Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#1081 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 June 2013 - 09:49 AM

Ieri am avut la masa pe cei mai dragi prieteni ai nostri. Ne leaga o prietenie de 36 de ani.

Am traversat culinar cateva oceeane si i-am servit cu:
- un guacamole alaturi de carnat chorizo si tortilla din faina de grau
- o supa miso cu alge wakame si urechi de lemn + fasiute de morcov, ardei rosu, varza napa, ghimbir, ceapa verde
- un biryani cu orez basmatic, mazare verde - versiunea premium cu sofran =))
- Pulpe de pui in bere neagra "Danutz" =)) si sos de soya. Sosului i-am dat un pic de corpolenta cu fulgi de drojdie inactivi si onctuozitate si lustru cu un picut de unt la final

Conexiunea a pus de doua placinte delicioase de fructe in aceeasi tava. O jumatate a acoperit-o cu cirese si cealata cu rabarbar. Deasupra bezeaua.

Nu ne-am grabit cu infulecatul si am avut bucuria sa ... aprecieze fiecare fel de cel putin doua ori fiecare. Yes ! =))

Azi am in oala cukta un rasol frumos de vitel si un os cu maduva.

Salata e deja gata. In ea se imprientesc "putin de" =)) de varza frageda tocata fideluta, castraverzi , rosii, ceapa verde, un ardei verde, cimbru proaspat si busuioc. Dresing din untdelemn de masline grecesc din butoi - nu pot spune al cui ca nu-mi da altadata ;) - si otet "capsunar: de anul trecut invatat aici pe forum.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1082 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 June 2013 - 12:47 PM

Am cumparat azi primele vinete. (cam scumpute inca)
Le-am copt pentru o salata. Am tocat ceapa maruntel si am oparit-o in sita cateva secunde si ... am deraiat. U-uuu! :D
Mi-au picat ochiii pe un avocado gigantic ce se cocea in punga de hartie alaturi de o banana si nam renuntat la maioneza.
Am folosit avocado-ul. Si suc de lamaie.
Cum ziceam: cam scumput, dar a iesit premium :wacko:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1083 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 July 2013 - 10:53 AM

Ca vara:
In ultimele zile - pastravi(de la Albota)aburiti in tigaia doubletta pe aburii parterului de legume; tarta de zucchini, ratatoiulle, salate de vinete (si ieri si azi); Arde-i :floare: copti, salata de fasole verde cu usturoi, mamaligi, pulpe de pui grilate, palcinte cu rabarbar, salate, salate, salate...

Acum am in oala zama pentru parinti. Una afumata cu cartofi.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1084 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 July 2013 - 02:39 PM

Saptamana trecuta a fost a hribilor - Sarut manatarca :rolleyes:
Aceasta a urechiuselor.
Am pus de-o ciulama de urechiuse (galbiori, chanterelles)

Parintii mi-au cerut ghiveci. Unul care sa poata fi mancat eventual si seara, rece, neincalzit. Sa fie mie dupa cuvantul vostru!
Am sotat usturoi si o frunza de dafin - in untdelemn. Afara cu el!(usturoiul aurit) Ardei kapia si verzi + un varf din cel iute , cepe la greu, morcovi, radacina de telina, vinete, zucchini, rosii despielitate si taiate cubulete.
Pe masa mai aveam la dispozitie fasole verde, conopida, cartofi. Dar nu le-am folosit caci am dorit ca tocana mea de legume sa bata mai inspre zacusca.
In oala am avut drept bouquet garni frunza de telina, patrunjel si cimbru. Toate verzi si aromate. Boabe de piper negru, intregi si oleaca de piper verde macinat la fata locului.
Am stins focul si am zdrobit usturoi de cela fraged si tanar.
Si mai trebuia ceva.
Legumaraia a fiert aproape in sucurile proprii, poate un pahar de apa sa fi pus ca le-am lasat la unduit la foc dulce doua ore +. Deci a fost destul de scazuta.
Dar am vrut ca sosul sa fie mai corpolent. Cartofi nu pusesem, si nu aveam nici un chef de faina sau amidon azi.
Am rezolvat cu mixerul stick!
L-am scufundat in oala de trei ori cam pe o sesime din suprafata preparatului, apoi am amestecat cu lingura si am obtinut exact ceea ce mi-am dorit.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1085 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 July 2013 - 11:05 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 11 July 2013 - 02:39 PM, a spus:

Saptamana trecuta a fost a hribilor - Sarut manatarca :)
Aceasta a urechiuselor.
Am pus de-o ciulama de urechiuse (galbiori, chanterelles)

Parintii mi-au cerut ghiveci. Unul care sa poata fi mancat eventual si seara, rece, neincalzit. Sa fie mie dupa cuvantul vostru!
Am sotat usturoi si o frunza de dafin - in untdelemn. Afara cu el!(usturoiul aurit) Ardei kapia si verzi + un varf din cel iute , cepe la greu, morcovi, radacina de telina, vinete, zucchini, rosii despielitate si taiate cubulete.
Pe masa mai aveam la dispozitie fasole verde, conopida, cartofi. Dar nu le-am folosit caci am dorit ca tocana mea de legume sa bata mai inspre zacusca.
In oala am avut drept bouquet garni frunza de telina, patrunjel si cimbru. Toate verzi si aromate. Boabe de piper negru, intregi si oleaca de piper verde macinat la fata locului.
Am stins focul si am zdrobit usturoi de cela fraged si tanar.
Si mai trebuia ceva.
Legumaraia a fiert aproape in sucurile proprii, poate un pahar de apa sa fi pus ca le-am lasat la unduit la foc dulce doua ore +. Deci a fost destul de scazuta.
Dar am vrut ca sosul sa fie mai corpolent. Cartofi nu pusesem, si nu aveam nici un chef de faina sau amidon azi.
Am rezolvat cu mixerul stick!
L-am scufundat in oala de trei ori cam pe o sesime din suprafata preparatului, apoi am amestecat cu lingura si am obtinut exact ceea ce mi-am dorit.



bun ce-ai facut matale, colo-sa, preiau ideea pentru ... vacanta, cand o sa "ma coc" la plaja pe malul marii nu inaintea aragazului :D

grazie, maestre
fiica dacilor

#1086 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 October 2013 - 03:23 PM

Fara poze:spagheti cu sos de rosii pt printesa si cu sunca si sos gen beschamel pt restul
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1087 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 June 2016 - 04:33 PM

Făcui și io 20 de sarmale! Nici dacă aș fi calculat nu-mi ieșea așa bine cu carnea!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1088 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 June 2016 - 05:58 PM

Pe caldura asta eu am scos o cutie de supa din congelator si i-am facut niste galuste cat se fierbeau niste spaghete alla chitara proaspete ca erau la reducere la mega, cu niste ciuperci si usturoi si smantana si gata, am gatit excesiv bine ca nu era nimeni cand am aprins aragazul!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1089 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 June 2016 - 08:11 PM

curajoaso!

noi traim din incalziri la mo acasa, iar la birou eu salata de cruditati, cu avocado si putina branza, fructe, omu' baga meniu' zonei la o terasa din apropiere.
ora 21 si, 33C, ce frumos! :floare:

#1090 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2016 - 10:58 AM

Azi, restul spaghetelor cu rosii, ardei, castraveti si branza! Pam-pam, nu merge decat MO!
Daca ma nerfez fac si oua la MO dupa procedeul Cerrei!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1091 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2016 - 12:15 PM

Sunteti grozave la gatit.. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1092 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2016 - 12:19 PM

Peter, pana si pisicile fug din bucatarie cand pornesc aragazul!! Sambata trecuta cand am facut friptura de pulpa de porc la cuptor, s-o mancam in cursul saptamanii si rece, era sa-mi iau bataie, desi am tinut usa de la bucatarie inchisa, cica " sa-si ia omul apa din frigider, trebuie sa faca sauna! :floare: "! Si nu erau 36 de grade!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1093 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2016 - 12:24 PM

Orice asi scrie acum, o sa ma intelegeti gresit... :floare: :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1094 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2016 - 12:51 PM

Pai de gatit poti gati cand sunt 25 de grade noaptea, dar cand incalzesti mancarea??? N-ai citit ca si eu am facut galuste pentru supa?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1095 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 June 2016 - 01:10 PM

Vezi postareazerda, la 23 June 2016 - 12:51 PM, a spus:

Pai de gatit poti gati cand sunt 25 de grade noaptea, dar cand incalzesti mancarea??? N-ai citit ca si eu am facut galuste pentru supa?


:floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1096 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 June 2016 - 04:15 PM

Azi drumuri, asa ca salata de andive la pranz si salata verde seara, ca, la cat am umblat, nici nu intra proteina in corpul meu lesinat de sete si toropit de soare!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1097 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 July 2016 - 05:51 PM

Vezi postareaPeter, la 03 July 2016 - 11:20 AM, a spus:

PS. Stiu ca faceti de mancare, dar nu aratati. =))


n-arat ca n-am poze, da' facui asa:
-supa de rosii
-gratareli: crap ce-ajunse saramura, macrou ca-mi place mie, carnati de Plescoi si 2 pui fara piept, felii de cartofi noi coapte tot pe gratar si persilade =)) , adica cu sticku' maruntii la un loc usturoi nou cu patrunjel fraged, uev, sare, lamaie.
-salate de sezon plus avocado si branza de capra
-mamaligi, urda si smantana, plus ochiuri de gasca. Aveam si de rata, da' n-am vrut sa-ti fac concurenta.
-salata de vinete cu maioneza si cremoso, jumi-juma, da' fara sa spun si fara sa recunoasca vreunu'
-3kg de ardei copti, portocalii.



la Buzau e-o piata de-ti vine sa te muti acolo, asa-i de frumoasa si bogata, cu de toate si ieftine!

#1098 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 03 July 2016 - 06:03 PM

Vezi postareamoatza, la 03 July 2016 - 05:51 PM, a spus:





n-arat ca n-am poze, da' facui asa:
-supa de rosii
-gratareli: crap ce-ajunse saramura, macrou ca-mi place mie, carnati de Plescoi si 2 pui fara piept, felii de cartofi noi coapte tot pe gratar si persilade =)) , adica cu sticku' maruntii la un loc usturoi nou cu patrunjel fraged, uev, sare, lamaie.
-salate de sezon plus avocado si branza de capra
-mamaligi, urda si smantana, plus ochiuri de gasca. Aveam si de rata, da' n-am vrut sa-ti fac concurenta.
-salata de vinete cu maioneza si cremoso, jumi-juma, da' fara sa spun si fara sa recunoasca vreunu'
-3kg de ardei copti, portocalii.



la Buzau e-o piata de-ti vine sa te muti acolo, asa-i de frumoasa si bogata, cu de toate si ieftine!


Dar nu de la rata salbatica "domesticita" =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1099 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 July 2016 - 06:05 PM

Vezi postareaPeter, la 03 July 2016 - 06:03 PM, a spus:

Dar nu la rata salbatica "domesticita" =))

Peter


drept sa zic, n=am cunoscut-o personal, dar da, inclin sa cred ca tragea a cucoana de curte, nu de pe malul garlei. :D

#1100 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2016 - 10:01 PM

Se face o saptamana de cand gatesc si dau mancarea altora. Azi ciorba de fasole verde. Maine salata de vinete cu ardei copti.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi