Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#941 Useril este offline   AndreeaRodica 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 09-December 09

Postat 19 August 2012 - 02:16 PM

Am umplut bors de tarate! :rolleyes: Si-s asa de mandra ca a iesit acru si aromat! Asa ca a ajuns intr-o oala mare de bors de fasole, cu nitica afumatura si mult cimbru, ca altfel nu se poate.

Trebuie sa trec mai des pe aici (cu scrisul, ca de citit sunt zilnic prezenta!) :tongue3:

#942 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 August 2012 - 02:31 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 August 2012 - 03:24 PM, a spus:

Daca producatorii filmului de animatie ar fi avut ocazia sa guste mancarica de ardei copti acum acesta ar fi fost celebru sub numele de Mâncăr-ouille :tongue3:

http://artaculinara....ei-grasi-copti/

Ardei copti taiati fasii, ceapa sotata in undelemn, petale de rosii decojite, usturoi si patrunjel verde tocat - cel mai bun ghiveci de vara :rolleyes:

Edit ulterior:
Maine se va transforma in sos pentru paste si m-am mai scos o zi


Doar de curiozitate incearca odata sa faci ardei copti gatiti in smantana, cu un strop de usturoi - merita(parerea mea)

#943 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 August 2012 - 08:56 AM

Arde-i =)) copti - Regular

+

Ardei iuti copti, umpluti cu branza de capra framantata si marinati in untdelemn de masline cu usutroi si busuioc verde
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#944 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2012 - 09:21 AM

Vezi postarearedivivus, la 19 August 2012 - 02:31 PM, a spus:



Doar de curiozitate incearca odata sa faci ardei copti gatiti in smantana, cu un strop de usturoi - merita(parerea mea)

Am facut eu o data, omul a zis ca arata naspa cu sos alb, am mancat singura toti ardeii, buni, ce sa zic, dar chiar nu arata fotogenic in farfurie, ca sa nu zic cum s-a exprimat el, fiindca sunt o doamna!
Ca omul mananca si cu ochii, pe asta se bazeaza toti chef-ii din lume, care fac tot soiul de bibiluri in farfurie!

Lui trebuie sa-i dai ardei copti simpli, daca vrei cu usturoi, cu patrunjel sau cu feliute de rosie, nu comenteaza, la ala alb a comentat, mai precis nu a vrut sa se atinga.

Si apropos de ardei iuti copti umpluti cu branza de capra, i-a ras, deci e numai aspectul comercial care a stat in cale.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#945 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 August 2012 - 09:48 AM

Vezi postareazerda, la 22 August 2012 - 09:21 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 19 August 2012 - 02:31 PM, a spus:



Doar de curiozitate incearca odata sa faci ardei copti gatiti in smantana, cu un strop de usturoi - merita(parerea mea)

Am facut eu o data, omul a zis ca arata naspa cu sos alb, am mancat singura toti ardeii, buni, ce sa zic, dar chiar nu arata fotogenic in farfurie, ca sa nu zic cum s-a exprimat el, fiindca sunt o doamna!
Ca omul mananca si cu ochii, pe asta se bazeaza toti chef-ii din lume, care fac tot soiul de bibiluri in farfurie!

Lui trebuie sa-i dai ardei copti simpli, daca vrei cu usturoi, cu patrunjel sau cu feliute de rosie, nu comenteaza, la ala alb a comentat, mai precis nu a vrut sa se atinga.



Cafeluto, eu as da un regat pt. ardei copti cu smintina. =)) ( mdeh, stiu ce-i sofranul !!! :) )
la mama acasa era bataie intre mine si sora-mea pe ardeii astia. :D chiar am sa-mi fac, ca mooor de pofta ! =))

#946 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2012 - 10:12 AM

Potoleste-te cu ispitele ca eu ardei copti mananc in toate formele de agregare! Dar smantana n-am ! Daca iau, iar ii mananc eu pe toti! Si nu ma bat cu nimeni, in afara de Pisi care vrea smantana! Pisi stie si ea ce e sofranul!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#947 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 25 August 2012 - 11:00 AM

Vezi postareazerda, la 22 August 2012 - 09:21 AM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 19 August 2012 - 02:31 PM, a spus:



Doar de curiozitate incearca odata sa faci ardei copti gatiti in smantana, cu un strop de usturoi - merita(parerea mea)

Am facut eu o data, omul a zis ca arata naspa cu sos alb, am mancat singura toti ardeii, buni, ce sa zic, dar chiar nu arata fotogenic in farfurie, ca sa nu zic cum s-a exprimat el, fiindca sunt o doamna!
Ca omul mananca si cu ochii, pe asta se bazeaza toti chef-ii din lume, care fac tot soiul de bibiluri in farfurie!

Lui trebuie sa-i dai ardei copti simpli, daca vrei cu usturoi, cu patrunjel sau cu feliute de rosie, nu comenteaza, la ala alb a comentat, mai precis nu a vrut sa se atinga.

Si apropos de ardei iuti copti umpluti cu branza de capra, i-a ras, deci e numai aspectul comercial care a stat in cale.


pai coace ardei rosii! sau galbeni! - in combinatie cu albul smantanii, o sa dea bine
problema, de cele mai multe ori, e in capul nostru, poate nu chiar in farfurie...depinde cat de mult iti place smantana, eu mor dupa ea, o pun in de toate, ca deh!...asta e regiunea din care provin! :rolleyes:

#948 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 August 2012 - 06:54 PM

Asta m-a apostrofat ca am pus smantana in piureu, cica de ce-l fac mai greu??!! Ca sa nu ma insir cu explicatii pe 10 pagini am zis ca sa se raceasca mai repede! :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#949 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 August 2012 - 07:19 PM

cum să separi albuşul de gălbenuş, cel mai tare trick invăţat anul ăsta. in japoneză, dar nu are nevoie de traducere, enjoy!

[url="http://www.youtube.com/watch?v=Uz2Vnp5ZW4c&feature=player_embedded"]http://www.youtube.c...player_embedded[/url]

#950 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 August 2012 - 01:19 AM

Vezi postareaDexter, la 25 August 2012 - 07:19 PM, a spus:

cum să separi albuşul de gălbenuş, cel mai tare trick invăţat anul ăsta. in japoneză, dar nu are nevoie de traducere, enjoy!





e naaaaa! ma duc sa incerc!!!! cum naiba ca mie mi se sparge galbenusu si cand fac ochiuri!! mor de curiozitate, ma duc sa omor un ou!

#951 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 August 2012 - 02:08 AM

funcţionează la fix, plus că e ceva de fălit in faţa pretenilor, îi lăsai pe toţi buşbé, că făcui şniţele şi de nu m-am jucat cu gălbenuşurile in sticlă ... tare de tot. data viitoare pozez

#952 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 August 2012 - 08:32 AM

Vezi postareaDexter, la 26 August 2012 - 02:08 AM, a spus:

funcţionează la fix, plus că e ceva de fălit in faţa pretenilor, îi lăsai pe toţi buşbé, că făcui şniţele şi de nu m-am jucat cu gălbenuşurile in sticlă ... tare de tot. data viitoare pozez


senzational, de-abia astept sa-ti vad prietenii ! :love7: :)

#953 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 August 2012 - 11:23 AM

Vezi postareaDexter, la 25 August 2012 - 07:19 PM, a spus:

cum să separi albuşul de gălbenuş, cel mai tare trick invăţat anul ăsta.


super! am sa le sparg pe toate deodata, in acelasi castron, si dupa aia culeg galbenusurile. super!

#954 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 27 August 2012 - 02:32 PM

Super tare! :) Merita incercat! Oare chiar functioneaza? ;)

#955 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 August 2012 - 03:28 PM

Vezi postarealenias, la 27 August 2012 - 02:32 PM, a spus:

Oare chiar functioneaza?

Vezi postareaDexter, la 26 August 2012 - 02:08 AM, a spus:

funcţionează la fix ... făcui şniţele şi de nu m-am jucat cu gălbenuşurile in sticlă ... tare de tot

leniaş, incearcă şi o să te uimeşti singură

dana, nu'ş dacă pretinii o să intre'n sticlă ;)

#956 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 30 August 2012 - 04:46 PM

:occasion15:
Sunteti de coma, dar chiar functioneaza, eu am vazut-o mai acum cateva luni si m-am jucat si eu.

Dexter, faina faza cu prietenii la sticla, am ras de-am murit(nici nu stiu cum mai scriu! )

#957 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 September 2012 - 09:03 AM

Am facut un fond (o baza) afumata: 5 l de apa, doua fruze de dafin, o ramurica de cimbru uscat, o lingurita de boabe de piper negru + un ciolan de porc afumat si o bucata zdravana de carnat afumat uscat - double smokey!
Dupa inca 2 ore, las sa racesca, degresez si pornesc in doua directii:

1. o zama de varza - pentru parinti
2. o zama de cartofi - pentru noi

Am oparit gogonele intepate cu ... sula - asa-i zice - si lasate o zi in apa cu sare.
Si iar am ajuns la o bifurcatie.

a. gogonele murate
b. tocanita de gogonele (super delicioasa a fost cea de saptamana trecuta)


... and the day is young.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#958 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 September 2012 - 09:47 AM

Maestro, bine (ca) ai revenit! :floare:

Eu ieri m-am luptat cu o galeata de ardei iuti ciresica primiti de la sora-mea.Am pus trei borcane la murat si cu restul am facut antipastul calabrez cu ton si acciughe.Am adaugat si ardei dulci cam fifty-fifty sa nu iasa prea hot.
La 10 seara stingeam cuptorul se sterilizare.

#959 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 September 2012 - 10:16 AM

Mersi ca mi-ai adus aminte sa pun niste ardei iuti la murat! Stiu ca se gasesc in tot timpul anului, dar la sarmale imi plac mai mult cei murati!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#960 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 September 2012 - 11:12 AM

si eu ar tb sa repet dulceata de ardei iuti, ca are mare trecere la om (prin farfurie)
oare pe-aici e reteta?

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi