Deci avem nevoie de:1 cub de 25 gr. de drojdie de bere,300 ml. apa calda,1 lingurita de zahar,1 lingurita de sare,2-3 stropi de otet,faina cat cuprinde(aproximativ 500-600 de grame depinde de faina),ulei...daca se vor umplute branza de care va place(vaci,oi,tip telemea sau burduf etc...)
Am sfaramat intr-un castronel cubul de 25. gr. de drojdie,am presarat cu 1 lingurita de zahar,am stopit cu 4 linguri de apa calda si 2-3 stropi de otet,si am lasat sa se activeze drojdia 10 min. la cald

Am pus intr-un lighenas restul de apa calda si 1 lingurita de sare,am pus drojdia muiata si am frecat cu telul para adaugand faina pana am obtinut o crema groasa(mai groasa ca aluatul de clatite)

Am lasat ca se odihneasca la cald acoperit cu un servet 20 de minute,asa arata dupa ''odihna,are niste''besicute''la suprafata:

Am framantat un aluat potrivit de gros(ca pt gogosi)cu 500-600 gr. de faina,si cu ulei la sf. cam 4 linguri sa se desprinda aluatul de pe maini,si am lasat la crescut la loc cald acoperit cu un servet 20 de min.Asa arata dupa odihna,si-a dublat volumul...

Am uns bine masa(sau planseta ce aveti)cu ulei am facut un soi de sul(forma alungita la aluat)si am taiat cu cutitul in 10 bucati.Nu ma voi satura sa tot zic,nu rupeti aluatul niciodata ,taiati-l cu un cutit.

Cu mainile unse de ulei am facut un soi de bile..

Am intins ajutandu-ma de ulei cu mainile tragand de margini langosii(neregulat)

Am prajit si simpli dar am facut si umpluti,pt. sotul cu branza de oi

Pt. moa' cu cascaval(puteam sa-l rad dar n-am vrut)

Am pliat si inchis sub forma de raviolo pliind si inchizand bine bordurile,apasand si ciupind cu degetele(ca sa nu se desfaca la prajit)

Se prajesc in ulei profund bine incins intai pe o parte

Apoi pe cealalta

Se scot pe hartie absorbanta si:''taarraa!!''

Iata si o sectiune cu branza de oi

Una cu cascaval

Si una simpla

Copii au mancat simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata(aici e off. topic)Toate au fost tare bune calde,o reteta simpla si gustoasa...