Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 13 October 2012 - 03:50 PM
Am facut pentru parinti taitei cu varza. Mult cimbru, mult piper, o leaca de oregano
Placinta cu dovleac.
S-a sculat si 1/2-a mea - Conexiunea, deh - si a pus la bataie o budinca de conopida. Tot parintilor.
Am plecat la cumparaturi ca s-a luminat de ziua.
Nevasta nu a stat degeaba si a facut o ciorbita de porc cu legume. M-a lasat s-o dreg si a plecat la un parastas cu Buni.
Bucataria libera:
Am preparat o "conserva" din macrou mai mediteraneana. "Anshoale" topite in ulei de masline, sos de rosii, vin, masline, capere, o frunza de laur - nu m-am culcat pe ea - masline zdrobite cu fundul paharului si dezosate. Bineinteles - macroi.
Se intoarece 'Mneaei si face chiftele "ce zici is bune? " "Da". Cu gura plina.
Pana la urma pleaca la o finuta.
Bucataria libera. Again si din nou.
Tocmai am scos din tigaie niste turte de malai picante.
Va doresc un weekend rascolitor !
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 13 October 2012 - 08:07 PM
Eu am declarat we de relache!
Postat 13 October 2012 - 08:23 PM
Postat 14 October 2012 - 12:49 AM
copt vinete si ardei pentru salate , si poate si un pic de zacusca ...
facut ardei umpluti si chiftele la cuptor ( un amestec arabo-italo-moa....caci pusei si parmezan si un pic de scortisoara si chimion...plus uzualele....usturoi, menta uscata , alea alea....)
maine mai fac o ciorba cu verisoare ....si gataaaaaaaaaaaaaaaa.( sper)
Postat 16 October 2012 - 02:15 PM
pulpe de pui in bere
tarhon in borcan - mi-a trimis tata ultima jumuleala de anul acesta.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 16 October 2012 - 03:17 PM
Stiu ca nu e marocan, dar suna mai bine decat " reconditionarea pastramei lasate in urma!"
Edit maine fac si eu bors de loboda, versiunea fara colesterol.
Postat 16 October 2012 - 05:27 PM
Conopida gratin
Postat 21 October 2012 - 08:55 AM
Update:
Mai tineti minte budincile Cornawll ale Annei Foster?
Eu da!
Mi-am pregatit aluatul pentru maine.
Postat 21 October 2012 - 07:19 PM
supa de rosii
champignoane cu smantana
chiftele dintr-o caserola de-un kil de mici
tochitura - de fapt o prajeala din pulpa de porcule
o caserola mare de dovlecei, telina, vanata, ciuperci, toate sotate c-un damf de usturoi praf
salata de pui- piept de pui grilat, salata verde, gogosar, ciuperci crude, nuci, cubulete de paine neagra prajita, sos de maioneza+smantana slaba
iahnie de fasole alba si rosie cu Plescoi
vinete cu maioneza
placinta cu mere
gata!
Postat 03 November 2012 - 02:59 PM
De data acesta pentru cei vii, nu pentru pomenire.
Parintilor le-am gatit o ciorba din oase de pucel (si un pic de carnita) dreasa cu smantana si galbenus si aromata cu tarhon in otet.
+ o placinta cu ceapa
Pentru noi am tras in wok legume cu ghimbir, chili, usturoi, sos de soya, sos de peste, zahar de palmier si lime.
Proteina a fost reprezentata de inele de calamar pane. Recunosc: semipreparat congelat.
Postat 04 November 2012 - 08:13 PM
ciorba ca a Shefului - gasii oasele la oferta irezistibila - da' fara smantana ca si-asa e prea consistenta
23 de ardei umpluti - am adaugat aici smantana
tocana de ceapa cu pipote si inimi
gratar de porc cu ciuperci/telina/conopida sote
clatite din alac si gem monti
placinta cu mere
placinta cu branza sarata
Postat 05 November 2012 - 10:52 AM
Postat 05 November 2012 - 11:00 AM
am sechele de la sacutzu' de 10kile de anu' trecut, c-a facut numai gargarite si mi-am jurat in barba ca mai bine cumpar gata fiarta de la K decat sa vad mergatoarele pe la mine prin balcon. aia rosie chiar a fost la promotie, 1.69cutia. mai am vreo 3.
acu vad c-am uitat sa zic si de tava de pulpe la cuptor, deh, familie grea!
Postat 05 November 2012 - 12:53 PM
Dar am avut bunavointa sa incerc, nu mi-a iesit!Si decat sa stau dupa fundul a doua oale mai bine lipsa!
M-am imprietenit cu lintea, pana faci un dus este fiarta!
Postat 20 November 2012 - 10:03 AM
zerda, la 05 November 2012 - 12:53 PM, a spus:
asa-i, am incercat-o si eu. dar sambata am facut tot de la conserva, gata fiarta, cu 2 ossobucci. pardon!
ieri am prestat o cioba de fasole rosie cu jambon dezosat. omu' zice ca-i perfecta, o nu mananc asa ceva.
Postat 20 November 2012 - 02:18 PM
moatza, la 20 November 2012 - 10:03 AM, a spus:
Atunci ... soarbe-o !
Postat 21 November 2012 - 09:21 AM
With a twist.
Postat 09 December 2012 - 09:57 AM
W Mamadeus Paparotti, la 21 November 2012 - 09:21 AM, a spus:
With a twist.
Am comis-o din nou la cererea Mamaroattei si am incercat si un truc nou invatat de la Horia Varlan.
Apoi m-am jucat cu fructe de mare - congelate + uscate - si niste orez Jasmine. A iesit un fusion cu arome asiatice.
Si imi reinoiesc declaratia.
Fish sauce (Nam Pla) smells like God's feet!
Postat 09 December 2012 - 06:31 PM
2 portii de crinckels
2 portii de fursecuri cu nuci
bomboane raffaelo
prajitura cu visine
tort cu blatul de cocos al lui Any, crema de vanilie cu stafide si ganache cu visine bete
umplutura ptr niste foietaje - ficat picant cu ciuperci
pulpa de porc cu sos rosu cu ciuperci si ardei copti
pulpa de porc, somn si pulpe de pui la gratar
mamaliga cu ghebe cu usturoi
racitura de porc
salate de boeuf, vinete cu maioneza si icre
supa de pui cu galuste
alune prajite
gata!
am avut musafiri si ieri si azi la pranz, si urmeaza si-o masa la birou la om . marti is iar pe baricade.