L-am facut de Pasti si a fost cadou pentru familionul din Moldova.. am primit laude, de unde deduc ca le-a placut

Ingrediente:
1 nuca de cocos
500ml lapte
200ml smantana pentru frisca
100ml alcool (preferabil din cel de 90 si ceva de grade)
100g zahar
Nuca de cocos se sparge.. eu am lovit-o cu ciocanul de snitele de cateva ori in zona "ecuatoriala", rotind-o dupa fiecare lovire, pana cand, intr-un final s-a crapat, eliberand miezul aromat. Am curatat apoi pulpa alba si am dat-o pe razatoarea cu ochi mici. Cred totusi ca nuca mea de cocos era cam trecuta.. a avut doar cateva picaturi de lichid inauntru si banuiesc eu ca din cauza asta nici nu a fost foarte aromata.
Laptele se pune la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere se toarna peste nuca de cocos si se lasa sa infuzeze pana se raceste complet.

Dupa ce s-a racit laptele si nuca de cocos, se strecoara, avand grija sa stoarcem bine bine nuca de cocos, pana la ultima picatura, astfel incat sa nu pierdem aroma..

Laptele obntinut se amesteca cu smantana si zaharul si se pune iar pe foc pana se topeste zaharul, iar compozitia se infierbanta intr-atat cat sa fie suportabil la deget.
Se lasa sa se raceasca complet, preferabil chiar peste noapte, la frigider, apoi se incorporeaza alcoolul si se pune in sticle. Se mai lasa 1 zi, doua la rece si se poate consuma

Ar mai fi o varianta in cazul in care gasiti lapte de cocos gata facut.
400ml lapte de cocos
100ml lapte
200ml smantana pentru frisca
100g zahar
100ml alcool
Laptele de cocos, laptele si smantana se amesteca impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se topeste zaharul, fara a fierbe compozitia. Se lasa sa se raceasca complet complet (la frigider chiar), apoi se amesteca cu alcoolul si se pune in sticle.
Daca gasiti esenta de nuca de cocos, nu ezitati sa o folositi pentru un plus de savoare

Se pastreaza la rece