E usor de facut si gustos. Si aveti nevoie de dovlecei (fo 4), un cartof mare, feliute de cheddar maturatre, fo 350 de g de ricotta, salvie proaspata, parmezan ras (fo 5 linguri), ceva sare de mare, feliute de cheddar maturat, apa (sic!) si o sticla de grappa bunarau.
Taiati capacu' de la dovlecei si apoi ii taiati, in lung, in feliute de maxim 4 mm grosime. Merge si 3, 5 nu merge. Nu va luati dupa poza ca din greseli invata omu'.

Parmezanul il dati prin razatoare fina cat sa iasa de 5 linguri (sau 6 daca vreti, io am pus 6).
Cartoful mare (cel putin 250 g) il ferbeti in coaja, il lasati sa se raceasca si il cojiti dupa aia (ese mai bun asa decat intai decojit si apoi fert). Si apoi il zdrobiti cu zdrobitourul (nu-l bagati in robot ca-i dustrugeti textuta naturala).
Dupa zdrobit cartoful il amestecati cu ricotta si parmezanul ras.

Acu puneti o oala mare cu apa cu sare la fert pana da in clocot. Aruncati feliile de dovlecel in apa clocotita si le lasati acolo nu mai mult de 2 minute. Le scoateti si le puneti la scurs.
Dupa ce s-au scurs feliile de dovlecei, loati cate doo si le puneti pe ceva, in forma de cruce. Loati o lingura serioasa de amestec de CRP (cartof+ricotta+parmezan) si o puneti in mijlocul crucii. Iar peste galma asta de CRP puneti o frunza maricica de salvie sau doo mai mici sau trei si mai mici, in functie de posibilitati.

Apoi luati, pe rand capetele de felie si pornind de sus le impaturiti, mergand in sens trigonometric (adica impotriva acelor de ceas), una cate una, peste galusca de CRP. Sau, daca vreti, ordinea Nord, Vest, Sud, Est. Deasupra puneti o feliuta de cheddar si apoi fixati totul infigand, vertical, o scobitoare. Si tot asa pana vi se termina ceva (ori feliile de dovlecei, ori CRP-ul).

Mie mi-a ramas si dovlecel si CRP. Asa ca am adaugat un ou, din ochi, la cat a ramas CRP si am amestecat binebine si apoi am loat o ceva din Jena si am dat-o cu unt si am pus un rand de dovlecei si un rand de CRP si tot asa pana s-a terminat tot. SI deasupra am ras zdravan cheddar si am bagat la cuptor.
Booooon. Cuptorul se preincalzeste la 240 de grade. Pe tava de cuptoer se pune hartie de copt care se da cu unt. Pe hartie se aseaza cosuletele de dovlecei si tava se baga la cuptor si se lasa pana ce cosuletele devin aurii. Apoi se scot si se mananca. Cosuletele.

Ok, o sa ma intrebati care-i rostul lu' Grappa.


Pai din ea trageti cate-o dusca in timp ce faceti mancarea.