Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#321 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2011 - 12:13 PM

eu la maraton (Geany Imagine postata)

ieri:
- pentru pranz: spaghetti cu somon si smantana (astea le-a facut sotul)
- o tocanita de ciuperci
- un blat de tort
- o tava de "pizza alba": blat de pizza, ciuperci (tocanita de mai sus) + bucatele de branza, desupra ou batut cu smantana si cascaval ras
- o portie de "minipizze" rosii, cu pasta de peste (ton din coserva + pasta de rosii + busuioc + cimbru)
- un ganache de ciocolata de lapte (devine mouse)
- un soi de "banana curd" (inlocuit untul cu lapte + amidon) si asta devine mouse pentru tort

azi urmeaza asa:
- pentru pranz: tocanita de ciuperci (de ieri) cu mamaliga
- terminat mouse-urile (batut frisca, topit gelatina, amestecat cu cremele de ieri)
- asamblat tortul
- inca o tura de "minipizze" rosii
- pus glazura Adrianei (oglinda) pe tort

#322 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 January 2011 - 10:50 AM

Ieri a fost C-Day - Catering. Am gatit pentru 3 familii (noi si cele doua seturi de parinti)

Am facut o caldare de bors de spanac cu creste de slanina jumerite si patratele de paparada

126 (dar cine sata le numere :P ) de polpette al sugo
http://artaculinara....allo-zafferano/
Chifteleute fierte in sos.
De data acesta cu carne tocata de curcan. Evitand prajirea in ulei si carnea grasa au iesit double-light, dar au ramas double-yumy.
Pe cele pentru "export" le-am modeleat cam de-o dimensiune cu maslina altoita. Cand am ajuns la ale noastre m-am grabit si le-am lasat mai marisoare.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#323 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 February 2011 - 12:26 PM

Shefa a facut aseara varza murata, cu spinare afumata, fierte in moare la cuptor

Eu am facut o supa din gaturi de curcan in care am pus pe langa leguma si verdeata traditionala si un pic de curry - scriu asta mai mic sa nu citeasca stiu eu cine :D
Taieteii au fost de casa, de la tara.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#324 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2011 - 02:08 PM

Eu aseara am facut pulpe dezosate la cuptor, cu sare, piper si praf tandoori deasupra, apoi rulade din carne de porc taiata foarte fin umplute cu ceapa, pesmet si bulion si fierte inabusit in tigaie, o alta sarja de gnocchi alla romana si piure de cartofi.

Azi am de gind sa fac o lasagna cu cirnat, praz si scamorza afumata pentru duminica, apoi puiul indian al lui izuk, apoi conopida in 3 culori a Mayei, un lemon curd in Thermomix si tre sa fac ceva dulce pentru micul dejun.

#325 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 February 2011 - 07:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2011 - 02:08 PM, a spus:

Eu aseara am facut pulpe dezosate la cuptor, cu sare, piper si praf tandoori deasupra, apoi rulade din carne de porc taiata foarte fin umplute cu ceapa, pesmet si bulion si fierte inabusit in tigaie, o alta sarja de gnocchi alla romana si piure de cartofi.

Azi am de gind sa fac o lasagna cu cirnat, praz si scamorza afumata pentru duminica, apoi puiul indian al lui izuk, apoi conopida in 3 culori a Mayei, un lemon curd in Thermomix si tre sa fac ceva dulce pentru micul dejun.


Da' ai ceva de lucru ... :)

Eu am terminat de finisat si o poţiune din boane de fasole.
La cerere.
Iar si din nou. :)
Miroase demential de la afumatura, ierburi (tarhon murat) si mirosenii © (enibahar, chimen, piper, frunza de dafin - trase uscat in tigaia fara ulei si chisate apoi in mojar)
Maine in zori o leg cu "fundă-roşie-i-puneam" si duc pachetul parintilor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#326 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 12:10 AM

eu o lasagna clasica
o mazare cu piept de curcan
si o musaca de cartofi invizibili


nu stiu ce sa fac pentru maine, fara carne ca nu am nici strop, dar am o bucata de branza de-o saptamana, trebuie sa o consum
cred ca o sa fac macaroane cu branza la cuptor si cartofi frantuzesti si probabil o salata cu rosii cherry si branzeturi si mezeluri sosite din Italia.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#327 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2011 - 12:33 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 February 2011 - 07:10 PM, a spus:

Da' ai ceva de lucru ... :occasion14:

Pai cind isi da omul singur de lucru =))
am facut 2 tavi de lasagna dintre care una aproape e terminata
puiul indian
brie cu rosii uscate la cuptor
fasole verde fiarta
colacul pentru micul dejun

restul miine :huh:

#328 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 12:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 05 February 2011 - 12:33 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 February 2011 - 07:10 PM, a spus:

Da' ai ceva de lucru ... :occasion14:

Pai cind isi da omul singur de lucru =))
am facut 2 tavi de lasagna dintre care una aproape e terminata
puiul indian
brie cu rosii uscate la cuptor
fasole verde fiarta
colacul pentru micul dejun

restul miine :huh:


Adriana,
cum e brie cu rosii uscate la cuptor?
ce cantitati folosesti tu la un bechamel pt o tava de lasagna si cat il tii pe foc?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#329 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 February 2011 - 09:43 AM

Branza brie la cuptor, reteta La Chef.A.

#330 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 February 2011 - 07:52 PM

pateuri cu cascaval
sarmale de curcan in foi de varza
varza calita cu costita
piept de porc la cuptor - in loc de salamaraie cumparata si niste ciuperci langa
tarta tatin

tb si-o ciorba da' m-am pacalit, credeam ca am niscai oase in congelator, n-aveam!

#331 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 February 2011 - 08:18 PM

mama, ce mi-e pofta de varza...

eu am facut de ieri ciorba de coada de bou si pate chinois cu conopida.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#332 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2011 - 08:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2011 - 12:46 AM, a spus:

Adriana,
cum e brie cu rosii uscate la cuptor?
ce cantitati folosesti tu la un bechamel pt o tava de lasagna si cat il tii pe foc?

pentru brie a raspuns Lili

Beschamel am facut ieri dintr-un litru de lapte dar la sfirsit am mai adaugat cred vreun sfert de litru de lapte pentru ca era prea gros. L-am folosit ca sa fac 2 tavi de lasagna, una are circa 20 pe 30 de cm si cealalta cam 40 pe 20 si ceva. Am folosit ca de obicei foi proaspete (nu tari) pe care nu le fierb inainte.
Eu acum il fac in Thermomix dar de tinut pe foc il tii pina se ingroasa, nu pot sa-ti zic timpi pentru ca depinde si de foc si de cantitate.

#333 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 February 2011 - 01:17 PM

Supa din gaturi de curcan

si la alegere:
fasole frecata cu carnat afumat fript
risotto cu ciuperci(pleurotus) + pastrama de pui afumata
castraverzi murati
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#334 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 February 2011 - 09:42 AM

sambata:

- ficatei de pui cu sos de rosii, capere si masline + smantana servit cu piure de cartofi
- piept de pui cu ananas si sos de smantana cu hrean
- tocanita de ciuperci
- prajitura/cake - reteta de cake economic al Laurei Sava cu mici modificari
- mai pe seara o pizza

#335 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 07 February 2011 - 10:51 AM

eu am un fel de musaca in cuptor acus cu beshamel jos, piure, carne tocata facuta in teflon cu sos de rosii vreo 7 min iar deasupra iar beshamel si bagata la cuptor, vedem ce-o iesi :notworthy:
am copt si o vanata imensa pt o mana de salata
si gata

#336 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 February 2011 - 02:33 PM

Uaoaaaaahhh ....
Scuzati!
Am gatit azi noapte pentru cele doua seturi de parinti/socrii;

Supa de gaturi de curcan (luni am facut doar pentru noi)
Ţuşpaiţ de cartofi
Hummus
Dovleac copt

Pe zi am fost pus sa sparg nuci. Face shefa cozonac.
Si a mai facut ardei umpulti si o zama cu tarhon si oase de porc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#337 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 12 February 2011 - 04:12 PM

Azi, supă de pui cu găluşte( pe spate de pui şi legume- morcovi,păstârnac,gulie, ţelină, pătrunjel, ceapă.
Pilaf de orez cu morcovi , ceapă, pătrunjel verde şi ficat de pui cu sos de vin şi mărar.
Salată boeuf, chifteluţe de pui cu maioneză şi ceapă.
Şi în pregătire sarmale, dar asta după ce vin de la spital( prietena şi colega mea profa de română a născut un băieţel superb- :occasion14: ), şi după ce vin şi de la mami , care m-a rugat să trec să-i fac câteva şniţele de piept de pui.
Mâine dimineaţă am de gând să fac cioco de casă, dacă o să mai am energie.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#338 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 February 2011 - 06:06 PM

Am pus la pastramizat si un muschi de cerb

Au ramas nuci macinate de la cozonac, pe ele scrie scordolea, dar maine ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#339 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2011 - 03:07 PM

Azi dimineata:
- paste cu conopida, smintina si cubulete de salam Victoria pentru prinzul din urmatoarele zile
- tarta sarata fara blat a lui Anny annette
- croque monsieur
- fenel inabusit pentru garnitura

#340 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 February 2011 - 05:01 PM

ciorba de cucos
snitele
mazare cu pipote si inimi
mancare de salata verde, cu smantana si niste branze
scrumbii la gratar
ciuperci cu cartofi, garnitura
pateuri cu nasal
tarta tatin
compot cu mere si scortisoara

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi