moatza, la 03 April 2019 - 10:10 AM, a spus:
Si am dus in aceeasi curte si trei pisoi, pe rand, niste frumuseti, tot asa, sterilizati, cu vaccinuri si carti de identitate.
Doamne, ce-am ras, unuia care era portocaliu tigrat, omul i-a trecut in carnet numele de Sher Khan - stiti, Cartea Junglei.
Si ptr ca veterinarul s-a uitat cam circumspect si a recomandat nume mici, cu impact sonor, omul a plusat si a declarat drept parinti pe Man O War si Zenyatta. Astia sunt niste cai de curse celebri in America, ptr care omul meu are o pasiune neobisnuita (ptr cursele de cai, in general) stie tot, pedigree, curse, trofee, ani...tot! Si a insistat sa fie trecuti corect, i-a dictat litera cu litera numele complete Ce-o fi zis doctorul in gandul lui!!!!
Eh, oricum, toata lumea i-a zis pisoiului Tomita, ca provenea de la un salariat pe care-l chema Toma si pe care-l stiau toti
Din pacate, nici Tomita, nici ceilalti doi nu s-au "aclimatizat" si au plecat, ca erau din neamul motanilor liberi, nu inchisi intr-o curte, chit ca acu', sterilizati, le mai scazuse prestanta.
Dupa ultima trauma cu evadarea, i-am interzis sa mai aduca vreun pisoi, ca nu faceam decat sa cheltuim bani si sentimente aiurea.
Oooo, cate-as avea de povestit despre animalele care-au trecut prin curtea aia!!!
Aveti tot respectu si admiratia mea.
Vreau sa va spun ca pana si in Canada, unde nu prea vezi pisici pe strada, catei deloc, si tot e o mare problema in adaposturi mai ales cu pisicile. Doar asociatia de unde l-am adoptat eu pe pisoi are in prezent 200 de pisici pentru adoptie, si asta este doar una din asociatiile de voluntari, deci nu Humane Society sau SPCA, cele doua mari asociatii de animale din Nord America. Iar clinica ce colaboreaza cu asociatia de care spun, de fapt una din clinicile colaboratoare ca sint 2 in Ottawa, au sterilizat in total vreo 600 de pisici prin programul asta- in toti anii de colaborare adica, dar nu stiu cati ani sint.