Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#41
Postat 01 May 2010 - 08:36 PM
#42
Postat 02 May 2010 - 04:56 AM
julix_2007, la 01 May 2010 - 08:31 PM, a spus:
...
Chiar ca am muncit....
Curata escrocherie!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#43
Postat 02 May 2010 - 08:55 AM
P.s. nu-i asa de cald cum parea de la mine de la geam,am iesit si-i racorica si bate vantu' ...da sa vedem pana dupamiaza cum se mai face ...
#44
Postat 02 May 2010 - 09:17 AM
O luna a fost destul, ca ne invatam rau.
Am facut beefteck tartar
O rulada de biscuiti cu nuca de cocos.
Ambele preparate sunt la frigider.
(cat pe-aci sa fac si lichiorul de cocos, dar il las pentru sfarsitul lunii cand am musafiri)
Promit sa trag si borsul la sticle dar mai pe sara.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#45
Postat 02 May 2010 - 09:22 AM
Eu am fost intrebata la racitura de cocos(h),si am ramas masca,fiindca, chiar nu ma gandisem ...
#46
Postat 03 May 2010 - 11:27 AM
- mamaliga in paturi - tre formaggi
- carnati din borcan
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#47
Postat 03 May 2010 - 12:01 PM
eu, un pic de brie cu niste pasta de prune langa ea si cateva boabe de struguri negri, iar acum ma delectez cu un pa'rut de chianti
daca mi s-o face foame am ingrediente pt o caesar salat
#48
Postat 03 May 2010 - 03:42 PM
Dupa îndelungi cugetari,am inventat pe loc o reteta de piept de pui în sos de vin aromat cu salvie.Gîndit,facut,executat.
Între timp, ma întrebam ce sa fac pe lînga.
Pentru ca tot ma zapacesc fetele astea cu mazarea lor proaspata si eu nu am,am scos din congelator,am dezghetat-o rapid în apa calda,si am sotat-o rapid în unt cu putina sare si piper,un strop de zahar,3-4 linguri de apa si ceva marar.În 5 minute a fost gata,mazarea fiind foarte tînara.Ok,si asta era facut.Mie mi-ar fi ajuns si asa,dar Denise vrea sigur si un pireu mic la toate astea.Asa ca am mai curatat si vreo cîtiva cartofiori,si am facut si un piure.
Chiar am reusit sa le pastrez calde pe toate,pîna au intrat ai mei pe usa
A fost taaare lecker,si ne-a picat bine!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#49
Postat 03 May 2010 - 04:24 PM
Maya, la 03 May 2010 - 03:42 PM, a spus:
Dupa îndelungi cugetari,am inventat pe loc o reteta de ...
Maya, U R my ... man
Sunt zile in care ma calca sa incerc o reteta sau tehnica noua vazuta/citita aici sau aiurea. Pun la punct logistica, strabat orasul in lung si-n scurt sa procur ingredientele, mai consult net-ul, etc.
Si apoi sunt multe, multe zile in care las partiturile deoparte si improvizez in functie de ce gasesc prin camara/frigider.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#50
Postat 05 May 2010 - 07:41 AM
#51
Postat 05 May 2010 - 10:04 AM
ciocanele bbq si ca garnitura paste cu sos alb
azi, ciorba ramasa de ieri si fetele snitele de piu
#52
Postat 05 May 2010 - 11:16 AM
Tot aseara am facut si o supa de ciuperci care se voia crema, dar n-am mai avut timp de ea, o cremuiesc deseara
#53
Postat 05 May 2010 - 03:04 PM
Iar azi la pranz am repetat smecheria de ieri si am in plan sa fac o tava de cartofi glazurati cu mustar (by Narnia). Inca nu m-am decis la altceva, ramane de vazut... Si parca ma bate gandul si la ceva dulce... ma mai gandesc eu...
#54
Postat 05 May 2010 - 07:51 PM
Atat. Ca altceva am mai avut de ieri.
#55
Postat 05 May 2010 - 08:17 PM
Pentru felul doi am azvarlit in tigaia-lespede niste aripi de piu-piu, le-am prajit la foc mic alaturi de cativa porcoviori si peste care am presarat ceva vin alb. Totul facut la foc mic. A iesit o minunatie! Morcovii au fost moi si parfumati, iar carnea frageda si.... putina!
#56
Postat 06 May 2010 - 11:33 AM
- am terminat supa crema de ciuperci adaugand sare, smantana, maghiran, usturoi si cuscus si am blenduit cand a fost timpul - fuarte bun
- am facut mult-asteptata mea tocanitza de proc cu multe rosii in bulion, la care am asortat un piure de cartofi si o salata (care nu s-a asortat )
#57
Postat 06 May 2010 - 11:37 AM
Nu am avut de facut decat mamaliguta.
Apoi am spalat de condimente pastrama de vita - cu vin - am pus-o la uscat si m-am apucat de o traznaie noua, daca tot am avut timp.
Am pus la dospit o paine cu ceapa, aluat cu bors si untdelemn de masline.
Acum ma duc s-o pun in "ţest".
O coc pe aragaz, la foc mic intr-o tigaie cu capac dry cooker ca acesta:
Am incercat si saptamana trecuta si am fost multumit de rezultat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#58
Postat 06 May 2010 - 11:52 AM
#59
Postat 06 May 2010 - 12:18 PM
cornulete: cu nutella si cu branza philly si pudrate cu parmezan
#60
Postat 06 May 2010 - 01:34 PM
Pisoi, la 06 May 2010 - 11:52 AM, a spus:
Ca orice obiect pe care l-am achizitionat de la teleshop nu e chiar pe masura reclamei (si a pretului )
Am cumparat-o acum mai multi ani si o folosesc doar de cateva ori pe an, mai ales vara cand din cauza caniculei sigilez cuptorul.
O folosec la foc mediu spre mic.
Pai, face cam ce se vede in imagine (legume, peste, carne, de ce nu? fructe), cu ulei putin sau de loc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare