
Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#661
Postat 08 January 2012 - 08:45 PM

#663
Postat 09 January 2012 - 03:42 PM
Azi s-a transformat in Frijoles negros con "Oaxaca" mole coloradito

Mole-ul nu a fost 100% traditional din lipsa ingredientelor autentice, dar am avut cacao neagra, o multitudine

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#664
Postat 09 January 2012 - 07:03 PM
moatza, la 08 January 2012 - 06:56 PM, a spus:
ai in boxa


ma intereseaza insa si unde ai pus chiftelele si snitelele, neaparat lasa-le si p-alea diseara pe pervaz

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#665
Postat 09 January 2012 - 08:48 PM
Daniella, la 09 January 2012 - 07:03 PM, a spus:

in portbagajul lu' fi-miu, iar momentan -dac-or mai fi- sunt mai aproape de tine, printr-un frigider din caminele din Tei.
da' boxa mea te-asteapta!

#666
Postat 12 January 2012 - 12:18 PM
Plecat-am noua !

Din Vaslui, bre!

Am gatit curcanul pe la extremitati:
Supa din gaturi de curcan
Ciulama de tartite de curcan cu ciuperci, smantana, (g)usturoi
Prima data cand cumpar derriere de curcan.
L-am gasit excelent.

Are carne foarte multa, os pentru gust, grasime fina.
Voi recidiva.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#667
Postat 12 January 2012 - 02:03 PM
W Mamadeus Paparotti, la 12 January 2012 - 12:18 PM, a spus:
L-am gasit excelent.

Are carne foarte multa, os pentru gust, grasime fina.
Voi recidiva.
eu le-am ocolit mereu ptr ca mi se par prea grase. oare chiar au si carne?
o cunostinta de-a nostra cumpara tartite de pui si le manca drept jumari, cu tot cu os.
#668
Postat 12 January 2012 - 04:42 PM
moatza, la 12 January 2012 - 02:03 PM, a spus:
M-am mirat si eu cat de multa carne au. A fost si grasime, dar la sotat am pus doar o idee de unt, apoi au venit ele cu contributia proprie.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#669
Postat 15 January 2012 - 05:43 PM

Ieri seară am reuşit să mă dau jos din pat şi să fac sarmale, caşcaval pane, şniţele, piure de cartofi cu ficat de pui şi salată de sfeclă rasă după metoda la microunde Moatza combinată cu metoda Geany de ras. Mulţam , fetele, a ieşit grozavă!


Poze nu făcurăm , că am fost la ski la Cavnic, a venit şi la noi iarna, acu" am ateritaz în casă, vă pun imediat tri poze din balcon...
Editez: pozele la han , că aici nu se încadrează...

Eu am mâncat 1 covrig.

#670
Postat 15 January 2012 - 09:43 PM
#672
Postat 17 January 2012 - 12:27 PM
A mers repede si chiar daca meniul nu e unitar, facem o pauza pana imi dospeste aluatul.
Intentionez o pizza alla marinara si daca ramane si de-o foccacia, nu-i bai.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#673
Postat 20 January 2012 - 10:55 AM
Acum sa vedem ce mai scrie la cele gazete...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#674
Postat 21 January 2012 - 09:40 AM
Felii subtiri de cartofi fierti aseara stratificati cu telemea proapata, felii de oua fierte, oua batute cu smantana.
Nota personala:
piper verde macinat in mojar cu doua lamele de fleur du macis si un sfert de lingurita de rozmarin uscat.
Deasupra parmezan ras amestecat cu pesmet presarat in ultimele 10 minute de stat la cuptor.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#675
Postat 21 January 2012 - 01:47 PM
W Mamadeus Paparotti, la 21 January 2012 - 09:40 AM, a spus:
Felii subtiri de cartofi fierti aseara stratificati cu telemea proapata, felii de oua fierte, oua batute cu smantana.
Asa-mi place si mie .Cartofii Franztuzi ii faceam cand eram la liceu si dupa pentru prietenele mele.Erau inebunite, de parca cine stie ce delicatesa faceam.

#676
Postat 21 January 2012 - 04:20 PM
Eataly, la 21 January 2012 - 01:47 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 21 January 2012 - 09:40 AM, a spus:
Felii subtiri de cartofi fierti aseara stratificati cu telemea proapata, felii de oua fierte, oua batute cu smantana.
Asa-mi place si mie .Cartofii Franztuzi ii faceam cand eram la liceu si dupa pentru prietenele mele.Erau inebunite, de parca cine stie ce delicatesa faceam.

Iar mie continua sa-mi placa la nebunie... am un an jumate de cand nu mai mannc asa ceva...
Cartofi pai le fac la fete in fiecare duminica si nu am nici-o pofta. Da' frantujii astia m-au facut sa salivez.
Gata, am zis... mai trec pe aici peste un alt an, daca vreau sa dorm linistita noaptea.
Va salut! Ne mai vedem la anul!
#677
Postat 25 January 2012 - 05:00 PM
Am facut supa crema de ciuperci pe o baza de hribi uscati si urechiuse dehidratate. Deasupra am taiat 4 pelurotus ramase in frigider, asa sa fie de eticheta.
O mancare

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#678
Postat 26 January 2012 - 01:00 PM
W Mamadeus Paparotti, la 21 January 2012 - 09:40 AM, a spus:
Felii subtiri de cartofi fierti aseara stratificati cu telemea proapata, felii de oua fierte, oua batute cu smantana.
Nota personala:
piper verde macinat in mojar cu doua lamele de fleur du macis si un sfert de lingurita de rozmarin uscat.
Deasupra parmezan ras amestecat cu pesmet presarat in ultimele 10 minute de stat la cuptor.
Atunci pentru parinti, acum pentru copilul pe care au avut placerea sa-l faca

La sugestia "Conexiunii"

Cartofii adica.
Cu chifetelute prajite de socrella. (M-a sunat Mamaroatta si mi-a impus

Ei se acresc cu castraverzi, eu cu kimchi.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#679
Postat 28 January 2012 - 11:17 PM

Am facut ieri cartofi gratinati la cuptor cu salata.
Azi o supa cu galusti in care am pus la final un catel de usturoi pisat. A aromat-o cat trebuie, numai buna.
#680
Postat 29 January 2012 - 05:46 PM
Kiva, la 28 January 2012 - 11:17 PM, a spus:
si eu o supa cu galuste, pui cu orez imprastiat, limba cu masline si salata de boeuf, da' cu piept de pui. Tb sa presteze omul gratar, dar a avut az' noapte o tura asa de grea, c-a dormit azi aproape toata ziua. Koralino, ce doreste caprioara ca dedicatiune?
