Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#961
Postat 07 September 2012 - 12:33 PM
de astia inca mai sunt in gradina....
#962
Postat 07 September 2012 - 02:39 PM
moatza, la 07 September 2012 - 11:12 AM, a spus:
oare pe-aici e reteta?
De la Gordon Ramsay cetire:
Tai "manerul" (codita + 2 mm de "rosu) ardeiasilor. Deasupra unui bol, cu taietura in jos, i freci intre palme si te descotorosesti astfel rapid de seminte.
Gata cu Gordon
Feliezi ardeii la grosimea de 5 - 8 mm. Faci un sirop gros de zahar + sucul dintr-o lamaie. Scapi si o lingurita sau + de sare.
Daca vrei - si ai poti - pune si doua stelute de anason ... stelat. Sau o pastaie de cardamon negru, sau cateva cuisoare. sau nimic.
Incerci siropul pe o farfurioara rece sa vezi cat e de legat si daca esti multumit(a), rastorni ardeii in el si i lasi sa unduiasca cam 15 minute cat sa-si piarda din umiditate. Nu trebuie mult.
Pui dulceata fierbinte in borcanse sterilizate (eu la cuptorul cu micro~), infiletezi capacele si le rastorni cu capacul in jos pentru o mai eficienta sterilizare.
Fertig!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#963
Postat 08 September 2012 - 12:28 PM
Data trecuta cand am facut a iesit un borcan de-ala mare de 720ml si m-a tinut pana acum. Asta se-ntampla in 2009. Cand s-a consumat cam jumate din borcan, mi s-a parut ca ardeii erau tot o coaja, parca se simteau in sosuri...Si-atunci am bagat mixerul stick direct in borcan si-am transformat dulceata in marmelada. Mi-a placut mai mult asa, parca se si gelatinizase putin. S-ar putea sa fac din start procedura asta.
sa nu fiu chiar off:
mazare cu pulpe de pui
stew cu pipote si inimi
limba de vitel rasol, cu hrean
salate, omlete...astea nu se pun
#964
Postat 10 September 2012 - 10:15 AM
Ca veni vorba, Maestre, vad ca esti tare iubit si apreciat de femei pe internet..Se spune ca ai si un site sau blog culinar, plin cu comori nedescoperite.. nu ne dai si noua adresa lui ?
scuze pentru off topic..maestrul are adresa de e-mail la privat..
.
W Mamadeus Paparotti, la 07 September 2012 - 02:39 PM, a spus:
moatza, la 07 September 2012 - 11:12 AM, a spus:
oare pe-aici e reteta?
De la Gordon Ramsay cetire:
Tai "manerul" (codita + 2 mm de "rosu) ardeiasilor. Deasupra unui bol, cu taietura in jos, i freci intre palme si te descotorosesti astfel rapid de seminte.
Gata cu Gordon
Feliezi ardeii la grosimea de 5 - 8 mm. Faci un sirop gros de zahar + sucul dintr-o lamaie. Scapi si o lingurita sau + de sare.
Daca vrei - si ai poti - pune si doua stelute de anason ... stelat. Sau o pastaie de cardamon negru, sau cateva cuisoare. sau nimic.
Incerci siropul pe o farfurioara rece sa vezi cat e de legat si daca esti multumit(a), rastorni ardeii in el si i lasi sa unduiasca cam 15 minute cat sa-si piarda din umiditate. Nu trebuie mult.
Pui dulceata fierbinte in borcanse sterilizate (eu la cuptorul cu micro~), infiletezi capacele si le rastorni cu capacul in jos pentru o mai eficienta sterilizare.
Fertig!
#965
Postat 10 September 2012 - 08:58 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#967
Postat 19 September 2012 - 01:19 PM
siriusvega, la 10 September 2012 - 10:15 AM, a spus:
Ca veni vorba, Maestre, vad ca esti tare iubit si apreciat de femei pe internet..Se spune ca ai si un site sau blog culinar, plin cu comori nedescoperite.. nu ne dai si noua adresa lui ?
scuze pentru off topic..maestrul are adresa de e-mail la privat..
Nu am nici blog, nici site, nici ... maestrie
Nada! Canci!
Parol d'horreur. Sa n-am parte de usuturoi!
Doar pe voi va am
Voi sunteti comorile mele
OnTopic:
Nimic sofisticat azi.
Varza cu ciolan afumat. Mult cimbru, mult piper, cateva rosii, o cana de bors.
Slaw cook, dar slow di tăt.
Se topeste in gura si miroasa pana la colţ.
Si m-am scos pe vre-o trei zile.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#968
Postat 19 September 2012 - 01:24 PM
#969
Postat 19 September 2012 - 01:41 PM
Adriana, la 19 September 2012 - 01:24 PM, a spus:
I inchid gura cu varza
(dar maine ca 'mnelaor nu sunt asa de pacatoase si tin post)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#970
Postat 19 September 2012 - 02:31 PM
Maestre ai grija cu varza ca ai vazut ce a patit Piscotel
#971
Postat 22 September 2012 - 12:59 PM
Azi am facut - iar - o tocana de gogonele. De data acesta cu tenta asiatica (ghimbir, soy sauce, chili)
Ieri, pentru parintii (care au avut placerea sa ... )
Varza a la Napoca
Ca si proteina am folosit carnea scoasa din carnati cruzi.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#972
Postat 24 September 2012 - 08:38 AM
Pe masa sunt 6 kg de gogosari ce se vor mura in otet.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#973
Postat 05 October 2012 - 10:48 AM
De ce se numesc perisoare, daca au forma de ... merisoare?
Poate ma scapa cineva de dilema asta limbistica...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#974
Postat 05 October 2012 - 12:08 PM
W Mamadeus Paparotti, la 05 October 2012 - 10:48 AM, a spus:
De ce se numesc perisoare, daca au forma de ... merisoare?
li s-o fi tragand de la cheptu' viril al bucatarului ciung, saracu'!
#975
Postat 05 October 2012 - 02:27 PM
moatza, la 05 October 2012 - 12:08 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 05 October 2012 - 10:48 AM, a spus:
De ce se numesc perisoare, daca au forma de ... merisoare?
li s-o fi tragand de la cheptu' viril al bucatarului ciung, saracu'!
... plin de peri
Pe bune stie cineva?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#976
Postat 05 October 2012 - 02:39 PM
cuvantul "perisoare" este folosit in unele regiuni ca plural pentru... merisor!!!
ciudat, dar se pare ca... perisoare = merisoare
pentru o definitie un pic mai erudita , perisoarele reprezinta fructele smirdarului - o alta denumire a merisorului!!!
Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust! Thomas Mann
#977
Postat 06 October 2012 - 11:11 AM
Aluatul cu bere.
Urda cu coaja de lamaie si marar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#978
Postat 07 October 2012 - 02:24 PM
-ciorba de cucos
-chiftele dintr-un kil juma de carne tocata
-musaca cu cartofi si vinete
-pilaf cu snitele din pieptul cucosului
-salata de vinete cu maioneza
-fasole cu carnati (doar din 2 cutii de fasole)
-tarta cu migdale si ciocolata by Lili
iar acum fierbe o supa de cucos, mai tarziu fac galustele
si mi-a adus fi-miu un sac de vinete, ardei, conopida si gutui. sunt disperata!
#979
Postat 07 October 2012 - 03:29 PM
harnica rau Pusha...da deh...ficior la scoala...manacare la pachet