Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 05 April 2011 - 09:47 AM
Dumneaei a facut o supa de ardei umpluti, de post.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 06 April 2011 - 11:33 AM
Ton-ton-sa-naltam!
Cu ceapa marinata, porumb, castraverzi murati, icre negre de capelin si mar. Untdelemn + lamaie.
Pentru maine la servici:
"Icre" de urzici - urzici fierte si pasate cu blenderul impreuna cu frunze crude de leurda, mustar, sare, untdelelmn de masline.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 09 April 2011 - 08:57 PM
sarmale din pulpa de porc, cu varza murata
2 stiuci la cuptor, umplute cu leurda si oregano (era in congelator si voiam sa scap de el), pe pat de cartofi si ciuperci, sos alb de usturoi, mamaliga
varza acra calita cu piept de porc
orez cu stevie si pulpele gainii
snitele din piept
fara desert. si nici nu le fac, am zis!
Postat 09 April 2011 - 10:25 PM
moatza, la 23 March 2011 - 08:29 PM, a spus:
Lizura, la 23 March 2011 - 04:17 AM, a spus:
de chiftele intrebi? am reciclat niste dorada facuta la gratar, dar bineinteles ca se poate si cu peste crud/fiert, totul e sa-l dezosezi cu atentie. am pus carnea in robot plus niste praz verde, 2 linguri de mujdei (asa am avut eu, tu poti sa pui un catel - doi de usturoi, marar uscat,2 oua si cca 100gr de paine de secara cam uscata, sare, piper. le-am invartit, s-au amestecat, am portionat chiftele pe care le-am dat prin fulgi de ovaz macinati (poti folosi faina, pesmet) si le-am prajit. au iesit chiar f bune!
A...suna delicios...nu am mincat de icnd eram mica piftele de peste.
Postat 12 April 2011 - 02:54 PM
O salata din legume fierte - tip salata de boeuf - (morcovi, cartofi, telina) porumb (era inceputa conserva) ciuperci (mai ramsesera 3 orfane) castraverzi murati, masline si cscaval vegetal din ulei de masline. Maioneza tot vegana, din pufuleti inmuiati si storsi, mustar si untdelemn.
Postat 20 April 2011 - 10:18 AM
Cu mamaliga.
Supa de chimen.
Postat 20 April 2011 - 10:41 AM
Postat 23 April 2011 - 09:16 AM
Am preparat un sos tip remoulade: Kefir ingrosat prin strecurare, mustar, undelemn de masline, capere, un unic catel de usturoi chisat cu sare, ierburi proaspete: hasmatuchi, tarhon (putin de tot), patrunjel.
Am ... am sters-o urgent din bucatarie, ca o incurcam pe "Inefabila" si riscam o tangenta la chelie cu mana plina de aluat de pasca...
Postat 27 April 2011 - 11:28 AM
Postat 28 April 2011 - 08:20 PM
Postat 30 April 2011 - 04:35 PM
somon si macrou afumat din Irlanda, un pui din cel de a alergat mult intr-o ferma, facut friptana la cuptor
( va pun poza inainte si dupa cuptor )
aveam sparanghel verde, si l-am "gatit" ca leguma la pui, si barabule noi la tigaie.
salata de sfecla si salata verde. ba chiar am facut un semi tortulet, mai degraba un sendvici
din sfecla cu amestec de ricotta&philadelpia , sare, piper marar si nitel fistic.
ca desert un cheesecake NY reteta luata de pe un blog italian , delicioasa, o recomand cu mare caldura ,
http://arabafelicein...cheesecake.html
si o mirifica salata de fructe , facuta de o prietena.
Imagini atasate
Postat 30 April 2011 - 04:36 PM
Imagini atasate
Postat 30 April 2011 - 04:59 PM
sarmale in foi de varza
pilaf cu carne de curcan
salata boeuf... din acelasi curcan
salata de vinete cu maioneza
pesto cu leurda
2 bavareze cu capsuni
Postat 30 April 2011 - 08:18 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 30 April 2011 - 08:19 PM
moatza ca de obicei, cea mai mare gospodinaaaa
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 May 2011 - 10:25 AM
Postat 01 May 2011 - 03:32 PM
am fiert separat "capetele" pe care le-am adaugat dupa mixare la supa.
Imagini atasate
Postat 02 May 2011 - 03:15 PM
Postat 02 May 2011 - 04:20 PM
stella, la 01 May 2011 - 03:32 PM, a spus:
am fiert separat "capetele" pe care le-am adaugat dupa mixare la supa.
Extraordinare
As avea sugestia sa le pui la "Ce am gatit azi" de sa le vaza tot poporul.
Eu aici mai notez cand mi-e lene sa fotografiez, fac o banalitate repetata a mia data, sau nu merita sa stric "pelicula" pe o improvizatie.
Dar nu e de loc cazul cu preparatus-urile tale.