Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#861 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 01 June 2012 - 12:36 PM

buna ziua :)
astazi mi-am suflecat manecile, mi-am pus sortul si gatesc pentru sarbatoritii zilei...
deoarece astept o ceata cat toti figurantii din filmele lui nea sergiu la un loc, m-am apucat de dimineata sa cocalesc foi de tortillas, asta-i comanda!
cu ce? aici e aici, incerc sa-i aduc pe calea cea buna si am la indemana legumaraiuri grillate: dovlecei, ceapa, ciumperci, vinete, rosii, apoi fasole in doua forme de agregare: batuta si din aia rosie boabe, branzeturi diverse, incepand cu mozzarella si pana la gorgonzola, o crema de spanac usturoiata nevoie mare, cubulete dintr-un antricot de vita imbujorat in wok si fasii de piept de piu-piu tratate asisderea, vreo trei feluri de pesto, incepand cu sweet si pana la el diablo, salatile ursului si multa bunavointa in a potoli toate gusturile posibile si imposibile :occasion15:
o sa-i pacalasc alaturi cu niste freshuri si salati asortate: rosioare, ceapa si usturoi verde, castraveti...
sa vedem daca socoteala de acasa se va potrivi cu aceea din curtea casei :)
oricum, ajunge sa ma incrunt o data si se strang toti unul in altul, cred ca de frig... cine nu papa tot, nu face baie in ligheanul de tocmai ce l-am umplut cu apa :love7:

#862 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 June 2012 - 08:07 AM

moftanescu, la 26 May 2012 - 08:56 PM, a spus:

buna seara :(
mi-am pierdut ideea, dar insist, ca mi-e foame! :(
am vazut astazi pe aici tot felul de ispite din piept de pui, ciuperci si alte pacate primordiale, asa ca o sa plagiez fara rusine ceva in tigaie, poate ajung ministru, desi nu-i tigaia mea :D
un piept de pui crestat de chirurgul plastician si tunat cu niste ierburi ciudate gen rozmarin si salvie, oblojit cu pancetta si rosii uscate, pusa si putina gorgonzola pentru o cicatrizare cat mai evidenta... ca sa nu sara ingredientele de-un cot prin bucatarie am mumificat carnita in fasii de folie de aluminiu cat un deget de late, precum comandantii de avion din filmele razboinice... am dorit sa obtin o zebra, asa ca am lasat bucata sa respire, un fel de jeans decupat si sexos nevoie mare...
un sos de ciuperci cu praz, un catel de usturoi de pripas, hribi, supa de struguri, smantana dulce ca viata si patrunjel verde...
legume din familia lui julien frantuzitul, adeca morcov, ardei rosu si galben, telina, sotate al dente in unt aromat si exorcizate la sfarsit in focul unui vinars iluzoriu...
cam atat, este seara si nu trebuie sa ne imbuibam! :D

doar apropos de infasurat in folie de aluminiu:

pentru ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre efectul nefericit al gatitului in folie de aluminiu asupra sanatatii noastre, eu am inlocuit eficient folosirea ei cu folosirea hartiei de copt
se pot realiza din aceasta hartie si pachete inchise cvasi-ermetic, asa numitele(frantuzeste) papillotes
daca aveti chef, incercati!

#863 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 June 2012 - 02:22 PM

redivivus, la 02 June 2012 - 08:07 AM, a spus:

pentru ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre efectul nefericit al gatitului in folie de aluminiu asupra sanatatii noastre, eu am inlocuit eficient folosirea ei cu folosirea hartiei de copt
se pot realiza din aceasta hartie si pachete inchise cvasi-ermetic, asa numitele(frantuzeste) papillotes

Oui, chef! :floare: :angryfire:

Si eu am auzit la fel.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#864 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 June 2012 - 04:55 PM

W Mamadeus Paparotti, la 02 June 2012 - 02:22 PM, a spus:

Oui, chef! :D :)

Si eu am auzit la fel.

:)

#865 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2012 - 10:23 AM

doar apropos de infasurat in folie de aluminiu:

multumesc pentru sugestie :toothy6:
prefer si eu hartia de copt, dar era greu sa o conving sa stea cum trebuie in cazul "zebrei" in cauza, cat despre folie, n-o folosesc sa sigilez ermetic nimic, nu stiu daca este sau nu daunator pentru sanatate, pur si simplu nu-mi place gustul si aspectul final...
asa ca va dau dreptate!

#866 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2012 - 10:49 AM

buna ziua :hug:
dupa ce am spionat putin si am vazut cu invidie ce au facut altii din niste cotlete de ghita, pe care le-au umplut cu tot felul de minunatii, m-am hotarat sa imit si eu atat cat ma duce inspiratia, ca un biet epigon ce ma aflu :)
am trezit cand se crapa de dimineata un biet macelar si in loc sa-si bea cafeaua, l-am pus sa-mi fasoneze doua bucati de muschi de porc, din ala nedus pe la tratamente, deci la un sfert de kil bucata si amarat nevoie mare...
ajuns acasa am pregatit iute o marinata din o sticla de bere neagra, de fapt continutul ei, oleaca de oloi de masline inocente, cimbru proaspat, o ceapa tocata, putin ghimbir razuit, mustar englezesc si am pus carnita crestata gingas in prealabil, la imbaiat in frigider...
m-am luat cu treburi, adeca mi-a ramas niste bere singura pe lume si trebuia folosita intr-un fel :)
dupa aia lucrurile s-au precipitat!
am cantat la trei maini :toothy6:
adica, m-am apucat de facut bruschete, pe care le-am mangaiat cu putin usturoi si le-am invesmantat apoi cu unt plus busuioc verde tocat...
simultan muschiuletii sfaraiau decent pe gratar, iar intr-o tigaie am pus la redus un amestec din ulei, rosii si ciumperci secatuite, ceapa si usturoi tocate, cateva feliute de ardei iute, otet balsamic si miere...
dupa aia m-am jucat de-a micul constructor: bruschete, carne feliata si sos deasupra, mi-a scapat si pe de laturi, imi cer scuze :o

#867 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 June 2012 - 11:39 AM

moftanescu, la 06 June 2012 - 10:49 AM, a spus:

[...] dupa aia m-am jucat de-a micul constructor: bruschete, carne feliata si sos deasupra, mi-a scapat si pe de laturi, imi cer scuze :o

bunazica -_-

un singur detaliu (esential as zice eu :P) nu ti-a scapat pe de laturi: cit timp ai lasat muschiuletii pe gratar ? :)
intreb pt. orientarea in timp la fatza locului de joaca, ca am in frigi un muschiulet de porc bine antrenat la sala de fitness, ce depaseste juma' de kil :D, si n-as vrea sa-l maninc in singe, dar nici facut scrum ! :D

#868 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2012 - 11:59 AM

uptown girl, la 06 June 2012 - 11:39 AM, a spus:

bunazica -_-
un singur detaliu (esential as zice eu :o) nu ti-a scapat pe de laturi: cit timp ai lasat muschiuletii pe gratar ? :)
intreb pt. orientarea in timp la fatza locului de joaca, ca am in frigi un muschiulet de porc bine antrenat la sala de fitness, ce depaseste juma' de kil :D, si n-as vrea sa-l maninc in singe, dar nici facut scrum ! :D

pai impricinatii mei, patru-cinci minute pe-o rână, doua-trei pe cealalta, ajunge!
nici al tau n-ar trebui cu mult mai mult, mai pune cate trei, respectiv doua minute, mai ales daca il crestezi fara mila si-l tii cateva ore la imbaiat...
depinde si de gratar, de foc si in definitiv putem sacrifica o scobitoare pe post de sonda laparoscopica, daca nu se intoarce roz este ok...

#869 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 June 2012 - 12:06 PM

moftanescu, la 06 June 2012 - 11:59 AM, a spus:

uptown girl, la 06 June 2012 - 11:39 AM, a spus:

bunazica :P
un singur detaliu (esential as zice eu :P) nu ti-a scapat pe de laturi: cit timp ai lasat muschiuletii pe gratar ? :D
intreb pt. orientarea in timp la fatza locului de joaca, ca am in frigi un muschiulet de porc bine antrenat la sala de fitness, ce depaseste juma' de kil -_-, si n-as vrea sa-l maninc in singe, dar nici facut scrum ! :o

pai impricinatii mei, patru-cinci minute pe-o rână, doua-trei pe cealalta, ajunge!
nici al tau n-ar trebui cu mult mai mult, mai pune cate trei, respectiv doua minute, mai ales daca il crestezi fara mila si-l tii cateva ore la imbaiat...
depinde si de gratar, de foc si in definitiv putem sacrifica o scobitoare pe post de sonda laparoscopica, daca nu se intoarce roz este ok...

multam, am retinut timpii de frigere. :)
mai putin sfatul cu scobitoarea, ca se pierd pe gratar bunatate de sucuri din muschiulet :D

#870 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 June 2012 - 12:49 PM

Mai copii, voi faceti pofta oamenilor dar nu precizati lucruri esentiale. Daca am inteles eu corect muschiul de care vorbeste dana, este muschi file, corect?!
Ala de care vorbeste moftanescu este tot muschi file sau filet mignon? Muschiulet??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#871 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 June 2012 - 02:40 PM

Filet mignon desemneaza muschiuletul de porc în Franta si muschiuletul de vita în America de Nord (cu precadere, vîrful muschiuletului).

În româneste, muschiulet = filet mignon de porc.
Muschiul de porc = bucata ce se numeste antricot cînd e taiata felii cu tot cu coastele si "muschi" sau "muschi file" cînd e scoasa de sub coaste si pregatita pentru friptura.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#872 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 June 2012 - 02:59 PM

moftanescu, la 01 June 2012 - 12:36 PM, a spus:

buna ziua B)
astazi mi-am suflecat manecile, mi-am pus sortul si gatesc pentru sarbatoritii zilei...
deoarece astept o ceata cat toti figurantii din filmele lui nea sergiu la un loc, m-am apucat de dimineata sa cocalesc foi de tortillas, asta-i comanda!
cu ce? aici e aici, incerc sa-i aduc pe calea cea buna si am la indemana legumaraiuri grillate: dovlecei, ceapa, ciumperci, vinete, rosii, apoi fasole in doua forme de agregare: batuta si din aia rosie boabe, branzeturi diverse, incepand cu mozzarella si pana la gorgonzola, o crema de spanac usturoiata nevoie mare, cubulete dintr-un antricot de vita imbujorat in wok si fasii de piept de piu-piu tratate asisderea, vreo trei feluri de pesto, incepand cu sweet si pana la el diablo, salatile ursului si multa bunavointa in a potoli toate gusturile posibile si imposibile B)
o sa-i pacalasc alaturi cu niste freshuri si salati asortate: rosioare, ceapa si usturoi verde, castraveti...
sa vedem daca socoteala de acasa se va potrivi cu aceea din curtea casei B)
oricum, ajunge sa ma incrunt o data si se strang toti unul in altul, cred ca de frig... cine nu papa tot, nu face baie in ligheanul de tocmai ce l-am umplut cu apa B)

Teribil ce-mi aminteste stilul dumitale de scris de amicul Marius Petrescu, documentarist de exceptie.
Cred ca acum scrie la Formula AS B)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#873 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 June 2012 - 03:00 PM

Multumesc de ajutor, dar cand citesc ba muschi file, ba muschiulet, sunt in deruta cat ii tin pe gratar!! Aia e problema! Ca eu ce vad pe la noi prin macelarii ca muschi file nu prea se face asa repede!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#874 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2012 - 06:31 PM

zerda, la 06 June 2012 - 12:49 PM, a spus:

Mai copii, voi faceti pofta oamenilor dar nu precizati lucruri esentiale. Daca am inteles eu corect muschiul de care vorbeste dana, este muschi file, corect?!
Ala de care vorbeste moftanescu este tot muschi file sau filet mignon? Muschiulet??

Buna seara B)
Corecta observatia, va multumesc ca ati sesizat inadvertenta. Am spus initial muschi, apoi am pus pe gratar muschiulet. Au fost doua bucati de filet mignon, de ala vorbeam.

#875 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2012 - 06:45 PM

Alexandru, la 06 June 2012 - 02:40 PM, a spus:

Filet mignon desemneaza muschiuletul de porc în Franta si muschiuletul de vita în America de Nord (cu precadere, vîrful muschiuletului).

În româneste, muschiulet = filet mignon de porc.
Muschiul de porc = bucata ce se numeste antricot cînd e taiata felii cu tot cu coastele si "muschi" sau "muschi file" cînd e scoasa de sub coaste si pregatita pentru friptura.

Da, un filet mignon de vita ar fi ideal, doar ca as umbla putin la condimente: rozmarin, salvie, menta si fara bere, poate un cidru...
p.s. Marius Petrescu are un stil inconfundabil, este prea mult, dar multumesc B)

#876 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 June 2012 - 05:00 PM

In ultimele 24 de ore (am inceput ieri dupa masa):

Supa de pui cu galuste - pentru parintii mei
Salata tip boeuf (piept de pui) - tot pentru dansii
Cocoven :D - coq au vin
Si am ispravit cu gainariile, caci asta a fost comanda tatei

Conexiunea a facut galustele de gris, o placinta cu capsuni si o tarta cu capsuni si kiwi.

Au mai ramas capsuni si le-am blenduit cu kefir proaspat si un praf de zahar vanilat. Tare bun rece.

Am pus o transa noua de kimchi. Ce-i nou in asta?

O ciorba de cartofi cu afumatura.

Vreo trei salate de rosii cu busuioc si branza de capra - 24 de ore am zis.

Am facut mustar. De data asta muiat in bere. Hot! Hot! Hot!

O crema matasoasa din branza de vaci si smantana fermentata, marar proaspat, un pic de hrean si bucatele de somon afumat. Am ascuns-o in trei tortillas, le-am lasat la rece doua ore, apoi le-am taiat ca pe rualda.

Si am dus si gunoiul de trei ori :rolleyes: :floare: :D
Dar plata va fi masiva pentru ultimul subpunct :D
Punct.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#877 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 June 2012 - 05:14 PM

Mititei

#878 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 June 2012 - 11:15 AM

Daca inabusi in unt pulpite de pui, apoi calesti acolo ceapa si usturoi, stingi cu vin si la sfarsit ingrosi cu multa samtana dulce, iese ceva ce-i place tare mult la baietul pe care am avut placerea sa-l facem.

Pentru partea muiereasca :biggrin:, care se nevoieste cu postul merge si un gulas de carfofi + castraveti acri.

#879 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 June 2012 - 10:23 AM

1.
Lu' Ala micu' :-* i plac morcovii si patrunjelul, lu' Ha batrana i plac gulie si ardeii, lu' ... ma-sa :thumleft: nu-i plac legumele dar tine postul, lu' Mandea-rotti i place loboda si frunzisul in general. I-am impacat pe toti cu cu o zama varatica.

2.
Arde-i :hug: copti!!!! - In premiera vara aceasta.

3.
Am rosii, am "la soare" :71:
Pai doar nu e stiinta rachetelor...
Ieri am inceput experimentul cu uscatul si dupa nici 18 ore imi place cum evolueaza asa ca am dublat azi cantitatea.

And the day is young...

#880 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2012 - 11:00 AM

W Mamadeus Paparotti, la 15 June 2012 - 10:23 AM, a spus:

1.
Am rosii, am "la soare" :hug:
Pai doar nu e stiinta rachetelor...
Ieri am inceput experimentul cu uscatul si dupa nici 18 ore imi place cum evolueaza asa ca am dublat azi cantitatea.

si bineinteles c-ai sa-l impartasesti cu noi :thumleft:

io n-am mai servit piata cam demult, cat or fi ardeii?
am 2 gulii, cred ca prestez si eu ceva cu ele, da' nu zama.

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul