Astazi ma simt foarte lenes, este ceva obisnuit

Dupa dezmatul culinar din ultimele zile nu am la dispozitie decat urmatoarele: o punga inceputa de wedges in congelator si una de mozzarella razuita, un borcan de unchiu' benny si unul de arabiatta destupate anul asta, cateva copanele de piu-piu si o caserola de ciuperci. Am facut pe arheologul prin beci si am descoperit doi morcovi, o ceapa si cativa catei de usturoi. Plus ca am purces la inventarul zilnic al buteliilor culcate alene cu picioarele in sus

Deci, as fi calit morcovii, ceapa si ciupercile, ardei nu mai am pe stoc, dar as fi pus. Cartofii readusi la viata in cuptor, desi nu obisnuiesc asta, este o reteta de criza ce o recomand altor motani cand li se anunta o inspectie sentimentala inopinata... Copanele duse la solar. Apoi facem un pat din cartoafe si carnita, turnam in devalmasie legumele si continutul borcanelor, deasupra sigilam cu branza. Mi-a spus un motan ce a indraznit sa reproduca aproximativ preparatul ca a fost intrebat la un moment dat de ea, dar era soacra, un mujdei n-ai facut scumpule?
Asta as fi pregatit rapid, dar cutreierand prin zona, am prins pofta de porcule! Asa ca am achizitionat cu eforturi deosebite in leasing un muschiulet, l-am pregatit de o frizura reggae, i-am pus in par bucatele de pancetta si ace de rosmarin, plus feliute din frunza de salvie. Apoi l-am dichisit cu cimbru, i-am impletit o coada pe cinste si l-am exorcizat la tigaie in putin ulei, unt si am turnat peste el oleaca de lichior de portocale catre sfarsit. Inainte de asta am azvarlit in cuptor niste cartofi noi cat o nuca fara steroizi... Spalati si oblojiti cu ulei, la final verdeata dupa gust. Si tot n-am scapat de mujdei, l-am diluat cu putina pulpa de rosii.