Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#121 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 May 2010 - 10:07 PM

Eu azi: am fost la cumparaturi la Carrefour ( e la vreo 65 km ), am ajuns acasa si am facut cate ceva prin bucatarie. Nu mare lucru: capsuni cu smantana si mamaliguta si placinta cu dovleac (foi de placinta de la Carrefour si dovleac din congelator), apoi am curatat trandafirul pentru dulceata, ca a inceput sa infloreasca. Mama a facut ciorba de vitel, tocanita de vitel si friptura de purcel.

#122 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 May 2010 - 10:10 AM

- Am facut o zupa de gaina de la tara (pastrata pentru intoarcerea acasa a fetitei ratacitoare :-* )
- Am pus la marinat niste aripioare de puiu.
- Am faramantat oarece branza (stiu, Sfanta Duminica, dar azi i-a venit sorocul) si am insamantat-o cu o cultura de mugeagi obtinuta de pe Gorgonzola.
- Am in plan vinete asistice in sos picant

- Am umplut cinci ardei si un dovlecel cu orez, ceapa, ciuperci, morcov, stafide si nuci prajite - se lasa postul de San'Petru

- Si am mestecat si in otetul de orez ce imi fermenteaza cu mare succes in bucatarie. Experimentul reusit 100% :((
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#123 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 May 2010 - 12:35 PM

Azi am facut doar un "cishcish" =)) , garnitura la tocanita de vitel - din ciclul "alaturari culinare in regim de urgenta" =)) =))

#124 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 May 2010 - 02:57 PM

I-am facut Printesei. la cerere, o mamaliga
- Pripita?
- Nem! Suntem in Ardealul chezaro-craiesc, dara. La mamaligi nu ne pripim.

O mamaliga neaosha din malai integral macinat la piatra, acompaniata frantuzeste de Julia's Child :occasion14: "gorgeously decadent Creamed Mushrooms"

Si un icetea cu lime si sweet rishi matcha. Am vrut sa-i rad in el si un pic de zahar de palmier, caci am cumparat azi o "caramida" din acelea si doream sa-l incerc, insa l-a preferat fara.

Am primit un compliment indirect, care mi-a mers la inima :
- Te rog nu-l lasa pe Giunior sa manance chiar toate ciupercile si mai da-mi te rog, si deseara.
- Oricand doresti tu Principessa, oricand :blob8:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#125 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 June 2010 - 05:04 PM

Eheeeeeei, cineva (nu dau nume :D ) nu-şi mai încape în piele de fericire... :D Bun venit acasă, Principessa :D
De-acu bucătăria lui Shefu lucrează-n foc continuu, parcă şi vizualizez :D
Da las că şi la mine vine sotzu săptămâna viitoare,până atunci mă mai relaxez şi io... :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#126 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 June 2010 - 05:30 PM

Completez acum , că mă luă şi pe mine emoţia Şefului( cică se numeşte empatie :D )şi uitai să menţionez muncile din bucătăria-mi:
- ieri după-masă am făcut 100 de brioşe, azi dimineaţă la 5 m-am trezit şi le-am decorat(preadolescentul are acum serată şi asta a fost comanda)- impresii şi note nu am încă, acum este în plină desfăşurare evenimentul.
- azi am pus la prins din nou 2l de lapte(că cel de zilele trecute l-am folosit pe tot la brioşe :D )
- am luat şi o bucată de telemea de oaie şi acum mă apuc de brânză marinată.
- pe diseară fac o maioneză pe care o torn peste nişte vinete .
În rest, cum am mai spus, relache :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#127 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 June 2010 - 01:13 PM

Azi e la Buna-sa. I facem si ei parte saraca. E tot de-a noastra. Acolo se hraneste cu cartofi prajiti cu ochiuri pe spanac.

Eu am facut rechin la cuptor in lapte aromat, cu cartofori noi-nouti, untdelemn de masline, lamaie murata, piper verde si cimbrisor salbatic de tot :floare:. La sfarsit am ridicat folia de aluminu, am scos pestele si cartofii, peste sosul din tigaie am pus vreo 10 capere o jumatate de canita de smantana dulce si am bagat mixerul stick in sosuleanu'. Am pus deoparte o portie pentru diseara cum mi s-a anume indicat de catre fiica ratacitoare pe care am avut placerea sa o facem :floare:

Apoi m-am ocupat de branzeturile mele mucegaite.S-au multiplicat si s-au diversificat si soiurile
Am tras otetul de orez la sticle si am pus altul la fermentat. Bun si pentru sushi insa vreau sa-l folosesc de acum inainte si la murarea algelor rehidratate.

De poze nu am inca timp. Poate peste o saptamana dupa ce pleaca =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#128 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 02 June 2010 - 05:15 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 02 June 2010 - 01:13 PM, a spus:


Poate peste o saptamana dupa ce pleaca :(



Doamne ce urasc plecarile ! :( :( :(

#129 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 June 2010 - 10:03 AM

Deci, acum am scapat... Doamne, ce bine ma simt... Am facut totul cu mare placere si dragoste, dar sunt rupta de oboseala...
Asa ca sa incep, in doua zile am facut:
- aluatul Palermo al Adrianei, din care a rezultat cornulete cu wurstel si cu nutella
- spirale cu mozzarella by Eataly
- salata de vinete
- pipote cu maioneza
- tramezzini cu prosciutto cotto&philadephia
- oua umplute
- editez, ca uitai, chec sarat cu branza feta... nu mai tin minte de la cine am reteta... cer scuze, revin cu numele mai tarziu...
- saratele
- prajitura valurile dunarii by Eataly
- tort mousse cu 3 feluri de ciocolata (pt cea mare)
- tort pralinat, mai mult o combinatie... blatul de la tort Krantz (Laura_lala) si crema de praliné de la dulcele Paris Brest (nane)... (pt cea mica)

Si gata ca nu mai puteam... toate astea pt 30 de persoane.
A, mai fost si gratar la greu, dar asta a fost pregatit si facut de soata din dotare... inclusiv cu micii facuti de el... micii merita intodeauna o mentiune speciala, ca buni mai sunt (au fost)...

Lasand la o parte nebunia din ultimele zile, luni dimineata am facut niste ardei umpluti.
Sorina

#130 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 June 2010 - 10:17 AM

Vezi postareavrabiuta, la 02 June 2010 - 05:15 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 02 June 2010 - 01:13 PM, a spus:


Poate peste o saptamana dupa ce pleaca :D



Doamne ce urasc plecarile ! :happy4: :D :P


Tell me about it!
Pleaca peste 3 ore.
:happy4:

Pentru azi i pregatesc (la cerere)cartofi noi. I-am ales bob cu bob :D mari cat cireasa si i-am curatat deja. I aburesc si apoi i perpelesc prin unt.
Rondele de somon la gratar cu lamaie, marar si untdelemn de masline.
O crema de branza cu verdeturi.
Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms

Dorayaki cu Irish Cream (un fel de nutella superscumpa)
si un lichior crema de ciocolata cu menta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#131 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 June 2010 - 06:36 PM

dac-am umblat harhageaua, am pacatuit azi dupa-amiaz' si-am facut supa cu galuste, racitura si salata boeuf :) , toate din gaina adevarata. :) omu' s-a canonit c-un lighean de porc + pui, la gratar.

#132 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 June 2010 - 12:27 PM

Mai avem zupa de g-ina , cu g-luste facuta de fomeie ieri, asa ca eu m-am concentrat asupra unei cuptoreli din felii de vinete grillate aromatizate cu apa de flori de ... usturoi :notworthy: (doi catei zdrobiti cu sare si botezati cu apa si vin alb fifty-sixty)felite de ceafa afumata de porc, branza de capra, fasole verde tip spaghetti din borcan, iar vinete, iar branza, trei oua batute cu smantana. Am uitat sa intercalez printre straturi frunze de rucola asa ca m sa o asez in farfurie.

Pana s-a copt, am infestat cu culturi de mucegai albastru penicillium glaucum de data asta din productia proprie o noua daraba de branza de capra care se va transforma in urmatoarele sapatamani in noua generatie de Gorgonzola - Blue Moon Cheese.

Am dat de trei ori cu lingura prin borcanul in care-mi fermenteaza transa #2 de otet de orez si am spalat castroanele si ustensilele folosite.
Fertig!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#133 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 June 2010 - 10:19 PM

Slabut azi:
- la pranz un pireut rapid, ca eram in intarziere
- la cina: omleta cu ton, reteta julix (luata in partea alalalta) cu o salata uriasa.
Sorina

#134 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 June 2010 - 11:35 AM

Azi ne-a iertat canicula asa ca am pus o plita peste ochiul mare al aragazului si am trecut la copt:
Ardei
Zuchini
Scrijele (felii subtiri de crumpeni)
La cuptor am pus niste coaste de porc afumate.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#135 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 June 2010 - 11:41 AM

La ce le zici scrijele, tata le zicea la feliile subtiri de cartofi prajite pe plita.

Azi dimineata am facut pastai cu cozile verzi de la ceapa, morcovi sotati si piept de pui la gratar, iar pentru prinzul meu salata, pentru Marco si Stefano fac paste cu pesto-ul facut zilele trecute.

#136 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 14 June 2010 - 12:06 PM

risotto cu dovleac copt
lovely legs se numesc la mine, sant copane de pui fara osul lung, le-am facut cu honey si bbq in punga la cuptor

muffins cu iaurt si piersici ca desert pt cine o vrea desert

#137 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 June 2010 - 04:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 June 2010 - 11:41 AM, a spus:

La ce le zici scrijele, tata le zicea la feliile subtiri de cartofi prajite pe plita.

Taman, la alea! Le-am prajit pe tabla (ceva mai groscioara - 2.5 mm) pe care am copt ardeii si zuchinii.

Si da, le-am invatat pe aici pe forumuri. Mai sti? Poate de chiar de la tine. :occasion14:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#138 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 June 2010 - 10:37 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 June 2010 - 04:00 PM, a spus:

Si da, le-am invatat pe aici pe forumuri. Mai sti? Poate de chiar de la tine. :love3:

Atunci nu pot decit sa ma bucur :love7:

#139 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 June 2010 - 12:01 PM

Un chelteu de ardei copti. Iar si din nou :)
Zama de carttofi cu costite de porc afumate.

Ardei copti umpluti cu pasta de ricotta si ton. Am sa consemnez si reteta
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#140 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 June 2010 - 03:59 PM

ieri, ca azi - cand?
varza noua cu piept de porc proaspat, un somn de 2kg cu legume, la cuptor, pastai-fideluta, fierte cu sare, crocante, pe post de sticks-uri ptr mine.

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi