Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#601
Postat 08 November 2011 - 11:18 AM
Numai bune pentru vinetele picante cu sos asiatic.
Mai am o comanda de paste cu caracatita. Se va onora, ca nu ia mult timp.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#602
Postat 08 November 2011 - 01:23 PM
#603
Postat 08 November 2011 - 03:39 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 01:23 PM, a spus:
Si A me scoate ceapa, dar n-o ţâpă. O pune pe o farfurioara si o halesc eu cand trec prin bucatarie.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#604
Postat 08 November 2011 - 04:11 PM
#605
Postat 08 November 2011 - 04:17 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:11 PM, a spus:
ce gust are?
Pe vremuri, aruncam si io ceapa fiarta. Da', de ceva timp, n-o mai pun intreaga la fiert - o toc. Asa ca.... de voie de nevoie, se haleste tot! Nici eu nu suportam ideea / mirosul, dar acum aluneca zeama pe gat la vale. Nu mi se pare ca are vreun gust deosebit, e usor dulceaga, dar atat. Incearca sa bagi o foaie in gura, tinandu-te de nas. Inchide si ochii, eventual.
#606
Postat 08 November 2011 - 04:21 PM
Toata mancarea pentru 2 zile? Brava, ai muncit ceva.
#607
Postat 08 November 2011 - 04:31 PM
any_annette, la 08 November 2011 - 04:21 PM, a spus:
Toata mancarea pentru 2 zile? Brava, ai muncit ceva.
Mersi! A fost pentru trei zile de fapt. iar friptura de porc cu ceapa prajita a fost facuta special pentru domnul caruia nu i-a priit mancarica de gutui , altfel nu ma mai deranjam. cotletele in sos de rosii le-am facut duminica seara pentru luni seara (aseara).
#608
Postat 08 November 2011 - 04:32 PM
Foxyy, la 08 November 2011 - 04:17 PM, a spus:
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:11 PM, a spus:
ce gust are?
Pe vremuri, aruncam si io ceapa fiarta. Da', de ceva timp, n-o mai pun intreaga la fiert - o toc. Asa ca.... de voie de nevoie, se haleste tot! Nici eu nu suportam ideea / mirosul, dar acum aluneca zeama pe gat la vale. Nu mi se pare ca are vreun gust deosebit, e usor dulceaga, dar atat. Incearca sa bagi o foaie in gura, tinandu-te de nas. Inchide si ochii, eventual.
Ah, cum sa fac eu treaba asta cand la mine fiecare minutel e pretios si greu de gasit?
Si nu mai am nici rabdare sa toc ceapa... cand eram eu tinerica atata rabdare aveam de tocam ceap bob de orez, acuma... ca la rate . Mersi de idee!
#609
Postat 08 November 2011 - 04:36 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:32 PM, a spus:
Foxyy, la 08 November 2011 - 04:17 PM, a spus:
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:11 PM, a spus:
ce gust are?
Pe vremuri, aruncam si io ceapa fiarta. Da', de ceva timp, n-o mai pun intreaga la fiert - o toc. Asa ca.... de voie de nevoie, se haleste tot! Nici eu nu suportam ideea / mirosul, dar acum aluneca zeama pe gat la vale. Nu mi se pare ca are vreun gust deosebit, e usor dulceaga, dar atat. Incearca sa bagi o foaie in gura, tinandu-te de nas. Inchide si ochii, eventual.
Ah, cum sa fac eu treaba asta cand la mine fiecare minutel e pretios si greu de gasit?
Si nu mai am nici rabdare sa toc ceapa... cand eram eu tinerica atata rabdare aveam de tocam ceap bob de orez, acuma... ca la rate . Mersi de idee!
Atunci, ca sa scurtezi si mai si timpul, azvarle-o intreaga in oala, iar cand e fiarta, o scoti pe-o farfurie si-o flecuiesti. Apoi o azvarli in oala si gata! In 30 de secunde e gata afacerea!
#610
Postat 08 November 2011 - 04:52 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:11 PM, a spus:
ce gust are?
cum vine asta? nu ai mancat ceapa fiarta pana acu' ? parca esti tati! =))LOL si cu soacra-mea! si ea era pe cale sa arunce toate legumele fierte in supa aseara, ca a zis ca ea si fiu-su nu mananaca asa ceva, asa ca cine sa manance legume fierte. in ultimul moment le.am salvat si am pus-o sa faca azi un castron mic de salatica bouef pt tati.
Maria, nu ma asteptam din partea ta! nu ca as fi dezamagita, sa nu intelegi asta, ci doar uimita! inseamna ca eu sunt aia defecta care mananca toate legumele?
tu care mananci usutori crud, ceapa cruda nu mananci? E la fel de buna si fiarta, mai ales fiarta in zeama de carne, are si gust de carne, doar ca nu mai e iute, e dulce si e moale ca o leguma fiarta.
Incepe prin a fierbe o ceapa, un morcov, un cartofior, o telina, o albitura, un mar si un usturoi la abur. Gusta-le pe fiecare in parte. Asa o sa vezi.
mie imi plac toate legumele fierte. Cand eram mica imi placeau mai mult crude, dar acu'parca's cam tari pentru dinti, le prefer fierte la abur.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#611
Postat 08 November 2011 - 04:54 PM
#612
Postat 08 November 2011 - 04:58 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:54 PM, a spus:
si cruda? dar fiarta nu mai are mirosul acela, ca si cea cruda si nici iuteala si nici nu mai e asa crontanicioasa, consistenta. Da, inteleg, ca si eu am anumite probl cu mirosurile unor mancaruri, dar daca stiu ca ceva e sanatos ma prefac ca nu bag de seama (broccoli, conopida, fructe de mare/peste si altele n u neaparat sanatoase, gen oaie/miel) si psihologic ma gandesc doar cat de bine face si ce bun e preparatul respectiv. Dar nah, fiecare cu nasul lui ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#613
Postat 08 November 2011 - 05:05 PM
Ceapa cruda imi place la nebunie, mananc si goala, doar cu sare cateodata, sau cu slanina, cu fasole, fara probleme. Mirosul de cepa fiarta ma face sa vars.
#614
Postat 08 November 2011 - 05:06 PM
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:54 PM, a spus:
Nu-i neaparat. Doar daca ti se face rau dupa ce-o mananci ai putea lua in calcul varianta asta. Dar doar daca o mirosi si ti se cam apleaca, cred ca-i vorba de ceva psihologic. E drept ca n-arata prea estetic o ceapa fiarta, de asta ziceam sa inchizi ochii si s-o gusti. Capata gustul fierturii (carne, alte legume...) si e usor dulceaga). Incearca sa o rontai, dar sa fii relaxata, ca altfel normal ca-ti vine s-o scuipi.
#615
Postat 08 November 2011 - 05:15 PM
Foxyy, la 08 November 2011 - 05:06 PM, a spus:
MariaSan, la 08 November 2011 - 04:54 PM, a spus:
Nu-i neaparat. Doar daca ti se face rau dupa ce-o mananci ai putea lua in calcul varianta asta. Dar doar daca o mirosi si ti se cam apleaca, cred ca-i vorba de ceva psihologic. E drept ca n-arata prea estetic o ceapa fiarta, de asta ziceam sa inchizi ochii si s-o gusti. Capata gustul fierturii (carne, alte legume...) si e usor dulceaga). Incearca sa o rontai, dar sa fii relaxata, ca altfel normal ca-ti vine s-o scuipi.
da de ce trebe sa o mananc daca nu imi place?
#616
Postat 08 November 2011 - 05:52 PM
ca sa fim on topic, eu azi dimi inainte sa plec la munci am facut:
o bucata de dovleac copt natur, fara nik, sa vad ce-i fac diseara
mere coapte
si o supa crema de gulie cu un copanel fiert in ea
salata mea pt serviciu
toate pt picea si nu cereti poze, ca numai aia n-am vreme dimi sa fac ...destul ca azi mi.am pozat caserola la serviciu, ma duc sa o pun la o salata
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#617
Postat 13 November 2011 - 04:31 PM
Deocamdată , avem supă de păstăi , şniţele de porc şi pui, o tăcăniţă de ficăţei cu piure de cartofi şi gogoşari muraţi.Pe mâine iahnie de fasole cu boabe din acelea mari, cu ceapă trasă în tigaie cu puţin oţet balsamic şi varză murată.
Desert am avut clătite cu brânză, dar nu mai avem...
#618
Postat 13 November 2011 - 05:17 PM
Am facut o salata de cartofi (fierti in coaja ieri) cu ceapa alba, alba si dulce nu galbena, ardei rosu, imbalsamata cu o vinegretta scuturata in borcan din ulei de masline, otet balsamic, o lingurita de mustar, sare, piper si rozmarin macinat. Am presarat-o din belsug cu fructe de chimen saltate in tigaie incinsa +30 de secunde si zdrobite in mojar doar pe jumatate.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#619
Postat 13 November 2011 - 06:35 PM
koral, la 13 November 2011 - 04:31 PM, a spus:
maine, 14 nov e spalacania. postul incepe de pe 15, asa mi-a zis mama.
eu am prestat asa:
-supa cu galusti -carnea a fost cam slaba, asa ca albitura si ceapa le-am dat la blender, le-am strecurat/pasat si le-am adaugat in zeama, ptr consistenta. doar morcovul l-am lasat bucati mari
-47 sarmale cu varza, mirobolante
-varza calita cu carnati de plescoi
-crap la tava, cu legume
-piure de conopida cu cascaval afumat
-placinta cu mere
-placinta cu branza dulce, stafide si visine - c-asa se face de lasata secului
cam slabut dupa standardele mele
iar omu' a facut pulpe si muschi de porc la gratar
#620
Postat 13 November 2011 - 06:51 PM
eu azi doar:
mazare cu pulpa de curcanule
tortelloni al forno (cu sos alb, mozzarella si prosciuto)
pt noi 2 feluri de mancare sunt exagerat de mult (mancam doar fel unic)
maine dimi trag repede o supa crema de gulii pt picea (cu zeama de pui de tara, carnita pe care i-o pasez si io pun si pe aceea in supa)
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!