Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 10 July 2016 - 11:29 AM
Azi paste cu sos de carne ragu(forma pastelor cochilii ca prind mai bine sosul,practic se umplu ) ,pe seara frunzareli,branza cu rosii,ardei castraveti,pateu destia
Postat 14 July 2016 - 09:23 PM
Azi fara poze ca nu am avut timp,ciorbita de legume,am pus si dovlecel si am acrit cu corcoduse pe care mi le-a adus Ale',servita cu smantana ardei iuti si paine neagra,si cartofi rantaliti sau taranesti ca aici http://artaculinara....e-de-postgeany/,sunt undeva mai in josul paginii,mi-au iesit fix ca in poza aia ,am pus deasupra si putina fleica afumata taiata cuburele si cateva rondele de carnaciori subtiri semiafumati ca asta am avut,le-am parpalit putin si pe alea,servit cu castraveciori murati si pepenas murat rece de la frigider,hunilor le-a placut f. mult meniul de azi!
Postat 15 July 2016 - 09:11 AM
si eu tot rapidulescu, ca suntem pe picior de duca: 3 pastravi prajiti, cu sos de patrunjel, lamaie si usturoi, plus omleta cu branza de capra.
am facut rost de-o galetusa cu branza de capra in saramura, asa de buna si cremoasa, sunt f incantata!
am facut rost de-o galetusa cu branza de capra in saramura, asa de buna si cremoasa, sunt f incantata!
Postat 15 July 2016 - 11:19 AM
la noi parca un pic mai racorica azi,bate si vantul,o maxima de 27 de grade ar zice meteoblue,asa ca pun sa crosetez la o musaca,ca asa fu cererea,vreau sa-i pun si strat de felii de vinete prajite
Postat 26 July 2016 - 07:53 AM
Zilele trecute am facut ciorba de perisoare, iar aseara supa de pui cu taitei si o mancarica de praz. Fara poze, ca era tarziu si mi-era si lene, recunosc.
Postat 26 July 2016 - 08:16 AM
Am ubliat sa zic de mancarica de dovlecel - primul recoltat din gradina. Tot fara poze. Avea 800 g intreg si 600 g decojit si desamburit. Nu fu multa mancare, da' macar fu gustoasa!!
Postat 26 July 2016 - 10:18 AM
mancare de vinete (gen zacusca), saorma cudetoate din pieptul ramas al unui pui rotisat cumparat si porumb fiert.
Postat 28 July 2016 - 03:35 PM
moatza, la 26 July 2016 - 10:18 AM, a spus:
mancare de vinete (gen zacusca), saorma cudetoate din pieptul ramas al unui pui rotisat cumparat si porumb fiert.
Le faci tu sau le cumperi? Eu le mai cumpar...
Dar azi le-am facut eu(macar ceva asemanator -> Chapati indian)fara poze, ca aici nu se pun(norocul meu, ca nu am facut poze)
Camera deja este pregatita ptr. "Wilder Kaiser"
Dintr-un kil de faina(chapati/ata), adica ptr. mine si Kinderi(Brigitte nu le are cu astea)am facut chapati si i-am uns cu Ghee...->
....am facut indian:
aloo matar
chicken balti
cholay
Nu stiu daca le traduc bine, sper sa fie bine, mancarea este buna de tot.
Am facut strudel cu branza si stafide, cu mere....
Mai fac un tort(dim. 26 cm) rusesc de mere si alea, alea...
Am facut tortul aseara si toata casa a fost impresionata. Asa ca repet ca si asa am mere(productie proprie) care trebuie folosite.
De abia asptept sa vina duminica dimineata ora 7:00 ca suntem in drum spre Kufstein!
Imi pare tare rau ca azi dimineata am scapat o stiuca de vreo 90 de cm...
Pupaciuni,
Peter
Salutari din Bavaria
Postat 28 July 2016 - 06:37 PM
Postat 29 July 2016 - 07:53 AM
Adriana, la 28 July 2016 - 06:37 PM, a spus:
Un triplu s-a infipt in mincioc si nu mai puteam sa-l bag sub stiuca.
Pina una alta stiuca s-a desprins de celalalt triplu si s-a dus...
Altfel, ieri aveam o zi superba si de vis.
Peter
Salutari din Bavaria