Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#841 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 May 2012 - 05:41 PM

bors dintr-o gaina
sarmale cu varza si podbal
chiftele fara numar - fara numar
muschiulet - ala mic, tenderloin?- cu champinioane brune si cartofi noi, sos de smantana-pasta de ardei-mustar
carnat Plescoi la gratar
salate din toate verziturile, rosii,castraveti
foietaj cu susan si cascaval
somloi-galuska
bomboane rafaello (si mai aveam fursecurile declarate)

am avut musafiri si ieri si azi, plus traista de facut

#842 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 21 May 2012 - 12:50 PM

Eu m-am jucat astazi de-a proletarul din fabricile de havane ale lui Fidel...
Am avut la dispozitie un muschi de vitel, pe care l-am convins mai cu binele, mai cu pumnul, sa devina foita de trabuc... Am calit niste ceapa si usturoi verde taiate neglijent, ardei kapia rosii si verzi, hribi si pancetta ciopartite asisderea. Pudra de parmezan batran, marar verde si salvie, umplutura este gata! Rulat havana si apoi panelita. Garnitura de penne cu sos din pulpa de rosii, busuioc proaspat si usturoi, plus putin piparus. Cam atat, la inceput de saptamana nu trebuie sa exageram :occasion15:

#843 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 May 2012 - 12:56 PM

Moama, se saliveaza rau de pofte la ce ati enumerat pe aici. LMA Pusha.

#844 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 May 2012 - 01:11 PM

Vezi postareamoftanescu, la 21 May 2012 - 12:50 PM, a spus:

Eu m-am jucat astazi de-a proletarul din fabricile de havane ale lui Fidel...
Am avut la dispozitie un muschi de vitel, pe care l-am convins mai cu binele, mai cu pumnul, sa devina foita de trabuc... Am calit niste ceapa si usturoi verde taiate neglijent, ardei kapia rosii si verzi, hribi si pancetta ciopartite asisderea. Pudra de parmezan batran, marar verde si salvie, umplutura este gata! Rulat havana si apoi panelita. Garnitura de penne cu sos din pulpa de rosii, busuioc proaspat si usturoi, plus putin piparus. Cam atat, la inceput de saptamana nu trebuie sa exageram :)

drace, ca la mine pe ulita nu vor sa se plimbe viteii, toti se duc la tine ! :(
sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :blink:
azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :occasion15:

#845 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 May 2012 - 01:29 PM

Vezi postareauptown girl, la 21 May 2012 - 01:11 PM, a spus:

drace, ca la mine pe ulita nu vor sa se plimbe viteii, toti se duc la tine ! :)
sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :blink:
azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :occasion15:

nici la mine pe alee nu defileaza turme ca in vestul salbatic, de abia am aprobare sa plimb in lesa niste specimene canine frustrate ca o matza le tine din scurt :(
dar cum toti motanii se trag de la tara, daca nu, inventeaza ceva... asa ca vanez periodic prin proximitatea relativ apropiata o leguma, o faptura... :(

#846 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 21 May 2012 - 01:43 PM

Vezi postareamoftanescu, la 21 May 2012 - 01:29 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 21 May 2012 - 01:11 PM, a spus:

drace, ca la mine pe ulita nu vor sa se plimbe viteii, toti se duc la tine ! :(
sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :(
azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :(

nici la mine pe alee nu defileaza turme ca in vestul salbatic, de abia am aprobare sa plimb in lesa niste specimene canine frustrate ca o matza le tine din scurt :(
dar cum toti motanii se trag de la tara, daca nu, inventeaza ceva... asa ca vanez periodic prin proximitatea relativ apropiata o leguma, o faptura... :)

cre' ca am sa merg si eu la vinatoare in weekend. :blink: iar daca nu ma intorc cu un mistret, incerc reteta ta pe un muschiulet de sus scrofa domestica. :(
merci pt. idee. :occasion15:

#847 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 May 2012 - 01:54 PM

Vezi postareauptown girl, la 21 May 2012 - 01:43 PM, a spus:

cre' ca am sa merg si eu la vinatoare in weekend. :blink: iar daca nu ma intorc cu un mistret, incerc reteta ta pe un muschiulet de sus scrofa domestica. :(
merci pt. idee. :occasion15:

nu-i mare lucru, daca va fi un mistret domesticit pentru contrast as inlocui pancetta, de fapt as completa-o cu putina carne rosie maruntita cat vrei tu, poate sa fie vita dar este gingasa, chiar berbecut, dar atunci se modifica putin verdeturile, sau mai bine iepure, desi este atat de dragalas :)

#848 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 May 2012 - 03:11 PM

dupa supa de vita, de pasare, a urmat o supa de midii cu alge uscate wakame, ciuperci Mun, legume fidelute(iclusiv chili) si sos de peste. cam de doua ori pe luna.

Spanac cu ochiuri

Niste napolitane fanteziste :occasion15: umplute cu urda dulce amestecata cu o budinca de vanilie, o tasnitura de cognac si o legatura de marar verde - Nu aveam chef sa fac clatite.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#849 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 May 2012 - 02:24 PM

De dimineata am fost la o macelarie de unde am cumparat oase de vita pentru un fond.
Cand i-am cerut macelarului sa-mi toace de doua ori niste umar de vita + seu a devenit suspicios si m-a intrebat de cenu cumpar pasta de mici de la el. Adevarul e ca o face foarte buna, dar asa pierd eu tot hazul.
Pana la urma s-a induplecat iar pasta mea e la frigider la odihna, condimentata dupa reteta veche de la "carul cu bere"
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#850 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 May 2012 - 02:35 PM

Daca as fi avut mozzarella si nu cas proaspat de capra (Domnul sa-i dea zile lungi socrului meu :rolleyes: ) se chema ca am facut o insalata caprese, caci a aparut pe piata busuiocul proaspat italian.

Langa ea, cartofi noi cu unt si rozmarin.

#851 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 May 2012 - 02:43 AM

Ora 3:43 AM - pentru mine(neam de bufnita) soarele s-a ridicat deja pe cer de-o sulita :105:

Am pe foc un sote de mazare verde si cruda, prima mazare verde necongelata de anul acesta.
Pentru parinti.
Cu morcov taiat bob de orez ... de mazare cu o subtila aroma de Riesling, ingrosat cu smantana dulce culeasa de pe laptele de la tara si o lingura de amidon.
In bouquet garni am legat cozile de la o legatura de marar si cinci fire de patrunjel lat(italian). Verdeata ce va fi tocata fin o voi adauga doar dupa ce am stins focul si temperatura mancarii a coborat sub 50 de grade Celsius. Sa se infuzeze aromele, dar sa nu se distruga vitaminele si factorul culoare.

Va doresc o zi rascolitoare :occasion15:

#852 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2012 - 08:56 PM

buna seara :D
mi-am pierdut ideea, dar insist, ca mi-e foame! :D
am vazut astazi pe aici tot felul de ispite din piept de pui, ciuperci si alte pacate primordiale, asa ca o sa plagiez fara rusine ceva in tigaie, poate ajung ministru, desi nu-i tigaia mea :D
un piept de pui crestat de chirurgul plastician si tunat cu niste ierburi ciudate gen rozmarin si salvie, oblojit cu pancetta si rosii uscate, pusa si putina gorgonzola pentru o cicatrizare cat mai evidenta... ca sa nu sara ingredientele de-un cot prin bucatarie am mumificat carnita in fasii de folie de aluminiu cat un deget de late, precum comandantii de avion din filmele razboinice... am dorit sa obtin o zebra, asa ca am lasat bucata sa respire, un fel de jeans decupat si sexos nevoie mare...
un sos de ciuperci cu praz, un catel de usturoi de pripas, hribi, supa de struguri, smantana dulce ca viata si patrunjel verde...
legume din familia lui julien frantuzitul, adeca morcov, ardei rosu si galben, telina, sotate al dente in unt aromat si exorcizate la sfarsit in focul unui vinars iluzoriu...
cam atat, este seara si nu trebuie sa ne imbuibam! :)

#853 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 May 2012 - 10:33 AM

Anul acesta, prima ciorba de pastai de fasole.
Scumpa frate! dar nici congelata, nici de la conserva. Cruda si frageda.
Am aromat-o cu cimbru verde si piper. Tot verde.

#854 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 07:02 PM

buna seara :)
am primit sarcina sa fac un porcovan, nu-i marca de masina familiala spatioasa, dar altfel nu mai fac baie degraba, eu, nu subiectul retetei :(
am la dispozitie un muschiulet de porcusor metrosexual, ceapa verde, ardei kapia, ciuperci, bacon, chorizo, cartofi amandine si ierburi dupa pofta inimii...
inimioara pofteste si niste udatura, o sa fac eu cinste :lol:
calesc ciupercile si ardeii, daca tot am ceapa verde la indemana o sa sacrific si un strat din plantatia personala de usturoi in putere...
nu mai murdaresc si alte recipiente, adaug muschiuletul taiat feliute si dam culoare rapid, apoi purificam cinstita adunare intr-un vinars eliberator, desigur ca pun hota pe maxim si ma aplec cu lupa sa privesc atent incendiul, asa ma bronzez si ma tund instant :P
pentru ca vreau sa fie al dente nu le separ nici macar amiabil la notar, le dau sa bea un vin roze de impacare, ala rosu induce o culoare macabra...
in timp ce fierb molcom imi caut de lucru, deci aprind televizorul si sun un prieten -_-
de fapt nu, pun baconul si chorizoul( sper sa fie un carnat hot) la calit in putin unt si oloi domnisor,rosmarin, cimbru si salvie, adaug cartoafele feliate rezonabil si le pargalesc impreuna, apoi le trimit sa socializeze cu restul!
la final pregatesc un rantas din zeama de masline stoarse la usa, o tzara de faina, vin si pasata de rosii amestecate, iar apoi ploaie de patrunjel verde...

#855 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 07:37 PM

Vezi postareamoftanescu, la 28 May 2012 - 07:02 PM, a spus:

buna seara :(
am primit sarcina sa fac un porcovan, nu-i marca de masina familiala spatioasa, dar altfel nu mai fac baie degraba, eu, nu subiectul retetei :(
am la dispozitie un muschiulet de porcusor metrosexual, ceapa verde, ardei kapia, ciuperci, bacon, chorizo, cartofi amandine si ierburi dupa pofta inimii...
inimioara pofteste si niste udatura, o sa fac eu cinste -_-
calesc ciupercile si ardeii, daca tot am ceapa verde la indemana o sa sacrific si un strat din plantatia personala de usturoi in putere...
nu mai murdaresc si alte recipiente, adaug muschiuletul taiat feliute si dam culoare rapid, apoi purificam cinstita adunare intr-un vinars eliberator, desigur ca pun hota pe maxim si ma aplec cu lupa sa privesc atent incendiul, asa ma bronzez si ma tund instant :(
pentru ca vreau sa fie al dente nu le separ nici macar amiabil la notar, le dau sa bea un vin roze de impacare, ala rosu induce o culoare macabra...
in timp ce fierb molcom imi caut de lucru, deci aprind televizorul si sun un prieten :)
de fapt nu, pun baconul si chorizoul( sper sa fie un carnat hot) la calit in putin unt si oloi domnisor,rosmarin, cimbru si salvie, adaug cartoafele feliate rezonabil si le pargalesc impreuna, apoi le trimit sa socializeze cu restul!
la final pregatesc un rantas din zeama de masline stoarse la usa, o tzara de faina, vin si pasata de rosii amestecate, iar apoi ploaie de patrunjel verde...

multam fain pt. reteta ! :lol:
ramine s-o incerc in zilele ce urmeaza, ca pina ai scris reteta, mi-a pierit pofta de gateli sofisticate si in plus, am descoperit ca n-am decit vin rosu in casa (un valpolicella - fabiano si un shariz - yellow tail) :(

(pun la dosar poza de buletin a inculpatului porcovanu & Co, sa n-avem vorbe la proces ! :P )

Imagine postata

#856 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 May 2012 - 03:40 PM

Azi m-am scos repede.
Ciorba mai aveam, asa ca am facut o salata si am acompaniat-o cu chips din cas uscat de capra, trasi in tigaie fara ulei.

Si cum nu puteam sa stau doar atat in bucatarie, am facut si un sweet sour sauce. Trei borcanele
http://artaculinara....dpost__p__37340

#857 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 May 2012 - 11:41 AM

Enibahar, piperuri, frunza de dafin, floare de cimbru uscata, fructe de ienupar, sare. Usturoiul la final.
Limba, inima, rinichi, gusa de porc, şorici, ficat. Separat. Ca rimeaza.

Ce rezulta dupa ce le fierbi si le inchegi in galetuşă(e) de plastic in care ai pus o punga de nylon pe post de băşică ?

#858 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 May 2012 - 12:31 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 31 May 2012 - 11:41 AM, a spus:

Enibahar, piperuri, frunza de dafin, floare de cimbru uscata, fructe de ienupar, sare. Usturoiul la final.

Ce rezulta dupa ce le fierbi si le inchegi in galtuşă(e) de plastic in care ai pus o punga de nylon pe post de băşică ?

wow, mai am si eu un stomac curatat in congelator. si mai trantesc o toba, da' inca nu-i cazul, mai astept.
la mine-n targ un stomac de porc necuratat, proaspat - 1.9lei. tu nu gasesti?

#859 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 May 2012 - 02:30 PM

Vezi postareamoatza, la 31 May 2012 - 12:31 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 31 May 2012 - 11:41 AM, a spus:

Ce rezulta dupa ce le fierbi si le inchegi in galtuşă(e) de plastic in care ai pus o punga de nylon pe post de băşică ?

wow, mai am si eu un stomac curatat in congelator. si mai trantesc o toba, da' inca nu-i cazul, mai astept.
la mine-n targ un stomac de porc necuratat, proaspat - 1.9lei. tu nu gasesti?

Nici nu am cautat ca-mi fu o lene ... :D
E aproape gata. Toate-s tocate si am facut testul de inchegare cu farfurioara cu cativa stropi de zama pusa in frigider. Ichiban! :beer2:
Nu am cuvinte pentru ca sa poci sa zic cum amiroase...
Cand se raceste la 50 de grade C, pun si usturoiul si apoi la galeata cu ele.
Le-am fiert in oala sub presiune (mai putin ficatul care a beneficita de tratament separat) timp de o ora si trei sferturi.
Astept sa ajunga la

#860 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 May 2012 - 04:28 PM

Hop si eu:)

Ieri vroiam sa fac dovleceii invizibili dar...... m`am razgandit si am ras dovlecelul si i am pus ce trebuia (oua batute, piper, sare,putina faina si zdup la tigaie pus cu lingura a fost foarte bun si tot la tigaie, o vanata mare , mare fara samburi facuta pane asa bucatoaie mari. Azi repede printre altele am tras un humus sa fie ptr maine ptr D-nul meu de post.

Comparativ cu mine, sunteti mult mai harnici dupa cum vad ici.

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul