Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#821 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 May 2012 - 08:25 AM

Am cumparat in dimineata aceasta de la macelarie o bucata frageda de piept de vitel cu os. O bucata marisoara.

Supa de vitel susura acum linistit pe aragaz. In bouquet garni am prins tot ce mi-a oferit piata mai proaspat si verde: o tulpina de tarhon, tije de patrunjel, o funza de telina, un fir de cimbru verde, o frunza mai micuta de leustean.
Am macinat 2 boabe de enibahar, 5 de ienupar, 10 de piper verde.
Aroma miroseniilor e imbatatoare, dar nu ineaca pe cea a carnii de vitel care predomina. S-au mariat perfect. =)) Dupa o ora pun si leguma, caci imi place sa fie fiarta mai al dente.
Galuste de gris va fierbe Mammaroatta, dar separat.

Spuneam ca bucata de piept e marisoara, si are carne multa. Si face parte din tagma bovinelor.

Vom comite prin urmare si o salata de boeuf.

And the day is young...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#822 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 May 2012 - 10:27 AM

ieri dupa amiaza:
-ciorba de fasole cu ciolan afumat
-supa de gaina cu galusti pufoase si aurii
-iahnie de fasole, nu stiu de ce i-o fi trebuit omului si de-asta
-pilaf din gaina, pur si simplu nu m-am putut abtine de la zeama aia aurie
-snitele din piept de pui cu champinioane brune

azi continuam cu ceva dulce, poate si niste cartofi noi

maine completam traista ficiorului cu niste fripturi si vreo salata mai consistenta

#823 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 12 May 2012 - 12:06 PM

Buna ziua :rolleyes:
Eu o sa fac astazi palanete talienesti, ca mi-e pofta de o mancare simpla si nepretentioasa. Am incins cuptorul de paine din dotare si am pregatit aluatul pe care l-am tunat cu putin oregano si busuioc tocat. Deoarece motanii nu au nevoie de portii xxl, ma multumesc cu doua rotocoale de un metru patrat fiecare. Le ung cu putin oloi picant si zama de porodici si adaug niste amorsa din branza, ca sa nu faca igrasie... Pe o bucata pun niste legumaraiuri perpelite inainte o tzara pe gratar: ciuperci neumblate pe la oras, ardei, dovlecel si vinete. Deoarece sunt carnivor de felul meu, arunc si niste pancetta si cativa ficatei de pui, pargalite si astea in prealabil. Fardez cinstita adunare cu putin sos carbonara si scap fara spirit de economie branza razuita deasupra, eu as prefera un mix din mozzarella si cateva bucatele de gorgonzola.
A doua bucata o garnisesc cu ceapa si usturoi calite impreuna, cubulete de ton si cateva felii de rosie gratarite inainte, anchois, capere si masline din insulele inca grecesti, pana ce nu le cumpara nemtii...Era sa uit, adaug si putin ardei copt, inclusiv piparus. Branza nu as pune, dar este o chestiune de optiune personala, eventual putina romagna.

#824 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 12 May 2012 - 01:18 PM

aaa, halal mo(f)tan! are cuptor de paine in dotare! :rolleyes:

asa cum am promis, desert! tarta cu migdale by Lili si o tarta tatin.

cartofi inca nu! da' nu stiu cat pot sa-i mai ocolesc.
la schimb, limba de vitel cu masline.

#825 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2012 - 06:39 PM

moatza, la 12 May 2012 - 10:27 AM, a spus:

ieri dupa amiaza:

-iahnie de fasole, nu stiu de ce i-o fi trebuit omului si de-asta

maine completam traista ficiorului cu niste fripturi si vreo salata mai consistenta

deci cand intrebi omul ce vrea raspunde fasole, asa ca am prestat! ca maine vrea o pauza de fasole, ii fac pui cu harissa. teoretic as face orez, practic, lui nu-i prea place orezul, poate mananca cu salata , dar n-am eu norocul!!
eu as vrea ceva pleurotusi.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#826 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 May 2012 - 11:24 AM

Doua tavi de boulettes. Cu cascaval, cas de capra uscat, piper alb, mace(fleur de macis), sare, tavalite prin susan
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#827 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2012 - 03:03 PM

in sfarsit: cartofi noi prajiti, cu cambozola, cu somon la gril, salata verde si usturoi verde.

#828 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 15 May 2012 - 01:00 PM

nu-i de azi, e de la sfarsitul asta de saptamana, ca eu atunci apuc sa fac "la gramada". la unele am si poze, sa vad cand le-oi descarca.

- piure de spanac, urzici si leurda
- tarta cu aluatul Gelutzei cu umplutura de spanac+uzici+cas
- muffins, unele cu rabarbar, altele cu gem de macese (heciumpeci)
- prajitura cu rabarbar si spuma de albus. asta era speciala pentru mine, am zis ca ma tine cateva zile... da' de unde :)
- paine "wasa"
- o pizza cu peste (cu aluat din ce mi-a ramas de la wasa)
- inca o tura de muffins cu rabarbar (ca primii s-au topit intr-o ora)
- o agliata verde din: branza proaspata (facuta de mine din kefir), leurda, putin cascaval uscat si un "praf" de chimen

mai aveam in plan si o tocanita de ciuperci, da' n-am mai putut. o fac azi :floare:

#829 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 May 2012 - 01:23 PM

Pâté de foie de volaille - pateu din ficaciori de pui. Home made si facut in casa.

Otet "capsunar"

#830 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 15 May 2012 - 01:44 PM

Acu' doua zile:
- ciorba de pui cu fidea
- o placinta cu pui, mazare si porumb, postata de cineva pe-aici, dar nu mai stiu de cine

#831 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 May 2012 - 05:47 PM

Tarta cu morcovi si zucchini ( eu am inlocuit cu dovlecei)a Anettei si checul Stellei. Le-am lasat la racit si apoi le-am pus in congelator, imi trebuie pe miercuri.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13371831423678.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13371832232628.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#832 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 16 May 2012 - 07:48 PM

koral, la 16 May 2012 - 05:47 PM, a spus:

Tarta cu morcovi si zucchini ( eu am inlocuit cu dovlecei)a Anettei si checul Stellei. Le-am lasat la racit si apoi le-am pus in congelator, imi trebuie pe miercuri.

crinckels by Any, fursecuri cu nuci by Laura, vanillekipferln by Maya
toate executate by me
imi trebuie pe luni
:D

cartofi noi cu carnati,salata: mancare muncitoreasca, i-a trebuit omului azi :lol:

#833 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 May 2012 - 11:10 AM

cartofi noi copti in unt si rozmarin langa o pulpa de pui si castraveti murati de vara dupa tehnica rapida kimchi.

Supa de azi m-a luat prin surprindere si pe mine.
Am cumparat un pachet de circa 1 kg de spinari de pui din care am inlaturat cam 150 g de grasime. Taietei de casa am de la tara de la o matusa de-a Conexiunii,leguma, bouquet garni, sare, piper U Know.
Soacra-roatta -care in momentul de fata este cu lingura in farfurie - mi-a confirmat si dansa ca are gust de gaina de la tara. Nu e meritul meu. Asa o fac totdeauna. Sa fi fost de multele oase?

#834 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 18 May 2012 - 11:57 AM

moftanescu sintetic dar natural, am trait s-o vad si pe asta :pupic:
mancare de iarna: chiftelute din ficat de pui tunate cu hribi si cartoafe, toate astea laolalta, iar garnitura o salata de ceapa, castraveciori murati by me, neste kalamata dezosate, inevitabilii cartofi fierti, marar din belsug si o tzara de maioneza indulcita cu smantana.

#835 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 May 2012 - 06:00 AM

Ieri am facut o mancare scazuta de post cu: (in ordinea aparitiei)Untdelemn de masline, ceapa, champignons, usturoi, orez, pasta de rosii, vin, spanac (in ultimele cinci minute)

Pateu din ficateii de pui - 1kg. Ducem azi si la parinti.

Azi, am de la ora 5 A.M. pe foc dulce, racituri de curcan

And the day is young...

#836 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 May 2012 - 12:08 PM

W Mamadeus Paparotti, la 09 May 2012 - 12:20 PM, a spus:

boni, la 09 May 2012 - 11:40 AM, a spus:

W Mamadeus Paparotti, la 07 May 2012 - 11:29 AM, a spus:

Si am mai avut un borcan de kefir pe care cineva mi l-a mutat din drum, nu am omogenizat din cand in cand dupa obicei si s-a separat zerul. Pe acesta din urma l-am supt cu paiul, am strecurat(cu greu) kefirul ingrosat, cam 500 ml, i-am dat un praf de sare si l-am pus intr-un tifon, in sita, la scurs/fermentat in frigider peste noapte.
sefule, eram "precisa" ca ti-am scris atunci, dar se pare ca am uitat. o fac acum :hug:
de cand mi-am facut lapte de migdale cu perdea am invatat ca se poate face cu succes si kefir cu perdea. :) torn kefirul gros in sita peste care am asternut bucata de tifon/perdea si apoi "mulg" kefirul. iese frumos si destul de usor. iar ciupercuta cu sufera, cel putin a mea nu a dat semne de nemultumire.

Si eu folosesc des perdeaua. Una sintetica foarte deasa. Cand fac branza, tofu, cand ingros iaurtul sau kefirul, sau la un consome rece de rosii.
Dar kefirul il strecor intr-un bol de plastic transparent subtire "de unica folosinta" :tongue3: pe care l-am gaurit sita cu o andrea inrosita in foc. Gauri mari ( ø 3-4 mm) si dese. Se potriveste la tzanc peste galetusa de plastic de smantana de 1 l. Coada sitei nu dezechilibreaza "instalatia" . In sidila - perdea - m-as teme ca grauntii mici de kefir, puisorii :) i-as trece cu vederea.
Cand am facut branzica moale kefirul era separat complet de zer (pe care l-am supt cu paiul) si foarte foarte gros. A trebuit sa bat cu sita in galetusa ca sa se scurga, dar s-a rezolvat.

Si mai adaug un item la bucatarelile de azi: clatite cu urda si marar. Mgalavaisul e la rece.

la toate chinurile voastre, indraznesc sa vin cu o relatare din experienta culinara proprie:
orice kefir sau iaurt sau smantana mai...subtire se ingroasa eficient si fara gres punand intr-un vas malai, acoperit cu tifon si turnat apoi produsul supus ingrosarii
iese IMPECABIL, dupa scurgerea unui timp oarecare(de azi pe maine, de exemplu)
PS: cam asa se face si labeneh, din care se pot confectiona si bilute, spre a fi puse in ulei de masline, dupa cum stiti

#837 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 May 2012 - 03:30 PM

redivivus, la 19 May 2012 - 12:08 PM, a spus:

....

la toate chinurile voastre, indraznesc sa vin cu o relatare din experienta culinara proprie:
orice kefir sau iaurt sau smantana mai...subtire se ingroasa eficient si fara gres punand intr-un vas malai, acoperit cu tifon si turnat apoi produsul supus ingrosarii
PS: cam asa se face si labeneh, din care se pot confectiona si bilute, spre a fi puse in ulei de masline, dupa cum stiti

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :hug:

Dar ne vom simti si mai bine, cand vom incerca tehnica pe care ne-o propui, cu atat mai mult in cazul in care se va dovedi efectiva.

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :tongue3:

#838 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 19 May 2012 - 04:15 PM

W Mamadeus Paparotti, la 19 May 2012 - 03:30 PM, a spus:

redivivus, la 19 May 2012 - 12:08 PM, a spus:

....

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :hug:

Dar ne vom simti si mai bine, cand vom incerca tehnica pe care ne-o propui, cu atat mai mult in cazul in care se va dovedi efectiva.

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :tongue3:

chiar daca nu au fost puse ghilimele la pasajul cu pricina, ele puteau fi "adulmecate" :)
spor la treburi!
(si crede-ma, maestre, ca metoda indicata e fara gres - o sa te convingi)

#839 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 19 May 2012 - 04:22 PM

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :)

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :hug:

acuma....am si eu un of:
tehnica propusa de mine nu e numai efectiva :) , ci de-a dreptul eficienta
:)
:tongue3:

#840 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 May 2012 - 09:50 AM

redivivus, la 19 May 2012 - 04:22 PM, a spus:

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :lol:

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :happy1:

acuma....am si eu un of:
tehnica propusa de mine nu e numai efectiva :-* , ci de-a dreptul eficienta
:)
:hungry:

Nu am absolut nici o indoiala.
Da... a cam fost in romglish =)) . Am .... realizat =)) si eu, dar am lasat-o cum a cazut.
Reiterez multumirile sincere. De-abia astept sa incerc.
Deocamdata murez niste alge uscate chinezesti in zeama ramasa de la kimchi.

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul