorina nici un semn de viata, ma ... invinetesc eu.
Poate ne spui si tu doua vorbe de rosiile in ulei, bine?
Sa ne intoarcem la activitatile noastre:
Notez aici ca sa nu uit cand am inceput:
Experimentul-Mucegaiul-Albastru (Asta sa-mi fie criteriul de cautare)
In 40 de zile cine stie cate milioane de neuroni ma parasesc (nu ca as avea eu atatia - criza monser)
Am inceput deci preapararea unei branze de capra dupa metoda Gorgonzola-Bolognese di Clujo
Si cu resturile, am filat prima transa de anul acesta de "mozzarella" di capra.
E bine sa se matureze cateva ore asa ca am invelit-o in frunze de busuioc (ieri am cumparat multe rasaduri, unele mari deja cu boboci de flori) si am sa o cercetez abia maine.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#98
Postat 16 May 2010 - 04:52 PM
omu' un castron de carne de porc la gratar, unul de carnati si 4 scrumbii. plus ciuperci si dovlecel, tot gratar.
sunt rezolvata juma de saptamana, ce ne mai place carnea!
#99
Postat 16 May 2010 - 06:07 PM
moatza, la 16 May 2010 - 04:52 PM, a spus:
omu' un castron de carne de porc la gratar, unul de carnati si 4 scrumbii. plus ciuperci si dovlecel, tot gratar.
sunt rezolvata juma de saptamana, ce ne mai place carnea!
Si la mine, ieri, ciorba de fasole cu costita afumata de porcule, friptura de pui la cuptor cu vin si usturoi, rulada de lipie + urda+masline+somon, cabanos in foietaj (pentru casa), pasta de peste + prajiturele nuci + prajitura cu crema de ciocolata pentru o prietena care are inspectie de grad marti.
#100
Postat 16 May 2010 - 11:12 PM
- vinetele curatate de coaja si apoi taiate feliute (3kg)
- se face un amestec dintr-un litru de otet (de mere folosesc eu) si o jumatate de litru de apa... se pune la fiert
- cand clocoteste lichidul incep sa se arunce fara mila vinetele la opareala
- se scot si se aseaza frumos la scurs
- apoi se trece la asamblarea borcanelor... un rand de vinete, apoi feliute finute de usturoi si de ardei iute, si iar vinete, si iar usturoi si ardei iute... pana te plictisesti
- la sfarsit se adauga un pic de ulei de maslinute cat sa nu ramana aer in borcanel si gata se ascund bine in camara/frigider
- min o saptamana se uita de borcane... daaaar, cine are rabdare, sunt exceptionale dupa o luna
Mananci pana pocnesti langa o fripturica, asa cica mi-a zis cine mi-a dat rateta... doar ca noi desfacem borcanul si nu ne lasam pana nu-l terminam, asa gol, ca fel principal (cu o leaca de painica)... o delicatesa...