Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#881 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 June 2012 - 01:26 PM

Vezi postareamoatza, la 15 June 2012 - 11:00 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 June 2012 - 10:23 AM, a spus:

1.
Am rosii, am "la soare" =))
Pai doar nu e stiinta rachetelor...
Ieri am inceput experimentul cu uscatul si dupa nici 18 ore imi place cum evolueaza asa ca am dublat azi cantitatea.


si bineinteles c-ai sa-l impartasesti cu noi :71:

io n-am mai servit piata cam demult, cat or fi ardeii?
am 2 gulii, cred ca prestez si eu ceva cu ele, da' nu zama.

La noi sunt 6 RON si se gasesc in piata doar de o saptamana, dar am prins unii foarte carnosi, i-am ales pe cei mai ... netezi care se preteaza bine la coptul de tabla incinsa.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#882 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 19 June 2012 - 06:23 PM

buna ziua,
eu am pregatit astazi ceva de incepator, un cordon bleu, da' auriu :P
am avut la indemana felii de cotlet de ghita, le-am batut fara mila si apoi am umplut sarmalele: prune uscate dezinhibate si fara sambure, bulgari in miniatura din gorgonzola de aia dura, frunze de salvie, prosciutto din belsug...
cam atat :pupic:

#883 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 June 2012 - 12:56 PM

Caldura mare monser.
Nu am facut focul in furnale.
Am facut o salata de ton si patru ciuperci mari (portobello) papiotte in tigaia doubletta pe post de cuptor. Cu un strop de untdelemn de masline, cimbru, oregano, piper verde macinate impreuna. + un praf de sare.

Si m-am mai ocupat de ceva finetzuri.
Printre altele am spalat ansoa-urile puse la maturat in sare acum mai bine de doua luni, apoi zvantate le-am depozitat in ulei de masline.
Am aromatizat ulei de masline cu busuioc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#884 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 June 2012 - 10:36 AM

Am facut piata si am trecut si pe la o macelarie. Mi-am ales un cap de piept de manzat si un os cu maduva
==> o supa de vita.
Am dat sa-mi toace 70% carne de vita si 30% carne de porc in vederea unor ... :occasion14: parjo-licei =)) :floare: pe care intentionez sa-i comit maine.
Un fusion total nespecific intre miteteii interbelici si parjoalele lui Pastorel Teodorenau.
Adicatelea am framantat carnea ca la mici cu supa de vita (da, din plic :mad: - n-are tata ca ti-ar da) sare, pipereuri, bicarbonat, o lecuta de zahar, mujdei de usturoi, cimbru, enibanar, anason stelat, coriandru.
De la chiftele cetire am tocat un razor de patrunjel si un strat de ceapa verde si le-am pus la frigideriu sa se cunoasca.
Maine leg compozitia cu oua si mieji pe paine muiata in lapte. Nu ma enervati :D ca pun si parmezan.
Veti zice ca sunt plecat cu la rafting :occasion15: Posibil ca maine sa le fac pane. Macar o parte.
Disclaimer:
Daca nu as incerca ceva nou nu as mai intra in bucatarie neam.

De dimineata am facut blini(reteta cu kefir) pe care am intins smantana fermentata amestecata cu hrean ras din borcan.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#885 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 June 2012 - 10:43 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 21 June 2012 - 10:36 AM, a spus:

Daca nu as incerca ceva nou nu as mai intra in bucatarie neam.

:occasion14: Si nu ne-ai mai incanta pe noi cu asemenea minunatii! :occasion15:

#886 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 June 2012 - 09:20 AM

Doua premiere pentru vara acesta.
Doua feluri ce timp de trei luni se vor gati saptamanal la noi.

1. Ghiveci de legume
2. Salata de vinete.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#887 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 June 2012 - 04:02 PM

Supa de rosii
salata de vinete
chiftelute cu piure de cartofi si salata de rosii
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#888 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 June 2012 - 01:43 PM

Impacand capra si salata.
Capra - <_< auci! - tine post si dupa spusele proprii e "gingasa la mancare"
Magarul e pacatos. :)
Si comenteaza.
Si gateste in functie de 3 sau 4 mofturi.
Am pornit o zama de salata verde in oala mare. Cu zece minute inainte de a fi gata am impartit-o in doua oale mai mici. Ambele le-am dres cu rantas uscat. Toata lumea il place pentru aroma de nuca. In ciorba "pacatoasa" am pus felii de cremvursti. In cea evlavioasa, ba. O versiune a fost acrita infim, alta ardeleneste. Mujdeiul de usturoi l-am impartit diferentiat atat dupa cantitate cat si decalat in timp fata de momentul in care am oprit focul. Cand temperatura e mai scazuta, gustul e mai pregnant.
Toata lumea a lins blidele.
Ardeii copti s-au preparat/ devorat la gramada.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#889 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2012 - 04:37 PM

Shefule ce anume inseamna ardeleneste??
"In cea evlavioasa, ba. O versiune a fost acrita infim, alta ardeleneste. Mujdeiul de usturoi l-am impartit diferentiat atat dupa cantitate cat si decalat in timp fata de momentul in care am oprit focul."
Ca dintre cunoscutii mei aia care consuma mai acru sunt munteni sau moldoveni, nu ardeleni! Eu sunt nascuta , crescuta in Bucuresti, n-am rude la tara, deci n-am parti-pris!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#890 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 June 2012 - 10:19 AM

Vezi postareazerda, la 27 June 2012 - 04:37 PM, a spus:

Shefule ce anume inseamna ardeleneste??
"In cea evlavioasa, ba. O versiune a fost acrita infim, alta ardeleneste. Mujdeiul de usturoi l-am impartit diferentiat atat dupa cantitate cat si decalat in timp fata de momentul in care am oprit focul."
Ca dintre cunoscutii mei aia care consuma mai acru sunt munteni sau moldoveni, nu ardeleni! Eu sunt nascuta , crescuta in Bucuresti, n-am rude la tara, deci n-am parti-pris!

Din punctul meu de vedere inseamna jumi-juma :love7: si taica-meu isi mai pune in farfurie fara macar sa guste.

In meniu:
Arde-i! :)
Azi copti.
Maine umpluti.

Ardeii cei copti de azi i-am facut salata, cum am mancat la mama acasa peste doua decenii si mai pe urma in vizite.
Cu ceapa, rosii, doi catei de usturoi rasi, mult cimbru verde, (eu si busuioc),sucul din ardei, sare, zahar, otet (iar :D ), apa, ulei din samburi de dovleac. Ardeii copti se cresteaza sa se poata marina si dinanuntru si se lasa la rece minim o ora sa se cunosca gusturile intre ele.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#891 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2012 - 12:14 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 June 2012 - 10:19 AM, a spus:


Din punctul meu de vedere inseamna jumi-juma :love7: si taica-meu isi mai pune in farfurie fara macar sa guste.

In meniu:
Arde-i! :)
Azi copti.
Maine umpluti.

Ardeii cei copti de azi i-am facut salata, cum am mancat la mama acasa peste doua decenii si mai pe urma in vizite.
Cu ceapa, rosii, doi catei de usturoi rasi, mult cimbru verde, (eu si busuioc),sucul din ardei, sare, zahar, otet (iar :D ), apa, ulei din samburi de dovleac. Ardeii copti se cresteaza sa se poata marina si dinanuntru si se lasa la rece minim o ora sa se cunosca gusuturile intre ele.

Eu am ceva in comun cu tatal tau, cum vad ceva comestibil in fata pun si sare si otet, scurt! Sa stii ca dupa gustul meu m-am inselat in vreo 2% din dati! Dar e drept ca o data erau sa-mi cada plombele ce potroaca era!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#892 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 June 2012 - 01:13 PM

Zupa de chimen
Cod fiert in lapte infuzat cu ierburi aromate si un pic de mustar
Mamaliga
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#893 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 June 2012 - 01:24 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 June 2012 - 01:13 PM, a spus:

Cod fiert in lapte infuzat cu ierburi aromate si un pic de mustar

Poti da mai multe detalii, te rog? Am si eu un trunchi de cod in congelator si inca nu m-am hotarat cum sa-l prepar. :rolleyes:

#894 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 June 2012 - 04:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 29 June 2012 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 June 2012 - 01:13 PM, a spus:

Cod fiert in lapte infuzat cu ierburi aromate si un pic de mustar

Poti da mai multe detalii, te rog? Am si eu un trunchi de cod in congelator si inca nu m-am hotarat cum sa-l prepar. :ph34r:

Tot aici am inavat de la o artista-culinarista :ph34r: dar nu mai stiu exact de la cine - memoria e cea cu care uitam ...
Am pus la fiert la foc dulce laptele (~300 ml) cu sare, piper verde proaspat macinat, cimbru verde(sau rozmarin proaspat, sau si, si), fruze de dafin. Si nucsoara sau mace-ul ar putea face parte din combinatie dar nu mi-a dat prin minte. Dupa 10 minute am pus codul si l-am lasat la ... mijotat (poaching, unduit)cam 10-15 minute, apoi la sfarsit am pus o lingura de mustar tip Dijon (home-made-facut-in-casa de Mandea-rotti) si o lingurita de unt.
Cred ca sosul poate capata consistenta eventual si cu beurre manié.
Pentru culoare se poate pune putin turmeric, sau sofran.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#895 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 June 2012 - 09:56 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 June 2012 - 04:46 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 29 June 2012 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 June 2012 - 01:13 PM, a spus:

Cod fiert in lapte infuzat cu ierburi aromate si un pic de mustar

Poti da mai multe detalii, te rog? Am si eu un trunchi de cod in congelator si inca nu m-am hotarat cum sa-l prepar. :ph34r:

Tot aici am inavat de la o artista-culinarista :blush: dar nu mai stiu exact de la cine - memoria e cea cu care uitam ...
Am pus la fiert la foc dulce laptele (~300 ml) cu sare, piper verde proaspat macinat, cimbru verde(sau rozmarin proaspat, sau si, si), fruze de dafin. Si nucsoara sau mace-ul ar putea face parte din combinatie dar nu mi-a dat prin minte. Dupa 10 minute am pus codul si l-am lasat la ... mijotat (poaching, unduit)cam 10-15 minute, apoi la sfarsit am pus o lingura de mustar tip Dijon (home-made-facut-in-casa de Mandea-rotti) si o lingurita de unt.
Cred ca sosul poate capata consistenta eventual si cu beurre manié.
Pentru culoare se poate pune putin turmeric, sau sofran.

Am inteles. Am cam toate condimentele de mai sus prin dulapuri, mai tre' sa gasesc timp sa dezghet dihania si sa trec la munci! Multumesc frumos pentru informatii! :ph34r:

Aaaa, o ultima intrebare: pestele se pune bucati sau intreg? :ph34r:

#896 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 June 2012 - 05:08 AM

Vezi postareaFoxyy, la 29 June 2012 - 09:56 PM, a spus:


Am inteles. Am cam toate condimentele de mai sus prin dulapuri, mai tre' sa gasesc timp sa dezghet dihania si sa trec la munci! Multumesc frumos pentru informatii! :ph34r:

Aaaa, o ultima intrebare: pestele se pune bucati sau intreg? :ph34r:


Raspunsul e da :blush:
(are zebra dungi negre pe fond alb, sau albe pe fond negru?)
Eu l-am pus bucati.

Si am gasit cui trebuie sa-i multumesc pentru reteta.
Nico. :ph34r:
http://artaculinara....dpost__p__25465
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#897 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 30 June 2012 - 10:47 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 30 June 2012 - 05:08 AM, a spus:

Raspunsul e da :)
(are zebra dungi negre pe fond alb, sau albe pe fond negru?)
Eu l-am pus bucati.

Si am gasit cui trebuie sa-i multumesc pentru reteta.
Nico. :rolleyes:
http://artaculinara....dpost__p__25465

:) Multumesc inca o data pentru tot!
Nico, mii de multumiri pentru idee. Maine sper sa prepar si eu codul in felul acesta. :)

#898 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 July 2012 - 02:10 PM

O bucata faina de piept de curcan, multe legume, verdeata, apa, sare, piper.
Taietei de la tara.

Un ou, o lingura de mustar, ulei de floarea soarelui, sare, piper.
Castraverzi murati

Supa de pasare.
Salata tip "boeuf"
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#899 Useril este offline   moftanescu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 02 July 2012 - 02:43 PM

Buna ziua,
Eu am gatit astazi ceva potrivit cu o zi de vara calduroasa, usor si deloc original...
Reteta de baza are un topic dedicat, eu am modificat-o putin dupa gusturile moftanesti, unde trebuie sa pui cu furca de toate, in asa fel incat sa nu se mai cunoasca nimic la final =))
Deci am corcit osso bucco cu un cocovan, dar fara pasare...
So, rasol de vitel, plus piept din acela cu os moale, cocosul l-am lasat in plata domnului, ca si asa are mult de lucru in ograda conjugala si-i tot numai fibra de la suprasolicitare, l-am inlocuit cu niste costite de purcel...
Usturoi pisat, salote din abundenta, hribi si ardei taiati neglijent, morcov, telina, cimbru verde...
Carnurile nu le-am tavalit prin faina, dar le-am bronzat in putin unt si oloi, apoi le-am dat foc intr-o tarie neutra, deci nu cognac, am preferat un rachiu alb din niste fructe odinioara rosii...
Vin roze demisec, pulpa de rosie, la final patrunjel si menta verde, coaja de lamaie nu, mai bine putin suc de rosii ingrosat o tzara, usturoi pisat si chiar oregano, desi s-ar putea sa apara suprapuneri olfactive cu cimbrul :D
Se consuma cu gura, eventual si niste penne sau chiar o mamaliga, ca polenta nu stiu cum se face...

#900 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 July 2012 - 05:06 PM

Vezi postareamoftanescu, la 02 July 2012 - 02:43 PM, a spus:

cocosul l-am lasat in plata domnului, ca si asa are mult de lucru in ograda conjugala si-i tot numai fibra de la suprasolicitare, l-am inlocuit cu niste costite de purcel...


s-o crezi tu ca a scapat teafar ! :D
s-a impiedicat si i-au aterizat copanele la mine in farfurie ! =))

p.s. ti s-au descarcat bateriile, ca nu se vede poza finala a mincarii ?! :D

Imagine postata



Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi