Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 31 October 2011 - 12:53 PM
habar nu am ce e ganache-ul asta, poate ma dumiresc, cand prind oleak de timp sa caut, ca si io-s ciocolatoasa. Multumesc pt detalii.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 31 October 2011 - 01:02 PM
Daniella, la 31 October 2011 - 12:53 PM, a spus:
haidi bre! ganache e o crema obtinuta din topirea ciocolatei in smantana dulce, la bain-marie. de obicei proportiile sunt egale, dar connaisseurii

Postat 31 October 2011 - 01:03 PM
moatza, la 31 October 2011 - 01:02 PM, a spus:

ahah! faina combinatiunea!

dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem ?

Postat 31 October 2011 - 01:05 PM
Daniella, la 31 October 2011 - 01:03 PM, a spus:

dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem?

Daaaaaaaaaa! Am intrebat-o aseara pe mama si ea zice ca bunica-mea paterna facea mancare de gutui cu carne!
In pls, io tin minte ca bunica materna (de asta data) facea mancarica de prune uscate. Nu mai stiu exact ce si cum, tre' sa-ntreb prin famelie. Da' facea mancarica de asta si se halea cu maliguta calda. Yumii....

Postat 31 October 2011 - 01:15 PM
Foxyy, la 31 October 2011 - 01:05 PM, a spus:

dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem?

Daaaaaaaaaa! Am intrebat-o aseara pe mama si ea zice ca bunica-mea paterna facea mancare de gutui cu carne!
In pls, io tin minte ca bunica materna (de asta data) facea mancarica de prune uscate. Nu mai stiu exact ce si cum, tre' sa-ntreb prin famelie. Da' facea mancarica de asta si se halea cu maliguta calda. Yumii....

cum zice Fox, si-ale mele faceau. deci fructele nu le foloseau pe post de fineturi, sos si alte alea. erau ingrediente de baza. numa' ca eu pe vremea aia eram prea mofturoasa ca sa gust asa ceva.
si-mi mai amintesc ca de cate ori facea peste la cuptor, punea si mere in tava, la garnitura.
Postat 31 October 2011 - 01:31 PM

Eu am cunoscut-o doar pe cea paterna pana la 5 ani, singura mancare pe care mi-o amintesc de la ea era supa clara de gaina, cu taietei de casa ...mmm ce buna!
Si mama face mancare de guturi, dar reteta invatata, ca adulta, la oras. Altceva nu am pomenit in casa combinatii cu fructe si nici prin alte parti, doar in cehia am mancat si am reprodus si eu apoi acasa: felia de piersica, felia de friptura, 1 frunza de salvie proaspata (Sau alt condiment de genul), felia de sunca si un capac de rosie, la final o felie de mozzarella peste. F buna. Cehii aveau si o mancare traditionala cu mult sos, care nu era deloc estetica, nu mai stiu cum se chema, dar era ceva gen gravy cu fructe.
Ontopic: Eu azi nu am gatit nik.

Postat 31 October 2011 - 01:45 PM

dar zi tu, la Moldova se fac fripturi cu sos de fructe + gem ?

BUNA eu fac,(mai putin acum) dar faceam friptura de porc impanata cu fructe acide ..;deci kiwii;gutui ,mere granny smith etc
In Be mincam fructe rosii (,na ca am uitat cum le zice) cu caprioara
Cred ca localnicii or sa ma ajute

Postat 31 October 2011 - 01:57 PM

Postat 31 October 2011 - 01:58 PM
carmaw, la 31 October 2011 - 01:45 PM, a spus:
da, eu am folosit niste kiwi ca sa fezandez un fazan, cica-l aduce in parametri mancabili enzimele din fruct. nu prea s-a cunoscut, era prea atlet.
cred ca ne luam vreun facaletz, prea am deturnat scopul topicului.

Postat 31 October 2011 - 04:38 PM
... o gramada de arahide pe jos

Am exersat saltatul in tigaie.
Cred ca am prins miscarea dupa 5 minute.
Aveam egoism pe bucatarii de la televizor
Dar pana m-am prins si sa exersez deasupra mesei ...
Si am spart alune de padure. Cu astea am fost mai inspirat. Le-am spart in mojarul de granit cu pistilul.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 31 October 2011 - 06:38 PM
Foxyy, la 31 October 2011 - 12:34 PM, a spus:
moatza, la 31 October 2011 - 12:26 PM, a spus:

Nu pui faina si-l lasi mai mult la cuptor. Sau, pui mai putina apa.
sau parte din gutuia facuta o blenduiesti si o amesteci cu sosul. Ar trebui sa-l ingroase.
Postat 01 November 2011 - 11:58 AM
deci, azi m.am trezit la 6, ce zic m-am trezit, ca nu am avut somn deloc azi noapte, deci nani ioc! boon
dimineata inainte sa plec la serviciu am facut:
- o pulpita de pui de la tara pt picea la cuptor intr-o ulcica mica de pamant, cu oleaca de vin, sos de soia si ulei maslinos
- dovleac cu putina miere si scortisoara pe care i l-am dat amestecat cu branzica de vaci la MD
- cele 5 smochine cu gorgonzola (am apucat sa iau aseara, cam sarat e drept) si prosciuto crudo +balsamico si maslinos (Reteta Mayei, deliciu

Postat 01 November 2011 - 12:39 PM
Daniella, la 01 November 2011 - 11:58 AM, a spus:
- o pulpita de pui de la tara pt picea la cuptor intr-o ulcica mica de pamant, cu oleaca de vin, sos de soia si ulei maslinos
- dovleac cu putina miere si scortisoara pe care i l-am dat amestecat cu branzica de vaci la MD
- cele 5 smochine cu gorgonzola (am apucat sa iau aseara, cam sarat e drept) si prosciuto crudo +balsamico si maslinos (Reteta Mayei, deliciu

si ptr tine nimic! iar o sa te-apuce toate poftele pe la 4 dupa-amiaza.

Postat 01 November 2011 - 01:07 PM
moatza, la 01 November 2011 - 12:39 PM, a spus:
Daniella, la 01 November 2011 - 11:58 AM, a spus:

si ptr tine nimic! iar o sa te-apuce toate poftele pe la 4 dupa-amiaza.

ba dimi am servit 3 smochine din cele 5 preparate mai sus, iar mai incolo pe la pranzu'al mare am supa de sfecla rosie cu linte verde

ai facut gutuia?
Postat 06 November 2011 - 03:52 PM
Solo - o salata de legume fierte, castraveti murati si sunca. Credeati ca voi scrie de beouf?

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 06 November 2011 - 04:09 PM
Si daca tot stateau sa expire 2 cutii de quark in frigider , am facut si un cheesecake , la rece , cu blat de biscuiti si deasupra cu dulceata de afine .
Postat 06 November 2011 - 11:19 PM
- bors de legume (cartofi, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, un pic de varza, sfecla rosie);
- friptura de vitel cu sos de piper verde;
- pulpe de pui (dezosate si despielitate) cu rondele de ceapa si rosii, facute la cuptor, servite cu cartofi glazurati cu mustar si niste cartofi hasselback, iar drept salata am facut una de varza alba;
- salata de icre (de stiuca) cu ceapa (normal!);
- tort de portocale;
- o prajitura cu foi (cu miere cu albine) si umpluta cu magiun si crema de gris(!);
- chec;
- cornulete umplute cu rahat si magiun;
- limonada (indulcita cu miere cu albine);
- si neste saratele;
- si-o pita de secara si faina alba, la masinuta.
Postat 07 November 2011 - 11:14 AM
io ceva mai slabut, ca sambata am fost la pomeni iar maine ma duc la sfinti.
Postat 07 November 2011 - 12:59 PM
- mancarica de gutui dupa reteta Carmellei, cu pui bio
- un pilaf albanez cu supa de miel
- friptura de miel la cuptor cu sos de vin rosu
- friptura de porc cu ceapa, cartofi natur
- cotlet de porc in sos de rosii la cuptor