Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#801 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 04 May 2012 - 02:01 PM

Buna ziua,
Astazi ma simt foarte lenes, este ceva obisnuit ;) Asa ca am intentionat sa gatesc ceva comestibil din resturile gasite prin frigider, camara, de pivnita nu recunosc absolut nimic! :D
Dupa dezmatul culinar din ultimele zile nu am la dispozitie decat urmatoarele: o punga inceputa de wedges in congelator si una de mozzarella razuita, un borcan de unchiu' benny si unul de arabiatta destupate anul asta, cateva copanele de piu-piu si o caserola de ciuperci. Am facut pe arheologul prin beci si am descoperit doi morcovi, o ceapa si cativa catei de usturoi. Plus ca am purces la inventarul zilnic al buteliilor culcate alene cu picioarele in sus ;)
Deci, as fi calit morcovii, ceapa si ciupercile, ardei nu mai am pe stoc, dar as fi pus. Cartofii readusi la viata in cuptor, desi nu obisnuiesc asta, este o reteta de criza ce o recomand altor motani cand li se anunta o inspectie sentimentala inopinata... Copanele duse la solar. Apoi facem un pat din cartoafe si carnita, turnam in devalmasie legumele si continutul borcanelor, deasupra sigilam cu branza. Mi-a spus un motan ce a indraznit sa reproduca aproximativ preparatul ca a fost intrebat la un moment dat de ea, dar era soacra, un mujdei n-ai facut scumpule?
Asta as fi pregatit rapid, dar cutreierand prin zona, am prins pofta de porcule! Asa ca am achizitionat cu eforturi deosebite in leasing un muschiulet, l-am pregatit de o frizura reggae, i-am pus in par bucatele de pancetta si ace de rosmarin, plus feliute din frunza de salvie. Apoi l-am dichisit cu cimbru, i-am impletit o coada pe cinste si l-am exorcizat la tigaie in putin ulei, unt si am turnat peste el oleaca de lichior de portocale catre sfarsit. Inainte de asta am azvarlit in cuptor niste cartofi noi cat o nuca fara steroizi... Spalati si oblojiti cu ulei, la final verdeata dupa gust. Si tot n-am scapat de mujdei, l-am diluat cu putina pulpa de rosii.

#802 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 May 2012 - 02:45 PM

moftanescu, la 04 May 2012 - 02:01 PM, a spus:

Buna ziua,
Astazi ma simt foarte lenes, este ceva obisnuit ;)

buna si neobisnuita sa-ti fie ziua ! :D

azi si eu simt ca locul meu e in bucatarie, cu o cafea aburinda in fatza, stind picior peste picior si privindu-te cum coafezi muschiuletul ;)

#803 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 May 2012 - 02:53 PM

Drag mi-i kimchiu' romanesc si-acum stiu cum sa-l ...

Si l-am. Din nou.

Dar inainte am preparat un sos gen O mie si una de insule :D. Cu exceptia sosului Worcestershire care e din comert, maioneza am facut-o pana ai cobori mixerul stick in pahar, mustar home made avem, ketchup de casa am, sos de ardei iute facut de Mandea - idem, condimente am doua dulapuri, o leaca de smantana dulce am adunat de pe laptele de la tara.
L-am folosit la un taco cu legume si pastrama de vita.

Pentru parinti - o ciorba de stevie cu omleta patratita in ea. Romeneasca, cinstita, fara fite, fara fusions. Dar cu smantana ca suntem in Ardealul chezaro-craiesc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#804 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 May 2012 - 03:09 PM

W Mamadeus Paparotti, la 04 May 2012 - 02:53 PM, a spus:

Drag mi-i kimchiu' romanesc si-acum stiu cum sa-l ...

Si l-am. Din nou.

Pentru parinti - o ciorba de stevie cu omleta patratita in ea. Romeneasca, cinstita, fara fite, fara fusions. Dar cu smantana ca suntem in Ardealul chezaro-craiesc.

Sa nu m-abat prea tare de la topic, am facut ciorba de loboda cu leustean si leurda, ficatei lionezi si ceva ce pare ca tinde sa devina o moda, cotlet de porc cu sos de rosii cu masline. Nu stiu cum si de ce, dar s-a aclimatizat bine la mine in bucatarie. Plus ca amuzant e ca n-am urmat nicio reteta, am facut cu ce am gasit prin jur!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#805 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 06 May 2012 - 04:01 PM

Ieri: chilli con carne si cu orez alaturi. Azi am luat la serviciu si m-am infipt flamanda in farfurie. Da' am luat teapa: am avut in congelator niste carne tocata care era vita amestecata cu miel! Yuck!!!!!!!! Mi-a stricat bunatate de mancare :occasion14: :notworthy: :violent1: . Asa ca o va manca sotu'. Iar eu mi-am promis sa nu mai iau in veci carne tocata din magazin. :floare:

#806 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 May 2012 - 06:16 PM

si eu mi-am propus la fel, Cami! am luat niste carne tocata de vita ptr un ragu si mi-a iesit sosul numai zgarciuri. le-am facut niste bolognese la ai mei si numai au scuipat. au mancat o data de gura mea, dar am aruncat ragu-ul ramas. mai am o cutiuta mica in congelator care probabil va avea aceeasi soarta.

eu am fiert doua gaini -micute-1,5kg/buc (v-am zis ca am refacut legaturile? 15 buc am bagat la congelator)si am facut o ciorba buna, un pilaf minunat - ca n-am putut sa ma abtin! snitele din piepti, varza noua cu pulpa de porc, salata de vinete cu maioneza, un coleslaw, salata de verzituri cu somon afumat si doua placinte turnate, cu mere si cu urda dulce cu stafide. pauza vreo 2-3 zile.

#807 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2012 - 11:29 AM

M-am putin accidentat - unde nu-i cap, vai de picior - la un desht :hungry:. O unghie mai putin.

Dar schiopatand prin bucatarie tot am facut azi:

O salata de cartofi. Salata orientata ce se va servi cu piept de pui pane, tavalit in susan, prestat de Conexiunea

O supa asiatica de pui cu ciuperci urechi de lemn, ghimbir, usuturoi verde, fasiute subtiri de morcov, de pastarnac, de frunze de praz. Miroseniile le-am pus in capsula perforata de cceai: piper sichuan, fructe de coriandru, enibahar, lemon grass. O lingura de sos de soya, o lingurita de zahar de palmier si o canita de zeama de la kimchi.

Si am mai avut un borcan de kefir pe care cineva mi l-a mutat din drum, nu am omogenizat din cand in cand dupa obicei si s-a separat zerul. Pe acesta din urma l-am supt cu paiul, am strecurat(cu greu) kefirul ingrosat, cam 500 ml, i-am dat un praf de sare si l-am pus intr-un tifon, in sita, la scurs/fermentat in frigider peste noapte.
Azi branzica moale (Soft cheese)am condimentat-o generos cu piperuri macinate in mojar impreuna cu oregano, floare uscata de busuioc si floare uscata de cimbru si i-am mai pus si o lingura de marar verde tocat - un deliciu!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#808 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 07 May 2012 - 11:35 AM

Sefule, stai sa te prind! daca-mi cumpar niste guvizi - parca tu ziceai c-ai prajit :hungry: - tre sa-i curat de solzi? eu n-am mancat niciodata ca mi-a fost frica de oase. da' cica n-au.

zi ca nu trebe curatati! :hungry:

#809 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2012 - 12:03 PM

moatza, la 07 May 2012 - 11:35 AM, a spus:

Sefule, stai sa te prind! daca-mi cumpar niste guvizi - parca tu ziceai c-ai prajit :hungry: - tre sa-i curat de solzi? eu n-am mancat niciodata ca mi-a fost frica de oase. da' cica n-au.

zi ca nu trebe curatati! :hungry:

Au si solzi, au si oase.
Eu nu i-am curatat.
I-am fiert cinci minute in apa cu otet 2 la 3, sare frunza de dafin. I-am scurs.
Solzii sunt deja o amintire.
Am preparat o marinata dulce-acrisoara ca la bratheringe - http://artaculinara....tip-brathering/ - am racit-o, am pus guvizii in ei si la frigider cu ei.
Si de atunci tot mananc din ei. Mai am doar 4 bucati.
Iaca: se tin din 28 aprilie
http://artaculinara....post__p__146064
Carnea e fina si dulce.
Oasele s-au topit, si i rod cu cap cu tot, cu icre, cu lapti, caci nu i-am eviscerat.
De prajit nu i-am prajit niciodata, caci mie cel mai mult imi place pestele marinat.

#810 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 07 May 2012 - 12:24 PM

moatza, la 06 May 2012 - 06:16 PM, a spus:

si eu mi-am propus la fel, Cami! am luat niste carne tocata de vita ptr un ragu si mi-a iesit sosul numai zgarciuri. le-am facut niste bolognese la ai mei si numai au scuipat. au mancat o data de gura mea, dar am aruncat ragu-ul ramas. mai am o cutiuta mica in congelator care probabil va avea aceeasi soarta.

Moatzo, aici e buna carnea tocata. Dar, cum in macelarie se lucreaza foarte mult cu carne de miel, se mai amesteca. Si eu nu suport carnea de miel de nici un fel, ii simt gustul si daca pun cinci grame de miel la 1 kg de vita. Si-am luat teapa de multe ori si nu mai cumpar in veci.

#811 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 May 2012 - 11:22 AM

Am vrut sa incerc daca se poate prepara un tagine de ied in sistemul de tigai doubletta.
Din punctul meu de vedere a functionat foarte bine. Odata incalzite tigaile, sistemul are o inertie termica foarte mare ceea ce permite gatirea pe o flacara foarte mica, cat lumanarea si functioneaza ca un mini cuptor (Dutch oven).
"Taginele" meu a fost mix. Am gatit carnea impreuna cu legumele. Timp de 3.5 ore.
Am folosit inafara de gat de ied si cateva bucati de spinare dinspre gat, prune uscate, cateva sultanine, lamai murate marocane, migdale, masline, ulei de masline, ceapa, morcov, ardei gras rosu, rosii, o lingurita de miere.
Miroseniile nu stiu daca mi le mai amintesc ... sofran, parika afumata, chimion turcesc, pulbere de ghimbir, scortisoara, enibahar.
Sare nu am mai pus caci lamaiile murate sunt foarte sarate. Dar FOARTE, nu asa.

#812 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 09 May 2012 - 11:40 AM

W Mamadeus Paparotti, la 07 May 2012 - 11:29 AM, a spus:

Si am mai avut un borcan de kefir pe care cineva mi l-a mutat din drum, nu am omogenizat din cand in cand dupa obicei si s-a separat zerul. Pe acesta din urma l-am supt cu paiul, am strecurat(cu greu) kefirul ingrosat, cam 500 ml, i-am dat un praf de sare si l-am pus intr-un tifon, in sita, la scurs/fermentat in frigider peste noapte.
sefule, eram "precisa" ca ti-am scris atunci, dar se pare ca am uitat. o fac acum :rolleyes:
de cand mi-am facut lapte de migdale cu perdea am invatat ca se poate face cu succes si kefir cu perdea. :love7: torn kefirul gros in sita peste care am asternut bucata de tifon/perdea si apoi "mulg" kefirul. iese frumos si destul de usor. iar ciupercuta cu sufera, cel putin a mea nu a dat semne de nemultumire.

#813 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 May 2012 - 12:20 PM

boni, la 09 May 2012 - 11:40 AM, a spus:

W Mamadeus Paparotti, la 07 May 2012 - 11:29 AM, a spus:

sefule, eram "precisa" ca ti-am scris atunci, dar se pare ca am uitat. o fac acum :love7:
de cand mi-am facut lapte de migdale cu perdea am invatat ca se poate face cu succes si kefir cu perdea. :blush: torn kefirul gros in sita peste care am asternut bucata de tifon/perdea si apoi "mulg" kefirul. iese frumos si destul de usor. iar ciupercuta cu sufera, cel putin a mea nu a dat semne de nemultumire.

Si eu folosesc des perdeaua. Una sintetica foarte deasa. Cand fac branza, tofu, cand ingros iaurtul sau kefirul, sau la un consome rece de rosii.
Dar kefirul il strecor intr-un bol de plastic transparent subtire "de unica folosinta" :rolleyes: pe care l-am gaurit sita cu o andrea inrosita in foc. Gauri mari ( ø 3-4 mm) si dese. Se potriveste la tzanc peste galetusa de plastic de smantana de 1 l. Coada sitei nu dezechilibreaza "instalatia" . In sidila - perdea - m-as teme ca grauntii mici de kefir, puisorii :lol: i-as trece cu vederea.
Cand am facut branzica moale kefirul era separat complet de zer (pe care l-am supt cu paiul) si foarte foarte gros. A trebuit sa bat cu sita in galetusa ca sa se scurga, dar s-a rezolvat.

Si mai adaug un item la bucatarelile de azi: clatite cu urda si marar. Mgalavaisul e la rece.

#814 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,767
  • LocationSibiu

Postat 09 May 2012 - 01:02 PM

W Mamadeus Paparotti, la 09 May 2012 - 12:20 PM, a spus:

Si mai adaug un item la bucatarelile de azi: clatite cu urda si marar. Mgalavaisul e la rece.
in cat timp sa ma prezint la sonerie? Imagine postata cred ca am sa vin dupa miros, ca nu-s prea departe :rolleyes:

#815 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 01:42 PM

hey, clatite cu urda si marar! va jucati cu echilibrul mental al motanului :tongue3:
eu sunt mai modest si incerc sa celebrez vanzoleala de pe strazi... nu o sa gatesc azi shaorma cu de toate, o sa fac o paella romaneasca, in cinstea bautorilor at(h)letici de bere :105:
astia sunt venetici, trebuia sa bage vin rosu si muschi de vita pe gratar :)
si pescarie... asa ca o sa fac o paella scazuta, ca la noi tocanitele au succes.
o sa folosesc dovlecel si fasole verde, nu am nevoie de mazare, porumb, morcov sau ceapa!
usturoi da, o vanata si marar cat incape...
rosii, putin vin si esentialul: oase de la doua scrumbii, cateva cubulete de stiuca, midii si niste raci! orez, am uitat? dar sa fie calit! verdeata multa peste, nu ma bag, fiecare are niste gusturi ciudate :)

#816 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 01:48 PM

moftanescu, la 09 May 2012 - 01:42 PM, a spus:

hey, clatite cu urda si marar! va jucati cu echilibrul mental al motanului :tongue3:
eu sunt mai modest si incerc sa celebrez vanzoleala de pe strazi... nu o sa gatesc azi shaorma cu de toate, o sa fac o paella romaneasca, in cinstea bautorilor at(h)letici de bere :D
astia sunt venetici, trebuia sa bage vin rosu si muschi de vita pe gratar :105:
si pescarie... asa ca o sa fac o paella scazuta, ca la noi tocanitele au succes.
o sa folosesc dovlecel si fasole verde, nu am nevoie de mazare, porumb, morcov sau ceapa!
usturoi da, o vanata si marar cat incape...
rosii, putin vin si esentialul: oase de la doua scrumbii, cateva cubulete de stiuca, midii si niste raci! orez, am uitat? dar sa fie calit! verdeata multa peste, nu ma bag, fiecare are niste gusturi ciudate :)

vinata la paella ? :D
te-ai lovit la cap ? ploua cu gheatza la voi ? :)
schimb-o cu un ardei gras sau kapia ! :o

#817 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 02:03 PM

uptown girl, la 09 May 2012 - 01:48 PM, a spus:

vinata la paella ? :D
te-ai lovit la cap ? ploua cu gheatza la voi ? :)
schimb-o cu un ardei gras sau kapia ! :D

nu m-am lovit, o vanata taiata cubulete, stoarsa de vlaga si caramelizata putin, scuze ca nu respect retetele :)
daca vrei, incercam impreuna, n-are gust rau :tongue3:
p.s. stai ca n-am venit inca la interval cu un sos de ciocolata cu merisoare, dar nu la asta, recunosc :105:

#818 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2012 - 02:23 PM

moftanescu, la 09 May 2012 - 02:03 PM, a spus:

uptown girl, la 09 May 2012 - 01:48 PM, a spus:

vinata la paella ? :o
te-ai lovit la cap ? ploua cu gheatza la voi ? :105:
schimb-o cu un ardei gras sau kapia ! B)

nu m-am lovit, o vanata taiata cubulete, stoarsa de vlaga si caramelizata putin, scuze ca nu respect retetele :)
daca vrei, incercam impreuna, n-are gust rau :tongue3:
p.s. stai ca n-am venit inca la interval cu un sos de ciocolata cu merisoare, dar nu la asta, recunosc :D

azi m-am abonat la un clafoutis cu pui si dovlecel :)
dar am retinut provocarea ta gourmet pt. urmatoarea data cind pescuiesc animalute marine B)

p.s. vrei sa ma dai pe spate la desert sau sa ma imbraci cu sosul asta ? :D

#819 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 May 2012 - 09:29 AM

Mi-am incercat azi puterile pentru prima data cu tortillas din faina de grau.
Stiu ca nu-s rotunde, cum nu-s nici eu soprana. Mai mult π(pi) decat er-patrat :D
Macar oi fi intins aluatul destul de subtire? :pupic:
.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-168-13366349243062.jpg
.

#820 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2012 - 10:22 AM

W Mamadeus Paparotti, la 10 May 2012 - 09:29 AM, a spus:

Macar oi fi intins aluatul destul de subtire? :P

îhî, asa de subtire ca se vad oole prin el ! :D

ce gospodin esti ! :pupic: cu ce ai sa asortezi tortillas ? :P

Arata acest topic