Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
#461
Postat 03 June 2011 - 01:13 PM
#462
Postat 03 June 2011 - 02:25 PM
Patrick968, la 03 June 2011 - 01:13 PM, a spus:
Nu-i nici o problema, nici chiar dupa 41 de zile
Si ieri a fost si Inaltarea, asa ce e in trend.
Bine ai venit !
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#463
Postat 06 June 2011 - 10:39 AM
Miroseniile ?
Lamai uscate (de fapt lime), piper sichuan, piper lung (Piper retrofractum), frunze de curry.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#464
Postat 09 June 2011 - 10:22 AM
O supa asiatica cu legume terestre, alge marine, fructe Marine si ghimbir ... Vasile
Un ghiveci de legume cu carne de porc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#465
Postat 11 June 2011 - 09:29 AM
Ciorba de ied cu leustean si smantana - gata
Drob de ied - gata 1/2
Lichiu - gata o transa
Cozonaci - dospesc in tava
De astea stiu, dar idei i mai vin pe parcurs
Dumea-eu :
i-am facut piata, i-am curatat legumele si frunzisurile
am facut un vailing de coleslaw
am pus la macerat otetul de capsuni pentru salata
agliata cu busuioc din urda de capra
... and the day is young
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#466
Postat 11 June 2011 - 10:18 PM
- am cumparat, spalat si uscat caise, cirese, capsuni, mere, dovlecei, rosii mici si mari, vinete, ardei, salata, morcovi
- la prinz am facut felii din carne de vita panè prajite in tigaie cu putin ulei, salata (din rosii mici, salata, ardei, morcov ras), prosciutto crudo pe grisine si felii de brinza de vaci condimentate cu ulei, erbe de Provence si alt condiment de aici care se numeste saporita, capsuni cu zahar
- la gustare eu si Puffy am mincat cirese jumi juma
- caisele si merele sunt la frigider
- am facut cu putin ulei, putin vin si apa, in ordinea asta, 2 rulade de iepure
- am facut in Thermomix in cana ragu si deasupra la aburi prijolute si dovlecei
- am copt vinetele pentru salata da' o fac miine ca azi nu mai aveam putere
- pentru miine la prinz am facut o lasagna cu rosii si mozzarella
#467
Postat 12 June 2011 - 05:15 PM
- am facut placinte cu branza, clatite cu dulceata de trandafiri (pentru un var care ne-a ajutat la niste treburi prin curte si care vine intr-un suflet cand il chemam pentru ca stie ca-i facem clatite), 4 tarte cu capsuni (2 le-am dat), snitele din carne de vitel, mancare rece de iepure cu masline, ciorba de vitel si ardei umpluti+sarmalute in foi de vita, salata mexicana cu maioneza si 6 oua umplute (fix 12 jumatati). Aseara sa cad lata si alta nu. Abia m-am tarat din baie in pat. Am adormit instantaneu.
N-am facut nici o poza, ca aparatul l-am imprumutat unei colege la scoala si mi-l aduce abia marti.
#468
Postat 15 June 2011 - 11:35 AM
Sare, rozmarin, cuptor, halit. (langa o salata)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#469
Postat 19 June 2011 - 04:37 PM
Cartofi noi cu rozmarin la cuptor
O salata de rosii cu mult untdlemn de masline, putin de usturoi pisat si o capita de busuioc italienesc.
(fac o paranteza: busuiocul peninsular si-a facut aparitia si in piata "de tarani" si azi am vazut tot acolo, pentru a doua data in viata mea, un paesano care vindea la doar 3 RON buchete enorme de salvie. Fata de caserolele din hipermarketuri, cantitatea era de 10-15 ori mai mare si pretul la jumatate)
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#470
Postat 21 June 2011 - 10:55 AM
Am fiert cativa papusoi si am facut o mega-salata.
I-as fi putut spune greceasca, deoarece si branza a fost de capra, maslinele ca-la-mă-ta , insa desi am avut lamai am folosit otetul "capsunar" a lui Etaly.
Si nu mi-a parut rau de loc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#472
Postat 23 June 2011 - 10:28 AM
Cand am pus apa la fiert pentru gris, mi-a venit o ( "o" bec ? - veti zice ) si am renuntat la o parte din apa si am inlocuit-o cu o jumatate de pahar de vin alb sec.
Pana a fiert grisul alcoholul s-a evaporat dar i-a ramas amintirea - buchetul.
In rest clasic. Icrele desarate in apa milenara, ceapa rasa, lamaie stoarsa, untdelemn, piper macinat la fata locului (dar fiert impreuna cu grisul) putin de apa carbogazoasa.
Ma mai asteapta ardeii pentru copt si papusoiul pentru fiert, asa ca ma duc.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#473
Postat 24 June 2011 - 06:49 AM
W Mamadeus Paparotti, la 23 June 2011 - 10:28 AM, a spus:
da' fara gris nu merge? mie mi se pare ca le denatureaza gustul. eu pun o lingurita de mustar langa icre, de la inceput, si ies tepene, fara adaugiri. en fin, fiecare cum s-a obisnuit.
eu, ieri, dintr-un cocos intreg (de fapt fara aripi):
-pilaf
-piftie (teapana a iesit!)
-pieptul - cu smantana
si-apoi: salata de vinete cu maioneza, fasole verde sote, cu usturoi, dovlecei, idem.
#474
Postat 24 June 2011 - 10:53 AM
moatza, la 24 June 2011 - 06:49 AM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 23 June 2011 - 10:28 AM, a spus:
da' fara gris nu merge? mie mi se pare ca le denatureaza gustul. eu pun o lingurita de mustar langa icre, de la inceput, si ies tepene, fara adaugiri. en fin, fiecare cum s-a obisnuit.
Sigur ca merge, ba chiar si inoata
Dreptate iti da si Radu Anton Roman ("E un fel al Deltei de a mânca icre si nu ulei frecat cu icre.") si eu.
Dar aici ne lovim, adica eu, de doua probleme.
1. Cand gasesc o crapoaica cu burta doldora de icre, deci nesarate, le zdrobesc cu dosul lingurii dupa ce le-am curatat de membrane si alte atze si le frec nu cu mustar ci cu suc de lamaie.
Dar la acelasi volum de produs preparat / ingerat bagam in ficatii paparotieni imbatraniti in rele prea mult ulei
2. Cele sarate sunt ... prea sarate si nu se desareaza suficient iar "excesul de sare..." caci si ❤❤ mamadeusice ...
... basca uleiul care le da volum.
Si uite-asa
Ma intorc la tarama
Taramaua e in primul rand mai light in ambele privinte dar si "mai spornica" cum se scuza mama pe vremea Impuscatului intr-ale uleiului dat si nu prea pe cartela. (si avea si ala in anii 80 un gust de seu de cane + unsoare minerala reciclata )
Oricum taramaua o mananca si grecii cei cu peste proaspat sub fereastra si maslinul in fundul curtii, o mancau si brailenii interbelici, iar Caragiale le-a si imortalizat - icrele - in Politica si delicatete.
"Cucoana lui cuconul Iancu e tot atât de celebră pentru mesele-i de gală ca şi pentru eleganţa ei. Negustorul nostru tocmai în ziua aceea primise un mare taxid de prospătură şi lipise pe geamurile mari ale prăvăliei: ICRI MOIU PRIMA - STRIDII PROSPEŢI - SOMONU DU RIHN ETC.
Era duminică, pe la unsprezece dimineaţa: prăvălia gemea de muşterii, cari îşi luau aperitivul şi mezelicuri pentru dejun. Un ungurean intră cu zgomot:
- Câte parale icrele moi?
Dar negustorul, strângându-şi sprâncenile, ca şi cum ar fi voit să facă o asociaţie forţată de idei depărtate, răspunde prin o altă întrebare:
- Câte-ţi trebuie, drăguţă?
- ...Vreo două-trei chile.
- Aşa?... Da de unde eşti d-ta?
- De unde sunt, de unde nu sunt, câte parale?
- Daca nu spui de unde eşti, nu-ţi dau: icrele sunt arvonite de boieri."
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#475
Postat 25 June 2011 - 01:22 PM
Am gasit in frigider si niste peste ... s©abie de care ma voi ocupa inspre seara.
En garde!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#476
Postat 30 June 2011 - 10:58 AM
Conexiunea a lasat un muschi frumos de porc. In mintea mea vedeam o friptura la cuptor glazurata cum miere, langa un sos de afine, dar Buni a avut gust sa-si faca o "pomana porcului".
Desi ma mancau degetele (si limba ) am cedat, mai ales ca o "greseste bine"
Dar mamaliga nu am mai lasat-o s-o faca caci nu are rabdare sa o fiarba minimum 20 de minute si o face ... Ne-fiertiti
Intre timp am luat borcanul de castraverzi de vara din geam, i-am spalat, am fiert moarea, am racorit-o am pus muratura in borcane mai mici cu capac si i-am dat la frigider.
Si o sa manace Buni(si cine ne mai viziteaza) mamaliga cu lapte si pomana porcului cu castraveti si la alegere:
a. Bere
b. Bors de legume acrit la soare (moare de vara)
A mea a copt ieri placinta si coznoac, ambele cu urda.
Cam intr-o ora va astept care aveti dragoste sa ne vizitati.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#477
Postat 04 July 2011 - 10:12 AM
Am curatat cartofii pentru piure.
Am modelat micii.
Cam atat.
Poate o salata.
o mica parte din branza framantata am pus-o in cutii de plastic cu capac de 200- 300 de grame, dar am amestecat-o si cu mirosenii . Care cu busuioc si oregano macinat, care cu chimen si piperuri.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#478
Postat 06 July 2011 - 11:51 AM
Am facut pesto ca ma gasit un busuioc italian de mai mare dragul.
Frigarui de pui, carnaciori, ciuperci, ardei, ceapa langa o salata greceasca.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#479
Postat 06 July 2011 - 11:53 AM
#480
Postat 06 July 2011 - 01:58 PM
Adriana, la 06 July 2011 - 11:53 AM, a spus:
Pinoli au lipsit la apel si i-am inlocuit cu migdale decojite usor prajite, dar restul, inclusiv parmezanul au fost prezente, iar de dragul busuiocului nu am exagerat nici cu usturoiul, insa ca si compensatie mi-am luat chiar acum cu mine o capatana de usturoi nou, crudut langa o felie de cas si trei rosii.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare