Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#181
Postat 10 July 2010 - 11:54 PM
Locul trei...e si ala un loc,nu?
De baut am avut mai multe,dar la sutele de grade de afara,nu a mers decît bere rece(Weissbier),cola,apa si cafele.
De mîncare am avut:
Cotlet de porc si salata de cartofi:
Antricot de vita cu ardei kapia rosii si galbeni/verzui copti în reductie de balsamic:
Somon salbatic(nu pre aratos,ca era deja scos de pe schelet ,dar buuuuun rau! )cu dovlecei grilati,
într-un balsam din ulei de masline cu felii de usturoi si frunze e busuioc:
Spirale de bacon pe bat,piept de pui si salata de rosii si castraveti :
Si desert facut de ieri:
Terina de piersici pe sos de zmeura(de data asta fara a fi trecut prin sita)
Salata de cartofi,ardeii si desertul i-am pregatit cu o zi nainte.
Bineînteles ca nu a lipsit mujdeiul de usturoi!!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#182
Postat 11 July 2010 - 09:55 AM
Ehe Maya, era sa o de in bara Paulica .N-am vazut meciul,da l-am auzit pe al meu comentand si enervanduse de mama focului.
Cat de tips, iote ca Fox stia sa le faca pe plita.Eu cand am venit aici a intrebat prietene mai vechi cum fac vinetele si mi-au spus ca in cuptor si asa le-am facut si eu multi ani.Dar acu vreo saptamana o prietena mi-a zis ca ea le face pe plita, sicner mie mi-a fost frica pe plita sa nu se intample ceva.Pe aia vechie nici n-as fi incercat numai cand ma gadesc sa incep sa curat striurile, vai viata mea.
Dar asa pe ceran mere super rapidescu.Asa ca tipsul meu nu-i noi, ca se pare stiati de el deja
#183
Postat 11 July 2010 - 12:59 PM
#184
Postat 11 July 2010 - 01:44 PM
supa-crema de broccoli
somn si pui la gratar (by omu')
#185
Postat 15 July 2010 - 03:21 PM
Am tras la sticle borsul de legume si am pus unul nou.
Am spalat cu vin pastrama de vita crud-uscata si am intors Gorgonzola in containerul din frigider.
Am copt pe grill cativa porumbi
Am facut o salata ca la grecotei cu rosii, castraverzi, ceapa, andei gras, masline, busuioc, cimbru, untdelemn de masline si branza de capra.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#187
Postat 16 July 2010 - 12:47 PM
yoyo, la 16 July 2010 - 11:19 AM, a spus:
Ei, na grill!
Eu nu am "afara"
Cuptorul il sigilez in timpul caldurilor
Prin urmare:
Tigaie-grill de teflon + Cuptor cu microunde. In ordine inversa.
==> Caldura minima in bucatarie
Pun porumbul intr-un vas termorezistent cu capac impreuna cu 50-100 ml de apa, la cuptorul cu micro~. Cam 4-5 minute pentru fiecare stiulete (mare)pe puterea maxima. Adica: 3 stiuleti = 12-15 minute.
Apoi il coc in tigaia-gratar de sa se rumeneasca. Pe flacara de la aragaz. Il sarez si pun pe el o aschie de unt.
Azi am facut supa crema de mere si scarita afumata, condimentatata (de ce nu condimen-mama ? )cu scortisoara, o pastaie de cardamon si trei cuisoare.
Cu crutoane.
Si iar porumb.
Si tot ca mai sus.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#189
Postat 16 July 2010 - 02:54 PM
M-am rasfatat eu azi cu un castronoi de agrise uriase,dulci,bune si zemoase...dar acu înghit în sec!
Am facut azi paste cu vinete si rosii,am pus castraveti la murat cu pita neagra...muratura de vara!
Deabia astept sa se mureze.La cît îi de cald,cred ca nu dureaza mult!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#190
Postat 16 July 2010 - 03:13 PM
Maya, la 16 July 2010 - 02:54 PM, a spus:
Iar noi, avem egoism pe tine !
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#192
Postat 16 July 2010 - 07:05 PM
W Mamadeus Paparotti, la 16 July 2010 - 03:13 PM, a spus:
Nu avea,ca îti dau o mushca!
Stella,de as fi mi aproape oleaca,nu mai îti ramînea tie pastai,si nici mamaliga
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#194
Postat 16 July 2010 - 07:23 PM
#195
Postat 16 July 2010 - 09:16 PM
superba poza. sa-ti fie de bine.
julix refacere dintoasa rapida.
#196
Postat 18 July 2010 - 01:03 PM
stella, la 16 July 2010 - 09:16 PM, a spus:
julix refacere dintoasa rapida.
Multam. Sper si eu, ca arat ca o gogoasa furioasa. Am patru implanturi metalice si un implant de os la nivelul maxilarului. Azi e a treia zi dupa operatie si mi-a aparut o vanataie frumoasa in jurul ochilor si ceva urme pe falca stanga, de zici ca sunt victima violentei domestice. Nu ma doare absolut nimic, doar ca ma jeneaza. Am mai trecut prin asa ceva, am patru implanturi metalice si pe mandibula, dar atunci nu mi s-a umflat absolut deloc.
#197
Postat 18 July 2010 - 01:15 PM
Pentru diseara am pregatit un gris cu lapte, pe care l-am lasat sa se raceasca sa pot face salata de icre. (eu fac cu gris, ca sa nu le mananc cu paine)
#198
Postat 19 July 2010 - 09:22 AM
Eu nu am "afara"
Cuptorul il sigilez in timpul caldurilor
Prin urmare:
Tigaie-grill de teflon + Cuptor cu microunde. In ordine inversa.
==> Caldura minima in bucatarie
Pun porumbul intr-un vas termorezistent cu capac impreuna cu 50-100 ml de apa, la cuptorul cu micro~. Cam 4-5 minute pentru fiecare stiulete (mare)pe puterea maxima. Adica: 3 stiuleti = 12-15 minute.
Apoi il coc in tigaia-gratar de sa se rumeneasca. Pe flacara de la aragaz. Il sarez si pun pe el o aschie de unt.
[/quote]
Shefule musai sa incerc, baiu e ca la una persoana de io sper sa vanda porumbarii 2 porumbi )nu de alta dar cand cumpar de ex ardei 2 buc se uita la mine ca si la tablouri ca na cumpar "prea multi", ba mai mult la unii nu le merge cantarul la 100-200 grame produs .Oricum stoc nu fac numai de dragu de a umple cutia frigiderului.Astfel fie ce o fi da ma poate bate ca io tot 2 stiuleti iau .
Ma gandeam la tine vineri cand trebaluiam o lasagnia... cum spui tu ca inchizi cupcioru nu de alta dar la ce caldura era la mine in cutia de cribite atunci imi venea si pielea de pe mine sa o dau impreuna cu facatoru de caldura .
La ce minunatii pregatiti pe acilea io cum sa nu fac bunatatiuri
#199
Postat 19 July 2010 - 10:00 PM
Asa ca la repezeala azi :ciulama din inimioare de pui cu mamaliguta si o portie de ardei copti .
Plus pepene si nectarine la greu.Am o lene de ma doare, de la canicula mi se trage
#200
Postat 19 July 2010 - 10:33 PM