Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#441
Postat 26 May 2011 - 10:37 AM
Si am preparatus si mustar homemade-facut-in-casa.
Va fi bun peste doua zile.
Desi a trecut deja o ora de la gustatul de sare, otet, gura mea inca se simte ... tanara
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#442
Postat 26 May 2011 - 10:44 AM
eu am facut double cooked pork belly a la Gordon Ramsay. dureaza dar rezultatul se anunta demential. el avea si onions and apple veloute dar nu mananca nimeni la mine, asa ca le dau piure (normal si de cartof dulce).
#443
Postat 26 May 2011 - 04:02 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#444
Postat 27 May 2011 - 11:16 AM
Ciorba de varza
Cartofi noi cu rozmarin. Cel din ghiveci - nu cel din-col-ţu-u-u-ul me-e-sii - m-a lasat sa-i tund varfurile.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#446
Postat 28 May 2011 - 05:41 PM
O zama de salata cu creste de slanina afumata jumerite si patratele de papara, dreasa cu galbinuse si smantana - nu ne mai paste pe noi patratele pe abdomeni
Am zis de (g)usturoiul zdrobit si de otet?
Si ce-i daca n-am, doar stiti toti reteta.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#447
Postat 30 May 2011 - 04:49 AM
ma bucura insa picea, bea ceai de frunze de ceapa(adora ceaiul si vad ca nu se stramba de la el, il bea ca pe apa, rece).
#448
Postat 31 May 2011 - 04:07 PM
Maine duc la servici un chec aperitiv. Am tocat masline, sunca, ciuperci, ardei rosu, ceapa verde, cascaval si cas uscat de capra. De restul se ocupa Conexiunea.
Am facut si un sos de rosii cu ulei de masline aromatizat cu doi catei de usturoi si ardei iute rosu uscat si afumat la flacara aragazului, pulpa de rosii, sare, zahar, vin rosu si muuuult oregano si busuioc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#449
Postat 31 May 2011 - 07:18 PM
Angel, la 30 May 2011 - 04:49 AM, a spus:
ma bucura insa picea, bea ceai de frunze de ceapa(adora ceaiul si vad ca nu se stramba de la el, il bea ca pe apa, rece).
eu nu pot sa beau ceaiul de ceapa
#450
Postat 01 June 2011 - 09:48 AM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#452
Postat 01 June 2011 - 10:30 AM
Angel, la 30 May 2011 - 04:49 AM, a spus:
ma bucura insa picea, bea ceai de frunze de ceapa(adora ceaiul si vad ca nu se stramba de la el, il bea ca pe apa, rece).
Ceaiul de frunze de ceapa(alea uscate), ajuta la tuse? Si Manu are o tuse insistenta(toti copii au la gradi).Azi au sebare, canta cu un qvintet instrumental pe scena unui teatru.Sper sa reuseasca sa cante saracutii.
#453
Postat 01 June 2011 - 10:42 AM
Eataly, la 01 June 2011 - 10:30 AM, a spus:
da, da, da!!! eu ii fac la a mea de obicei cu ceapa rosie, dar cred ca e buna si cea alba. pun ceapa intreaga la fiert si o las pana scade destul de mult. il indulcesc cu miere daca nu e ceapa destul de dulce.
ce ne-a mai ajutat noua foarte mult la tuse este sucul de ridiche neagra. scobesti ridichea si in gaura pui zahar/miere/fructoza. eu pun si scortisoara. asta o fac seara, o las peste noapte, si dimineata e gata sucul.
Maia mea le bea pe ambele cu placere. nu am mai cumparat nimic pentru tuse de vre-o 3 ani.
OFF: sa ne pui poze de la serbare
#454
Postat 01 June 2011 - 10:44 AM
am incercat cu siropuri, aparat in camera, vicks, nimic n-a mers
nu mai tuseste deloc. eu l-am facut doar din frunze curate de ceapa fara nimic in el, nu miere sau coji de nuca cum se pune.
incearca, daca ii place ceaiul o sa-l bea, nu are gust sau miros(doar frunzele maro de la ceapa am pus)
am facut o intreaga ceremonie, am baut ceai amandoua din cescute, tacticoase
#455
Postat 01 June 2011 - 10:46 AM
Anul acesta a fost cumplit.Au o tuse saracutii de par o turma de magarusi.
Ceapa cu tot cu frunze uscate?
Ridichie neagra vad daca gasesc la producatorii locali.
#458
Postat 02 June 2011 - 01:35 PM
- ragu (in thermomix)
- sparanghel copt la abur si apoi incalzit in cuptor cu un strop de ulei si parmigiano
- rulada din carne de vita si mazare
- antricot de vitel cu sos roquefort
Azi, pina acu
- sos bechamel (in thermomix)
- lasagna clasica
- tarta cu sparanghel a Riei
#459
Postat 03 June 2011 - 10:46 AM
O salata de cartofi cu scrumbie marinata (homemade), ceapa, masline, capere, "petale" de rosii, untdelemn de masline, patrunjel.
O mancare scazuta de mazare de sezon, proaspat dezghiocata din pastai, morcov de anul asta. Inca fierbe. In asta voi pune smantana si marar.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#460
Postat 03 June 2011 - 10:51 AM
am painea neframantata la dospit sa o pun dimineata in cuptor ca am musafiri iar la cina mai incolo o sa avem fish&chips de la Oscar's ca am avut bucataria acoperita si n-am putut gati, doar ce pleca zugravul