Forum Culinar: Langosi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Langosi

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 01:28 PM

Sincer nici nu stiam unde sa postez reteta(nu-i nici un dulce,e sarat....) ,daca nu e bine aici va rog frumos sa mute cineva unde ii e locul...
Deci avem nevoie de:1 cub de 25 gr. de drojdie de bere,300 ml. apa calda,1 lingurita de zahar,1 lingurita de sare,2-3 stropi de otet,faina cat cuprinde(aproximativ 500-600 de grame depinde de faina),ulei...daca se vor umplute branza de care va place(vaci,oi,tip telemea sau burduf etc...)

Am sfaramat intr-un castronel cubul de 25. gr. de drojdie,am presarat cu 1 lingurita de zahar,am stopit cu 4 linguri de apa calda si 2-3 stropi de otet,si am lasat sa se activeze drojdia 10 min. la cald

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227952031.jpg

Am pus intr-un lighenas restul de apa calda si 1 lingurita de sare,am pus drojdia muiata si am frecat cu telul para adaugand faina pana am obtinut o crema groasa(mai groasa ca aluatul de clatite)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227953189.jpg

Am lasat ca se odihneasca la cald acoperit cu un servet 20 de minute,asa arata dupa ''odihna,are niste''besicute''la suprafata:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12722796344.jpg

Am framantat un aluat potrivit de gros(ca pt gogosi)cu 500-600 gr. de faina,si cu ulei la sf. cam 4 linguri sa se desprinda aluatul de pe maini,si am lasat la crescut la loc cald acoperit cu un servet 20 de min.Asa arata dupa odihna,si-a dublat volumul...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12722796431.jpg

Am uns bine masa(sau planseta ce aveti)cu ulei am facut un soi de sul(forma alungita la aluat)si am taiat cu cutitul in 10 bucati.Nu ma voi satura sa tot zic,nu rupeti aluatul niciodata ,taiati-l cu un cutit.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227967125.jpg

Cu mainile unse de ulei am facut un soi de bile..

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227968708.jpg

Am intins ajutandu-ma de ulei cu mainile tragand de margini langosii(neregulat)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227971135.jpg

Am prajit si simpli dar am facut si umpluti,pt. sotul cu branza de oi

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227973847.jpg

Pt. moa' cu cascaval(puteam sa-l rad dar n-am vrut)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227982279.jpg

Am pliat si inchis sub forma de raviolo pliind si inchizand bine bordurile,apasand si ciupind cu degetele(ca sa nu se desfaca la prajit)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12722797826.jpg

Se prajesc in ulei profund bine incins intai pe o parte

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12722798472.jpg

Apoi pe cealalta

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227979934.jpg

Se scot pe hartie absorbanta si:''taarraa!!''

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227987817.jpg

Iata si o sectiune cu branza de oi

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227989903.jpg

Una cu cascaval

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-12722799118.jpg

Si una simpla

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127227992518.jpg

Copii au mancat simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata(aici e off. topic)Toate au fost tare bune calde,o reteta simpla si gustoasa...

#2 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 26 April 2010 - 01:31 PM

Da.Clar.Zilele urmatoare fac si eu.Cu cascaval.Bale,bale,bale :occasion15:

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 01:37 PM

Stefana ma bucur tare mult ca ti-a placut...iti spun un secret...la alea cu cascaval am pus si putina ceapa rosie caut daca am poza si ti-o pun,suuper(mie imi place tare mult sa incerc...ciudatenii)

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 April 2010 - 01:43 PM

Yumiii... Ceva bun facut de Geany! :occasion14:
Branza sarata am, cascaval nu, da' nu-i bai! Am dulceturi, deci as putea sa fac si eu cateva langosi. Poti sa-mi spui cam cate ti-au iesit? :occasion15:

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 01:43 PM

La cele cu branza de oi a-si fi putut sa pun ceva mac sau verdeata(marar verde ceva..)dar sotul n-a vrut a vrut asa simplu,eu in schimb am facut si cu cascaval si julien de ceapa rosie,mie mi-a placut f. mult...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127228221055.jpg

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 01:45 PM

Vezi postareaFoxyy, la 26 April 2010 - 01:43 PM, a spus:

Yumiii... Ceva bun facut de Geany! :occasion14:
Branza sarata am, cascaval nu, da' nu-i bai! Am dulceturi, deci as putea sa fac si eu cateva langosi. Poti sa-mi spui cam cate ti-au iesit? :occasion15:

Draga mea exact 10 ca in fotografia''de grup''da erau mari..is' bestiali... buni si umpluti si simpli...

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 April 2010 - 01:46 PM

Vezi postareaGeany, la 26 April 2010 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 26 April 2010 - 01:43 PM, a spus:

Yumiii... Ceva bun facut de Geany! :boohoo:
Branza sarata am, cascaval nu, da' nu-i bai! Am dulceturi, deci as putea sa fac si eu cateva langosi. Poti sa-mi spui cam cate ti-au iesit? :occasion15:

Draga mea exact 10 ca in fotografia''de grup''da erau mari..is' bestiali... buni si umpluti si simpli...


Am priceput! :occasion14:

#8 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 26 April 2010 - 02:00 PM

MMMM!!! Langosi mancam acum ceva anisori, dar parca erau umpluti cu marmelada, sau ciocolata! Erau Grazavi!

Multumesc pentru reteta! Arata foarte bine! Tre' sa-i incerc si eu pe cei cu cascaval, dar fac si cu ceva dulce in ei, vad eu cu ce!

:occasion15:

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2010 - 02:08 PM

Eu i-am lasata pe ai mei copii sa se joace cum vor ei cu cei simpli,i-au uns cu miere cu dulceata cu zahar pudra,normal ca fiecare s-a dat mare ca langosul lui e cel mai bun...important e ca toata a lumea a fost multumita,ca ''gusturile nu se discuta'' :occasion15:

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2019 - 11:19 AM

Dandu-ma pe net din una in alta gasii intamplator o reteta de langosi care m-a intrigat ca e fara drojdie e cu bicarbonat(daca dati de curiozitate o cautare cu gogu' ''langosi cu iaurt si bicarbonat'' veti gasi o gramada ,este si video ...)cum eu am facut in trecut mini pizza Eataly cu aluat cu iaurt zic ia sa incerc si pe asta,ca am luat o gramada de iaurtele de la K' la reducere,pe nimica toata dar trebuie consumate.

Iaurt (ar fi trebuit sa le pun pe amandoua sa fie 250 de ml.,dar mi-am spus ca daca nu mi-or place ca e experiment ,pusei numa 1) 1 ou,putina sare putin zahar,faina,1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina(nu am mai stins bicarbonatul separat ca are aluatul in consistenta iaurt ,e acid asa ca nu mai e nevoie se activeaza el acolo),framantat la urma desprins de pe maini cu ulei ,

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-47553000-1557738782.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-02845600-1557738790.jpg

Eu le-am facut in ceaunelul meu in care fac gogosi ca nu am vrut sa consum mult ulei si sa mai ung tigaia asa ca nu am prea avut loc sa ma desfasor,dar asa arata primul

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-73915600-1557738796.jpg

Turnul din Pisa :-*

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-84538100-1557738804.jpg

Sunt f. fragede si pufoase si bune,usor de facut cu ingrediente ieftine si putine,si rapid ca nu trebuie dospite deloc se fac imediat

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-52524100-1557738811.jpg

Si pana la mare eu nu am gustat cu smantana si cascaval,dar cum acolo mi-au placut..Ia'!

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-405-0-21366400-1557738819.jpg

Ba chiar si cu mujdei vazusem :-* ..data aviatoare' o sa fac umpluti cu branza ...

#11 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 May 2019 - 11:23 AM

Da, si aici se gasesc cu toate umpluturile posibile, dar doar la targuri.
Mersi mult de reteta, maine o execut ca am voie :-*
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2019 - 11:26 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 May 2019 - 11:23 AM, a spus:

Da, si aici se gasesc cu toate umpluturile posibile, dar doar la targuri.
Mersi mult de reteta, maine o execut ca am voie :-*

Jur ca la tine m-am gandit cand am vazut-o ca stiu ca si la pizza faci ca mine cu drojdie putina ca altfel nu o digeri bine :-*

Sa stii ca merge facut in tigaia cu putin ulei cum a facut pisco aici la placinte crete https://www.artaculi...eatza-si-paine/

Aceasta postare a fost editata de Geany: 13 May 2019 - 11:28 AM


#13 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 May 2019 - 12:11 PM

Vezi postareaGeany, la 13 May 2019 - 11:19 AM, a spus:

nu am mai stins bicarbonatul separat ca are aluatul in consistenta iaurt, e acid asa ca nu mai e nevoie se activeaza el acolo

Da dom'ne, cine stie chimie, stie! :-*

Aceasta postare a fost editata de bellamama: 13 May 2019 - 12:11 PM


#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2019 - 12:28 PM

Da intr-adevar ,e o reactie chimica,atat la bicarbonat cat si la praful de copt,pt. a se activa are nevoie de un ingredient acid/acru,ca e otet sau zeama de lamaie ,etc daca e folosit spre exemplu intr-un aluat fraged simplu care nu contine asa ceva de exemplu doar un pachet de unt si 2 galbenuse,zahar si faina,la acest tip de aluat praful de copt trebuie intai stins zeama de lamaie si apoi adaugat,daca alte aluaturi contin,lapte batut sau borsh,sau vin alb,smantana ,etc nu mai e necesar stingerea in prealabil a prafului de copt sau a bicarbonatului pt. ca el se activeaza direct acolo in aluat altmiteri se pierde mult din''bulbuci'' :-* dar in acest caz trebuie amestecat cu faina ...Eu cel putin asa stiu!

#15 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 May 2019 - 01:32 PM

Vezi postareaGeany, la 13 May 2019 - 12:28 PM, a spus:

praful de copt trebuie intai stins zeama de lamaie si apoi adaugat

Numai bicarbonatul trebuie "stins" (de fapt activat) cu ingredient acid, daca nu are in aluat.
Praful de copt are in compozitia sa, pe langa bicarbonat, un acid cristalizat care activeaza bicarbonatul la contactul cu umezeala din aluat.

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2019 - 01:40 PM

Vezi postareabellamama, la 13 May 2019 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 13 May 2019 - 12:28 PM, a spus:

praful de copt trebuie intai stins zeama de lamaie si apoi adaugat

Numai bicarbonatul trebuie "stins" (de fapt activat) cu ingredient acid, daca nu are in aluat.
Praful de copt are in compozitia sa, pe langa bicarbonat, un acid cristalizat care activeaza bicarbonatul la contactul cu umezeala din aluat.

Merci Bella de completare,nu stiam asta :-* desi e f. logic ceea ce spui!...Vazusem mai demult la tv.( ca urmaresc multe emisiuni culinare) nu mai stiu care cum era sau in ce contest ca au trecut multi ani de atunci,si se intreba care e diferenta dintre bicarbonatul de sodiu si praful de copt,raspunsul a fost unul f. simplu ''cititi eticheta'' ,si intr-adevar pe pliculetul de praf de copt la ingredinte spune ,contine bicarbonat de sodiu ,acid citric,amidon de porumb(cel putin pe al meu asa scrie),deci e logic ca se activeaza in aluat intrucat deja contine acidul!

#17 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 May 2019 - 07:21 PM

Multumesc, Geany! Nu stiu daca le fac pe astea cu bicarbonat, probabil tot pe astea cu drojdie, in functie de ce apuc.

Eu stiu retete care contin si praf de copt si bicarbonat...asta nu mi-am putut-o explica niciodata ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2019 - 07:29 PM

Faci ce reteta iti face cu ochiul mai mult uite aici si pe ai lui Maya http://mayas-esprit....03/langosi.html :-*

Aceasta postare a fost editata de Geany: 13 May 2019 - 07:30 PM


#19 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,637
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2019 - 12:45 PM

Vezi postareaGeany, la 13 May 2019 - 11:19 AM, a spus:

Sunt f. fragede si pufoase si bune,usor de facut cu ingrediente ieftine si putine,si rapid ca nu trebuie dospite deloc se fac imediat

Cum ai inceract si aluatul cu drojdie si pe cel cu bicarbonat, imi poti spune care este diferenta intre cele 2?
Gust, textura etc?

#20 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 July 2019 - 01:00 PM

Draga Bella cei cu bicarbonat sunt pufosi si fragezi si sunt indicati pt. cine are probleme cu a digera aluaturi dospite si se fac rapid ,dar daca vrei gustul de langosi si textura si tot eu asi merge totusi pe cei clasici,clar este diferenta si de gust si de textura,acum unuia ii plac mai mult unii altuia ceilalti,trebuie incercat si vazut ca nu e mare inginerie :toothy9;

Tocmai am fost intr-o mica excursie la Roman si mi-am facut pofta in parc,am mancat langosi proaspeti atunci facuti fierbinti umpluti cu branza, si altii cu visine(chiar avea fructe intregi inauntru desamburite),mai erau umpluti cu fructe de padure si ciocolata sau simpli pudrati cu zahar...ssiiuuppeerrbb'!!! :love3:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi