Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 21 July 2012 - 04:47 PM

Postat 22 July 2012 - 04:05 PM

Ra Ta Touille
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 23 July 2012 - 09:54 AM
Le-am umplut cu o crema de urda amestecata cu kefir si condimente asiatiatice tip garam masala (le-am prajit putin in tigaie fara ulei): piper verde si negru, cardamon verde si negru, anason stelat, chimion, negrusca (nigela) scortisoara, anason stelat, schinduf,seminte de mustar alb si negru, cuisoare, seminte de coriandru. Cand le-am macinat in rasnita electrica am pus si ghimbir deshidrat la soare (productie proprie)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 24 July 2012 - 12:21 PM
Aripioare de pui picante.
Influentat subliminal de acordurile auzute pe drum am facut si harissa
(mie asa mi-a sunat prima data cand am auzit slagarul intr-un taxiu)

Ai, se eu te pego
Ai, ai, se eu te pego

Postat 24 July 2012 - 05:59 PM

ciorba de fasole verde
ardei umpluti
salata boeuf, da' din piept de pui
omleta cu branza si carnati
inghetata cu visine
si tot in bucatarie am si calcat, da' asta cre'ca nu se (s)pune
#927 Guest_Gelutza_*
Postat 25 July 2012 - 06:11 PM
placinta cu iaurt
pentru seara prune caramelizate pe pat de Camembert -nu stiu cum e, arata bestial in schimb, va spun maine impresia!
Postat 29 July 2012 - 04:22 PM
Zucchini grillati in marinata la care am folsit cimbru, busuioc, usturoi, apa, ulei de masline, otet balsamic, chili tocat miniatural, sos de soya
Ciorba de perisoare am facut-o ieri
Postat 31 July 2012 - 08:53 AM

Well, ardeii pe care i-am folosit au fost defapt cayenne, serrano si doar cativa piri piri(ochii de pasare, Bird's Eye Chili) uscati, sucul a fost de lamaie si nu de lime, dar rezultatul a fost mai mult decat multumitor.
Postat 05 August 2012 - 03:24 PM

http://artaculinara....ei-grasi-copti/
Ardei copti taiati fasii, ceapa sotata in undelemn, petale de rosii decojite, usturoi si patrunjel verde tocat - cel mai bun ghiveci de vara

Edit ulterior:
Maine se va transforma in sos pentru paste si m-am mai scos o zi
Postat 05 August 2012 - 06:05 PM
fasole cu plescoi, salata de ardei coptzi
salata de vinete cu maioneza
pastrav la gratar cu tzatziki
camembert en croute
foietaj cu crema de vanile si mure, sos de caramel cu grepfruit
s-a-ntors kinderu' de la turci, manca-l-ar mama!
Postat 07 August 2012 - 01:29 PM
Acum, cand perdele miroasa a ars, am pus masline, telemea si crutoane intr-o salata de rosii cu untdelemn de masline, usturoi si busuioc.
Postat 07 August 2012 - 08:46 PM
ghiveci calugaresc cu pulpe
traiasca AC!
Postat 08 August 2012 - 12:25 PM
moatza, la 07 August 2012 - 08:46 PM, a spus:
ghiveci calugaresc cu pulpe...
... mirene

Azi, repetitie generala (dress reharsal) pentru o paella ce se va prepara din nou, de data acesta pentru musafiri, peste 9 zile. Protagonistii spectacolului (chorizo, pulpite de pui, midii, sofran persan) si-au stiut rolurile la perfectie. Am improvizat topind si trei fileuri de anchois si mi-a placut cum a iesit, deci voi trece adausul in repertoriu.
Am trecut si pe la piata.
Cu ~ 0.8 Euro am cumparat 1 kilogram de kayenne de un rosu vibrant, aromati si iuti ca focul.
I-am insirat pe 4 atze si le-am atarnat in bataia nemiloasa a soarelui, intre geamuri.
Din tura de anul trecut mai am doar 7 bucati.
Acum e bataia pestelui!
In weekend poate imi fac timp si pentru un sambal.
Postat 08 August 2012 - 04:28 PM
Pentru nemancatorii de post, pulpe de pui cu masline. Pe caldura asta oricum e mare realizare!
Postat 11 August 2012 - 02:51 PM
Special order pentru parintii care au avut avut placerea sa ma faca - placinta cu ceapa.
O salsa aproape pico de gallo. Am substituit frunzele de coriandru cu patrunjelul. Nu aveam in casa + ca nici nu suntem mari fani.
Am servit-o cu turte de malai.
Extraordinare calde, dar vreau sa vad cum vor fi si maine(ideea de le putea face din timp), scop in care am facut platou suplimentar pe care trebuie sa il ascund de ... mine

L-as duce la vecini sa mi-l pastreze dar nu mi-au gresit cu nimic ca sa-i tantalizez.
Postat 16 August 2012 - 11:58 AM

I-a intampinat Mammaroatta si Buni-roatta.
Eu am terminat de finisat meniul.
Amandoi sunt fani cocina mexicana
Homemade-facute-n-casa:
Salsa, gauacamole, tortillas, tacos.
Supa crema de ciuperci, cu crutoane usturoiate si firmituri de branza albastra.
Chili con carne - muy chili, muy carne - portii gigantice.
Turte de malai.
Conexiunea:
Cozonaci, lichiu, placinta cu rubarba, placinta cu prune.
de cumparat:
Bere cu aroma de Tequilla ??? - Lidl
Suc de cactus, mar si lime - Lidl
Urmatoarele 10 zile voi gati in draci, dar probabil nu voi prea avea timp sa postez.

Postat 16 August 2012 - 12:54 PM
Uite ca vin cu doua idei pentru printesa ta: huevos rancheros si quesadillas

Postat 16 August 2012 - 02:08 PM
bine-ai venit, printeso!
Postat 16 August 2012 - 04:42 PM

Am avut un succes intergalactic

Au mancat ca spartii !!!
Me so efing happy!

Au servit de trei ori si apoi au tras oala in fata si au curatat tot.
I-am ridicat cu macaraua si i-am alergat in targ.
M-am inspirat de la cei mai buni
http://www.insearcho...illi-con-carne/
si am pus si o mica amprenta personala. Chili-sii

Avem intentia sa ne deplasam cat de curand pe subcontinentul indian:
http://artaculinara....i-tikka-masala/
...in cizma italiana, in Spania, in Koreea, China si Thailanda
De la Romanica noastra - aici are grija cu competente maxime si 'A Batrana